Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    О, і мені такий лист приходив колись.
     
  2. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    ці потенційні спадкоємці - син і внуки померлого. Єдине, він виїхав у сша років 60 тому і вони не підтримували контактів...
    Хоча... Можливо всяке...
    Та фірма не вимагає ніякої пепедоплати/внеску/завдатку, а свій відсоток бере тоді, коли спадкоємці вже реально отримають спадок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Зрозуміло, що ці люди реальні, але все ж якісь фотографії, якась сімейна інформація мала б бути доказом, що це саме вони. А то мало з ким так можна спадщиною поділитися.
     
  4. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    я також думаю, що то развод. Хотілося б вірити, але то дуже нереально.
    --- дописи об"єднано, 4 Лютий 2015 ---
    а син і внуки наші? українці?
     
  5. skai

    skai Well-Known Member

    Мої знайомі стикалися з такою ситуацією. Це не був розвод, бо їхній родич дійсно жив у США і не мав там спадкоємців. Їм прийшов лист з детальним описом кількості майна і даних померлого власника. Було написано, що вони якесь там коліно по черзі спадкування і їх за стільки-то часу знайшли.
    За нашим Цивільним кодексом - 5 черг спадкування. А в США дуже довге те дерево спадкування. Тому вони можуть роками шукати спадкоємців. Інколи самі спадкодавці, знаючи. що складно знайти того, хто успадкує майно, ще за життя наймають юридичну фірму, яка після смерті шукає спадкоємця.
    Точно знаю, що послуги такої фірми дуже дорогі. Скільки точно - не скажу. Але цілком може бути, що якшо пошук спадкоємців був складним - то послуги сягнули половини вартості майна. Справа в тому, що у ці послуги скоріш за все включено ще витрати по догляду за майном після смерті спадкодавця.
    Вам треба юриста, який би займався такого роду справами. Делеко не кожен юрист буде мати хоча б загальне уявлення про аналогічну ситуацію (в тому числі і нотаріус).
    --- дописи об"єднано, 4 Лютий 2015 ---
    До речі, дійсно юридична фірма за отаке оформлення спадкування брала гроші після оформлення спадщини (в тому випадку, про який я знаю).
     
  6. glasses

    glasses Member

    Дівчатка, юристи дуже потрібна допомога часу немає зовсім.
    Вибачаюсь,щоросійською.
    немає часу це перекладати, бо не встигаю
    Самборская Алина 2 года 11 месяцев Украина г.Львов
    Диагноз: опухоль мозга Хордома (РАК)
    Маленькой Алинке еще нет и 3 лет, а у неё такая страшная болезнь! Которая не ждет! Увы но время не в нашу пользу! Врачи говорят что лечение возможно только за границей - малышке срочно необходима операция! Те врачи, которые проводили обследование разводили руками - не могут нечем помочь!
    Времени было мало, стали искать клинику, которая быстро смогла бы принять на операцию.
    Венгерская клиника смогла принять и провела операцию 29.09.2014, в реанимации Алина находилась неделю.
    В октябре 2014 была сделана гистология и подтверждён диагноз: ХОРДОМА, размер после операции примерно 2,5 х 3 см
    Выписали домой (10.10.2014) и дали рекомендации, искать клинику, в которой есть протонная терапия, что это самый лучший способ вылечить ребенка, с таким сложным диагнозом!
    Ребенок чувствовал себя с каждым днем лучше, кушала, пыталась вставать, было сложно, но у неё понемногу получалось.
    Был сделан запрос в немецкую клинику Эссен по поводу протоновой терапии.
    Но там сказали, посмотрев снимки, что предварительно нужна повторная операция, т.к. опухоль очень выросла по сравнению с предыдущим мрт.
    Т.е. должна была состоятся операция, а потом по результатам протоновая терапия.
    Алина прибыла в отделение хирургии для операции и дальнейшего лечения.
    Операция была назначена по имеющимся снимкам на 18.12.2014.
    Но т.к. состояние Алины ухудшилось (поднялась температура), была сделана КТ, а не МРТ.
    По результатам КТ немцы не решились делать операцию из-за состояния ребенка и прогресса опухоли, посчитав ее неоперабельной.
    Ребёнок с мамой был направлен 19.12.2014 домой, где она по сей день и находится.
    Алина может только лежать на правом боку, при периодических болях мама даёт нурофен, а также дексаметазон, аспаркам, диакарб.
    Сейчас откликнулись специалисты из Испании, Барселона.
    Детский госпиталь San Joande Deu (Сан Жоан де Деу) в Барселоне, уникальное медицинское учреждение, в детской клинике которого работают лучшие детские врачи, мы надеемся что именно они смогут помочь Алинке, победить РАК!

    Мы просим всех не равнодушных людей не оставлять нас с этой бедой, любая посильная помощь это шаг к выздоровлению моей доченьки! Финансовая, информационная и молитвенная помощь, этот как воздух для нас, сами мы не справимся!
    ПОМОГИТЕ ВЫЖИТЬ НАШЕЙ ДЕВОЧКЕ!!!
    Діана Самборська
    мама
    +38098966 61 00
    Питання наступні відповідно прохання, по можливості допомогти, бо всього на данний момент, на вчорашній день було 150000грн., а на операцію потрбіно 114000євро.
    Що потрібно з документів, щоб можнабуло поставити скриньки на збір?
    Що потрібно щоб можна було ходити по вулиці зі скриньками?
     
    Останнє редагування: 12 Лютий 2015
  7. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    не знаю чи сюди чи в бухгалтерію.
    Одним словом, хтось стикався з таким запитанням.
    Податкова, вірніше митна служба ( вони ж зараз всі ДФС) надсилає запит, керуючись ст. 334, п.5, про надання інформації по всіх ВМд за 2 роки. При тому витребовує копії документів : ВМД, всіх документів, які подавалися при розмитненні ( фактури, договори і т.д.) , копії авансових звітів, по яких здійснювалася доставка автотехніки.Грозиться, що якщо не надамо відповідь будуть відправляти пеервірку.

    Як краще поступити, відправити їм відповідь зі всіма документами чи "послати", і івідправити лист відповідь про неправомірність надсилання таких запитів. Оскільки не дотримано умов надсилання запиту, посилання на загальну статтю і нема причини відправки.
    Може хтось має зразок такого листа?
     
  8. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    дівчат у мене питання ,квартира приватизована ,всі співласники ,чи може один з співласників ,взяти кредит в банку під заставу квартири ,якщо один з співласників є дитина віком 4 років
     
  9. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Щось я підозрюю, що не дадуть, що не візьме банк в заставу таку квартиру.
    Але банки інколи приймають несподівані рішення, можна спробувати.
     
  10. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    це погано
     
  11. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Ну, це великий ризик для банку, бо ж, якщо кредит не віддадуть - банк не може забрати ту квартиру. Тому 99%, що не дадуть все-таки.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    http://legal.wcu-network.org.ua/question/77

    Цікавить переоформлення декрету з жінки на чоловіка.
    Мають право зараз відмовити? Є якийсь закон новий?
     
  13. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Для цього, спочатку, Ви повинні подати заяву про переривання відпустки та поновлення на роботі за місцем Вашого працевлаштування. Це Ваше право і відмовити Вам у цьому Роботодавець не може. На підставі Вашої заяви та у дату, яка в ній зазначена, оформлюється Наказ про переривання відпустки та поновлення Вас на роботі. З копією цього Наказу Ви звертаєтесь в Управління праці та соціального захисту населення за місцем Вашої реєстрації. На підставі Вашої заяви Управління праці та соціального захисту населення припиняє виплату Вам соціальної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічноговіку та надає довідку про те, що виплату допомоги по догляду Вам припинено у звязку з поновленням на роботі (із зазначенням дати).

    В свою чергу, Ваш чоловік подає заяву про надання йому відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку(декретної відпустки) за місцем своєї роботи. До своєї заяви він додає копію Свідоцтва про народження дитини та копію наказу про переривання Вашої відпустки та поновлення Вас на роботі . На підставі наданих документів Роботодавець зобов'язаний надати Вашому чоловікові відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, про що видається відповідний наказ.


    Після цього Ваш чоловік має звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації для оформлення соціальної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років. При цьому, він має надати наступні документи: копію свідоцтва про народження дитини, копію Наказу підприємства про те, що Ви (матір дитини) перервали відпустку і приступили до роботи, копію довідки з управління соціального захисту про те, що виплату соціальної допомоги Вам припинено, а також копію Наказу про надання йому (батьку дитини) відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.


    На підставі наданих документів Вашому чоловікові буде нараховуватися соціальна допомога до досягнення дитиною трирічного віку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Дякую!
    Це правда, що декрет не звільняє чоловіка від мобілізації?
    Хто тоді залишається з дитиною, треба знову буде переоформляти на жінку?
     
  15. MIra

    MIra Active Member

    Доброго дня! Підкажіть ,будь ласка, якщо укладається мирова угода, то чи можна отримати відшкодування по справі до її підписання чи під час? Учасники процесу -ФО і ЮО.(ПП), справа знаходиться в апеляційному суді
     
  16. dasha

    dasha Well-Known Member

    Дуууже потрібно: де можна знайти якісь дані про реєстр технологічних умов на підприємствах? Дякую )))
     
  17. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Підкажіть будь ласка контакти юриста, що веде справи з банками. Дуже треба, може хтось може порекомендувати компетентного фахівця. наперед дякую!
    --- дописи об"єднано, 10 Березень 2015 ---
    Якщо є хтось тут на форумі, хто міг би проконсультувати по кредитному договору, також буду вдячна
     
  18. basia

    basia Well-Known Member

    Допоможіть! Потрібна консультація адвоката з питання продажу приватизованої квартири. Куди звертатись? Ще існують адвокатські контори? Якщо ні, порадьте приватного адвоката. Дякую.
     
  19. fmv

    fmv Member

    Ідіть в нотаріальну контору та оформляйте договір купівлі-продажу. Нотаріуси підскажуть що робити.
     
  20. fmv

    fmv Member

    Мирова угода буде укладатись в апеляційному суді? Чи мирова угода ухвалена судом першої інстанції?