Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Nery, 18 Вересень 2009.

?

З якого віку можна лишати дітей і їхати без них на відпочинок?

  1. будь-коли, якщо нема ГВ

    8 голосів
    3,1%
  2. від 6 місяців

    1 голосів
    0,4%
  3. від 1-го року

    9 голосів
    3,4%
  4. від 2-ох років

    12 голосів
    4,6%
  5. від 3-ох років

    13 голосів
    5,0%
  6. від 4-ох років

    6 голосів
    2,3%
  7. від 5-ти років

    3 голосів
    1,1%
  8. від 6-ти і більше років

    2 голосів
    0,8%
  9. не можна залишати взагалі. найкращий відпочинок - разом з дитиною

    127 голосів
    48,7%
  10. коли підкаже материнське серце

    80 голосів
    30,7%
  1. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    А залишити в 2 тижні дитину і поїхати на тиждень в Італію. Знаю такий випадок.
    Ми кудись далеко ще не їздили відпочивати, але я не уявляю собі відпочинок без свого гарбузика. Хочу всі приємні моменти розділяти зі своєю сім"єю.
     
  2. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    В нас осінню буде спроба відпочити самим) Їдем на весілля в Розвадів. Малу хочу лишити на коліжанку(Вероніка її часом мамою називає і просить в неї цицьку)))
    Минулого року гуляли на весіллі всі разом.
     
    Останнє редагування: 1 Серпень 2014
  3. oksumoron

    oksumoron Active Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    Ми всюди втрьох, не уявляю, що б я робила без свого малюка навіть декілька годин! Он в мене зараз період лікування зубів, то дитина з бабою під вікнами, а я в кріслі, так мені спокійніше!
    Ну і сьогодні була свідком, як знайома спихала дитину на бабу, бо хотіла на озеро, то дитина заходилась в таких плачах і вересках, що горе-мама мусила вернутись, ну вони наші ровесники і не на гв звичайно ж!
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    не є чокнутою ні та мамочка, яка усюди своїх діток із собою бере, ні та, яка має можливість діток у певному віці ( не маю на увазі грудне маля) на кількіа днів залишити з бабусями , а самій дійсно з чоловіком присвятити час один одному чи спільному часопроведенню в хорошій компанії ( чи навіть собі). Кожна виходить із обставин у своїй сім ї. І якщо дитина в три роки нормально залишається з бабусями, а мама з татом мають можливість тиждень часу побути вдвох- то чому би і ні? Вчора в одній з передач, присвячених сімейним проблемам, психолог сказала правильну думку: багато сімей після народження на грані розлучення, тому що у жінки неправильно поставлені пріорітети, які з часом доводять її до "вигорання", а, відповідно,до невдоволення чи періодичних зривів як на дитині , так і чоловікові ( бо підсвідомо, навіть коли жінка собі у цьому боїться признатися, у своїх зривах через фізичну і психологічну втомлюваність , починає винити чоловіка). Психлог наголошувала на тому, що пріорітет: дитина- чоловік, а потім вже я сама власне і приводить з часом до сімейних проблем. В ієрархії пріорітетів для гармонії у сімї мало би бути: я сама- чоловік- дитина ( не в розумінні, що відсунути дитину на "задній план", а в тому, що має бути доля здорового егоїзму і у батьків). У мене малий чудово лишався з бабусею. Тому , коли йому було три роки, а у чоловіка- намалювалася кількаденна поїздка, де він міг мене взяти із собою, то теж поїхала. І це не означає, що я не думала в цей час про дитину чи не переживала за неї. Була завжди на зв язку. І хоч до поїздки довго сумнівалася, після зрозуміла, що якраз у той період нам потрібно було власне отак кілька днів провести лише вдвох. Заради навіть майбутнього сім ї.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    Сніжна, я з вами цілком згідна. Коли дитина грудна, то мабуть ні. А коли дитина достатньо доросла і спокійно залишається з бабцею, то чому б і ні. Я не люблю перегибів ні в чому.
    А що скажете про наведений приклад. Лишити дитину мінімум на пів року? Так, дитина чудово лишається з бабцею. Матеріальної потреби, щоб їхати нема.
     
  6. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    Ми щойно прилетіли з дітьми з Гаваїв. 12 годин різниці, переліт 2+9+13 годин. Всі загорівші і задоволені. І відпочивші.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Pobigaychyk

    Pobigaychyk Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    а можна деталі\поради. Ми в січні летимо з двома дітьми в Тайланд. Чим займали їх в дорозі? В нас літак нічний - 9год.
     
  8. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?


    А на якому острові відпочивали?
     
  9. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    Були на Oahu, Hilton Beach Resort Waikiki. Рай.. Марко питав чому ми тут не можемо бути рік? :))
     
  10. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    9 годин для нас то нічого, а якщо ще нічний - діти сплятт цілий лет, спокій. Головна порада - не напрягатися :)
     
  11. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

    Моя теж в літаку чудово спить під шум моторів.
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    дівчата, порадьте щодо перельоту з двома дітьми без чоловіка. доведеться летіти самій: старшій 3 роки, меншій 10 місяців. знайшла рейс без пересадок. але трохи розгублена: ок, меншу в рюкзак і то за спину, бо вона вже 9кг, а тоді буде ще важча - спереду не втримаю. тоді ручна поклажа - тільки валізка на колесах, або сумочка на плече. але туди треба покласти і яких пару яблук, вафлі, бо хто його знає, як та дитина (старша) їстиме їжу з літака, і ще ноут туди ж. а страшу дитину треба тримати за руку постійно, бо то з Франкфурта лечу - дуже здоровецький аеропорт. тоді багаж - тільки 1 валіза - як туди все впхати? якщо взяти старшу у візок, то як його везти? я щось геть заплуталась. мене то проведуть і зустрінуть, але боюсь, що рук не вистачить.
    ану діліться досвідом: 2 дітей і мама сама.
     
  13. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Якщо проведуть і зустрінуть, то нема чого переживати .Колєжанка так прилітала влітку з Америки. В неї в літаку щей дітей соком ненароком стюардеса облила, то перевдягала обох під час польоту , потім спали під тепленьким коциком. Дасте раду, менше про то думайте, то так само, як даєте собі раду беручи кудись обох з собою- на прогулянку, закупи, чи їдете до колєжанки :girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    а що скажете, візок брати для старшої, чи ніжками витримаєм. вона трохи в мене втікає. як то той візок везти, чи краще а руцю тримати, або щоб сама за валізу трималась...
     
  15. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Колєжанка брала возик, то в аеропорту не використовувала, був лишній вантаж . У Львові то пару разів менша дитина була в возику, але в колєжанки діти не слінгові. В мене синочок любить втікати, але тепер вже трохи обережніший став. Важливо говорити перед тим, що ми будемо летіти на великому літаку, але туди пропускають лише, коли дитинка тримає маму за ручку. Плюс в аеропорту вас проводжатимуть, а там завжди можна зорієнтуватися по ходу . Помолитися перед тим, віддати дорогу і подорож в Божі руки і все буде ОК !!!
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Троха не гуманно, але в натовпі використовую дитячі віжки, бо мала втікає, а я боюсь не наздогнати.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    у мене 3-річна дитина)) я її попросту не втримаю. і навмисне купувати заради одної поїздки не буду.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Літали восени до Львова з пересадкою, не переживайте, не настільки страшно як здається. Брала візок для старшої, бо вона полюбляє заявити, що втомилась і більше йти не може, рюкзак для молодшої. На візок вішала сумку з речима, необхідними в дорозі для молодшої, все для старшої (одяг, їжу, іграшки в дорогу) спакувала в її рюкзачок, який вона з задоволенням тягала (в крайніх випадках теж вішала на візок), плюс невелика сумка через плече в мене. Правда, в нас було 2 валізи, які ми здавали в багаж.
    Цього року буду вже з обома бігаючими летіти, але в мене зараз старша зробилась досить відповідальною, зокрема перестала втікати, дає руку.
    Насправді, погоджуюсь, що така подорож мало чим відрізняється від прогулянки з обома дітьми, може бути нелегко, але дати раду цілком можливо :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ви користувались візком до посадки в літак? я теж думаю, що братиму 2 валізи. то ж мене проведуть, здам їх, та й буду мати спокій.

    дякую за пораду з рюкзачком для старшої. треба привчити носити його ще зараз. ще в нас є дитяча валізка така малесенька (рожева з принцесами) - може то її взяти замість рюкзака?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Ми беремо візочок завжди. Особливо виручав, коли маленький лейовер і треба дуже швидко добратись до гейту. Діти ходять помалу, тому з візком зручніше набагато
     
    • Подобається Подобається x 1