меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Можна бутерброд з цільнозернового хліба, кексики домашні (на форумі ціла темка з рецептами кексів)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    з випічкою теж не дуже дружимо((, аж дивно якось, бачу постійно діток нашого віку, які їдять булочки, бублики і т.п., а мій шматочок відкусе і все, наївся..
    З кексами треба спробувати, бо ще малому не давала.
     
  3. Roma

    Roma New Member

    А чому відмовився малюк від молочки?То домашнє?
    Тепер у мене питання до дівчат - яку ви даєте рибу дитині, нам 1,2. Ми маємо власну рибу-короп звичайний, дзеркальний і білий амур (ставкові). Яку краще для першого разу?
     
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    кисло-молочного не хоче ніякого, ні домашнього, ні магазинного, вже в якому вигляді тільки не пробувала йому підсовувати сирок, йогурт, кефір, все одно - ніяк :girl_crazy:. Їв кисло-молочні продукти десь до 1,7р, а потім як відрізало..
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    У мене дивне питання. Почну спочатку-сестра хоче годувати доцю до 1.5 року. Чого так і так далі писати не буду, то її рішення, я нічого їй не можу казати. Але я не про то. Їхні друзі мають хлопчика на місяць старшного від Юстинки і от теж вже відлучають і та мама каже, що дитині конче до 3х років треба давати ввечір молоко, коровяче не підходить, тому треба двати суміш... :girl_impossible: І сестра каже, що теж таке читала десь.Я того не розумію, як на мене то нащо відлучати, ну але то таке. Питання в тому, чи дійсно дитині так треба щодня молоко, якщо вже нема ГВ? І чим погане коров'яче, його ж ніби до року не можна?
     
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ні, не настільки потрібне. Як на мене, то взагалі не потрібне, але пострадянські мами вважають його панацеєю. Про суміш я просто помовчу. Тут десь є тема про коров'яче молоко дітям, почитайте, може, знайдете якісь нормальні аргументи.
    коров'яче не погане, просто його цінність переоцінена. А тепер нова мода - купа досліджень, що воно перевантажує підшлункову, погано засвоюється. Звичайно, порятунок - супер-суміш, яку очистили, наситили вітамінами і зробили оптимальною для дитини:girl_nea: Реклама, короч.
    Я старшій часом роблю какао на молоці, вона любить. Молодша буквально раз може потягнути. Молочну кашу їдять раз в 2-3 тижні.
    Якщо вже вирішить робити такі дурниці, хай краще козине дає.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Віта, оті суміші для старших діток то окрім всього іншого елементарні полівітаміни, тобто штучні, але для менших діток
    для багатьох мам то така собі гарантія і спокій що в дитини в харчуванні всього достатньо
    це не є щось страшне, але суперечить принципам природнього материнства
    сама б певно козяче давала краще, ну чи коровяче, але без фанатизму типу обовязково стакан в день
    єдине що, може комусь це не заважає, але 95% комерційних продуктів мають в собі ще купа добавок, тому приміром я хоч би хотіла схалявити чи теж пічкати дитину тим, малий на то все жахливо реагує, навіть на те, що там супер-пупер неалергічне
    тому маю негативне відношення, але й розумію мам, бо коли малий нормально щось сприймає, то даю, не роблю лабораторних досліджень))
     
  8. Зіра

    Зіра Well-Known Member

    ми повністю на штучному годуванні, тому я раніше почала різний прикорм вводити.я пробувала давати філе хека з картоплею..їв неохоче, той не силую..а от печінку дуже любимо , особливо тушену зі сметанкою.. і ще спробували домашній бульончик і дуже його любимо тепер... але я не зловживаю ним... . сир не хочемо їсти ні в якому вигляді, овочі теж бяка..зупки їмо лишень якщо є мяско. улюбена страва це гречаний малиш і кукурудзяна кашка з молочком. все.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Маю питання - о котрій годині діти 1,5 року вечеряють? Ми вечеряємо десь 19:30-20:00 (досить ситно - каша з рибою чи м"ясом), Влад вкладається близько 23. І те вкладання виглядає так - товчеться хвилин 30-40 по ліжку туди-сюди цмакає по 5 хвилин по черзі кожну цицьку, знов товчеться, знов цмакає, а тоді злізає з ліжка і тягне мене на кухню. Я мушу встати, включити світло і видати йому хоч шматочок хліба - він то із задоволенням з"їдає, тоді вертаємся і вже спокійно присмоктуємося і засинаємо.
    Тепер ще запитання :girl_smile: - то малий ввечері голодний і не хоче лягати? Вечеряти пізніше чи двати другу вечерю? Він явно не голодає - 15 кг "живої маси" :) та й молока у мене досить багато... Мені просто останнім часом виглядає що молоко Влад вже не сприймає як "повноцінну їжу", заснути, заспокоїтись, перевірити чи цицька на місці - так, але їсти хоче щось "тверде".
     
  10. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Ще не факт, що дитина взагалі захоче перейти з грудного на коров'яче, або на суміш. Може взагалі відмовитися від молочки. Я так у свій час відмовилася в 1,5 роки, коли мама забрала бутилочку:) Досі молока не люблю і не вживаю. Моій доні 2,5 роки, вона, правда, ще на ГВ, але жодного разу в своєму житті ще не пробувала ні коров'ячого ні козиного молока, хоч я пропонувала багато разів, каже, що то недобре, тільки понюхавши:)
     
  11. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Акіна, в нас так само вкладання виглядає, я думаю, що з 20 до 23 год. дітки вже встигають проголодатися. Я роблю так: в нас вечеря не завжди в ту ж годину, тому...якщо вечеря припадає на 18- 19 год., то в 22 год. Даю ще молочну кашу. Якщо ж, як у Вас, то просить перед сном ще фрукти чи хліб. Помітила, що якщо мала поїсть перед сном, то спить гарно вночі, а як ні, то всю ніч на циці. Засинаємо лише з цицею.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    І в нас так, ми лягаємо десь 22-23год, то мала їсть з 18-19 і ще потім в 21,30-22год)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Моєму синульці вже рік і 9м. Вечеряємо в такий же час, правда лягає спатки десь 22год і точно отак
    але вже нічого крім циці не їсть.. Потім ще цілу ніч мене мучить з тою цицьою. От читаю і думаю: може й справді голодний лягає і потім цілу ніч доганяється так моїм молоком? Те, що воно йому не заміняє тверду їжу, я вже давно помітила, але малий в мене любить перебирати їжею і коли їсть щось, що йому не дуже нра, то з"дає дуже мало і потім знову ж таки бігає і доганяється цицьою..
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій вечеряє десь в дев'ятій, тоді вечірні процедури і спатки. Спить добре, може один раз за ніч прокинутись, а може і до ранку спати. Але прокидається рано, десь біля сьомої, або і раніше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    В нас вечеря о 17:00, о 19:00 перекус, в 20:00 вкладаємо спати. Вночі поїсти прокидається раз чи два. Перший раз десь біля 2 ночі орієнтовно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    Маю питання. Мій малий їсть тільки тверду їжу. Тобто все, що гомогенне не сприймає взагалі. Повинно бути все шматками, щоб він сам міг їсти. І от виходить, що рідини з супу не їсть взагалі. Чи є в ній потреба, якщо п'є ще компоти? Просто по собі знаю, що щоб мій організм добре працював і зник дискомфорт в шлунку з'їдаю чогось гарячого. А з малим так не пройде. Загалом себе чує добре. То мої заморочки?
     
  17. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Я думаю шо так.:)

    Дівчатка, а сало даєте півторарічним? Мій вчора в вечір так натовкся з нами картоплі запеченої з салом, ше й соленого вогірка вхопив. Я йому зробила окремо з маслечком, то навіть дивитися не хотів. Я вже була налаштувалась на "веселу" ніч, а нічо...

    Що скажете?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Дівчата, а як ваші дітки їдять гранат? Бо мій не хоче плювати зернятка, потім ними какає. Це нічого?
    --- дописи об"єднано, 6 Лютий 2015 ---
    А і ще. Ви даєте дітям такі "делікатеси" як авокадо, манго і ін. заморські продукти.Бо знайома розказує, що постійно дає і це звучить так гордо. Ну так ніби це вже найбільші вітаміни. Ну я і купила авокадо. Малий не зацінив. Не буду ж насилу пхати. Зате вінігет пакує за дві щоки. І огірки квашені любить, правда я їх боюсь багато давати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    нормально
    моя таке любить
    квашену капусту, солоні огірки (і мариновані), домашня негостра аджика...
    в нас педприкорм, тому я контролюю лише дозу, хоча отої квашенини вона і сама багато не з*їсть, скоріше картоплю з салом тре контролювати
    і оливки Аня лупить за дві щоки... оце-то трохи обмежую, бо в нас вони такі трохи хім. пром.
    з переліченого вами моя їсть авокадо
    я сама його не їм (бо калорійно, а я вічно худну... ну і мені не смачно), але часом буває в нас в салатах, то мала може і четвертинку з*їсти
    нічого не було їй жодного разу
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Я питалась не про це. Я мала на увазі чи це є дійсно настільки корисно і необхідно давати. З фруктів ми зараз імо яблука, банани і гранати. Дуже рідко ківі. Але малий це їсть, тому що ми всі їх їмо. Сезонні фрукти і ягоди також постійно купляю в сезон. Але от наприклад якщо ми не їмо (ну бо просто немає такої звички купляти) авокадо, манго і інші тропічні фрукти, то я думала, що дитині це також не обов"язково.