Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

  1. AilataN

    AilataN жива

    В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!


    Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.
     
    Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. sonyachne divcha

    sonyachne divcha Well-Known Member

    А я й не заперечую,
     
  3. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    А то хіба спорт чи навіть та сама зарядка? Дуже сумніваюсь. Хоч більше року ходжу на роботу та з роботи пішки ( разом годину часу), толку...значно гірше себе почуваю, ніж коли не працювала. Навіть по сходах підіймаюсь - відчуваю навантаження, а раніше такого не було...Можливо пов’язано з тим, що сама робота сидяча, але все одно, не думаю, що "прогулянка" пішки щось дає. Хіба мінімум йти годину часу в одну сторону :)
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  4. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Вже всі чули про здорожчання електроенергії з квітня в три рази але обіцяють поступово, а там може буде, як з газом. Тепер і про сонячні батареї прийшов час думати :dash1:
     
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Моя мрія вже кілька років - це будинок з сонячними батареями, твердопаливним котлом і свердловиною на воду в дворі... Ех, мєчьти-мєчьти...
     
    Останнє редагування: 26 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ну та спорт спорту різниця. Велосипедом покататись чи поплавати 2 рази на тиждень - то комусь спорт, а комусь забавки.
    Думаю автор поста, в контексті сучасної економічної ситуації, заохочував читачів отримувати задоволення від безплатної активності. А прогулянки, пробіжки, сходи, походи - це ж рух, активність, і її може бути достатньо для підтримання тіла в тонусі, і це гарне безкоштовне часопроведення.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    а я сьогодні вирішила купити ще кілька літніх лашок для манюні, на виріст так би мовити. Знайшла на базарі магазинчик з дит. одягом, літні речі звісно запхані десь там на задній план, зате продають їх ще по тій старій ціні, думаю свіжий завіз в сезон буде відчутно дорожчим.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Коли настають "важкі" часи для людей, знаходяться кмітливі та спритні, і влаштовують різні тренінги (звичайно не безкоштовно) як навчитися економити, жити та "вижити" у нелегкий час, завдяки соціальним мережам, хто допитливий, має можливість багато почерпнути безкоштовно.
    Ось деякі поради, як можна пережити кризу (можливо комусь стане у нагоді):
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Здорове харчування крупами може бути не дуже дорогим. Вчора купила кг пачку пшеничної крупи за 4.50грн. Смішна ціна, а ще враховуючи, що нам її на енну к-сть порцій вистарчить.
     
  10. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А в нас пшеницю, пшоно і інші бюджетні крупи діти і чоловік не їдять. А я от в дитинстві любила. Вівсянку і манку то ще так сяк змушую їсти, а рис і гречка найходовіші крупи.(((
    Тому тут економія відпадає.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я дуже соррі, але, бл*ха, де та довіра візьметься???
    Так, я не маю довіри, маю ще якусь манюпусіньку надію і віру у простих людей. До держави, яка по суті є апаратом насильства (ще з уроків правознавства) в мене довіри нема.
    Я просто в шоці, як Гонтарєва, як баба-панікьорка, приймає рішення (хай і з справедливими намірами зупинити зловживання по купівлю валюти на міжбанку), "всьо, нічо бізнесу не продаємо". Люди не дурні, все іде тоді на "чорний ринок", а тому тільки "і снова здраствуйтє", і пішла ціна... Не звертати уваги на курс? Ну да, життя вже навчило, що за курсом ціни підтягнуться на ВСЕ. І це правда. Робити вигляд, що мене це не має обходити - просто нерозумно. Бо те, що ти планувала, думала купити через місяць-два , стане у 2-3 рази дорожче (а твоя зарплата навряд на стільки виросте). Це як з купонами пам'ятаю, що треба йти за них купувати зранку, бо ввечері вже стане у півтора рази дорожче, і тих купонів не вистачить. О да, я вже довго живу.
    А ви підприємці нічо, давайте працюйте, "залучайте інвестиції" (див. вище Гонтарєва) і не дай Боже не втрачайте довіру. Ви знаєте скільки зараз фірм з іноземними інвестиціями у процесі закривання? А скільки готувалися до відкриття і заморозили чи, дай Боже, на пару років чи скасували своє відкриття? Боляче на то дивитися. А тут ще тому бізнесу, що є, такі палки в колеса вставляють і податкова реформа - по суті пшик, і нацбанк - апофеоз апогею.
    А знаєте, що ще мене бісить? То ж є спеціалісти з ЄС, антикризові консультанти і ціла система підтримки спеціалістів Європейських організацій. То що за ф*гня? Відкрийте очі, реформ нема. І наші ЛЮДИ мусять "копати в д*пу" політиків, бо їх і не буде.
    Тому я не відчуваю негативу і розумію людей, які зараз скуповуються. Самі тільки встигли купити гарнітур у ванну кімнату. Були б ще вільні гроші, купили б холодильник, чи ще щось.
    Недавно, на Оксани, вітала свою кращу подружку і розговорилися. Вона, як і я з простої сім'ї, але сама вивчилась, має хорошу роботу. І вкололи її слова: "Знаєш, Надя, не дадуть нам у наші кращі роки нормально, спокійно жити. У дитинстві криза батьків, хронічне безгрошів'я, черги за всім, дефіцит, бартерний обмін за зарплату. І зараз, здається, вже заробляєш сама, можеш НАРЕШТІ собі щось дозволити, і починається війна і така криза..."
    Пробачте за купу слів, але набридло, що простих людей, які бояться (і чесно? - справедливо!) знецінення своїх гривневих заощаджень роблять винними у кризі економіки.
    Що робити?
    Допомагати військовим і добровольцям - перш за все, копати і не вірити "на слово" політикам (контроль і ще раз контроль), вкладати гроші у свою освіту (дітей), валюту і золото.
    І перестати у чомусь переконувати москалів, агресору все-одно на чужий біль, переконувати треба друзів чи нейтральних у Європі і світі.
    Дякую, хто дочитав, я сьоні зла.:girl_feminist:
     
    • Подобається Подобається x 26
    • Погоджуюся Погоджуюся x 21
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  12. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мене ота вся ситуація з продуктами наштовхує на думку, що будемо ми цього року заводити індокачок. А ще хочу город посадити, хоча цього ніколи не робила. Маю під вікнами кавалок землі, то буде там моя улюблена рукола рости. А ще кріп, петрушка, квасок. Може щось ще насію. Аж руки зачесались))).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Розкажу про наш спосіб малої економії. Маємо свою жінку, яка приносить молоко в банці. Молоко дуже жирне ( корова дає жирне+не збирає господиня ті вершки для себе). От воно в холодильнику відстоїться, і збираємо вершки з 3-х літрів майже 0,5л сметани виходить. Так, не є аж така екстра як на базарі, але все ж фактично по ціні молока. До випічки, вареників, чи до сиру домашнього цілком нормальна
     
    Останнє редагування: 1 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    нас схоже) молоко домашнє беру правда тільки від своїх з села. збираю сметану. якщо не випиваєм і не встигаю кип"ятити, то ще й сир відігріваю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. rysja

    rysja Well-Known Member

    цибульку, морквочку, і картоплі побільше-і ніякі кризи не страшні)
    п.с. а що то за звір індокачка?
     
    • Смішно Смішно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Ггггг, ця порада дууже розвеселила, ржунімагу.))))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 2
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    А нам хіба в село за 100 км. від Львова переїжджати, щоб город садити. Бо з тими цінами на паливо, та городина золота буде...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. rysja

    rysja Well-Known Member

    ну так, але якщо в людини ділянка простоює, то можна її з користю використовувати, я так вважаю
    а я про кроликів задумуюсь, батьки тримають, малому завжди передають, то може б собі завести...
     
  19. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    У випаку наших реалій не країну, а власників банків, а реально краще ці гроші дати на потреби АТО.
    А чи багато у нас людей купую то зайве?
    і як визначити, що саме зайве?
    Ага , 2 місяці тому Яценюк бився в груди і глаголив, що хто купить долар по 13 грн дуже пошкодує...Шкодують усі ,що не на всі гроші купили.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    То така смакота!!! Найбільше нам смакує з птиці. А ще вона дуже легка у розведенні та вигодовуванні, і ніби яйця в неі добрі. Почитайте в неті, там досить про неі інформації.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Підтримую на всі 100%.
    Так і роблю.
    Мало того, що це файний вклад в майбутнє- так ще й автоматом
    отримую.
     
    • Подобається Подобається x 2