як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Galyna555, 13 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galyna555

    Galyna555 Well-Known Member

    Привіт дівчата, а під час вагітності можна якось підготовлювати себе до ГВ? Під час першої вагітності нічого не робила (незнала тай ніхто не підсказав) і були проблеми, словом довше 2 міс не годувала. Може ви щось підскажете,,,!!!:)

    **************************************************************************
    Що треба знати - Правила успішного грудного вигодовування.
     
    Останнє редагування модератором: 20 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    обов"язково вийде, якщо дійсно хочете.
    але спочатку буде дуже важко, а потім -одне задоволення:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. AirLady

    AirLady Active Member

    Для годування на подушці потрібна чиясь допомога, бо самій майже не реально двох діток акуратно вкласти, а потім підняти з неї, особливо поки зовсім манюні, а загалом прікольно - одним махом двох нагодувати. А на рахунок "разом чи по черзі", то я своїх привчила їсти разом: коли будився один, після нього одразу пропонувала цицю другому, навіть якщо спав, то потім вони вже так і привикли їсти з одним інтервалом, бо якщо кожного лише "на вимогу", то дуже тяжко, можна сутками тільки і годувати нон-стоп то одного то другого. А взагалі бажано, щоб хтось допоміг хоча б перші декілька місяців.
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. kristina

    kristina Well-Known Member

    На одній груді в мене в мене ареола така тверда чи то правильно огрубіла шкіра і суховата і такі ніби дирочки-голочки (ото написала)друга грудь має мяку ареолу. Її важче захопити буде дитині , груди в мене мега великі. Чого воно так? читала від сухості. що можна пуреланом мазати наперед
    І ще не можу до кінця зрозуміти в пб той пурелан перед годуванням витирати змивати чи так давати дитині сосок. Зустрічала різну інфо і незнаю як правильно
     
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    можна давати не змиваючи. В тому його дуже велика перевага перед іншими засобами, типу бепантену, різних олій. Тим паче він трохи вбирається шкірою, то не буде як крем на тістечку):girl_wink:
     
  6. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    дякую) приємно таке про себе прочитати)))))

    старшого годувала 2 роки, тому з двійнятками і в думках не було, що не годуватиму. Тобто морально була готова повністю)

    Прокесарили мене в 10 вечора, а в 10 ранку малючків мені віддали назавжди:girl_tender: Вони проспали до вечора.... і почалося.:girl_emo: молозиво в мене було, хлопчик намагався щось собі витягнути, а доця зовсім не хотіла:girl_sad: сказали примушувати її, давати весь час груди, що якщо не поїсть, то зонд якийсь там введуть. Коротше лякали. Суміш ніхто не пропонував (я в меді лежала). І я так цілими днями її будила і прикладала. Добре, що синуся гарненько для неї розсмоктував цицю, тому молочко швиденько прийшло і вона його розсмакувала.

    Дома вже їли коли як. І по черзі, і вдвох одночасно. Одночасно на подушках годувала, потім вже шкодувала, що не купила спеціальну, бо обкладатися було не дуже зручно, особливо коли сама була і ніхто не міг допомогти.


    Разом їли десь місяців до 5-ти. Потім почали один одного зачіпати. А вже з рочку знову одночасно цьмякають - не можуть пережити, коли один хтось гамає, а другий ні:girl_haha:

    Найтяжче для мене було (і є) вночі. Малі один одного часто будили і я на подушки їх брала. А зараз можуть одночасно на мене вдох вилізти і так на мені спати)))))



    Коротше з двійнятками нелегко і годування - не такий кайф, як з однією дитиною, а, скорріш, якісь веселі перегони)))) Спершу казала, що до трьох міс. годую - і все. Потім до півроку. Далі казала, що рік - і закругляюся. А тепер чоловік каже, що, напевно, годуватиму їх до садочка:girl_haha:
    --- дописи об"єднано, 27 Лютий 2015 ---
    ну от це все кому як піде. Я сама примудрялася зі швидкістю світла обкластися шістьма подушками і двох малявок на них закинути. Трохи незручно було потім знімати, якщо заснули, але теж наловчилася. Тому мені подушка спеціальна була б дуже доречна, але я перші пірроку була така замахана, що або сил не мала, або забувала її замовити.
     
    • Подобається x 11
    • Зе бест! x 5
    • Інформативно x 2
    • Погоджуюся x 1
    • Корисно x 1
  7. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Дуже розумію, як деколи важливо відчути підтримку і завірення того, що ти хороша мама і ти зробила все настільки добре, наскільки ти могла саме в той момент! І звичайно ж я переконана, що Ви Африко зробили все від Вас залежне, те що було у ваших силах. Ніхто крім Вас не знає, вашого організму, краще ніж Ви, і ніхто не знає, приміром, у якому психологічному стані тоді знаходились, які ще були обставини і т д і т п. У тій ситуації ви діяли так, як найкраще для Вашої сім"ї.

    І я хочу сказати, що саме завдяки тому, що з другою дитиною я не на 100 % слідувала загальноприйнятим порадам, у мене була набагато краща ситуація напочатку ГВ ніж з першою. Озвучувати те, що мені допомогло, я боюсь, почитавши останні пару сторінок. Моя скромна думка, що у цьому питанні не може бути порад, які однаково будуть правильні для всіх. І тут треба бути гнучким. Тут не може бути суто чорного і суто білого, треба зважувати усі за і проти і слухатись інтуїції.
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Дякую за підтримку. Я теж з свого досвіду зробила багато висновків і більш ніж впевнена, що якщо народжу ще дитину, то зроблю ще більше корисного для себе і своїх найрідніших діток. І переконана, що кожна мама знає що і як краще для її малятка.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Vittoriya на жаль не можна всього довідатися зразу. що потрібно для успішного ГВ? (ну крім бажання і т.п.)

    1. Ходити на зустрічі групи підтримки грудного вигодовування ще під час вагітності (у Львові є зустрічі ЛЛЛ https://www.facebook.com/lllwUkraine)

    2. Приєднатися до спільнот/груп у соціальних мережах або зареєструйтесь на форумі годуючих мам

    3. Говорити про годування грудьми зі своїми родичками, подругами та знайомими, які годували або годують грудьми (щоб наперед знати хто підтримає в разі чого).

    4. Піти на курси для вагітних

    5. Читати книгу про гв з достовірною інформацією (а про це легко дізнатися у спільноті годуючих мам )

    (це "конус досвіду" відомого американського педагога Едгара Дейла )
    [​IMG]

    kristina ви описуєте НОРМУ поведінки дитини. Грудні діти ТАК поводяться. В неї є рефлекси коли щось її тривожить пхати руки до ротика, чи язичок висовувати. Дізнайтеся більше про поведінку такої дитини і ви трохи заспокоєтеся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Незнаю куди написати, якщо щось то перенесіть допис будь ласка у відповідну тему. Дівчата, будучи на 29 тижні вагітності, прийшла додому і побачила що молозиво промочило бюст і на кофтинці пляма така не маленька, це нормально?! Ну бувало трошечки, ну капелька на білизні лишалась, а тут так багато. Я думала що після народження дитинки там трошки буде виділятись того молозива, а далі молочко.
     
  11. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    так, це один із видів норми, але добре би було про це сказати лікарю
     
  12. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    У мене молозива досить багато. Само не витікає, але при надавлюванні може текти так достатньо.
    Правда, у мене цицькосмок є. Я одного ранку прям приплив відчула і воно аж потекло.
    Ото Сашко тішиться. А мене його вічне нічне смоктання доводить майже до нервового зриву.
     
  13. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Дівчата, а хто загартовував соски під час вагітності? Якщо так то поділіться досвідом і результатом. Дякую.
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Гг, загартовув, йой, не жартуйте так.. Стимулювати соски під час вагітності не бажано, а то матка може скорочуватись. Груди самі підготуються до дитинки, а соски самі звикнуть, як їх смоктати будуть
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    але боліти будуть. Принаймі в мене боліли на перших порах. І то сильно, Правда лише перші хвилинки, як дитина брала груди. Я аж пищала))) Хоч малий захоплював правильно. Десь через місяць минуло. Правда, весь цей час мазала їх пуреланом буквально після кожного годування. На щастя, обійшлось без тріщин
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну це вже інше, так, будуть, ну звикають ж, треба час на то. В мене також дуже боліли, перші дні нестерпно, мастила цілий час так само пуреланом, якось було відчуття , що легше стає. Але до цього не підготуєшся вагітною, мусить дитина почати смоктати і тоді піде робота
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я теж думаю, що ніяка підготовка не поможе, та й шкідливо це. Але краще дівчатам бути в курсі такого явища і запастись пуреланом. Сусідка в палаті мазала бепантеном, то поїхала додому з тріщинами. Хоча то може як кому підходить
     
  18. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Сумка складена майже , залишилось лише докупити бутилочку , але роздумую над тими сосками, давати круглу , чи давати ту що під скіс іде?. Бо бачила продають бутилочки з круглими 0+, а є 0+ зі скошеним зрізом, які треба докупляти . З чого ви починали чи можна давати круглу , а потім перейти на скошену? А дурачок якщо під скіс то й бутилочка теж має бути така...
     
  19. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я навіть не розглядала що в ПБ має йти таке...
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    а нащо? Ви щось не те читали під час вагітності. Хочете одразу хрест на Гв поставити? Чи не плануєте годувати?
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

     
Статус теми:
Закрита.