Кімнатні рослинки: догляд, поради (2)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем fillette, 4 Березень 2014.

  1. irchlviv

    irchlviv Member

    Перевірте на наявність шкідників. Може таке бути, якщо наприклад щитовка кинулась (а коли рослина ослаблена, то шкідники якось "активізуються"... і вона не любить перепадів температур (якщо відкриваєте вікна провітрити кімнату, то її забирайте десь подалі))
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Посадила нарцис, гіацинт та тюльпани-перший раз. Хтось таке робив? Який догляд за ними? Може накрити плівкою? Хотілось щоб на 8 березня цвіли, але то я певно запізнилася. Залишити на кухні чи винести на засклений балкон, але там холодно?
    IMG_20150130_174935.jpg
     
  3. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Нема. Щось не радує мене ситуація:girl_nea: Така квітка була гарна, так шкода(
    Без шкідників, і перепадів немає. В кабінеті вікна заклеєні.
     
  4. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ну, диффенбахію "загнати" не так легко, вони живучі, найпоширеніша проблема- перелив.Перестаньте поливати, залиште лише обприскування.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчатка, потребую допомоги знавців.
    Я зовсім не знаюся на кімнатних рослинках, і вони саме через це мене не люблять і не ростуть (навіть невибагливий кактус нещодавно здох:cry:).
    Хочу собі на кухню посадити базилік і ще таку декоративну рослинку на вигляд як зелена цибулька, але не висока. Колись таку бачила в гостях, але не запитала, як називається, і тепер не можу знайти і інтернеті.
    Може хтось знає, як та декоративна цибулька називається.
    Також підкажіть, де почитати про догляд базиліку і тої цибульки.
    І ще, якщо маєте змогу, порадьте інші спеції, які можна вирощувати в вазонах на підвіконні.
    Пи.Си. якщо написала якусь дурницю, не дивуйтеся, я повний нуль в цій сфері.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Лавр, м'ята, петрушка.
    http://dachadecor.com.ua/ogorod/viraschivanie-bazilika-posadka-uchod-sorta.htm
    http://allflower.in.ua/statti/yak-virostiti-bazilіk-na-pіdvіkonnі
    --- дописи об"єднано, 3 Лютий 2015 ---
    Така цибулька?
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ні.
    Щось подібне до такого:
    [​IMG]
    Але там, де я її бачила, вона була типу як підстрижена. Такі вазонки можна підстригати? Щоб надати їм бажаної форми.
     
  8. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Це мені здається не декоративна цибуля, це трава для котів. Декоративна цибуля ось так виглядає:
    [​IMG]
    А трава для котів отак:
    [​IMG]

    Можете прогуглити і подивитися...)
     
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    ггг
    Таки більше схоже на траву для котів. :)))
    Я просто для себе так її обізвала цибулькою, я не запитала в господарів, як той вазон називався.
    А що, це по суті, не вазон? Чи можна таку травичку посіяти в горщик і вирощувати?
     
  10. terezka

    terezka котяка-вишивака

    можна. купіть у магазині для тварин пакуночок "трави для котів" і буде у вас такий же горщик:)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Oroseu

    Oroseu New Member

    Дівчатка, порадьте що я маю робити з рослинкою... Купили бонсай, він постояв тиждень і почало інтенсивно облітати листя, я подумала що то окліматизація або на зиму так реагує... АЛЕ він почав випускати нові листочки, і на гілочках біля самих листочків сьогодні побачила білі кокони, я їх познімала і в середині роздусила якусь тварюку...((( Що воно таке і чим варто побризкати дерево, я в тому ділі взагалі чайник... Дякую за поради!
     
  12. gava

    gava Well-Known Member

    У Вас мабуть завівся павутинний кліщ Фото0387.jpg . Був у мене на Замії, і от недавно на Фікусі. На замії з*явився за тиждень, після покупки, на фікусі від сухого повітря в квартирі. Фікус обсипався за лічені дні.
    Самий дієвий спосіб позбавитись цього шкідника , обробити актелліком (ампулки продаються в квіткових магазинах, вартість десь 7 грн за штуку). Можливо листки і ще посипляться, але шкідник зникне. Перед застосуванням пестициду, варто добре полити рослину, обробляти в добре провітрюванному приміщенні (рідина має специфічний запах, який за години дві вивітрюється). Для кращої дії пестициду, обробленний вазон замотати в целофановий пакет . Взагалі рекомендують за 10 днів обробити ще раз для профілактики, але моїм рослинкам вистачило і одного разу.

    З.І. забула добавити, що всі рослинки, які були поруч теж обробила актелліком для профілактики.
    Після поливайте грунт по мірі висихання, і частіше обризгуйте рослинку , бо в приміщеннях сухо, а нестача вологи сприяє розмноженню шкідників.
     
  13. Oroseu

    Oroseu New Member

    Дуже дякую за таку розгорнуту відповідь! В мене власне бонсай сімейства фікусових, тепер майже лисий((( А як обробляти рослину цим актелліком? Цю ампулу потрібно розвести водою ( скільки мл ) і розбризкати з пульвелізатора по всій рослині, гілках, коренях, листі? На балконі то можна зробити, і залишити його на 2 години, він не замерзне? А ще згадала що коли купила його побачила в землі щіпалку, про що то говорить? І чи можна її теж цим засобом знищити? Він стоїть на підвіконні біля орхідей, то їх також краще обробити? Ще раз дякую!:girl_tender:
     
  14. gava

    gava Well-Known Member

    Ампулу розвести на пів літри води (розчин получиться мутний і специфічний на запах), обризгати всю рослинку (бризгала так, що аж зкапувало з листочків, під горщик застелила клейонуку, і після десь через хвилин 20 зібрала надлишок води салфеткою). Всю процедуру проводила на балконі, в рукавицях, вікна були в положенні провітрювання , і стояли рослинки десь години дві і не замерзли. Хіба що буде сильний мороз, то краще це зробити в ванній кімнаті ( і не забудьте полити рослинку, а то листочки обпадуть всі) .
    Говорить про те, що в магазині не часто переставляють горщики місцями :girl_crazy:, щипалки не є страшними для рослини, але після актелліку ніякої *живності* там не буде довгий час. Можна звичайно і мильними розчинами бавитись, але це займе багато часу, і рослинка може загинути, швидкий і дієвий засіб саме актеллік.
    На рахунок орхідеї, тут Вам не підкажу, наскільки пам*ятаю, то кліщ любить більше листові- зелені рослини.
    Як пропаде кліщ , листочки швидко відростуть, адже ця зараза випиває сік з рослинки, тому такий *листопад*. Згадую свій фікус , теж із великого дерева залишились одні гілки, та за два тижні після обробки, він знову відпустив молоді пагони.
    Бажаю Вам успіхів в боротьбв за деревце. І не забувайте його частіше обризгувати:girl_yes2:)))
     
  15. Oroseu

    Oroseu New Member

    Дуже Вам дякую за поради, біжу за тою чудо ампулкою, аж серце крається як з шикарного дерева з купою листя залишились одні голі гілки і де не де поодинокі листочки.... Якби не зауважила ті білі кокони на молодих листочках ніколи не подумала що то якийсь шкідник наробив...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. irchlviv

    irchlviv Member

    В мене зараз з "корисних" рослинок ростуть посіяні петрушка, цибулька зелена, часник зелений, шпинат (правда він дуже витягнувся то незнаю чи щось буде), коріандр, естрагон, розмарин і (навіть!) редиска і лаванда)) незнаю що з цього виросте, бо тільки посіяла недавно)) але надіюсь що таки щось буде))
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Zhaba

    Zhaba Member

    Прошу поради. Маю драцену або юку, не можу саме встановити. Рік тому завелися паразити схожі на тріпси. Вивела. Це було в процесі з кількаразовою зміною квартири, ну і, відповідно, освітлення. Було затемно рослині однозначно і ще кілька разів перепідливала. Рік вона хворіє. Я повністю звільнила коріння, просушила кілька днів, бо земля не могла висохнути з місяць. Коріння на мій погляд не погнило. Листочки скручуються та відсихють. Нові зразу покриті чимось схожим на вологий білий порох. Мала підозру на борошнисту росу. Мила милом господарським, дігтярним (помагає від деяких паразитів краще), купила від паразитів хімію - не допомагає. Може хто з таким зустрічався?

    На фото вазон ще молодий та красивий (+додаток)
     
  18. irchlviv

    irchlviv Member

    Важко казати не бачачи рослину, але якщо завелись паразити то треба не просто одним засобом їх вибивати, а цілим комплексом (з власного досвіду боротьби з щитовкою скажу що спочатку мила милом, потім використовувала одну "пшикалку"+ ще отруту в "палочках" в землю вставляла+ марганцовкою (розчином) мила горщики і цибульки (в мене вона на гіпераструмі завелась)) і перемогла) може вам теж варто декілька засобів попробувати одночасно? (спитайте в квіткових магазинах - вони мають знати що від того помагає))
    і також з власного досвіду скажу що в мене драцена шикарно жила взаглі в кам'янистому грунті (десь 50х50 каміння і землі) при цьому при поливі вода зразу ж виходила і не застоювалась, а як пересаджувала її минулого року то аж здивувалась що вона має таке сильне коріння))
    і звичайно поставте її кудись на світло) зимою взаглі світловий день короткий і рослини мучаються)
     
  19. basia

    basia Well-Known Member

    Прошу поради у досвідчених. Маю лимон Мейера,плодоносить.Книжка пише,що пересаджувати весною.Але зараз на ньому повно бутонів. Так пересаджувати чи ні ? Минулої весни більшу половину бутонів скинув,то я боюсь рухати. Але лимончик просить пересадитися.
     
  20. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Десь читала правда про фіалки: якщо вона цвіте, значить їй зручно і комфортно в тому в чому вона є. Так думаю і за лимон.