Весілля: хто за що платить

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Багіра, 25 Листопад 2010.

  1. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    У нас було порівну гостей, і то найближчих, а 5-юрідних бабць , тьоток і вуйків , в очі не бачених не кликали.
    За ресторан іжу , напоі аналогічно оплатили батьки порівну.
    За плаття і все зо додається для молодоі (мене))) повністю заплатив мій тато, бо така традиція, і нічого він слухати не хотів))

    А ми разом з чоловіком купляли обручки, подарунки для родичів, замовляли оформлення, частково алкоголь, тамаду, фотографа.
    Так вирішили собі, і всі сторони залишились задоволені :)
     
  2. Popi

    Popi Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    А ми з моїм коханим все оплачуємо самі. Казали, що як що не зможемо оплатити то зробимо щось маленьке на 20 чол. Але оплатили 130 чол. з бюджетом від 10 тис.дол.самі дивуємось як змогли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Arabika

    Arabika Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    На нашому весіллі чоловік і його батьки платили за своїх гостей, а я з мамою за своїх гостей. Плаття і все інше для себе купляла сама. А обручки навіть вже і не пам"ятаю...
     
  4. olegignatenko

    olegignatenko Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    Ми з чоловіком самі оплатили наше весілля і всі інші витрати і не тому , що гонорились , а тому , що батьки не мають матеріальної можливості оплатити -та й ми обоє мали не погану роботу )))
    Витрати кожен оплачував свої (одяг , зачіску і інше )- а дрібні всякі витрати -чоловік
    Якщо батьки мають можливість оплатити-це добре , якщо не мають -то і нічого страшного -це ж моє свято )
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. ranetka

    ranetka New Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    Ми почали жити разом за півроку до весілля,тож бюджет мали вже спільний.Всі витрати оплачували разом,отримала я гроші - дали завдаток за кафе,отримав чтоловік - купили мені сукню і т.д.,батьки допомогли,тими грішми розрахувалися за кафе і транспорт,ніхто не рахував,хто конкретно яку суму вніс,не було в тому потреби якось.
    А моя подруга оплачувала тільки своїх гостей,чоловік - своїх,кожен за свої гроші купував одяг,на обручки скидались навпіл.
     
  6. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    Спочатку мій чоловік казав що сам оплатить все весілля, так як мав на депозиті деякі гроші. але коли вже зайшла мова за саме весілля, вибрали зал, склали списки- то він зрозумів що тих грошей що в нього однозначно не хватить))))) тому платили так- за ресторан і все інше що їсти , пити платили батьки пополовині( бо з кожного боку було по 60 гостей), мені суконку і подарунки родині молодого- купувала моя мама.(я на той момент грошей своїх ще не заробляла), а чоловіку залишилось- обручки, оренда залу,машини, музиканти, тамада, фото і відео, феєрверк, собі костюм. власне коли підрахували то частина яку потратив чоловік була найбільша, потім йшла моя мама, а свекруха найменше стратилась:) (це звичайно жарт, не подумайте що свекруха скупилась, просто так вийшло)))
    між іншим в мого брата на весіллі теж батьки платили лише за зал, їсти , пити і т.д, а брат оплачував інші видатки. то вроді є така ураїнська традиція що молодий має оплачувати музику з власної кишені, ще має купити молодій подарунок за букет- золоте колечко)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

     
  8. zjomka

    zjomka Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    В нас за ресторан платили батьки порівну, вони самі так хотіли, вважають своїм обов"язком відсвяткувати дітям весілля, якби вони не платили, то ми б самі якось викрутились. Наречений сам оплачував все спиртне, музику, тамаду, шоу програму (Божика і ростові ляльки), оформлення залу текстилем+квітам,оператора, фотографа, машини... словом все решта + свій одяг і обручки. Я назбирала на своє вбрання + подарунки його родині + витрати на макіяж, зачіску і всякі дрібниці.

    мені також хтось про таку традицію казав... хоча сама токаго ніколи не бачила і наречений мені нічого не дарував... колечко отримала на заручини...
     
  9. mutlyk

    mutlyk New Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    З власного досвіду:
    Обручки купив чоловік. Бенкет - кожен платив за своїх гостей. Сукня і фата - мої батьки, костюм нареченого чоловік купив собі сам. Букет (сказала який) батько чоловіка купив. Весільний торт купила весільна мати. Коровай - весільний тато. Весільний кортеж - мої батьки, декорація під'їзду - мої батьки (під'їзд же мій був! :)). РАГСу за реєстрацію заплатив чоловік, і Церкві за вінчання - теж Він. Батьки мої купували свічки, рушнички, Образи для вінчання... За фотографа і оператора ми заплатили самі (із подарованих нам на весілля грошей).
    Здається, нічого не забула...
     
  10. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    Ну в нас получається все по чесному:girl_wink:

    Батьки мої оплачують: ресторан наших гостей, половину фуршетних столів і прикрашання залу, вбрання мені повністю, половину музики, машини для гостей.
    Коханого батьки оплачують: ресторан за своїх гостей, так само половину фуршетних столів і прикрашання залу, половину музики, вбрання молодого, доїзд своїх гостей з іншої області і розміщення їх в готелі.

    Наші витрати з коханим: запрошення, бомбоньерки, витрати на шиньйон і напевно фотограф:girl_blum:. (відео в нас небуде).

    А на рахунок обручок - ше поки невідомо, так як будем здавати лом)
     
  11. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Відповідь: Весілля: хто за що платить

    А ми стараємося повністю самі весілля оплатити....Правда левову частку все оплачує майбутній чоловік.. А я лише для себе все сама купую...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member


    Краще вирішити всі грошові питання до весілля.
    Щоб не зіпсувати своє свято.
    За побиття нареченої на прикарпатському весіллі свекруха заплатить штраф. Мама молодого побила молоду невістку за подаровані на весілля гроші.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  13. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    Правду кажуть, що гроші затуманюють розум))) Хоча в моїх батьків 30 з гаком років тому була схожа ситуація. Відгуляли в мами весілля - бабця гроші віддала, а через тиждень - в тата, то друга бабця ні грошей, ні подарунків не віддала. А мама стидалась пом*янутись (друге весілля було невелике)))) Але тепер каже, що точно б такою дурною не була))
    Ми плануємо: бар і оформлення - кожен за своїх гостей, за музикантів, операторів - порівну. Бар в сусідньому селі - поїхала і завдаток дала я, оператори з Тернополя - поїхав коханий. Обручки вже замовив він. Одягатимемось кожен за свій рахунок. А решту дрібничок - прикраси на машину, букетики гостям, бонбоньєрки - з моєї сторони.
     
  14. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    угу...в однієї моєї знайомої батьки виклали дуже пристойну суму за весілля. Наречений майже нічого зі своєї сторони не оплачував. Спирався на те, що мама пенсіонерка, грошей немає, а йому ще вчитися. З надарованих грошей маленьку частинку віддали її батькам. А от після розлучення всі ті решта грошей вже колишній чоловік собі залишив. То йому була плата за моральну шкоду.
     
  15. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    Мене дивує, а навіщо батькам віддавати гроші? Якщо вони їх не мають, то не роблять взагалі або маленьке. Весільні гроші - то ж подарунок для молодят. Мені здається, то обов*язок батьків зробити весілля. Колись їм батьки зробили, тепер вони своїм дітям, а ті колись своїм.... Чи то я нагла і невдячна?))) Мій коханий планує оплачувати все сам, оскільки на багато не потягне, то з його сторони буде 20-30 найближчих. Може, то і розумніше.... Я, хоч і працюю вже 3 роки, але в нас з батьками "каса" спільна, то ми плануємо на 60-80. Теж думали, що буде менше. Але.... Оскільки братові весілля не робили, то хочуть повеселитися на моєму))))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    А мені здається навпаки це обов'язок самих молодят, а батьки скільки хочуть і можуть допомагають. Ну принаймі в нас так було... Самі заробили гроші. На яке заробили, таке і було весілля. І батьки із своєї сторони чим могли, тим і допомогли.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Це точно) В батьків грошей на весілля стільки небуло, ми на нього не мали змоги заробити, так що розписались та й все) навіть шлюб ще не взяли, ніяк чоловіка в церкву незатащу(
     
  18. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    То-то воно так, але....... є випадки, коли молодята не мають часу ті гроші заробляти, бо через кілька місяців вже хрестини треба робити)))) Або діти-трутні, яким добре сидіти в батьків на шиї. Або таки важко самим заробити... Два роки в мене була зарплата 1200-1300, цього року - майже 1500(( Через півроку мені стукне 25.... Скільки років мені ще заробляти на те весілля? А хочеться ще колись хоч двоє дітей народити))) Тому мені весілля роблять батьки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Тю, то ж не обов'язково робити весілля - можна просто розписаитись.
    Нам батьки зробили, але тільки тому, шо ми весілля не хотіли, а вони хотіли.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    В мене саме так! Ви не подумайте, що я готова батьків до сорочки роздіти, лиш би весілля мені було)) Тато з мамою знали, що в них росте "дівка на віданню", то й підзбирали))) Вони почали складати гроші, як я школу закінчувала, але поступила на державне, то гроші лишились)))
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2015 ---
    Звісно, що можна. Але ми хочемо свята. Ну, певне, мого ХОЧУ більше, ніж коханого)))) Але він не проти....
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2015 ---
    Я розумію, що ні кількість гостей, ні дороговизна ресторану, ні пишнота плаття не стануть запорукою щасливого сімейного життя. Але ж хочеться красивого свята.... Та і моя мама вже собі фантазує, як буде мені фату чіпляти))))
     
    Останнє редагування: 1 Лютий 2015