Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Chortenia, 12 Червень 2008.

  1. AilataN

    AilataN жива

    загуглила , вибачте,що не переклала:
    Он очень богат калием, фосфором, серой, кремнием, хлором. Пищевая ценность этого овоща не такая высокая, как у некоторых других клубней, но целебные свойства сока, листьев и корней пастернака весьма высоки. Высокое содержание кремния и серы помогает преодолеть ломкость ногтей. Фосфор и хлор особенно полезны для легких и бронхов, а следовательно сок – великолепная пища для больных туберкулезом, воспалением легких, эмфиземой.
    Из пастернака готовят 2 фармацевтических препарата, которые можно купить в аптеках. Пастинацин, который применяют при коронароспазмах, легких приступах стенокардии и бероксан – назначают при витилиго и гнездовой плешивости.
    Калій, фосфор, сірка і інші- мають важливий вплив на стан шкіри.
    Моя бабця казала( а їй її тато, мій прадід казав) молодим прищавим хлопцям і дівчатам прикладати до шкіри тертий пастернак. Пам"ятаю, що пастернак помічний при шкірних хворобах і , взагалі, має гарний вплив на шкіру. Хімічний аналіз цього хрукту дає підтвердження дії.
     
    Останнє редагування: 20 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 3
  2. agatha

    agatha Member

    Наталя, підкажіть, будь ласка, з приводу урізноманітнення використання нерафінованої олії з виноградних кісточок. Наразі використовую її 2 р на тиждень для масажу обличчя, потім наношу крем. Тієї баночки при таких темпах використання вистачить мені років на 10. Може якісь масочки поробити з неї?
     
  3. AilataN

    AilataN жива

    В їжу! приправляти салатки. Я люблю підсушені грінки похляпані олійкою ( виноградних кісточок, або льняною) і трохи присолені :)
    для убтану- замішувати убтан на олійці і наносити як маску ( на зволожене личко)
    скраб цукровий /соляний домашній, для всього тіла: дві столові ложки цукру або солі( мілкої, морської )всипати в ємкість, додати олійку попередньо змішати її з гелем для душу, або шампунем, щоб краще змивалася ( я купляю спеціальні ПАРи, але вдома можна обійтися гелем для душу, чула що натирають добре мило і змішують зі скрабом) , щоб цукор був "змочений" олійно- миючою сумішшю, і в душі натирати тільце. Можна ще додати ефірних масел, глини, або мелених травичок.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. agatha

    agatha Member

    Робила на вихідні маску з пастернака+сира картопля+гліцерин. Викладала на лице кашку, трохи незручно , бо потрібно лежати, але воно того варте.Шкіра робиться м"яка і добре поживлена.
    Наталя, як Ви думаєте, мені треба тієї голубої глини чи ні? Підсушення мені точно не потрібне...
     
  5. AilataN

    AilataN жива

    то щоб зробити маску густішою? візьміть крохмаль, вівсянку мелену
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. agatha

    agatha Member

    Ну, в принципі чи мені потрібна глина для якихось масок? чи ну її...
     
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    В мене суха шкіра, то мені голуба глина була доброю тим, що звужувала пори і тоді шкіра така рівнесенька. Але реально трохи пересушувала, хоч я завжди калатала з оливковою олією. Тому мусите взяти і спробувати, щоб зрозуміти добре вам буде чи нє.

    А я всьо з тими своїми скрабами сюди.:) Знач скраб з манки, який я робила тиждень тому, шось мені не ахті...:girl_nea: Ну, ніби не критично, але бажаного результату не було. Нині зробила собі медом просто зтвердий зацукрений мед змішала трошки з олією в горнятку з-під кефіру.:girl_crazy: То так ніби вже трохи ліпше.
    Але таки кавової гущі мені нічого не може замінити, там результат був вах-вах.
    Порадьте ше шось, а?
     
    Останнє редагування: 23 Лютий 2015
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    В мене теж така шкіра м"ягесенька після нього
    Знаю, що з вівсянки ще роблять скраб, але рецепту не знаю
     
  9. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    А чому тоді не робите? Вона погано на шкіру впливає, чи просто хочете різноманітності?
    А ще кава без цукру повинна бути? Це може бути гуща з кави, яку я п'ю. Чи потрібно якось окремо заварювати?
     
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Бо дізналась, що косметологи не радять (тут на попередніх сторінках писалося), кавовий скраб зажосткий для шкіри обличчя. Я на руки роблю, ноги теж, а от на обличчя перестала.
    Без цукру. Я просто кавуську випивала, тоді до гущі додавала мед і оливкову олію. Мед має бути рідкий, бо твердий тоже шкробає шкіру, може бути занадто. Як нема рідкого, можна розтопити. І все. Шкіра реально була просто чудова і доречі не тільки пару годин після скрабу.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    А я навчила чоловіка гущу після пиття кави складати в баночку - і в холодильник) Коли треба поскрабатись - взяла, накалатала з медом, олійкою, кефірчиком - що є під руками - і до тіла) Іде гуща і з солодкої кави, і з кави з молоком - результат завжди вах-вах)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Пригадую ми коли після роботи ходили в сауну, то як ті жебраки з баночками ганяли просили співробітників-кавоманів, щоб нам гущі накидали.:girl_haha: І як то ніхто не додумався собі в холодильнику наскладати.:girl_crazy:Візму на замітку.
     
    Останнє редагування: 23 Лютий 2015
  13. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Люблю скрабчик з меленої вівсянки+мед. Нанесла мед,ніжно повтирала,потім на долоню мелену вівсянку і легенько вмасажувала в медове обличчя.Зручно тим, що не тече.Тому хвилин 20 займаюсь своїми справами, змиваю,крем. Роблю дуже часто,практично через день.
    Та і взагалі, валю на обличчя все їстівне,що під руку попадається.)Кожного разу лажу по хаті з іншим кольором, залежно від сезону фруктів-овочів, чоловік вже звик)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Будь-які скраби для обличчя радять ніби то не частіше, ніж раз на 7-10 днів робити. Просто шкіру можете травмувати. Масочки- то так, а зі скрабиками трошки пообережніше.
    --- дописи об"єднано, 23 Лютий 2015 ---
    А чим мелете? Я кавомолки не маю.:sad: Може тачалкою "порубати", чи нє?)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Та то більше на убтан подібне,нє,воно ніжне,якщо навіть порівняти з кавовою гущею)
    Мелю в блендері,намолола собі цілу банку з-під маски якоїсь і маю спокій.
    Я не знаю,чи тачалкою так мілко змелеться(((
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Прочитала в нетрях нету рецепт для гарного вигляду шкіри-змішати чистий гліцерин з олією з капсул "Аевіту"- і на ніч. Зранку -шкіра як персик. То варто таке ризикувати і робити?
     
  17. Eshta

    Eshta New Member

    На мою думку. ні
    Гліцерин в великих кількостях сушить шкіру, хоча спочатку здається навпаки. В косметиці використовую максимум 5%, йому потрібен провідник- вода. Та і добрий гліцерин в аптеці не купити.. На данний момент є багато дієвіших інгредієнтів
     
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    В темі про атопіків пояснювали, що гліцерин просто витягує вологу... Якщо повітря достатньо зволожене, то тягне з нього на шкіру, якщо повітря сухе, то тягне зі шкіри і відповідно навпаки сушить
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Купила білу глину, така дешева 5 грн з копійками.
    Чи то глина така, чи то я знову з тими глинами шось наплутала. Одним словом після використання помітила, що розшиились мені трохи пори.:girl_impossible: Шо за біда?
    Додавала лимонний сік і трошки оливкової олії.
     
    Останнє редагування: 16 Березень 2015
  20. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Хто знається на оліях?
    Кажуть, що італійська оливкова олія для шкіри і волосся трохи заважка, а грецька - супер класна (інший спосіб виробництва)...
    І як щодо італійської виноградної олії? Має бути класна чи ні?