"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Дівчатка, в малого таки гавкаючий такий кашель, наче горло дере, і так якимись періодами. Вночі не кашляє. Сьогодні додалась температура - зараз 38, мав пронос. Наразі наче призупинили ніфуроксазидом, питтям, їжею непровокуючою. Переживаю часом, бо то ж грип ходить. Чи викликати лікаря завтра? (нашої нема, вона тільки по телефону нарадила ереспал+ацц). Переживаю, щоб не грип.
    --- дописи об"єднано, 28 Лютий 2015 ---
    питання ще - чим годувати, бо і пити навіть толком не хоче, хоча активний, бавиться. І чи не одягати дуже (при температурі), проте в нас прохолодно в хаті.
     
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій малюк кілька днів сопливить. Температури нема, але трохи кашляє. Мабуть ті соплі подразнюють. Нічого не даю аптечного. Гуляємо, провітрюємо, зволожуємо, багато п'є. Його той стан вроді не напрягає, то і я не напрягаюсь:girl_crazy: Чи треба з тим щось глобальніше робити?
     
  3. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    Думаю соплі пройдуть і пройде кашель(якщо вночі не кашляє).
    --- дописи об"єднано, 28 Лютий 2015 ---
    Може температура підскочила від поносу
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та нежитю поки нема, зранку хотів видути носика, але нічого не видув, каже, що кудись воно ділось. Зараз бавиться, поів. Але Т я збила, бо жалівся на голову. Чекаю ночі...
     
  5. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Кашель вологий? При гавкаючому сухому кашлі нам ацц проковує ще більший кашель. Приймаємо його коли вже кашель добре зволожений.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    не так щоб добре, але й не сухий.
     
  7. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 28 Лютий 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Kohaju, подивіться ще в горлечко. Може червоне, то щось по смоктати. Або чайок з ромашки- і на шлунок добре буде, чи по полоскати. Давайте лужне пиття ( кажуть віруси не люблять такого середовища). Сказала б молоко з Боржомі пополам або з медом і маслом. Але пару днів тому лікарка слухала чоловіка, і сказала що того при температурі не можна. То я ще не вирішила, чи то перли, чи може дійсно якесь пояснення є.
     
    Останнє редагування: 28 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
  9. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    власне пити взагалі не хоче..зціплює зуби, як насильно, і все..якби хоч старший, а то..вже і калину розводила, і сушку, і компот..трохи посьорбає і все.
     
  10. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Зробіть солодше. Або з маминого горнятка/ татового/ через трубочку/ з одноразового стаканчика/ разом з улюбленим ведмедиком/ хто швидше чи більше вип'є/ як ще придумаєте.
    А лікар- то дивіться по дитині. Мені як не подобається кашель, то лікаря таки викликаю. Для власного заспокоєння і щоб не пропустити чогось. А там вже вирішую чи давати всі ті ліки ( іноді на вихідних адекватні лікарі приходять, іноді не дуже. Але завжди детально розпитую що з дитиною: кашель- від чого, чи є по задній стінці соплі, яке горло і тд).
    І щодо одягання. В нас теж не жарко, а старша вічно гола. То при температурі просто пильную, щоб не змерзала. Але забагато теж не одягаю.
     
    Останнє редагування: 28 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та нежитю поки нема, зранку хотів видути носика, але нічого не видув, каже, що кудись воно ділось. Зараз бавиться, поів. Але Т я збила, бо жалівся на голову. Чекаю ночі...
     
  12. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Іноді з носа нічого ніби не виділяється, а по задній стінці слиз таки стікає. Особливо якщо є аденоїди. В нас таке частенько буває.
    І оте " кудись ділося"- то може якраз був слиз і просто попив чи просто ковтнув і слиз вниз потягнувся.
    Як починається щось вірусне, то люблю ще цибулю- часник по хаті порозкладати. Але як не помиляюсь у Вас ще алергія, то дивіться чи можна. А так пити- пити і спостерігати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Минулого вівторка доця захворіла. Температура 39,3, але збивалась добре. Ну і соплі.
    Середа ранок. Температура 39,8. Тошнота. Найбільше мене налякало те, що навіть коли температура збилась до 36,6 (а це рівно за годину після нурофену) -- мала далі в"яла була (таке було в малого при менінгіті) Поїхали в Чорнобильську (бо вона найближче до мене і там відразу роблять аналіз крові). На щастя менінгіальних ознак лікар не побачив, сказав, що либонь шось інфекційне. Поїхали ми в інфекційну на Кирила-Мефодія. Малу там прокапали, взяли аналізи. Нічо шлункового. Грип і на фоні високої температуратури трохи ацетон піднявся, тому і тошнота. От від четверга практично здорова дитина: ну трохи соплі, трохи відкашлює, активна, їсть, п"є, скаче... Але під вечір температура піднімалась до 37,4. Ну ніби норма для грипу. Але нині вже неділя, а температрура далі щовечора піднімається -- і навіть до 38.

    І я от думаю: то вже 6 день від грипу температура (хоча так довго в нас ніколи не було) чи щось нове підчіпили? Якісь ускладнення, які триматимуть температуру я виключаю, бо дитина активна і на уражену якось бактерією не схожа. А вести здвати кров не дуже хочу -- бо там ми весь час шось нове чіпляємо....
     
  14. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    нове навряд підчепили, може то вірусяка зараз такий, що Т довго. але я на вашому місці здала б аналізи. щоб випадково ніц не пропустити і знов по лікарнях не блукати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас сьогодні вже 2 деньт висока, навіть не міряю, збиваю нурофеном. Ще даю гропринозин, і синупрет, бо нині з носу просто лиється прозора водичка. І підкашлює, але чую, що поки що це насмарк+горло злегка подразнене. Тому смокчемо декатилен. П'є багато. Завтра його залишаю як мінімум на пів дня з свекрухою. Дуже переживаю, бо він з неі не любить бути, а тут ще такий хворенький, капризний. А ще у нього завтра ДН, а в мене похорони дідуся, і настрій зовсім не святковий(((. І не до лікаря нам завтра, і кров не здамо(((.
     
  16. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    І в нас температура продовжується. Вночі збивала спочатку половинкою свічки нурофену. Коли піднялась до 39.6 дала цілу свічку. Починає трошки покашлювати. Робили тест на ацетон, то трошки є, але не критично. Завтра ще думаю здати сечу на аналіз. Щось я бачу, що останнім часом багатьох схопив такий вірус, коли крім температури нічого не турбує. Скільки часу може триматись температура? Нижче 37.1 за два дні поки не опускалась.
     
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    А як робиться тест на ацетон і для чого?
     
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дівчат, а що реально допомагає при запорі? Малий уже три дні не какав, від учора трусики запукані весь час, але таке враження, що він сам спеціально то діло стримує. Зазвичай, кефіри помагали, а тут не помогло, і харчування скоригувала. Нині увечері вже якийсь в'ялий став, відпочивав багато, значить, то його турбує потроху. Десь нарила в запасах лактулозу, дала випити, результату нуль. Згадала про гліцеринові свічки для діток, погнала чоловіка в аптеку, поставили - і знову нічого. Я щось в шоці, бо думала, це точно допоможе. Що робити завтра, вже не знаю(
     
  20. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Лактулоза за один раз не допоможе. То дуууже м'яке послаблююче. Навіть не послаблююче, там якась інша дія. Тому хоч кілька днів пити треба. А помогає кожному по різному. Старшій сира морква часто допомагала, але так щоб сама гризла ( варена кріпить). Ще кашка гарбузова. Ще дуже добре компотик з чорносливом + ізюм+ курага. Ну і бурячок не забувайте. Ще на гречці їй легше було. Гліцеринова свічка теж не дуже допомагала. Пити багато. І їсти, бо як мало їсть то і таке вплив має. Один раз вже зовсім- зовсім нічого не допомогало, то довелось клізму зробити. Але то був вже крайній випадок.
    --- дописи об"єднано, 1 Березень 2015 ---
    Rodionochka, я синупрет даю коли густі дуже чи затяжні соплі. А коли лиється просто водичка і перші дні, то просто промиваю. Іноді цього вистачає, іноді ні. Хіба може з огляду обставин, щоб не запустити.
    У Вас виглядає на вірусне, і по опису поки справляєтеся. То викличите лікаря і аналіз зробите при потребі вже післязавтра. Думаю можна почекати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1