"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Vitalina

    Vitalina Member

    У нас були хрипи, які чергувалися із свистом, клекотанням. Як тільки починалася обструкція спочатку робила інгаляцію з беродуалом, якщо не легшало, то переходили на вентолін, ношпа в таблетках і аерофілін (1-2 дні), коли легшало, то поверталися до інгаляцій беродуалу. Відміняли беродуал поступово напротязі тижня після прослуханого здорового дихання. Лікарка не радить відміняти одразу бронхорозширюючі, а поступово( тим більше якщо бронхообструкція не знати чим спровокована ).Звикання , звичайно, можливе. Але в нас такого не було, хоч деколи використовували по 3-4 тижні, відміняли і дихали самі без обструкцій. А от щодо сухого тепла, нам лікар катигорично забороняє гріти, мазати, натиратись, бо це може і спричинити обструкцію.
     
    Останнє редагування: 31 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а сенс?беродуал розширює бронхи, вентоліни і т.п. знімають запалення.
    а скільки триває ваш приступ?
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2015 ---
    а сенс?беродуал розширює бронхи, вентоліни і т.п. знімають запалення.
    а скільки триває ваш приступ?
    при бронхоспазмі бронхи набрякають і звужуються, виділяється сильно слиз. через вузкість проходів і велику кількість слизу повітрю важко проходити і від того виникають свисти\хрипи. я звісно не лікар, але якось так воно відбувається.
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2015 ---
    з мого джерала від 2:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vitalina

    Vitalina Member

    Беродуал як і вентолін мають одну і ту ж дію- бронхорозширюючу. Протизапальну дію мають гормони пульмікорт, фліксотид і т.д. А сенс в тому, щоб зняти поступово, щоб не було знов приступу, тому, що всі бронхорозширюючі діють на нервові закінчення бронхів. Так пояснюють лікарі та і зі свого досвіду суджу.З такими обструкціями промучились 5 років. Консультувались у всіх дитячих лікарнях Львова.
     
  4. рижик

    рижик Well-Known Member

    от власне, що цього разу приступу як такого (як попередні роки) не було. Бо Віка раніше казала, що її дусить і свисти були такі, що чути на відстані і ми з таких станів виходили без вентоліну, давали: ношпу+ від алергії + ереспал, потім амбробене і робили масажі. А цього разу її не дусило, але лікарка слухала і казала, що є спазм. Виписали нам вентолін, амбробене. Спочатку вентоліну я не давала: лікувала по старій схемі (крім ереспалу), але через тиждень лікування не було зовсім покращення - тоді я вже дала вентолін (4 рази) стало легше, а через тиждень знов де-не-де прослуховується хрип. І я вже холодна - не хочу вентоліну, але 3 тижні дитина хрипить і ще ті еозинофіли - 16. В середу будуть результати на глисти - будем бачити.
     
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    то дуже довго. в нас легкий приступ вдома інгаляціями - десь 1-3дні, може ще дууже легко посвистувати, але то вже без інгаляцій. якщо важкий - то в лікарні інгаляції+капельниця - десь до 5 днів. а 3 тижні...то вас неправильно лікують.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Vitalina

    Vitalina Member

    Дійсно, то задовго. Лікар би сама мала адекватно оцінити ситуацію, змінити лікування або направити у лікарню. Все ж таки, навіть, поодинокі свисти свідчать про обструкцію, а це вже порушується вентиляція легень
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    сьогодні неділя, можна викликати чергового лікаря через реєстартуру? прийде дорослий, той що чергує?
     
  8. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Ми здавали в Чорнобильській лікарні.Коштує 100 грн. Стафілокок висіюють тиждень.Називається посів калу на дисбактеріоз.
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2015 ---
    Вугілля не рекомендується таким малявкам.В нас мала алергік, то даєм при алергії ентеросгель, щоб вивести алергени з організму, щоб не було інтоксикації, ну і едем в сиропі до зникнення симптомів. А кефір можна замінити неріне, його при дисбактеріозі рекомендують або бактерії Симбітер.Знаю, бо мали стафілокок з роддому.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В дітей вологий кашель. Лікарка прописала електрофорез і дренажний масаж. Як я розумію, дренажний масаж допомагає відійти мокротинню і електрофорез теж? То може щось одне використовувати? Чи ці процедури мають різні дії і варто обидві використовувати?
     
  10. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    від масажу в жодному разі не відмовляйтесь, особливо якщо масажист справді робить нормальний масаж, а не "погладжує".
    щодо електрофорезу, то воно теж ніби ефективне(нам завжди в комплексі виписують електрофорез і масаж), розріджує мокроту. але на скільки важливий він - то тут вже скільки людей стільки думок. ми деколи масажем одним справлялись, головне щоб був хороший масажист.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ану розкажіть чи хтось зараз має такий вірус: Т висока дні 4, дуже болить голова та очі, потім починає з носа лити, а потім кашель вологий і не дуже доєднується? В мого старшого щось таке. У класі з 28 дітейприсутньо 13. Були в п'ятницю на дитячому ДН в "Скай парку", то там було практично пусто, і діти з нашого ДН у понеділок до школи не прийшли. І в садку нас теж попередили про цей вірус. Може хтось мав, знає як швидко минає, може ще щось корисне на цю тему.
     
  12. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    В мого малого була Т висока 2 дні потім 2 ні не було і 2 була, голова боліла коли була температура, очі нічого а нежить і кашель ще є - то з минулої середи почалося з Т на ніч.
     
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Потім у дочки долучився сухий кашель з червоним горлом, пили Аскорил, кашель став вологим. Зараз робимо електрофорез, потім ще додамо дренажний масаж. Малому пшикала Назоферон і давали Лісобакт. Температура була тільки 37,5 і вологий кашель. Тому йому теж зараз електрофорез робимо. Температури вже не мають.
     
  14. Marmulyda

    Marmulyda Люстрація модераторів

    У нас таке і у сусідів і купи дітей. Ми вже 8 день, але ще не відійшли. Лікуємо зараз тільки кашель після температури, що тривала більше 5 днів. Аналізи робили, на Орлика їздили, це гостра вірусяка , яка дає дітям ускладнення в залежності, що в дитини слабше. В понеділок перездамо кров бо 2,6 лейкоцитів на 6 день хвороби не альо. Апетит після спаду температури не повертається ( в нас ) . Малому 5,5 років. А і вітаміни. Але вірус жорстокий , вимотує. Багатоооооооооо пити і лікувати кашель по мірі посилення + противовірусні
     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас теж кашель не дуже приємний. Але ніколи майже його не лікую - максимум це боржомі та інгаляціі через небулайзер. Але поки не робили. Вчора (5день) почало дуже з носа лити, то згадала про синупрет, то таки нині легше, але кашель... Чекаю завтра, може підключимо небулайзер. Кров перездаватимемо в понеділок. А ще ми АБ приймаємо - мали гострий запальний процес по крові встановили нам (аналіз робила моя добра знайома, гематолог), та ще лімфовузол збільшений. Дуже мені того АБ не хотілось, але... Сподіваюсь, це нам допоможе обійтись без ускладнень(((.
     
  16. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Дівчатонька, будьте пильні до кашлю ваших діток.Казав наш дільничний, що сильна епідемія коклюшу.Уникайте людних місць.
     
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та ми тільки в школу та в садок, а так - нікуди))).
    Ну наш кашель поки на коклюш не тягне, але зі сторони звучить страшно, для тих, хто не звик. Але малий в мене часто так гавкає.
    --- дописи об"єднано, 5 Лютий 2015 ---
    До речі, в Ужгороді карантин від вчора і до 16 лютого.
     
  18. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    То я так, для інформації.Бо за 1,5 року,тфю-тфю, ми ще ні разу не кашляли, і боюсь тої зарази.
     
  19. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    О да, вірус жорстокий. Ми з Дарою теж ним ощасливлені. Головний біль немилосердний, температура 39. Я цієї ночі аж вила від спазмів, а на ранок кров носом пустилась. От доця переносить ненайгірше, принаймі точно краще за мене. Думаю то через антитіла в моєму молочці, мій ж оргінізм бореться по повній, тож недостачі в них немає.
     
  20. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а ми теж,щось як не всі. з понеділка нежить, крім нежитю ніц нема ні температури, ні кашлів. вчора з"явився набряк слизової і легеесеньке покашлювання, нині вже на вечір свистимо...пічяль. якесь загадкове ГРЗ в нас:girl_mad: