Весілля: хто за що платить

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Багіра, 25 Листопад 2010.

  1. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    вони студентами були. А батьки захотіли розкішне весілля.
    теж таку думаю. На що зароблю, таке і весілля буде . А от хлопець планує брати в батьків, а я навпаки не хочу просити грошей.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    Мої батьки мають змогу зробити весілля тай самі того хочуть. А я тим більше хочу! Крім того, що моя зарплата йде до загальних грошей, що зможу, то на весілля зроблю своїми руцями)))
     
  3. Emka

    Emka Active Member

    мама нареченого хоче взяти витрати на весілля на себе - старшому сину зробила і молодшому зробить, але ж старший одружувався 7 років тому!!! незнаю як таке питання узгодити з урахуванням того що моя мама не в україні а батька ні в мене ні в нього немає (розлучені)
     
  4. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    а що наречений каже?
     
  5. Emka

    Emka Active Member

    він не проти, але там ситуація нерівноцінна трохи - одна мама весілля інша квартиру - так в старшого було)
     
  6. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    Ну я не знаю, мені певно було б не по собі, якби за мене геть усе платили. Так склалося, що останній рік я мала хорошу роботу і вийшло відкласти значний кусок на весілля..то фактично більшість витрат взяли на себе (живемо з нареченим разом окремо) ..
    За своїх гостей (родичів) в ресторані і ще деякі дрібниці платять БАТЬКИ нареченого.

    Якби ми не мали змоги купити собі сукню-костюм,заплатити за ведучого-фото відео і т.д. то весілля б не робили. ну, але це наша позиція. Багатьом моїм друзям батьки повністю робили весілля, і нічого - всі щасливі.

    Вирішіть для себе:
    - ви можете прийняти те, що за вас заплатить все його мама? вам не буде "обузою" і чи не будете ви почуватись винною комусь?
    - чи це накладно для його мами? (то є дві різні речі :1. чи вона має гроші 2. чи буде влазити в борги лише через те, що першому сину зробила весілля, то і другому треба)
    - як Ваш наречений до того ставиться? мій би то не дозволив за себе все платити батькам.
    - ви двоє можете щось відкласти до весілля? перенесіть його трошки вперед (якщо не горить) і заплатіть якусь частину самі.

    Від Вашого відчуття залежить просто все. хтось вважає то нормою, шо батьки платять. хтось сам собі збирає..обидві ситуації заслуговують на існування, люди різні (і можливості теж).
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2015 ---
    п.с. якби ми не мали можливості заплатити самі, то весілля то не робили б великого. Можна ж просто купити гарну сукню, костюм, найняти фотографа, запросити найближчих 10-15 чоловік (маму-тата-бабусю-сестру-найближчих пару друзів) на вечерю до ресторану та і по всьому. і спогади будуть, і фото, і не буде великих витрат.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Корисно Корисно x 1