Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Так, не зникла. Бо я все собі говорила - от народжу і пройде. А не тут то було.
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А інші вітаміни Ви приймаєте? Там дуже заплутана ситуація з йодом і аутоімунним тиреоїдитом під час вагітності, але якщо у Вас його нема, то справді, чому б не попити? Норми для вагітних трохи інші.
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Я також цікавилась цим питанням, то зрозуміла, що при вагітності потреба в йоді підвищена. Тому приймати йод додатково потрібно. Але за умови, що зі щитовидкою все в порядку. Для цього і треба здавати аналіз на ТТГ - щоб переконатися, що він в межах норми.
     
    • Корисно Корисно x 1
  4. ohra

    ohra Well-Known Member

    в мене зі щитовидкою все супер. йодомарин приймаю (рекомендувала приймати мій лікар-репрудоктолог).
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Їсти постійно хочу, але болить шлунок після обіду... Така важкість на шлунку, відрижки постійні. І так кожний вечір. Коли вже це припинеться?!
     
  6. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    В другому триместі мало б бути легше, або взагалі припинитися. Як була вагітна малою, то перший триместр промучилася з постійним вздуттям.
    Вам ще трошки, 3-4 тижня, в крайньму випадку 30 :girl_crazy:(жартую)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    То все певне від дії прогрестерону, потім попустить :)
     
    • Корисно Корисно x 1
  8. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    У мене таке в першому триместрі було. Таке врження, що вся їжа аж під горло підпирає, хоча порція була невелика. Зараз вже нормально. Їм перше, друге і ще й інколи десерт:girl_haha:
     
  9. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Не знаю коли, бо у мене ще досі так є....Не весь час, але іноді буває. Ось сьогодні,з після обіду вже така важкість, і до вечора не проходить. Ні лежати, ні сидіти не можу. Вся їжа таке враження, що вивалиться назовні)
    Вибачайте, що так песимістично.
     
  10. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    В мене після 20т теж таке бувало, і то бувало таки верталась. Навіть не знаю чому так...
    Хехехе, гормони відриваються
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    дівчата, а чим ви легеньким хрумкаєте коли дуже хочецця пожрать але ніззя?поки на вимушеній дієті, бо є підозра що в мене холецистит-але "жратьохота" ніхто не відміняв(яблука і сушку не пропонувати, вже від них мене трохи тошнить)
     
  12. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Може сухе печиво, попробуйте такі Біскотті, їх на тірамісу використовують, або якісь сухарики. Я при нудоті на початках любила їх гристи
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Горішки якісь,арахіс,кедрові або сухофрукти -курага,ізюм,фініки,що кому смакує.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Які і чи можуть бути наслідки, якщо на перших днях вагітності жінка приймала вермокс 3 дні? В моєї куми така ситуація, тепер сидимо вичитуємо, не знаємо що думати? Паніка:girl_impossible:
     
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    На скільки перші дні? Бо після зачаття і до імплантації, поки ембріон ще не прикріпився, ліки не впливають на нього. Тобто це приблизно до 7-10 дня від зачаття.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Останні кд були 27.12, приймала ліки 12-15.01, цикл 30 днів, зараз десь 3 тиждень. Як вважаєте є якийсь ризик?
     
  17. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    думаю, що якраз вписується в рамки. Тобто овуляція могла бути з 5 по 10 січня (умовно), до тої дати ще додайте 7-10 днів. Тобто десь з 14-15, а може й пізніше, могло відбутися прикріплення ембріона. Я не лікар, стверджувати не можу про сам вплив...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. iriwa

    iriwa Особлива мама

    А я щось така безсила останніми днями. І фрукти їм, і стараюся дуже не напружуватися, а таке враження що з ліжка не встаю, а мене зішкрібають з нього. І не срава в тому що десь болить чи коить, а просто банально нема сил. Зі старшим нині в обід проспала 3 години, ефекту жодного, лиш голова поболює.. А ще мені постійно душно, не жарко, а так що дихати нема чим. Дівчата, що воно за стан такий? Якісь гормональні штуки чи то щось недобре? Малявка ворушиться, брикається не дуже сильно. Часом чую всі 4 кінцівки дитини, потягується мабуть чи що. Завтра йду до Г. то навіть незнаю як я маю встати щоб зайти зранку до лікаря і ще й аналізи здати..
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. konfety

    konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

    Іруся, в мене таке саме. Дякуючи чоловікові, можу спати до 11-12, зранку встаю лише малого вдіти, а він вже його у садок везе(і забирає). Втома постійна. В обід вже готова знову спати...
    І духота. Бувають такі приступи, наче задихаюся, йду до форточки і дихаю холоднючим повітрям і сердце певно 200 ударів в хвилину..спимо при 18-20 в кімнаті, бо інакше задихаюся. Чоловік вже планує тікати в іншу кімнату, бо носа з під одіяла не висунути, так холодно))
    Поки у відпустці, а потім треба мені ще 2 тижня відпрацювати перед декретом. Навіть неуявляю як буду вставати в шостій ранку..
     
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А мені, нарешті, другий день як легше з нирками... Вже майже зовсім не відчуваю, лише з лівого боку, якщо дуже натиснути - так здалека відчую. 5 днів тому робила узд - то показало, що сеча повністю не виходить і ЧМС розширена, але нирки розміщені типово, не збільшені, не потовщені, паренхіма нормальна. Можливо ті болі і не були пієлонефритом і я даремно приймала антибіотик... Березовська радила гуляти перед сном, в другій половині дня менше пити, не затримувати сечу, а фрукти, в т.ч. цитрусові, можна їсти:girl_in_love: І якщо сиптоми почнуть повертатися - зробити знову узд, але я надіюсь, що вони не повернуться:girl_impossible: Розширені лоханки, гідронефроз (не виходить повністю сеча) - це норма при вагітності, а самі лише лейкоцити в сечі не свідчать про пієлонефрит, який мені лікували... І узд не таке, як при пієлонефриті.
     
Статус теми:
Закрита.