Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    блін, вже втретє бачу що ви знов пишете за ту воду
    вроді і нікого не переконуєте, але і того ровера не лишитеся))

    ось стаття, перепрошую що російською

    щодо чистоти води, я не вважаю, що в нас є доступна вода дійсно такої належної якості, що можна нею напоїти дитину такого віку
    щодо ваги дитини, то на ГВ все дійсно регулюється природньо, якщо дитина набирє більше, значить так потрібно, можливо в перспективі буде сильний стрибок росту
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  3. Isa

    Isa Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    то в перли і в "аффтар" :)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Так от що мені виявляється треба було зробити щоб моє дитя прийшло в "нормальні норми" :girl_crazy:, тільки Влада, напевно, не менш як на місяць треба було на одну воду посадити щоб він в ті норми "вписався".
    Нє, то точно в "перли". Ваша дитина важить 8 кг замість 6? Не давайте їсти, нехай п"є воду! Геніально. :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 9
  6. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Маю яскравий приклад такої дитини. Дівчинка-одноліток моєї Яни. Вона в грудному віці грубасиком добрячим була. А після року пішла в ріст і похудала. Тепер така худюща що ну. Ніхто на воду її не садив, їла скільки хотіла.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Про воду замість молока...
    @skai а про вимивання флори Ви не чули? Часом каки зеленими не ставали?
    Блін і таке ще радять...
     
  8. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    а мене взагалі таке враження, що то якийсь експеримент над дитиною... дав води, коли дитина хотіла їсти!!!-дитя схудло до "нормальної норми"
    а потім то все ще "закріпити" полуницями мороженими з цукром. і флора в порядку і дитина в "нормі"... я в шоці, чесно
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    :scratch_one-s_head: в три місяці переживати з фігуру дитини? це ж ще таке мацьопство, яке і не повзає ще, тобто енергії ще не має де дуже втрачати...
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    коли дитинка починає активно рухатися ( а це якраз 10 місяців-1 р.3 міс), то вона значно більше витрачає енергії і набір ваги вже не йде різко.Для дитинки, яка ще в грудному віці і не сидить на солодкій і мучній їжі, яка дійсно може бути дієта? У мене малий в 4 місяці важив 8 кг. А в 5- почав дуже активно повзати. І набір ваги пішов вже менше. А коли встав і пішов, то взагалі, таке враження, що набір зупинився. Хоч взагалі він на брак апетиту не жалівся. Але коли більшу частину доби дитина " в бігах", то просто все йде в енергію. В рік він важив середньостатистичні 10,6 кг.
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2015 ---
    так це нормально для 3-місячної дитини їсти кожні 2 години і навіть частіше . То ж не штучничок, коли для перетравлювання суміші треба 3 години. А скільки ж вона важила у 3 місяці, що ви її на дієту посадили?
     
    Останнє редагування: 2 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    моїй лялі через три дні 8 місяців, а вона нічо не хоче їсти. Вона і від грудей не особливо тащиться: їсть по 2-3 хвилини і навіть не відвертається, а виривається і кричить, типу заберіть вже від мене ту тицьку кожні 2 год. Але вагу набирає добре (як книжка пише), щоки має, какає-пісяє регулярно. Але ніякого догодовування, ні ложечки: зупа, каша, гарбуз, яблуко, банан -- всьо випльовує, або тримає в роті поки не захлибнеться, або все ж таки не виплюне. Пробувала їй "Малиш" дати. Пляшки не признає, а от ложечкою пару ложок з"їла. Але потім ригала далі ніж бачила. Не зригувала, а власне ригала. Температура до 35,5 впала, вся така млява... Лікар сказав, що то щось там від того малиша їй спазмувало. Потім навіть всю ніч не їла (але хоч спала).
     
  12. domino

    domino Well-Known Member

    Почекайте ще, але не припиняйте пропонувати мікродози і почне їсти. Думаю причин для хвилювання немає :girl_in_dreams:
    А я сьогодні зварила суп- пюре ( ми тільки такі супи їмо) з пастернак- батат - морква-цвітна капусту, з коріандром і розмарином( зовсім трошки). Малий їв, рота розкривав:nyam2: а ще пив мій кефір і з'їв трошки натурального йогурта. От любить їсти, те що ми, тай усе:good2: правда це більше смак, ніж їжа) але їсть, по трошки, не все смакує, але бачу, що інтерес до їжі повертається:dance4:
     
  13. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    в нас ніякого інтересу до їжі немає. до рота пхає все, крім їжі) у мене просто старші діти їли все. Я от дуже добре пам"ятаю меню старшого сина коли йому було 9 місяців (рівно 9 день в день, я тоді була вагітна вдруге і у мене почалась кровотеча. мене забрали в лікарню і я вперше була без дитини, то по телефону давала вказівки і тому так добре запам"яталось):

    -- вранці булка залита молоком (не найкорисніша їжа, але йому смакувало -- то тато його на таке присадив)
    -- потім банан з персиком вилкою пом"ятий (ну я та старалась, щоб разом було не більше 100 грамів, але бабусі ради старатись, що дитина їсть цілий банан і два персика мнєлисьти(((
    -- на обід суп пюре зі всіх овочів
    -- ше була марія залита кефіром
    -- був сирок саморобний із ягодами
    А з вечора і вночі кожі 2-3 години була пляшка. Чай-компот йому не підходив, від суміші ригав, то варили рідкий геркулес чи гречку (манку я не хотіла давати) на воді і трохи молока давала, то все блендерили -- і в пляшку.

    Ну і таке меню в нас десь до 2-2,5 роки було. Ну, правда, в 1р1м, коли мене знову в лікарн на підтримку забрали, чоловік все ж таки замінив нічні каші на чай, тому в меню з"явились ще густіші каші.

    Ну от до чого те все я: моя старша дитина їла те все у 9 міс, а цій 8 і вона нічо не їсть. Ну але в нас ше цілий місяць. Може присажу її хоч на щось?
     
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я так випадково зайшла і навіть не читала попердні сторінки- так собі подумала, ми тут на сис-темі сидимо "-60", може то вже пора тій дитині.... як люди собі часом "гонять", здуріти можна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    В мене також зі всіма заморозками з духовки так виходило. На мою думку заморожені овочі тільки варити, ну, або на пару, тоді не буде ефекту гуми.:)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Дівчата, таке питання ,їжу малій розминаю виделкою ,їсть нормально, шось там язичком перетирає собі, але їсть ,а потім важко какає, дуже тиснеться ,коли збиваю блендером, то все нормально. І щось не знаю, як то їй давати.
     
  17. LOVEka

    LOVEka Member

    Дівчата, маю багато питань по прикому. Що ще можна давати дитині з овочів/фруктів? Поки що нам найбільше смакує гарбуз з яблуком, картопля з морквочкою -так собі, та пару ложечок зїдає, пробувала дати банан, на наступний день отримали зелені каки, це означає, що він нам не йде? коли можна пробувати дати знову? на рахунок каш, мала пробники хіповських безмолочних, розвела, то воно щось мені таке бе, як то дитині давати. А як самому робити кашу? то перед тим треба на кавомолці молоти, а потім варити чи як? і ще на рахунок кефіру/йогурту, який то дітям можна давати? я щось розгубилась з тим нашим прикорком, бачу інтерес в малого до їжі і треба ще щось пробувати, не буду його одним гарбузом годувати, тим більше сказав мені знайомий лікар, що гарбуз можна лише два рази на тиждень, бо дає навантаження на нирки, хтось про то чув?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Fashionista

    Fashionista Member

    Я давала з овочів так як ви-спочатку гарбуз,потім гарбуз з яблуком,потім кабачок,цвітну,броколлі,теперто все міксую. З фруктів-так само-починали з однокомпонентних,тепер вже може їсти мікс. На рах банана-мали такий самий результат,АЛЕ-коли перейшла на баночний банан-все ок... Тому маю підозру що ті фрукти на базарі таки чимось оприскують чи як... Каші-починали з хіпп( г... ше то...),перейшли на хуману-вона звичайно дороща,але малому зразу засмокувало,спочатку безмолочна-то мішала з фруктовим пюре,тепер молочну даю,а вони там зразу з різними фруктами( персик,груша і тд). Сирок-агуша,купляю 50 чи 100 гр баночки без наповнювача,але даю тільки грамм 30,кефір-яготинський-третя частина від банки( десь 75 грам). Нам майже 8 міс
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Якщо маєте щось заморожене, то сапробуйте кабачок, цвітну капусту, брокколі дуже добре. На рахунок купити на ринку, в супермаркеті, то яне підкажу, бо зараз трохи не той сезон.
    Повністю підтримую.:girl_yes2:
    Ну, дивіться, я старшому шось там молола-молотила)), а молодшому збилась з того і варила просто крупу добре розварювала і давала малесенькими дозами. Дитина і жувати навчиться, ну і впринципі менше тої волокіти.:)
    Наприклад гречку варила в пропорції 1:4, добре розварювала. Рис також, вівсянку барала просто мілкуішу і т.д.
    --- дописи об"єднано, 3 Лютий 2015 ---
    Але щодо каш, то я б трохи зачекала в вашому віці. Ми почали з 8-и.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. domino

    domino Well-Known Member

    Щодо банана- дала малому, наступного дня покакав зеленуватим, але я тим не перейнялася, почекала 2 дні, все внормалізувалося. Нині зварила йому яблуко з бананом, зблендила, і дала до того ложку йогурту, така смакота вийшла, ми двоє наїлися :nyam2:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    оскільки каші-зупи-фрукти ми їсти не хочемо, вирішила дати сир "тьома" з бананом. це було не півложки. це було, як книжка пише -- крапелька розміром з горошину. Ну правда ця крапелька п"ять раз виплюнта і назад запхана, але наче з"їла. Через три години мала рвала далі ніж бачила. Два рази, причому не молоком, яке після цього їла, а сироваткою. Ну шо то таке. Нам через три дні 8 місяців, а ніякий прикорм не йде...