Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Груди не потрібно мити перед/після годуванням, навіть простою водою, бо то пересушує шкіру=можуть з'являтися тріщини. Почитайте більше в темці про грудне вигодовування, там багацько корисного.
    Собі вологі серветки не брала, якщо б потрібно було б, то дитячі використовувала б. Але краще проста вода. В роддом купувала вологі дитячі серветки Джонсонс бебі (вже згодом і інші мала), різниці не відчувала, всі на один ефект мені. Дитинку підмивала теплою кипяченою водою ваткою або марлечкою в мисочці, на ніжну дитячу шкірку так краще.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. kristina

    kristina Well-Known Member

    Зараз кажуть вологісерветки Дада хороші. І тягнуться добре. Треба буде спробувати, але наразі мені в продажу не траплялись, в тих в кого памперси Дада то не було.
    Питалась на сихові вартість байкової пеленки і то в рядах де шкарпетки з трусами продають. Від ціни мало не впала 48 грн . На іскрі в ТЦ. на 2 пов. по 38 грн, шукаю далі.
    Ще маю питання відносно конверта, думала яка різниця в чому забирати з пологового, але думаю хрестити дитинку хочеться все таки в чомусь гарному, білому. Найшла вчора ковдру- конверт білого кольору але таку махнату, всередені трішки утеплена типу синтипона. Зупиняє те що не надто вона натуральна, чи то нормально потім тим одіяльцем вкривати в возику чи вартує обирати все таки натуральну тканину. Ми народимся в середині березня, нехай з квітня почнем гуляти. Ціна там заманчива, але вагаюсь.
     
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    колись моя мама купила просто багато байки шириною 90 см і заплатила, щоб їй порізали ту байку по 90 см і заоверлочили. Десь 7 таких пеленок було, потім виявилось, що мало. І ми купили ще тої байки, порізали самі, думали занести до знайомих на оверлок - та так і не занесли. за 6 рокв активного користування зрізи не так вже й стріпались, користаю далі. Заоверлочені пеленки були в мене "в люди" - в поліклінку для підстеляння під лялю, десь в гості тощо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Я пеленки мала саморобні. Купила свнкруха тканину байкову і пошила мені. Напевно вийшло дешевше, точно дешевше.
     
  6. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Та чого, ви ж не на голеньке тіло будете вкривати чи завивати дитинку,а ті ж самі конверти"на овчині" - то ж теж синтетика, але возять діток і нічо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я писала вище,
    От ятак і планувала. Перейшла наразі три магазини з тканинами, то байка виявляється рідкісний товар. Не було кажуть давно, того почала дивитись на готові. Але 38- 48 грн то явно перебор тож шукаю далі. Може на гуртівні на зеленій гляну мені недалеко.
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    тобто? то не справжня овчина?
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2015 ---
    теплого натурального зовсім ви не найдете думаю...
     
  9. kristina

    kristina Well-Known Member

    Прошу звернути увагу, що в середині не 100% овчина, а напіввовна (на тканій основі) - це зроблено для того, щоб не викликати алергію у маленьких діток. Від того конвертик не стає холоднішим :). Та і ціна на 100% тепер уже буде від 600грн. На бірці, як і у більшості виробників у цій ціновій категорії, вказано "овчина" - але це ніяк не означає, що вона там 100% (багато, хто це приховує, або й не знає точно).
    Так написано навіть в темці нашої форумлянки по конвертам в санки чи візочки. Тобто є і 100% але масово йде напіввовна навіть у взутті зараз.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    там має бути, але від 10м продають
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2015 ---
    ми вийшли з тої ситуації наступним чином: для ковдрочки ще моєї пошили два підодіяльника - один звичайний був в ПБ, другий - білий з мереживом, мав гудзички, щоб защепитись конвертом - на виписку і хрещення.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    з тою дитячою косметикою раджу дуже на накуповуватися: по-перше дитині взагалі багато не треба, оті всі креми під підгузник, присипки взагалі можуть бути зайвими (а по потребі вже собі купите), олійку можна взяти просто якусь якісну, мигдальну, абрикосову, а стосовно шампуню та мила - моя думка, що тим взагалі не варто зловживати з дитиною, мати пару кусків натурального мила, може рідкого, може гелю чи пінки, але пробуйте з міні-версій, дуже міленький розхід на дитину. По-друге, може бути реакція, тому знову ж таки краще пробувати з маленьких упаковок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    А маєте фото того білого з мереживом? Цікава ідея :)
     
  13. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    можна згуртуватись і поділити на кількох людей:)
    мені взагалі здається що мацьопств нема сенсу мити з милом і шампунем - хіба дупцю з милом часом помити(можна купити в нас, натуральне і не тре тарабанити з Гамерики). додати трав у воду і ок:)
     
  14. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Те що у нас продають по 400-500 грн то не натуральна овчина, з натуральної в нас ціни в межах 1500-2000 грн. були, зараз навіть не уточняла...Мала і такий, і такий - різниця очевидна :)
     
  15. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    гггг, уточнила, від 2500 до 3000 грн о_О
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я в Смику брала за 100 злотих, пише 100% welna
     
  17. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    :good2:
    Не буду сперечатись, я пишу тільки те, що мала з чим порівняти.
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    фото нема, там вшите в шов батистове мереживо, трохи призібране - на тому кутику, де голівка дитини, + ще один ряд мережива трохи нижче нашитий по одній стороні. Та й усі прикраси. Але виглядає досить нарядно. Зрештою, прикрасити кожен може на свій смак, і тканину вибрати різну, але все одно економніше і практичніше, ніж купувати конверт спеціально на хрещення.
    та, справді. Там ще на дитячу постіль були тканини досить симпатичні (в магазинах я таких не бачила), але через той мінімальний метраж і не купила, а так на трьох можна і на постіль взяти.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Rasimelka

    Rasimelka Member

    була два дні тому, питалася за це, сказали не треба. але чоловік все одно вже здав, бо в ЖК дали направлення
     
  20. Ксюшаня

    Ксюшаня Well-Known Member

    В магазині бембі десь 2 тижні тому купляла ситцеву пеленку за 29,30 грн., а байкову по 30 грн.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    так а 10 пеленок - то хіба багато?
     
Статус теми:
Закрита.