Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. skai

    skai Well-Known Member

    І я занесла заяву в школу. Нічого не сказали, заяву забрали і заявили, що повідомлять. А як дізнатися до кого з вчителів попала дитина (хто буде класним керівником)?
     
  2. Oduvashka

    Oduvashka Well-Known Member

    Ходили ми на розвідку в гімназію "Брати Ізраїлю", наразі маємо тільки приємні враження, директор приділила нам достатньо часу, відповідала на всі питання, провела екскурсію. Це другій рік, як вони беруть дітей не євреїв. З особливостей, з другого класу вчать іврит, на занятті хлопці сидять з покритою головою (в нашому варіанті кепка) і молитва перед їжею. Що сподобалось, це автобуси, яки забирають дітей на заняття і відвозять додому, триразове харчування, після уроків діти роблять завдання, відвідують гуртки, гуляють на вулиці. З мінусів, це дуже маленькі класи, 3-4 дитини, то замало, як мені здається, але кажуть, що набір в перший клас триває, так що надія є. Ну й оплата не є шаленою. Заяву написали, сину дуже сподобалось, я ще трохи в роздумах, чоловік каже зупинити вже пошуки.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. kawwa

    kawwa Active Member

    На рахунок Братів Ізраїлю. А то нічого що українські діти будуть мовити чужі молитви може й чужою мовою. Не хочу тут гучних слів про патріотизм, бо зараз це не пусті слова. А кого виховують брати Ізраїлю? Приблизно те ж стосується українців у польських школах, що стало дуже модним. Купуємося за чай з булочкою?
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    про приховані камені класу, коли є 3-4 чоловіка я вже писала. НА протязі навчання завжди є ризик того, що комусь з баьків доведеться забрати дитину зі школи ( не сподобалося, переїхали, розлучилися, фінансовий стан змінився). Класи в приватній школі мають право зараз існувати при кількості не менше 3 учнів у класі. Якщо учнів стає 2- клас вимушено закривають. І тоді іншим дітям з цього класу інколи під час навчального року доводиться шукати інший заклад. ТОму, якщо в класі на початок навчального року є всього 3-4 дитини- добре все зважте. Щоб у вас була хоч якась гарантія стабільності класу на протязі 4 років, бажано, щоб у ньому розпочинало навчання принаймні 5-6 діток
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Oduvashka

    Oduvashka Well-Known Member

    Виховувати дітей треба дома, в сім'ї. Це перше. Друге, я не бачу нічого поганого, що дитина знайомиться з іншими культурами і вивчає мови, а молитва, в любому випадку це молитва. Навчання проходить згідно української шкільної програми.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Siania

    Siania Love Life

    Мені якось аж моторошно стало від тих прикритих голівоньок.
    На мою думку такі школи мають відвідувати євреї. Невже в нас мало хороших уураїнських шкіл? Я не маю нічого проти інших мов і культур...але діти виховуються не лише вдома, і школа дає сильний відбиток. Це якось проти шерсті наче: "Ти сину ходи туди, слухайся, все виконуй, але не вникай бо воно нам чуже". Для чого? Риторично.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 4
  7. Oduvashka

    Oduvashka Well-Known Member

    Так в тому то і справа, шо дійсно мало, і така, що має всі ті самі плюси, то ще тільки одна.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    та власне, що знайома дізнавалася за 2016-17 н.р. (в неї старший син там вчиться), а на 2015-16 їй сказали, що вже набір закінчено, всі перші класи укомплектовані...
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Fish

    Fish Well-Known Member

    Скажіть, будь ласка, чи хтось знає щось про вчителів у 4 школі, які цього року будуть набирати перші класи? Буду вдячна за відгуки.
     
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми ходили туди минулого року у садочок. Якраз попали на початок того набору дітей-неєвреїв))). Якщо директор - то Олена Оленксандрівна, то маю лише позитивні враження від неї. Кожен раз, коли зверталась до неї з якимись проблемами-проханнями, це відразу вирішувалось. Мені такий підхід дуже подобався, тебе не ігнорили, твоя думка була важлива. Бачила, що вона намагалась зробити з цього ліцею та садочку щось дуже хороше))).
    На етапі знайомства нам обіцяли дуже багато. За час нашого відвідування садочку (вересень-травень) багато з обіцяного так і не було виконано. Харчування було дуже скромним (їжа мала бути кошерна, а м"ясо кошерне - не дешеве задоволення), молочного не було тощо. Взимку у садочку було холодно, але мій малий це чудово переніс, майже не хворіли. Не сподобалась ситуація з вихователями - за 9 місяців, що ми відвідували цей садок - помінялось 3 вихователі, коли ми йшли - прийшли четверті. Зі слів вихователів - ЗП стандартна, а вимоги - високі.
    Відносно оплати - так як ми були одні з перших людей з вулиці, то наша оплата майже не зростала, усі решту часто мали сюрпризи з підняття оплати. Нам теж її потім підняли, що і стало причиною зміни садочку.
    Ми теж користувались послугами автодовозу. Наш водій був такий собі старший пан, який не чекав зовсім. Оскільки не можна було з точністю до хвилини знати коли ж буде той автобус, то приходила на зупинку завжди з запасом у 10-15 хвилин. За тих 9 місяців це мене трішки напрягло))). Зате це дуже організовує))).
    Я думаю, що маєте повне право від тих молитв відмовитись. Що мені там сподобалось - це те, що вони дуже гнучко до всього підходять. Але це питання треба ставити одразу. Поки Ви ще не "на гачку"))). А у вивченні івриту не бачу нічого злого. Мій от німецьку вчить - і що?
    Не бачу нічого моторошного. Мене не лякають покриті голови, паранджа тощо. Моєму малому взагалі було 3 з копійками коли туди ходив, але у нас були вихователі - християни, і діти абсолютно усі - християни. Нам було там комфортно у плані спілкування, а вчителька музики - то просто надзвичайно чудова людина. А ще з малим у автобусі їздили час від часу різні вчителі, і теж не помітила негативу. Єдина людина з усього колективу, яка мені одразу не сподобалась, то була (забула як її звали) виконуюча обов"язків завідучої садочку, щира українка, але дуже зверхня та зарозуміла. Ми пішли з її приходом. Не зрослось, думаю, що саме вона наполягла на підвищенні оплати для нас.
    Нажаль, мало. Я б сказала - одиниці. Мій старший ходить у 8, і менший теж туди піде. Я просто кайфую від того, яка там дружня атмосфера (поки що). А ще вона мені дуже подобається своєю патріотичністю. Дуже боюсь розчаруватись.
    Я думаю, що не школа дає відбиток, а учні, вчителі, з якими спілкуєшся. Була в тій школі, коли приходила платити, то атмосфера була родинна, діти ерудовані, не помітила там жодного негативного персонажу. Думаю, що тут головне дома працювати з дитиною. А ще чула, що там дають непогані знання.
    У нас біля дому, за 5 хвилин повільної ходьби є 2 школи. І ми у жодну з них не пішли, кожен ранок довозимо, а потім забираємо малого автом. Дуже напрягає, але це лише заради того, щоб він був у хорошому колективі. Мені наш клас, наші учні дуже подобаються. І це дуже важливо. Поки не бачу серед них таких, які негативно впливатимуть на мого сина. тому кожен ранок я прокидаюсь на пів години швидше))).
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 3
  11. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Якщо орієнтуєтесь, які вчителі випускають 4-ті класи і маєте трохи інформації про них та хочете до певного вчителя, то зазвичай при написанні заяви директору кажете свої побажання.(чи просите, чи ставите перед фактом-- по ситуації . Запитання до директора: "Котра вчитель найкраща?" недоречне до директора, бо скерує до того, де якраз бракує "бажаючих" або скаже, що всі вчителі дуже класні.). І я б радила добряче порозпитувати в батьків про вчителів (якщо ще цього не робили), бо ж ви краще орієнтуєтесь з яким вчителем дитина буде прагнути вчитись і одночасно почуватиметься "зе бест" психологічно. Хоча часом бувають в майбутньому розчарування.
     
    • Корисно Корисно x 1
  12. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Моя співробітниця теж таке про свого малого 5 років розповідала) Подивилася я на дитину, коли вона якось прийшла з ним до гімназії -дитина безпроблемна, вихована, привітна) Батьки інколи не розуміють, що з мамою - це не те саме, що серед чужих людей, як в сторону +, так і -
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2015 ---
    Аналогічна ситуація була у родичів. Дали до "найбільш авторитетного вчителя" у початковій школі, потім не пройшло дня, щоб не пошкодували. У 3 класі, нарешті, зрозуміли, що простіше перевестися.
     
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А є відгуки про вчительку початкових класів Козуб Раїсу Володимирівну з 21 школи? Про Яхонтову Наталю Василівну ніби непогані відгуки, але здається що до Козуб більше бажаючих :girl_in_dreams:
     
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Думаю, що батьки добре знають свою дитину, найкраще))). Погоджуюсь з тим, що деколи дитина веде себе інакше без батьків, але загалом картина відома.
    Моєму старшому також потрібна була така собі строга пані, він сам мені про це казав))).
    Відносно плати за садок у єврейському ліцеі - від 400 до 1200 грн зросла оплата, плюс за автобус (вже точно не пригадую, але щось в районі 100 грн).
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Або зовсім не знають))))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    @Lilusik ( і всі, кому цікаво) я заходила в ЛАГ. Олімпіада - безкоштовне задоволення. Курси підготовчі -- 3 міс.-- 250 грн. Школа-- по 1000 за семестр.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. karioka

    karioka Well-Known Member

    Дівчата, може хто водить дітей в перші (чи початкові) класи Сихівської Гімназії,що на Хоткевича...напишіть відгуки,буду дуже вдячна!:)
     
  18. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

  19. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    може...ми йдемо...записані з осені..
     
  20. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Уляночко, то вже йде запис на 2016? Я вагаюсь між 46 і гімназією Симоненка. Буду дуже вдячна за пояснення + і - цих шкіл.
    А скільки Маркові? Моя Софія йтиме в 6,8р.