Львівська маршрутка

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Цитрина, 17 Липень 2011.

  1. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    коли йде мова про підвищення тарифів на проїзд - завжди мені думається лише одне, електронний квиток ніхто й ніколи не введе, бо нікому не вигідно знати СКІЛЬКИ заробляють перевізники, саме перевізники, а не водії.
    а для людей не робиться нічого, щоб ціна проїзду відповідала певному рівню сервісу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    та ж Польща, я точно знала шо в в 3-тій ночі я доберусь додому. В нас з тим тяжко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. Isa

    Isa Well-Known Member

    Ну це не зовсім так(трошки маю знайомих в тих кругах),перевізники зараз в шоці,бо часом працюють в нуль,а для того щоб хоч щось мати,то треба таак пахати...майже кожна маршрутка раз-два в тиждень потребує ремонту,а тут теж ціни виросли,про паливо мовчу...і ті перевізники,що самі ж і водіями є в себе на маршрутах,то взагалі...до слова,частіше водії більше заробляють за перевізника,так було раніше то точно,просто певну норму здають в кінці дня і все,а скільки у власну кишеню,то вже на його совісті...ніхто ж не буде давати більше норми,якщо заробив більше...
     
  5. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ото коз..л, так ніби він старим не буде, хоча з такою злістю, може й не буде. Та злість просто їсть таких людей зсередини. Я думаю, що інші на місце швидко знайдуться, хтось не такий зажерливий буде радий такій роботі:girl_blum:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Не так то легко знайти людину на таку роботу. Ніхто не хоче йти, тому що через пільговиків важко назбирати план, який має водій.
    Моєї двохрідної сестри чоловік працював на маршруті Брюховичі-Львів. Звільнився, жінка заставила, бо справді приносив копійки додому.
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    але ж направду пільговиків- масса. В 21 маршрутці на відрізку від Н.Цуму до Люблінської зайшло 15 пільговиків ( я два дні тому спеціально порахувала). І це при тому, що маршрутка не була вщент набита. ТОбто реально третина- пільговики.Можливо, якби було менше пільговиків, довше не виступали б за підвищення тарифів. Бо зараз підвищать тарифи в маршрутках, а за ними, традиційно, почнуть за підвищення виступати електротранспортники

    --- дописи об"єднано, 1 Березень 2015 ---
    в "його ж " маршрутках. :) До речі, недавно в 48 маршрутці висіла роздруківка про те, що перевізник "Успіх", який обслуговує ...маршрути,немає нічого спільного до заяв перевізників ( компаній Садового) про підвищення тарифів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    починаючи з 19,30 починає з*їєджати у моєму районі в парк...її після 21 год. фактично ніколи на Личаківській не було,їздить рідко
    --- дописи об"єднано, 1 Березень 2015 ---
    ну трохи не так було....таке краще "цитувати"
    повна назва компанії перевізника "Успіх БМ"
    у всіх приватників була в салонах така афіша...питання в тому,що змінило?
     
  9. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    ті пільговики реально бісять...недавно в 1001 пенсіонерка застрибнула,що так бігла,щоб місце зайняти,що чуть мене з ніг не збила...ото здоров*я!
    водій сказав,що має платити,бо це соціальний марширут-дачний,а вона далі сиділа і каже до Мотозаводу:suicide:
    13,23,18 для кого? ні треба було пхатись в 1001,який рідко ходить і їхати 4 зупинкиdiablo:
    то саме відбувається рано в марширутці...пенсія на базар жене:haha: і тролейбус їде...так нащо...треба на марширутку,можете про мене думати що хочете,але явно тих пільговиків забагато і особливо дивує 18-25 років і каже "посвідчення" :cools:
    хай би додали їм пару гривень,щоб платили...є ж такі,що 2 рази в місяць поїдуть кудись,а хто в селі?
    а є така жвава "пенсія" по 2 рази на базар за день жене.
     
    Останнє редагування: 1 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Цілком з вами погоджуюсь,має бути адресна допомога пільговикам.Є такі ,що з хати вийти негодні ,а є такі ,що ними орати можна.Знаю багато таких ,що возяться взад-вперед без жодної на те потреби ,аби вдома не сидіти.В багатьох містах вже давно більше 3-х пільговиків в одну маршрутку не беруть і нічого ---звикли.А наші пільговики нагліють без міри.Сама була очевидцем ,в маршрутці з 5-х пасажирів ,троє пільговиків.Причому останнього водій підбирав ,наперед бачучи,що оплати не буде.Ох і дав же йому той дідуля жару ,коли водій не спинив там .де він хотів ---на повороті ,а на зупинці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
  11. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Якщо б були електронні квитки, ну або одноразові, але куплені в кіоску чи у водія, тоді б всі гроші поступали офіційно в касу чи на рахунок автотранспортного підприємства, і воно вже б свою чергу виплачувало з/п водіям. І водій був би зайнятий тим, щоб керувати маршруткою, а не знущатися над пасажирами. Реально пільговиків багато,і після АТО стане ще більше, але нехай держава відмінить певні категорії, аніж ми тут з вами будемо вирішувати коли і куди їхати пенсіонерам. Як не як, але вони заслужили свою пенсію ( не купили), і не повинні не перед ким звітуватися як і чим добиратися. А ті, що купили- нехай розбирається з ними держава. Імхо
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Я напевно щось не знаю і не розумію, думала пенсіонери не можуть в маршрутках їздити безкоштовно, а лише в електротранспорті. І ще раніше було обмеження перевезення пільговиків - 2 чи 3 за проїзд. Зараз рідко їжджу, напевно якісь зміни...
     
  13. Osya

    Osya Active Member

    Чому візразу все відміняти, нехай пільговики платять за пільговою ціною, хоча б половину вартості, тоді менше б їх їздило всюди.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  14. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А я доречі часто таке бачу, що люди з посвідченням дають якісь гроші
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    В мене хлопці мають посвідчення, як діти з багатодітної сім"ї. Старший часто їздить маршруткою, але я також даю йому гроші і він, зазвичай, оплачує проїзд.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    тоді певно проїзд має бути по 10 грн.зараз. Електротранспорт для кого? Є ж тема для цього,ніби демократія в країні,тому кожен висловлює свою думку...Ви думаєте,що хлопці з АТО без рук чи ніг дуже будуть їздити в марширутці? І в нас фактично для інвалідів дуже мало транспорту,в ту "жовту" інколи здоровим важко залісти,не те,щоб інваліди їздили.Говорять про відміну і той квиток давно,але так і до діла депутати не дойшли і думаю в ближчий час не приймуть.
    тільки би адресну допомогу ввели,хай би і бабулька змогла в приміських марширутках,хоч раз в місяць поїхати за світло/газ заплатити,бо так виходить,що виграє з тим проїздом,тільки "пенсія жвава",котра в місті живе і гоне по кілька разів на базар чи катається,а решта "пенсія" хіба не пільговики? І би зразу перестали кататися без потреби.
    Моя мама їздила тролейбусом,2 рази місяці в поліклінику на Виговського і все. Також мала 50% на проїзд в приміському напрямку з 15.10-15.04 і то ніде не їхала,бо здоров*я не мала,аж хтось замісь неї катався,краще би собі вітамінів би купила за ту різницю,а решта би подумала чи їздити по кілька разів на базар.
    За свої роки бачила до 10 раз в марширутці,щоб їздили сліпі з супроводжувачем чи діти з дцп і іньші інваліди....але на протязі багато років я спостерігаю "пенсію жваву" з торбами,яка пхається,якби було років 20 і ще в "час пік",то ж не можна почекати,щоб люди,студенти заїхали на роботу,навчання,а тоді їздити....що поїзд втікає чи діти плачуть?

    Нікому не в образу,але мене то так нервує-бардак.
     
    Останнє редагування: 1 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Безграмотно Безграмотно x 2
  17. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Я вже давно в декреті, а до того їздила на роботу км з 30 за місто. Їздила в ту сторону однією завжди маршруткою, бо підходила мені по часу. Так от по вівторках чи то середах то був пенсійний день. Якогось разу заходжу, даю гроші, а шофер нервово сміється. На моє здивоване обличчя показує пусту коробочку, де мали б бути гроші і довжелезний список з даними пенсійних. В маршрутці вже були зайняті на той момент всі сидячі і було пару стоячих - і всі пенсіонери. Тобто жодної копійки шоферу ніхто не дав. А прості пасажири обминати ту маршрутку, бо їхати з купою самих бабульок- дідульок атракціон ще той. А водій ( він же власник) потім ходив з тим списком у відповідні органи. Доводив, що він не баран і дійсно стільки пенсіонерів перевозить. Грошей, звісно , ніхто не вертав. В такі дні машину заправляє з своєї кишені.
     
    Останнє редагування: 1 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. sonyachne divcha

    sonyachne divcha Well-Known Member

    Розумію, що і ми всі будемо колись пенсіонерами, і жодним способом не хочу образити пенсіонерів, але із введенням пільгового (див. безплатного) проїзду у маршрутках, пенсіонери масово пересіли із електротранспорту на більш швидший та мобільний (певно о 7-8 годині ранку щобудня їм найшвидше треба доїхати до точки призначення). До слова в мене чоловік із Сихова їздив охочіше тролейбусом, бо там не так багато людей, хоча і добирався довше, ніж маршрутками.

    Мама у мене теж пенсіонер, але безоплатно дозволяє собі їздити лише в трамваях/тролейбусах, а в маршрутках, електричках завжди платить, і наголошує, що їм же теж за щось працювати треба.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так і є. Безкоштовний проїзд у маршрутках мають лише певні категорії пенсіонерів. Але їх зараз достатньо. Це- ветерани праці ( жінки із стажем більше 35 років та чоловіки - із стажем більше 40 років. Для ряду професій, які йдуть за Списками- менше), ветерани військової служби і ОВС, діти війни
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Khoma

    Khoma Member

    І коли вже в нас в державі щось поміняється- з транспортною системою біда, в медицині-біда...і нічого до кращого не йде

    Надіслано від мого HTC Desire 200, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2