Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Відповідь: Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

    те ж саме. причому таке і в того, котрому 6, і в тієї, якій майже 5. У мене таке враження, що то всі діти такі) Є, звчиайно, дуже тихі діти, які такого не роблять. У мене подруги син (5 років) і активний, і моторний, але коли вона тільки на нього гляне -- він шовковий робиться. Такий от страх перед мамою. Не вважаю це добрим. А коли мені діти вже дуже дістають, ну просто до сказу доводять своєю гіперактивністю -- то я на секундочку згадую, які вони вялі, коли хворі.... і тішусь, що вони так скачуть.

    А ще я знаю, що виховую не середньостатистичних громадян, а лідерів (ну гени в нас дуже скромні і нема на то ради))), тому лідер так і має себе поводити -- бути активнішим, допитливішм, наглішим.... Люблю своїх цьомочок безмежно! А в найменшенької вчора перший зубчик виліз!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Відповідь: Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

    Натрапила на відео, дуже мені сподобалась порада

    Суть в тому, що коли у дитини стається істерика - міцно обійняти дитину і сказати їй дихати носиком, при цьому самій почати інтенсивно дихати носом, поступово уповільнюючи ритм.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  3. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    В нас дуже плачевні стали розставання з малим..Ситуація така: малому рік і майже 10міс, кожен раз як йде гуляти з кимось іншим, крім мене і чоловіка (тобто з бабусями, дідусями), то не хоче мене відпустити, плаче, хоче лише зі мною йти гуляти, дома залишити з кимось теж зараз стало на багато важче. Не знаю що сталось і що в наших стосунках змінилось, але зараз синочок зробився якийсь дуже мамин при мамин, ніби постійно боїться, що я кудись від нього можу подітись..Можливо це нормально в нашому віці і я просто себе накручую? просто кожен раз як мені потрібно кудись без малого вийти у нас це закінчується сильними плачами..(( Як нам виправити ситуацію?
     
  4. Popi

    Popi Well-Known Member

    В братової таке було. Просто переросли. Ваша кнопа ще маленька
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Моєму рік і 8 місяців. Теж нікуди мене не відпускає, навіть, коли в кімнаті з чоловіком бавиться, як побаче, що я вийшла, зразу "маааа-мааа":) і крик. Як треба піти, то мушу "втікати" так, щоб не бачив, що іду. А коли іде з кимось гуляти, то теж стараємось відволікти лопаткою, машинкою чи іншим. Зі старшою теж так було, зараз легше звичайно, але все одно: відвести в садок - мама або тато, забрати - мама або тато, гуляти - мама або тато. Не знаю чого так, як хтось інший з садка забирає, то іде зі сльозами на очах.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Не можна втікати. Саме тому і не відпускає в іншу кімнату: бо знає, шо треба тримати маму в полі зору, бо інакше вона іноді зникає. Треба з дитиною завжди прощатися і казати, коли прийдете (як сонечко ляже спатки, коли ти ляжеш спатки, після того як пообідаєш...) і виконувати обіцяне. Хай краще перших 5 разів поплаче, але буде впевнений в мамі, що вона завжди попереджує, коли кудись іде.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну це може для старших діток, мій ще не розуміє що я обіцяю повернутися, тому то не буде "перших 5 разів поплакав"
    (бачу по інших речах, які йому пояснюю)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Знаю - знаю :) Але виходити з кімнати треба по сто раз на день і прощатися кожен раз (а прощання все рівно закінчиться плачем) нема як. Тому якщо є можливість, то беру його з собою, а як нема, то краще, щоб просто не бачив, як я виходжу.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Але колись почне розуміти. Я наразі з меншою прощаюсь, коли йду на роботу. Старшу брала завжди з собою, а як не було можливості, то так і казала: йду в іншу кімнату візьму щось і прийду - і так теж з немовлячого віку.
    Ну нехай не 5 разів поплаче, а 50. Але це менш стресово, ніж іноді зникаюча мама.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Ой, та чого зникаюча. Стараюсь вийти, коли він зайнятий чимось, переважно він і не помічає, що я десь виходила. Ну якщо помітив, то чоловік, донька чи хто є в кімнаті пояснюють, що мама на кухні щось там зробить і зараз прийде. Малого розстроює не те що мене нема, а саме момент, коли я виходжу. Тому акцентувати увагу, кожнен раз, що я кудись іду, це не наш варіант (принаймні поки що).
    Як почне більше розуміти, то і почне розуміти, що це нормально мамі вийти з кімнати і прийти, а потім знову вийти і так далі.
     
    Останнє редагування: 22 Лютий 2015
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я завжди дивувалась істерикам дітей в магазинах чи на вулиці, коли дитина падає на підлогу і товчеться об неї. В Яни такого ніколи не було. А от у Влада помічаю, що, коли не по його, він так акуратненько лягає на підлогу животом донизу і вередує. То може бути початок тих істерик? Як його від того відвернути?
     
  12. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    та тільки ігнором - розвертаєтесь і йдете.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. silvia

    silvia Well-Known Member

    Розкажіть мами з досвідом, що відбувається з моєю дитиною. Вже другий тиждень то капець, істерить з будь-якого приводу ( щось не так - крики і плачі, то хочу, то вже не хочу, дай то, нє -дай інше), раніше виходило переключити увагу на щось інше, тепер не проходить. Найгірше на майданчиках, мені аж незручно перед іншими. Щось забороняю ( як наприклад лізти на гірку з машинкою, бо незручно ж триматись, ще впаде) - істерика. Говоріння і пояснювання щось мало допомагає. Може ще на коліна падати і кричати. Сьогодні мамочка, яка з нами іноді гуляє, не повірила, що ми так можемо кричати...
    криза 3-х? шось я не готова до такого....
    пи.си. скандалів і бійок-сварок в сім'ї немає, максимум можемо посперечатись.
     
    Останнє редагування: 11 Березень 2015
  14. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Сільвія, то він копіює поведінку в діток з садочку. Моя кричить, як навіженна і ,,дується,, може ще кинути чимось. Зайшла в групу, дивлюсь, одне катуляється, інше кричить...
    Багато розмовляю, стараюсь домовитись, пояснити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  15. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    і це також. У нас те саме, але ми ще не в садку. Одного разу в маршрутці я ледь не посивіла бо не виходило домовитись ніяк. Відтоді зрозуміла.що це "вона"- криза трьох. Тут вже варто починати діяти на випередження- говорити про майданчик ще, коли вдома.Давати право вибору у якихось дрібницях, укладати якісь непорушні домовленості. Терпеливості Вам
     
  16. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    В нас теж була .... То деколи здавалося шо всьо КАПЕЦЬ , що ніц в мене не виходить , але якось день за днем то ніби подолали , троха терпеливості, троха відчуттів, троха жартів і гумору . Багато розмовляла, питалася - Чому Ти плачеш ? Що Ти зараз хочеш ? Одного вечора була відповідь - Хочу плакати :girl_cray: :girl_cool: - враховуючи силу голосу мого сина + тривалість плачу, то можна битися головою об стіну або "бірюші в уші " . Помножити це все на постійну конкуренцію дітей з різницею в один рік, то я і чоловік вже можемо претендувати на статус СПЕЦНАЗ :connie_pull-pigtail Коли діти починають сваритися між собою, то обстановку розряджає проста фраза - Ти так жартуєш ? :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В мене малий починає промацувати, кого можна взяти істерикою:girl_yes:. Але мене вже отак голими руками не візьмеш:girl_nea:. Все, що йому треба намагається брати криком. Поки вдається трохи переключати його на щось інше. Але від того крику до вечора голова як баняк. А далі ж буде веселіше, ех, тримаймося. Не даремно кажуть, що дітей виховувати, як камінь гризти...
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    О і в нас знову період істерик і логічних відповідей "хоцу пвакати". Але тепер мені вже легше, бо тутешні мамочки вкурсі, що моє дитя- то вособистість і твердий характер. Реакція оточуючих таки впливає на мою рівновагу. Як мені радили депешні дівчата- трохи рідше бувати на майданчику- моїм, а отже і малого, нервам допомогло.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Важливо дати дитині виплакатися, бо малеча ще не може дати раду своїм емоціям . Мені ще колєжанка -монахиня, яка вчиться в Римі на психології радила пробувати обняти міцно в такий момент і так не відпускати, поки не заспокоїться. З донечкою це працює, з синочком- ні , він ще більше кричить і ще сильніше плаче. З синочком спрацювала інша порада, озвучення емоцій- Ти плачеш, бо злишся. стомлений, хочеш ще мультика, не хочеш спати , і т.д.... Якщо вдається вгадати, то супер, бо дитина поступово зможе зрозуміти, що саме її турбувало в той момент, що вона влаштувала істерику . Бути батьками це багато позитиву , але водночас батьківство вимагає такої терпеливості , що деколи хочеш " вити вовком ", особливо в дні ПМС ...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ой а мій малий щоб я не попросила завжди каже зараз,мене це слово вже так доводить до ручки просто...Бо це зараз може тривати і пів години.Потім починається крик,і тоді до дитини доходить)ну і чому то так,невже по доброму не доходить?)У когось таке бувало?