"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    недавно своєму робила за таким рецептом:
    5-6 картоплин варите в мундирах і з лушпинням розминаєте
    + 1 ст.л. горілки, 1 ст.л.сухої гірчиці, 1 ст.л. меду (можна ще щось з ефірних олій додати, як є - ялицю, евкаліпт)
    Розділити на дві плесканки, загорнути в марлю, грудку і спинку дитини змастити олійкою, поставити хоча б на 1 год. Спереду оминати область серця. замотати дитину шарфом, накрити ковдрою.
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    та, воно кладеться таким теплим, не гарячим
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а нащо вони вам? невже є потреба щось відкашлювати?

    яка температура?

    ну і з компресами я була б обережна - може ви б до лікаря сходили хоча б послухатись?чи кров здали?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    а я знаю нашо.) Я й не даю поки що. Лікар була, прописала... але я на її рецепти давно закриваю очі, бо там стандартна схема Афлубін, Пектолван від кашлю, від температури тре, чи не тре тричі на день і т.п.
    38,5 вчора на ніч. Я прихильник збивати тільки в крайнякових випадках, він бавився, був активний. Правда заснув раніше, ніж завжди. На ранок чую вже зимний.
    Насправді пишу ж, ніколи не робила і так ще і не зробила:). Поки питаю, збираю інформацію.
    Та лікаря я викликаю завжди тут же і зразу, послухатись.
    Кров здаємо коли 5 днів температура, а то тільки третій... Може в понеділок підемо, якщо не дай Боже не стане легше.

    Дівчата, а сік редьки з медом за якою схемою давати? Я даю як прийдеться, чи має бути якась схема?
     
  4. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    мене б насторожила така температура. а запалення легень може бути?ттт,звісно,але знаю що часто при запаленні Т скаче і інших ознак може не бути. тому радила б вам здати кров.
     
  5. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ну, у нас так завжди при болячках, на ніч температура росте, на ранок спадає. Під вечір знову росте і так три-чотири дні може бути.
    Як лікарка вчора не наслухала хрипів, то можна підозрювати запалення?
    В понеділок маємо переслухатись.

    Мені то схоже на "класичний" вірус, принесений з садочку. Кашель на нині ще вологіший. Таки сік з редьки видко добре нам йде.
     
  6. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мені теж було схоже. В неділю була лише температура, в вівторок долучився кашель, лікарка послухала, легені чисті, а в п'ятницю вже опустилось в легені :sad: Казала, що зараз гуляє пневмонія. То ж не провтикайте, слухайтесь частіше. Ми вчора хотіли до Гайдука потрапити, але приїхали, була черга і ми вирішили не стояти годину на вулиці з гарячкуючою дитиною. То ж поїхали додому і лікуємось за рецептом своєї лікарки. А Гайдук взагалі додому на виклики не їздить?
     
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    У нас таке ж було в кінці осені... але опустилось в бронхи і ми дуже довго то лікували, потім відкашляювали. Проте кашель відразу був сухим і таким надривистим. Лікарка прописала Ереспал і за пару днів то всьо вже було в бронхах.
    Дівчата, я на чику, але щодня тягати дитину в поліклініку, то вже якось перебор. Слухались вчора, в понеділок знову викличу лікарку. Кашель на разі не частий, вологий, відкашлює, плює...

     
  8. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    То добре, бо в нас якраз
    В нас тільки зараз став кашель мокріший.
    Не панікуйте, Ви ж тримаєте на контролі, все буде ок:)
     
  9. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ну вам все таки краще видно-чутно як мамі, ніж нам тут он-лайн:) просто,часто лікарі не дуже компетентні(суджу по нашому сімейному) і лише мама мусить пильнувати тривожні симптоми, щоб не пропустити якоїсь хвороби.

    спокійно,же ж ніц страшного нема. якщо для малого така Т стрибками є ок, значить ймовірніше застуда чи просто холодного напився, чи щось таке. якщо лікар не дасть направлення на кров - самі попросіть чи сходіть здайте в приватну.
    ну і панікувати раніше ніж тре немає сенсу, проблеми вирішуються по мірі їх поступлення. так що видихнули і всьо буде добре.
     
  10. Vitalina

    Vitalina Member

    Це, скоріш, не пневмонія, а грип, котрий і дає ускладнення у вигляді пневмоніі. У нас так і було, спочатку як вірусне, за 3 дні температура нормалізувалась, а на 5ий день 37.3. Повезла слухати в лікарню на Орлика. Послухали - дихання злегка ослаблене справа, кров здали - норма по всіх показниках. Але лікарка наполягла на рентгені, сказала, що ми не перші, що кров добра, а на рентгені вже є запалення. Так і в нас вийшло. Кров ще раз здавали через день, все в нормі. Лікарка сказала, що кров покаже, коли вже пневмонія розвинеться добряче і приєднається бактеріальна флора. А на самому початку от така картина ...
     
    Останнє редагування: 31 Січень 2015
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Місця собі не знаходжу... Мав старший дві ангіни у листопаді та на початку грудня. Робили мазок - ніби катастрофи нема. Пролікували, два курси АБ. Грудень, пів січня у школу не ходили. Ніби все ОК. Минулої суботи звернула увагу на напухлі мигдалини, та на збільшені лімфовузли. Але він у мене - лімфатик, раптом щось, то збільшуються. Але я все-таки у понеділок повела його до ЛОРа. Глянув у горло - каже, що то нормально, що вони так працюють))), можливо був якийсь вірус, от з ним вони і боряться (у школі багато діток захворіло). Лімфовузли насторожили, порадив здати аналізи. У середу здали, ніби теж все нормально, лише еозонофіли - 14!!! Ну але ми - алергічні, до того ж мали проблеми з аскаридами періодично, ще й нігті грезе постійно. Планували здати кал. У п"ятницю пішов на ДН до однокласника, сьогодні встав, каже, що морозить і ноги болять, горло червонувате, Т - 37,3. Зараз заснув, казав, що горло трохи болить. А ще зізнався, що пив холодний сік.
    І от сиджу і трушусь - невже знову ангіна?!!! Мене насторожує його в"ялість (він в мене активний навіть при Т), за болі в горлі може брехати, бо боїться, що буду сваритись. А я його вже дістала з тими питаннями... Виділень якихось нових з носу не помічаю. Може кашлянути пару раз, але таке в нас постійне явище. Тобто якихось інших симптомів поки не помічаю.
     
  12. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    щось дуже часто... я правда в дитинстві ангінами по кілька раз в рік хворіла, поки не знайшли нормального ЛОРа.
    може вас недоліковують? тре певно лікування вам переглянути. ну і
    це ого.
    може вам ще в якогось ЛОРа проконсультуватися?
     
  13. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    В мене діти минулого року дуже кашляли. Тоді не знала, що можна ефірні олійки додавати в жирну олійку чи крем і розтирати. То ми гріли груди звичайною сіллю, підігрівала на сковорідці , потім сипала в лляну шкарпетку і прикладала поверх легенького светрика обминаючи область серця, то гарно нам допомагало. З сиропів нам наприклад Ереспал взагалі не підходив, синочок починав так дико кашляти, що я трусилася від страху... Реально нам помагав сироп подорожника або суха мікстура від кашлю + пертусин. Цього року якось нам простіше, бо рятуємося олійками Іссопу, піхти, ялівцю,ялинки, композиціями антигрип і антибронхіт. Тут важлива регулярність, я дітей поки не капнула 1 краплю олійки на шию на рівні області плечей, то з хати не випускаю... Нам гарно підійшла олійка іссопу , добре знімала сухий кашель + якщо мастили під носиком жирною олійкою + 1 краплю іссопу, то стільки соплів виходило, що я за день перепирала купу носивих хусточок. Для мене це було дуже добрим, бо вся мокрота виходила не осідаючи на бронхи ( то я для себе так розумію, медики мене можуть поправити ...) Композиція антибронхіт гарно заспокоювала мокрий кашель синочкові достатньо було додати пару крапель в жирний крем і розтерти груди і спинку, то малий спав і не кашляв, а зранку гарно відкашлював.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Найбільша проблема - хороший лікар(((. Перший раз лікувала наша дільнича. Вже після другого прийому АБ малому стало лекше. Пропили 7 днів. Все було ОК. Здали кров - все в нормі. Після останнього прийому АБ посиділи дома ще три дні і пішли в школу, а ще на айкідо. Думаю, що то було зарано. Друга ангіна через два тижні після останнього АБ. Тут вже був посів з горла. Були вже в ЛОРа з Охмадиту, в Бурого. Але на той час мали незапломбований зуб, який щось там набирав, ніяк не могли його закрити. Хоча стоматологи (а їх було декілька) запевняли, що ангіни не від зуба. Отже, після другої ангіни і 7 днів АБ ми не ходили в школу та на спорт. Хоча мали контакти з дітьми (ходили на репетиції вертепу). Потім були три дні вертепу, зранку до вечора, були морози, з вулиці в хату, з хати - на вулицю. Переживала страшно, але все пройшло нормально. Зуб запломбували, з ним ніби все нормально. 12 січня почалась школа. Багато діток хворіло, але Макс якось нормально почувався))). А тут той ДН з холодним соком(((. Признався, що трохи випив. Зараз вже Т 38,3, трішки підкашлює, але важко назвати кашлем, бо лежить, спить, а після сну завжди відкашлюється.
    Куди мені йти? Що робити? Вже нині бігти до лікаря, чи чекати завтра, післязавтра (понеділок - можна піти до ще одного ЛОРа). Панікувати чи ні? Наскільки пам"ятаю, що у випадку ангіни можна не дуже спішити))). Тобто на перебіг хвороби не впливає той факт, як швидко почали давати АБ. Зараз пополокали горло, пшикнула, п"є багато.
    І ще дуже переживаю відносно мононуклеозу. Як думаєте, аналіз крові мав би показати вже щось? Навіть якщо не шукали тих мононуклеарів? Перездати кров зараз, потім?
     
  15. рижик

    рижик Well-Known Member

    А що вам кажуть за еозонофіли, бо в нас взагалі -16! Решта крові більш-менш в нормі, ШОЕ- 2 (я думала замало, але лікарка каже, що то норма), трішки впав гемоглобін по нижній межі норми. Сьогодні здавали кров на глисти і Ig E, а почалось все з бронхоспазму - без температури і легким покашлюванням і вже третій тиждень не можемо з тих хрипів вилізти, жорстке дихання і періодично то появляються, то зникають поодинокі хрипи. Вже дихали Вентоліном, зараз ходимо на ОВЧ. Я вже не знаю, що думати. Чи то може вартує зробити ренген?
     
  16. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    це класно, мені самій шкода що ми не можем користуватись тими усіма олійками. бо для алергічних дітей то може бути небезпечним.

    якщо у вас часті ангіни і при застудах завжди "чіпляє" горло, то вам би до якось дуже хорошого ЛОРа. мені в дитинстві(років 9 десь мені було) після 2х тижневого курсу лікувань - все минуло. якщо наковтаюсь газованої холодної води чи переїм морозива(мені того ніззя) - може горло боліти, але порівняно з 6-8ма ангінами на рік в дитинстві - то все квіточки:)

    кров здайте, а вже по результату подивитесь що вам робити. може ніц страшного, і малий просто з холодними напоями перестарався.
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2015 ---
    тобто замало?

    а тепер дихаєте чи перестали?
    якщо немає показів, то навіщо? вам на дієту тре, щось антигістамінне. ну і вентолін як на мене не дуже, ми дихали ним лише раз коли лікувались на Орлика. потім наша лікар з Охмадиту нам його відмінила і сказала більше не дихати, нам від обставин(сила приступу) - Пульмікорт,Небутамол.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. рижик

    рижик Well-Known Member

    норма від 5.
    дихали на початку хвороби щось 4 рази, потім перестали, бо було краще. А вчора знов хрип, то казала наша дільнича і алерголог ще подихати, та я теж не дуже хочу то давати, та вже не знаю, що робити, ще так довго з хрипів ми не вилазили.
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Кажуть здати аналізи на глисти, але ми не встигли(((.
    А алерген виявили? Що спричинило той бронхоспазм? Виявити і усунути, то так просто звучить, але деколи просто нереально зробити.
     
  19. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я дякую Богові, що ми не алергіки. З тих всіх олійок лише іссоп має протиалергенну дію...
     
  20. рижик

    рижик Well-Known Member

    Ще ні бо тільки сьогодні здали на глисти і на імуноглобулін, в нас перед школою вже були еозонофіли -16 (в Сінево), за день перездали в поліклініці - 11. В жовтні ми ганяли глисти Зентелом. І ось тепер знов. І взагалі еозонофіли в нас часто підвищені, але не до такої степені як тепер.
    От власне не знаю, що спричинило, бо бронхи то наше слабке місце. Але якщо у віці 2-4 роки спазми були частіші і такі, що Віці було тяжко дихати, ну і це як правило було на фоні чогось вірусного, то цього разу почалось все з сухого покашлювання і зразу хрипи, кашлю майже нема, Віку це не турбує, але дихання і далі не в нормі і є поодинкі свисти.
    І ще бронхоспазм = хрипи, свисти в бронхах? Чи можуть бути хрипи без спазму. І чим ще можна той хрип зняти, алерголог казала сухе тепло і Вентолін. А я щось Вентоліна боюсь чи можна до нього привикнути, бо лікар каже, що це симтоматичне лікування просто для розширення бронхів.