Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. mariiatsapg

    mariiatsapg m@shusm@nk@

    А в нас були ходулі, мені їх брат передав по спадку. Проте ми їх майже не використовували, того що маля стояло в них не більше 3х хвилин, допоки розглядало усі прибамбаси, а потому злилося і якщо ми її одразу не хапали то заливалося ревом. І було таке смішнюче!!!!!! Тепер ми ходулі в спадок передали моїй сестрі, то там такаж історія. Стоять собі в самотності і скучають. Мабудь чекають коли малеча набере сил і розтрощить їх.
     
  2. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Нашій киці Мії 7 місяців! Аж не віриться:girl_claping::girl_cool:)))) Ми такі веелиикііі і вміємо купу всього! Гарно сидимо, стараємось сісти самостійно, при будь-якій нагоді хочемо стояти на ніжках. Категорично проти ходунків, про що і повідомили всіх родичів, щоб не надумали подарувати. Пробуємо повзати, але назад. Вміємо робити купу різних штук з своїми маленькими непосидючими пальчиками - все чіпаємо, вертимо, обмацуємо. Солодко їмо цицю, але і про мамин раціон не забуваємо - маємо шалений інтерес до їжі, (пробуємо педприкорм) не подобається хіба гречка. Любимо лимон - навіть не скривиться і вимагає ще його полизати! Гарно п'ємо із горняточка))) Їсти хочемо з ложечки - коли даю руками, починає кусати мене. Маємо 7 зубчиків і ще 8-й от-от проріжеться!:girl_claping:
    Дуже активно показуємо свої емоції, цілий день щось булькаємо-бабаємо, на весь голос регочемо, коли нас смішать:girl_haha:. Дуже любимо повалятися з мамою і татом на ліжку, так би ніжилась і ніжилась))) Дуже любимо засинати у тата на руках при будь якій ситуації - при фільмі, музиці чи просто так, пригріємось, і все - вирубалась! Подобаються зараз іграшки з багатьма маленькими деталями, ну, а фаворит - клавіатура, яку вже не використовуємо. Бо нову ми б вже точно поламали.
    Так приємно і чудово спостерігати за розвитком нової особистості - із своїми уподобаннями, бажаннями і зацікавленістю. Розумієш, що бачиш чудо - і кожна секунда з рідним дитятком унікальна і незабутня. Дивишся у ці глибочезні сині очі - і розчинилася б у них....:d25:
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  3. skai

    skai Well-Known Member

    А моя манюня нарешті поповзла!!! Я так вже чекала цього! Старша доця чомусь не повзала, а зразу пішла. Так я й не знала, що то таке, коли маля повзає. А тут дивлюсь - покрутились, перевернулись, ще трохи підпхались - і "заборонені речі" вже в руках! Так що завтра починаю евакуацію дрібноцтва з нижніх полиць. Правда, думаю, що скоро і під ліжками і ще хто зна де буде ревізія:dance3:
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. LOVEka

    LOVEka Member

    Нам сьогодні 7 місяців! Мій солодкий хлочик вже впевнено сидить, повзає вже дуже швидко, сам сідає, коли замучеться повзти чи коли просинається. Маємо 7 зубчиків і 8 на підході. Прикорм нам не дуже йде, циця наше все! Улюблене заняття-кидати іграшку на підлогу і дивитись як вона падає, а мама підносить. Такий вже круть-верть, таке мале шило, але таке солодке і миле, цілував би не перецілував...
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    Нам сьогодні 11 місяців! Ура! Ми ходимо самі, правда небагато, декілька кроків, але не тримаючись))) потім переходимо на всі чотири - так доці зручніше і швидше ))). Маємо 8 зубчиків. Ще з досягненнь - не тільки розкидати іграшки, а на прохання "скласти в скриньку" - слухається і виконує прохання, знову ж таки надовго доню не вистачає, але прогрес є! Їмо ми добре вдень, особливо з маминої тарілки все таке смачне))) і вночі цицю теж! Зранечку будить маму поцілунками і обіймами ( ну то я так собі здогадуюсь, коли вона цілком на мене вилазить і намагається облизати ). Навчилась ховатись за шторами, підгляда через тюль)) мушу довго її "шукати" з питаннями : а де ж наша донечка? куди поділась? Тихенько сидить , ні пари з вуст, а потім аж пищить , коли її знаходимо. Діти - то справжнісінька радість , і всі досягнення це подвійна, ні! потрійна радість для батьків!
     
    Останнє редагування: 18 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2
  6. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Нам 21 лютоо буде 11 місяців. Почали ходити в 9,5 місяців,тому зараз,можна сказати,вже бігаємо. Говоримо тільки "тато", а "мама" хіба, коли жаліємось. Спимо ще два рази на день,засинаємо з цицьою, ну і вночі циця - наше все:)
    Добре імо, як я називаю, людську іжу, особливо з татовоі тарілки вона смачна.
    Виростили поки всього два зуба,третій і четвертий на підході.
    А, ще згадала, може в когось теж таке було. Донечка має десь в квартирі схованку, бо два пульта, деталі від конструктора і ще кілька речей зникли у невідомому напрямку:)
    Спимо разом в ліжку і в дитяче ліжечко переходити категорично не хочемо.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Зіра

    Зіра Well-Known Member

    ми ховаємо все під подушки..особливо мобільні телефони, пульти....а потім сам їх і шукає..то так смішно спостерігати, як він сидить і каже н-ма....
    нам за тиждень рочок. але ми ще так не впевнено робимо свої кроки..зробить 3-4 а потім стає на всі 4 і прям біжить......
    а взагалі ми вже почали говорити тя-тя коли він приходить з роботи, кличемо дя.і...(Діана)...і ааааа (Ляна) а мам кажемо коли треба щоб пожаліли...
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Virna

    Virna Well-Known Member

    Ніколи не писала в цій темі (що ж я за мама?!:girl_haha:) Пишу все, що вміє наш Мартин на сьогоднішній день. Отже: перевертається зі спинки на животик і з животика на спинку, сам сідає, пробує повзати (що найцікавіше повзти почав швидше ніж сидіти), правда в нього так виходить ніби жабка скаче, тим не менше, от такими пересуваннями-стрибками долає велику відстань. Коли я лежу біля нього спирається на мене і встає, випрямитися ще не може, але так кумедно піднімає дупку. Дуже-дуже вже хоче стояти сам. Говорить "тя-тя", "ді-ді", "ді-дю", "ба-ба", а от "мама" ніяк не хоче. Показує як їде машинка "бубубу". Вміє проситися на ручки, так тягне рученятами вгору і плечка піднімає, щоб вставати. Я ставлю руку і кажу: "Синочку, дай п"ять" і він свою долоньку приставляє. Дуже-дуже любить дуріти, так голосно регоче. Любить тата, вечером як тільки двері рипнуть, відразу стихає і заглядає чи то тато прийшов з роботи, а потім аж пищить від радості і проситься до чоловіка на ручки. А, і ще тепер навчився ховатися, коли встидається, то відвертає голівоньку в іншу сторону і усміхається. Баває як повзає я до нього присідаю і прошу дати цьом, то підповзає і відкриває ротик цьоматися, але то дуже рідко. Такий в нас хлопчик. Наш найдорожчий!:girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  9. gamma

    gamma Well-Known Member

    А, ще згадала, може в когось теж таке було. Донечка має десь в квартирі схованку, бо два пульта, деталі від конструктора і ще кілька речей зникли у невідомому напрямку:)
    Спимо разом в ліжку і в дитяче ліжечко переходити категорично не хочемо

    В нас теж так само:girl_smile:. Схованки знайшли поки дві, одна в кутику ліжечка під матрасиком, а інша в кріслі для годування під пеленкою, а ще наша малеча любить все ховати під ковриками
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  10. domino

    domino Well-Known Member

    Всім привіт! Як я давно тут не писала:facepalm:а в нас стіііііільки всього нового, стільки треба написати!!!
    Отже, нам 9 місяців минуло на днях (9 міс і 4 дні сьогодні).
    Про зуби. Перший зуб виліз 15 лютого, я занотувала це) Лимончику було майже 8 місяців. Протягом місяці, до 15 березня ми вже мали аж 5 зубів! Наразі лізе 6- й)
    Про повзання. Дуже швидко повзає, впевнений біля опори, пересувається куди йому треба, а недавно то й почав вставати без опори і гепатися на дупцю:))) пробує ходити за ручку)
    Про їжу. Апетит то є, то нема. Деколи смакує, деколи ні. Багато чого вже пробував,,навіть перелічувати не буду, з улюбленого- солодка картопля, йогурт,хлібні палички, кашки.Наїв вже 9 740кг,,не погано, я так вважаю) П'є трошки воду, а ще мамине молочко. В ночі не прокидається на годування вже давно.
    сон. Спить 2-3 рази вдень, добре спить у візку,,в хаті- мушу з ним лягати:pardon: циця в роті і так спить:dirol:
    Недавно почав говорити " мама";,тепер постійно повзає за меною і мамає) ще каже тятя, і бу чи бо :blush:
    любить,,коли ми його возимо на іграшковову поїзді, так ще й ножкою підтовхує,,тримає баланс на поворотах :good:
    Постійно хоче до мене на руки,,приповзає і давай хникати а то і плакати- на руках рай, тому мушу брати в ерго і так ми гоємо чи миємо посуд/ проте деколи і у ерго сидіти не хоче:haha:
    Ходить на горщик з 7 місяців, деколи ловлю, деколи ні:)
    Воджу деколи в дитячий центр, щоб трошки соціалізувався:tongue:бавився з дітками
    --- дописи об"єднано, 30 Березень 2015 ---
    А ще- тата нюхом чує, без перебільшення! Навіть прокинутися може! А ще любитьєз татом бавитися, дуріти, давати ",здоров".
    Спить знами разом,,на ліжку і вже стає тіснувато я вам скажу ггг
    починає показувати характер- зуби затисне, голівку відвертає і таким чином, демонструє незадоволення/ не бажання чогось)
    Дуже розумний, потішний, веселий і щасливий хлопчик, а ще - великий симпатюлька :air_kiss:
     
    • Подобається Подобається x 7
  11. domino

    domino Well-Known Member

    Ще треба додати- повзати почав у майже 8 міцяців, разом з тим і вставати біля опори і добре сидіти:girl_blum:
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Нам 5 місяців і 9 днів.Вміємо повзати назад. З 4.5 міс доця впевнено почала стояти "начетвереньках", тобто відриваючи животика від ліжка). Повземо вперед, але якщо впремося лобом в ліжко. Так смішно це виглядає))) Наразі вже дуже стараємось сісти.
    Дуже гарно реагуємо на нових людей, до всіх посміхаємось. Але найбільше любимо бавитись зі старшою сестричкою, регіт на всю кімнату).
    Також любимо слухати музику і "танцювати", махаючи лівою ногою).
    Пробуємо перший прикорм: гарно відкриваємо ротика і захоплюємо їжу з ложки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А як дитина має сісти? А то я якось все не розумію. Кажуть, що дитина підтягується, сісти хоче, але так не можна їй дозволяти. А ніби з четвереньок. То так?
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  14. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Моя власне вперше так і сіла-з положення "рачки" і гоп на дупку :)
     
  15. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    саме так. Або ще моя так робить: я лежу, а вона, стоячи в положенні рачки, впершись в мене руками, спочатку повертається напівлежачи на бочок, а потім практично сідає на дупцю. Або в напівсидячому положенні тягнеться до якогось предмету і вже не лягає назад, а з тим предметом так і сидить. Правда я їй так дозволяю на кілька секунд сідати, бо ще спинку не до кінця рівно тримає. Не знаю, чи добре пояснила, надіюсь, зрозуміли)).
     
  16. Isa

    Isa Well-Known Member

    Ніколи тут не писала,а от нам сьогодні 8 міс,то думаю відзначитись)
    Ми катуляємось гарно,повзаємо,правда по пластунськи,рачки не вміємо,хотілось би сказати що повзаємо швидко,але якщо об'єктивно,то так собі;)гарно впираємось ніжками,і вже ними перебираємо типу топаємо,не сидимо,ані секундочки,правда як за ручку притримати,то сидіти буде,маємо педприкорм,але їмо не дуже багато,то певно я так ще боюсь багато давати. Маємо 4 гарних зуба і ще два на підході,так вже любимо ними скреготати! Дуже стали зараз ручною дитиною,сам ні хвильку не може,то такий період?любимо коли мама співає,вже пробує тікати від мене-повзе повзе далі обернеться,баче що я за ним і регоче і ще швидше повзе...перестав любити купатися,раніше дуже тішився,а зараз істерика...що мене цікавить,коли орієнтовно дітки починають показувати па-па,здоров,язика,тосі тосі...я раніше думала що в такому віці дітки то роблять,але ми щось зовсім неа,і іграшки не дуже цікавлять,просто дуже довбе ними все,а я вже думала що в такому віці дітки знають де кнопочка щоб включити і т.д???просвітіть пліз)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Якраз у вашому віці почали показувати часто. Наразі вміємо робити тосі-тосі, даємо п'ять, баран-баран буц ,сороку ворону, носик на всіх іграшках показує, коли питають, па-па давала, тепер як відбило, не показує і все.
    Кнопочки знає де, а от вкл/викл то ні, і я тим не перймаюсь ,то ж треба знайти ще ту кнопку, десь взаді як правило, маленька штучка on/off/
     
  18. Isa

    Isa Well-Known Member

    Ну я за кнопочки умовно,мається на увазі будь які кнопки,там музика,чи щось таке...а ми щось нічого не показуємо((((
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Прийшов якийсь хірур, поставив мені два тупо в цій темі і ще десь і всьо. Хтось на мене злий? Гггг
    Але я тут не тому. Хочу спитати, а коли діти мають почати отак качати прес, типу підніматись з лежачого положення? Бо моя щось зовсім так не робить, більше мостик любить зі звуком як ніби штангу піднімає, попу і плечі піднімає, відштовхуючись головою і ногами. А читаю в неті, що прям всі в цьому віці вже хочуть сідати , підтягуються, а моя лежить та й лежить :)
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    З двох почала, але самостійно десь з пів року почала пробувати.