Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Ну і я так собі подумала, що краще почекати. Радять мені мамочки які тоже на ШВ, в принципі які не дуже мають кошти на ці дорогі суміші, тому хочуть як поскоріше замінити на дешевші пюре( в принципі ми можемо повністю забезпечувати дитину сумішшю скільки треба буде). Тільки я от собі думаю, в 6міс.ми маємо переходити на суміш двійку, то треба буде може ще трохи почекати щоб привик до тамтої суміші, чи як?
     
  3. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Беріть двійку того самого виробника, що й одиничку. Це та сама буде суміш, просто пристосована до потреб дитини старше 6 міс.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Менц от цікаво, часто читаю дівчата пишуть, що на докорм дітка овочі та й м'яско треба тільки домашнє. Добре тим, у кого є своє, інші купують я так розумію в бабць на базарі. А от в Польщі нема такого, щоб продавали люди зі села. Все з господарств великих, тобто таке ж як і в маркетах. То що ж робити? Купувати баночки не хочеться зовсім.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    От в тому і перевага педприкорму. Заморочки типу таких відпадають повністю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну якщо в вас там є сертифікація, то якість того м'яса має бути відповідною. Бо в нас тих поросят годують такою хімією, щоб росли швидко, що м’ясо деколи буває просто дубове, смердить при варінні, бє. Я сама того не їм. Я купую завжди в одному місці, в маленькому магазинчику, то там теж різне буває: часом привозять гарну тушку, а часом повне г.. . Я спокійно за виглядом і запахом визначаю, чи можна то їсти. Курятину не купую, ну хіба дууже рідко, раз в півроку можу взяти магазинну, але мої діти плюються на неї. Індичку їдять. Але птицю ми маємо домашню, тому потреби як такої купувати нема. Телятина найкращий варіант, бо не встигають їх напхати хімією до продажу.

    Так, в педприкормі справді багато переваг. Але більшість моїх коліжанок, чиї діти на ГВ і мають всі передумови до педприкорму, не можуть психологічно змиритися з тим, що дитина в рік їсть пів чайної ложки з маминої тарілки. Десь сидить глибоко ота потреба згодувати 100 грам пюре і фсьо. А в мене після двох педприкормних дітей внутрішнє відторгнення тої картинки, що дитина сидить перед мамою, відкриває рот і їй подають їжу порціями "за маму і за тата":)
     
    • Смішно Смішно x 1
  7. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    навіть на суміш того ж виробника, але старшу треба переходити пооступово, заміняючі одне годування, десь сукупно то займає 2-3 дні. бо можуть виникнути проблеми з КТ
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну бачте то різні бувають ситуаціі. Моя племінничка Юстинка апетит має чудовий і ій від початку докорму не треба було за маму і за тата, ротик відкривала, ще як готувалась іжа.
    А я в рік доці мушу на роботу виходити, то якось не знаю, чи підходить нам педприкорм... Правда наразі я лиш так, готуюсь. Часу ще маємо багато до початку прикорму.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    підходить. нам підійшов з старшою. вона таки справді мало їла їжі дорослої до року, але могла часто перекушувати яблуком чи рисовою вафлею. я вийшла на роботу в рік, спочатку на 6 год на день (через 4 місяці - вже на 8 год): один повноцінний прийом їжі доця мала в няні і ще один-два перекуси фруктами. лише перший може місяць-два доця накидалась на цицю, як я її приходила забирати, але я думаю, що то не з голоду, а просто для заспокоєння, що мама на місці.
    з меншою теж педприкорм. я вже ходжу на роботу. планую з 9 місяців тільки дозволяти няні, щоб давала їй щось ще, крім мого молока, а до року, думаю, вийдем на 1 повноцінний прийом дорослої їжі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. domino

    domino Well-Known Member

    Я купую в супермаркетах, бо тут бабусь з домашнім нема) баночки не беру, але беру дитячі каші, йогурти. Сама роблю різні п'юре, щодня малий ще щось з моєї тарілки Їсть. Так, я саджу його напроти і даю їсти, як голодний чи смакує, то ротом сам відкриває, а як ні- не хоче, то й не даю, завжди є циця) овочі завжди беру по трошки, щоб свіже все було. Мяса не даю, багато сиру і грецького йогурту їмо, пробую чечевицю, гречку.
     
    Останнє редагування: 2 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  11. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    З чого, коли, як часто і в яких кількостях починати допоювання?
    Думаю про сушку, а ще нам подарували чай з фенхелю Бебівіта. Чи варто його давати?
     
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та просто прагнення, щоб дитина їла максимально натуральне. Але, Вам у Польщі то може й легше забезпечити, ніж тут з бабцями на базарі. У Вас там є якісь магазини з органічною продукцією? Та й те ж баночне харчування - не довіряєте виробникам?
     
  13. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ми п'ємо компотики і починали з них, спершу сушка, а зараз всього по-трохи, маємо своє заморожене. Чай давала лише в сильну жару і то на дворі ,компот з собою не брала, бо всеодно би скис.
     
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Дякую!
    Але мене, як маму, без досвіду і зеленого поняття цікавить більш докладніше:
    З чого, коли, як часто і в яких кількостях починати допоювання?
    І ще, чай з фенхелю Бебівіта. Чи варто його давати?
     
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Я теж не досвідчена, але як щось мене виправлять.
    Чай не давайте поки, я сама пила. Буде жара, тоді з собою беріть на якісь довгі прогулянки. Починала допоювання з ложечки,по 5 ложечок вдень компотику з сушки, давала через годину-дві після основної їжі.Так десь тривало тиждень потім 10 ложечок вдень , 5 в обід, 5 ввечері, то вже дивіться по дитині, як їй йде. Моя пила і п'є багато.
     
  16. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    баночне харчування і в Африці буде баночним. не вірю, що в Польщі чи будь-де воно буде без всякої зайвої каки. можливо менше, але буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну якось дивно, воно по півроку стоїть.. а то й більше
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я он вчора свою домашню баночку яблук відкрила, 5-ти місячної давності, без цукру, без нічого було закручене....тому я вірю в порядність виробників (не всі мабуть однакової якості, бо ж і різна цінова категорія є), та все ж...
     
  19. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Я не зрозуміла.
    То вже давати пити, але не чай? Сушка? З чого? Як варити?
    Основна їжа це ж груди ви маєте на увазі?
     
  20. invisible

    invisible Well-Known Member

    Взагалі, усі стоматологи мені радили давати дитині пити лише просту воду :) Бо мовляв у компоті крім фруктових кислот нічого немає.
    Своїй я теж давала компоти на початках, без цукру. Але робити їх треба неконцентрованими, щоб не було навантаження на нирки Ще кажуть, що сушка вимиває кальцій. Чаї в 6 міс. ще зарано на мою думку. Тепер я б давала лише воду :)
     
  21. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Куповану? Кипятити ще?