Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    знаю, що перший раз пісяє десь через 2 год, як заснула.
    але я не хочу її будити, бо я сама хочу спати. я працюю по вечорах, як вкладу спати - то геть не висиплятимусь, якщо ще до старшої вставати.
    мабуть, просто чекатиму((

    та то криза)) не хочу вас лякати, але в нас таке тривало з 8 місяців і до року і 1 місяця. а потім почала проситися на горщик. нам інодф помагало висаджуватися перед дзеркалом: я її там забавляла, щоб вона заспокоїлась, а потім пісяла. або ще іноді висаджуватися над унітазом: ви самі далеко сідаєте на унітаз і розставляєте ноги, а ту малу попу перед собою впихаєте.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Наша старша перестала пісятись вночі десь в 2.10, при тому що з денним пісяням проколів не було майже рік. Не знаю чи то вік підійшов чи таки спрацювала тактика. Мали таку ж ситуацію, як у ВАс, сон настільки міцний, що спала в калюжі як ні в чому не бувало. Тоді я вирішила позастосовувати іншу тактику: раз-два за ніч садили напівсонну на горщик, деколи вона навіть не особливо впиралась і успішно пісяла і почали зявлятись сухі ночі. Плюс якщо ставалась аварія, то я обов'язково тривожила іі сон, підіймала, перстеляла ліжко і перевбирала, пояснюючи, що от якби попісяла на горщик, то б спала собі, і тд. Маруся завжди на ті передівання істерила страшено. Але Десь певно за місяць дитина перестала пісяти вночі взагалі, спить цілу ніч, хіба що дуууже рідко, коли звечора поп'є, може прокинутись і попроситись на горщик. Ото вже 4 місяців без проколів.
    Ну власне недолік в тому, що фізично для мами тактика дуже важка, особливо враховуючи ще меншу дитинку. Добре мати якусь допомогу, чи на час відпустки то спланувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    для статистики. Вірусі рік і 3 міс. Останні пару днів вона може сама принести горщик, сісти на нього і (залежно від того, чи правильно сіла) більш-менш успішно попісяти чи покакати. Звісно, що весь цей час потрібно бути біля неї, бо інакше вона радісно понесе "готову роботу" показати мені.
    Сергійко сів на горщик сам в рік і 10
    приклад старших - велика сила :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Raven

    Raven Мама малятка

    в нас то не діє, дві племінниці маю, живем разом, приклад має, а труси мокрі:shout:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    у мене вони не те що просто брат і сестра, а майже як двійнятка :) мала різниця у віці, цілий час разом...
    на Сергійка приклад Дмитрика не діяв так.
    втім, то просто припущення
    Сергійкові труси в рочок були може і сухіші, ніж Вірусині. У нас було налагоджене висаджування, просто він ніяк не хотів сісти на той горщик. А мені було тяжко тримати його над всякими пісяльними ємностями. Тому Вірусю після 9 міс я час від часу (особливо вночі) таки садила на горщик. Легше фізично...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    Хочу спитати, бо переживаю чи то нормально. Малий тільки один раз показав, що хоче пісяти. Всі інші рази я просто лапаю завчасно. Проколи звичайно є. Але хвилює мене те, що малий коли починає пісяти, і розуміє, що він без памперса перестає пісяти. Я несу його на горщик, і тоді він завершує свою справу. То нормально? Переживаю, щоб проблем з нирками де не пропустила.
     
  7. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Ми пробували садити на горщик десь з 11 місяців, в основному "ловила" коли починав какати, але категорично не хотів сідати, викручувався, репетував, то ж попустилася (хоча десь до 7-8 місяців висаджували частково, а потім пропустили буквально тиждень-два, і він перестав робити свої справи над ванною, хоч і досі пробую). Наразі нам 1,3 р., поставили горщик в туалеті, коли хтось іде туди, то малий чалапає разом, в одязі може вже сісти ненадовго і сказати "а-а-а", при спробах зняти колготи-памперс - знову тікає, не заставляю. Без памперса тримаю деколи, але системно почну, коли потепліє, бо в хаті зимно і хворіли. Так само тримаю частково в багаторазових, проситися чи хоча би "оголошувати" про те, що хоче зробити справи, ще не навчилися :sad:
     
  8. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Коли синок пручається над горщиком чи над ванною, то я іноді включаю водичку, щоб попісяти. То нормально водичку включати? Свекруха каже, що дитина звикне, і потім буде пісяти постійно під час того, що десь буде текти водичка!
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Нормально. Як пройде криза з викручуванням, то не включатимете вже. Я теж іноді таким користуюсь.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Summer Hit

    Summer Hit New Member

    Нам 9,5міс сьогодні доця перший раз покакала і одразу попісяла в горщик... Найбільше радіє - мама....
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Хм... мала кілька "тяжких" днів. І малий, з його пісянням, трохи попав під руку :sad: . Знаю, то не добре, але сталось вже як сталось. З того часу інколи сідає на свій горщик, але... мене виганяє. Раз взагалі двері в кімнату закрив :girl_crazy: При чому "каку" вже давно несеться робити в туалет (сіджу на насадку), і я мус при тому бути.
    Як же реагувати а таке виганяння мене?
     
  12. Dream-baby

    Dream-baby Member

    А ми вже з початку лютого стараємось пісяти і какати на горщик, в основному пісяємо після сну, бувало вже декілька разів що спала на вулиці у візку без підгузника, мені навіть здається, що мала вже розуміє те, що коли я її саджу на горщик то вона мусить щось там залишити, але всеодно за день 5-6 штанців мокрі. Економія памперсів почалась, 1-2 памперса за добу) Вночі в підгузнику завжди, бо спить дуже чутливо, тому навіть не пробую садити. Маю величезну надію до наступної зими привчити проситися на горщик (в грудні нам буде 1 рік і 5 місяців)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    Plenilunio, думаю нічого страшного в тому нема)) В Нас теж присутнє оте виганяння, але тільки коли какає. Показує на двері, каже: Туда. Всі мають вийти і зачинити двері, якщо не зачинять то сам йде і зачиняє. Памятаю, як ще був у памперсах, то теж ховався за штору, щоб покакати)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    То навіть дуже природньо, бо какання то такий процес, який потребує усамітнення і розслабленості, щоб ніхто не заважав :connie_pull-pigtail
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ой, завал у нас з тим горщиком!
    Сідати на горщики (у нас їх 2 різних і стоять у кімнатіі в туалеті) Влад не хоче категорично. Не боїться, а просто "Нє-єє" і все (типу не цікаво йому ) . Оті стандартні приколи "ведмедика на горщик посадити", "дивись як мама пісяє" - ефект 0.
    Трохи погоджувався пісяти в горщик стоячи (я тримала йому горщик) - бо так видно як дзюркотить і Владу було цікаво спостерігати. Але і то виглядало так - пісьне 2 грами і вже збирається кудись бігти, я кажу "Влад то мало, давай ще", ще 2 грами і знов біжить, я знов "ще". Отак за 5-6 "ще" таки випісюється (йому нічого не болить і не заважає - просто немає часу на пісяння). Так ми пісяли десь місяць, Влад вже сам іноді собі коментував "а ще", то було поки малому подобалось спостерігати за тим процесом, а тепер він вже надивився і йому не цікаво.:dntknw: Навіть коли мию в ванні дупу у ванну не попісяє категорично.
    Ходить по хаті в трусах - почне пісяти, задумається, перестане. Я кажу "іди в горщик попісяємо", Влад "Нє!", побіг, так і не попісяв, тримає в собі ще хвилин 30, тоді пісьне знов вже в чисті труси, я знов пропоную "давай в горщик", "Нє!". Отак за 3-4 разом, коли вже назбиралося багато, таки надзюрює цілу калюжу десь в коридорі, потім каже "Аяяй, Ляд пісі-пісі, аяяй, йорсцік пісі" і показує на горщик. Тобто він все знає, де можна пісяти, де не можна, але робити так не буде бо не хоче.:dash1:
    Сидіти на горщику не буде навіть з книжками (які обожнює) і з мультиками
    Лишити його в спокої поки? Але та впертість не перейде йому ніколи...
    Прошу поради у мам які теж мають дуже активних і впертих дітей.:girl_flag_of_truce:
     
  16. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, з малою у вашому віці було майже те саме, але я не заставляла, не нагнітала ситуацію, просто час від часу (коли вдавалося) садила на горшок. Звичайно в глубині душі мене то муляло, але я знала, що колись цей день настане, і о диво! в один прекрасний день, то десь було нам 1.8 р. почала доцька САМА ходити на горшок, за два місяці було всього два-три проколи і то вночі. Ось так за один день все помінялося, так-що потерпіть, відпустіть ситуацію і цей день прийде і до вашого хлопчика.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Ми з 6 міс в хаті без памперса в день. Буває, що всі рази в горщик за день, буває кілька мокрих штанців. Саджу щогодини приблизно і як не прогавлю, то метод поки діє. Я задоволена, бо дупка без памперса вже більше часу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  18. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Лишити у спокої, то треба, щоб в нього самого в мозку спрацювало, а так він просто повторює фразу, яку чув від вас і не бачить в тому ніц поганого. Я знаю, що то непросто , бо ми мали кризу з каканням в рік, то синочок просто ховався в куточок і вже як покакав казав " Мамо, ку-ку " , на питання де треба какати чемно приносив горщик ...:girl_crazy:Навіть коли я бачила, що він вже ховається , щоб тихенько покакати, то переконати його сісти на горщик було нереально, то я збиласі з того ровера і одного ЗАПОВІТНОГО дня то минулося :connie_pull-pigtail

    В мене синочок також активний + впертий + конкуренція з сестричкою , бо хоче завжди бути ПЕРШИМ .... Якщо то вас втішить, то Ви не одні :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Akina,я повторювала за кожним разом те саме, що ваш малий повторює за вами. Ми рано сіли на горщик, але спимо і денний і нічний сон в підгузнику(2р8міс.), бо ще молочко-компотик в нас 2-6раз за ніч і 1-2 рази обідній сон. Коли прокидається на підсос, то пропоную сходити на горщик. Рідко коли погоджується, хоча всю зиму гуляли без підгузника і без проколів. А от вночі- ніяк. То він тепер сам собі повторює- в папіс не пісяти, але пісяємо, що інколи аж перетікає. Я кожен раз повторюю і сподіваюсь, що подіє як колись з горщиком.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ой, в тому то й справа що Влад ще НІ РАЗУ не погодився сісти на горщик (ми почали пробувати десь після того як він навчився сидіти 7,5 міс). Так от навіть в 8 міс він впирався ногами і руками і не сідав. Не плакав, не тікав, а просто зціплював зуби і не давався сісти або вставав . Лишили в спокої, запропонували знов десь аж в 11 міс - "ні в какую!", знов лишили, от тепер вже 1,5 роки а сідати не хоче ні на звичайний "качечку", ні на "трон"...