співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

  1. Bilenka

    Bilenka Member

    Все аналогічно, але мамі нарахували 1600 грн - те, що не відпрацьовує 2,5 роки і вишло 1200 грн. Так що це, напевно, залежить від роботи.
     
  2. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Так, для пенсії біла з/п важлива, але в нас так все нестабільно, що надіятися на ту пенсію реально не можна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я от ще ніколи не стикалася зі стажуванням: тобто це безкоштовно ходиш на роботу вчишся, і тоді вже роботодавець вирішує чи брати тебе чи ні? Чи є якісь терміни стажування? І як роботодавець може за такий термін тебе оцінити?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так, стажування- це, по суті , навчання. Не плутати стажування із випробовувальним терміном. Оскільки на стажуванні ви якоби ще вчитеся, а на випробовувальному терміні- ви вже працюєте.Стажування може йти до прийняття на роботу. Саме тому зараз багато роботодавців все підводять під категорію "стажування"- ви не оформляєтеся на роботу, вам мають право не оплачувати період стажування ( бо ви навчаєтеся на майбутньому робочому місці). Строки обумовлюються лише вами з роботодавцем.

    Окремим видом стажування є стажування для державних службовців. Тут є строки- до 2 місяців
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я чомусь думала, що це вже говорить про майбутнє працевлаштування, а виходить, що не так.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Місяць, на державних роботах 2 міс. Добре якщо стажування оплачується. А то знаю знайомих які стажувалися безплатно 2 місяці, а потім їм сказали па-па.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Мені колись пропонували так місяць безкоштовного стажування - я розвернулася і пішла звідти.
    Бо вважаю, що вже за тиждень видно - буде з людини толк чи ні. Принаймні, в моїй сфері.
     
    Останнє редагування: 1 Лютий 2015
  8. atena

    atena Active Member

    Ходила на співбесіду в спортлайф, все підходило мені доки не сказали за 5 днів навчання по 3 год і потім ще 2 тижні неоплачуваного стажування. Також не розумію, навіщо таке довге навчання для того, щоб продавати абонементи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Анута

    Анута Well-Known Member

    так здається тоді, коли людина по цю "сторону" барикади ;)

    На моє місце, теж на перший погляд нічого особливого, людину вчити 3 місяці мінімум, бо ДУЖЕ багато специфіки. Тому в нас випробувальний термін 3 місяці (з оплатою). Я вчила вже не одну людину і знаю, що 3 міс це мінімум. Якщо за 3 міс.людина не дає собі раду, ну то тоді це не її місце.
    Буде толк з людини чи ні я бачу приблизно за тиждень візитів та спілкування. Можете назвати це стажуванням :)

    з іншого боку, якщо Ви згідні на роботу по продажу абонементів, то у вас або немає кваліфікації на щось інше, або відсутній стаж, або на даний момент нагальна потреба у будь-якій роботі. Чесно скажу, що свого часу, коли я шукала роботу, я не пропустила жодної співбесіди і не відмовлялась від стажувань. Бо це все напрацьовки і вони підуть на користь. А зразу шикарну роботу з кругленькою сумою ЗП, соцпакетом і т.д. ніхто не дасть.
    Як маєте час, вчіться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  10. atena

    atena Active Member

    Стаж роботи маю в сфері обслуговування. Так ввести в роботу треба, і не кажу за якусь велику оплату з першого дня, можна ж мінімальну, але там мені запропонували, нажаль, мінімальну зарплату аж через місяць безкоштовного навчання ну і відсотки від продажу. Та й вакансія, на яку я надсилала резюме, зовсім не відповідала тому що було сказано на співбесіді.
    Також ходила на інші співбесіди, то переважна більшість попереджала про випробувальний термін з меншою оплатою. Мабуть мені везло, що ніде не треба було безкоштовно навчатись протягом місяця і не знати чи мене візьмуть на роботу.
     
  11. Анута

    Анута Well-Known Member

    це все специфіки нашої ментальності (або навіть не знаю як назвати): робота без оформлення, ЗП у конверті і навіть (!) оплата роботодавцю за час стажування (це взагалі маразм, але знайома так "пристроїла" доньку до приватного нотаріуса "досвіду набиратись", без ЗП + 500 грн в місяць нотаріусу)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Такі безкоштовні стажування взагалі незаконні, і говорить про рівень роботодавця. Якщо він одразу так себе проявляє, то можна уявити що буде потім. Чим більше у фірми понтів, тим нижчий рівень. Це особисто моє спостереження. А в Приваті на співбесіді дала зрозуміти, що "їздити на мені не будуть" Після цього мені відмовили. От і робіть висновки. Краще взяти молоде і зелене, яке і не пікне. Так, я сьогодні зла баба Яга :girl_devil:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при стажуванні це дозволено. Стажування- це не випробовуавальний термін, тому тут все- лиш за згодою сторін. Воно може бути оплачуваним і неоплачуваним з боку працедавця, може тривати обумовлений термін-хоч три дні, хоч місяць і справді, може бути ще оплачуваним зі сторони стажера ( бо оплачує за навчання) В галузі юриспруденції стажування є досить популярним навіть за кошти. І справді багато хто готовий із власної кишені оплачувати і 2 і 3 місяці стажування в конторі, оскільки це навики практичної роботи,які абсолютно різняться від тої теорії, що на юрфаці викладають. Ну і конторам вигідно на той час мати таку " старшу, куди пошлють".
    Інша справа, коли місячне безоплатне стажування органзовує черговий магазин ".." і місяць користає трьома-чотирьма безкоштовними стажерами на розкладці одягу і прибиранні. А потім усім каже "до побачення". Ну але тут теж- якщо на це погодився спочатку, значить сам і винен
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Анута

    Анута Well-Known Member

    все б нічого, якби та мала там дійсно досвіду набиралась. А то ця нотаріус її припахувала на прибирання та вікна мити. Для цього дійсно треба мати вищу юридичну ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    цікава тьотя :). У моєї коліжанки-нотаріуса якраз довший час працювала ( стажувалася) одна 5-курсниця. То власне після закінчення вузу, та її узяла до себе вже на зарплатню помічником.
     
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Подруга стажувалася безкоштовно. Одночасно з нею стажувалася дівчина. Після місяця роботи їй сказали, що вона не підійшла. А вона працювала повноцінний робочий день (може перших кілька днів щось показали-розказали, а далі вже сама працювала, виконувала те що давали).
    Взагалі дуже зручно взяти стажера, який зробить все що назбиралося, а потім сказати: селяві. І не факт, що це буде реальний досвід, про який можна буде згадати на співбесіді.
     
  17. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Це ж здається кадрова агенція? то вона саме в них стажувалася, чи типу вона з їхньою допомогою шукала роботу, і вони відправили її стажуватися на ту фірму, де шукали працівника?
     
  18. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    саме в них, стажувалася на кадровика.
     
  19. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Дааааа, я думала, що це серйозна агенція, а виявляється в нас часто так використовують працю людей. Я не розумію такого стажування, якщо людина має якийсь досвід, освіту, то за пару співбесід можна вияснити чи вона адекватна і чи зможе виконувати роботу. Ну є ж випробувальний термін в кінці кінців, і за 3 міс. працівник може себе проявити. Я вже трохи находилася по співбесідах, і на них почуваюся досить впевнено, адже я теж вибираю собі роботодавця. І якщо чесно, думаю що моя впевненість може навіть відлякувати. Але це мова про недобросовісних роботодавців. А знайти адекватних дуже важко, я вже з ніг збилася
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    це серйозна агенція, повірте, навіть дуже. знаю їх директорку. вони підбирають персонал для Нестле і не тільки. це міжнародна мережа рекрутингових агенції, країна-походження Швейцарія. і я бачила їх вакансію, дійсно вакансія стажера. і нічого дивного нема в тому, що
    . це нормальний процес, який практикується в багатьох компаніях, і дуже серйозних в тому числі. якщо умови були такі, що стажуються одночасно 2-3 кандидати і результатом є працевлаштування, а вакансія 1, то логічно, що обирають кращу (кращого). впевнена на 99,9%, що дівчата знали ці умови ДО того як підписати офер на стажування. в багатьох модних корпораціях є така фішка, як інтерншіп програм, коли оголошують набір стажерів на визначений термін, навіть безоплатно, постажуватися. це престижно пройти стажування в таких компаніях і це дописується до резюме як повноцінний досвід.
     
    • Не подобається Не подобається x 1