Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Ні окремо

    Маленька може бути і цілий день під груддю, але ефективного сосання не добитися 40хв з однї груді
    В нас трошки довше получається ссати грудь коли після прогулянки молока трошки накопичиться + прилив

    Всетаки думаю, що за часто міняю груди, в одне годування туди-сюди ними перекидаю. Як перевчити на одну грудь, коли однієї замало щоб нагодувати дитину

    Взагалі як ми залягаєм в ліжко деякі дні, то вона їсть і спить, то певно тоді наїдається.
    Певно в мене не правильно організовано ГВ

    Як навчити на одну грудь на одне годування?

    Мені в якийсь момент здалось, коли був криз, що це єдиний вихід нагодувати дитину, спочатку одну грудь ссе, тоді іншу, пока не стимульне прилив, тоді з одної виссе, одразу ж до іншої, бо голодна, тоді знову ссе в холсту обидві груді, по черзі, тоді знову прилв і знову вип'є з обох грудей. При чому як прилив, то випиває вона дуже швидко. Навїть було,що стимулювала рукою другий сосок, коли дитина в холосту ссала другу грудь. І в моменти кризів здається, що нічого не допомогає, ні питво, ні їжа, ні теплий душ і навіть часті прикладання, так щоб дитина наїлась
    --- дописи об"єднано, 16 Лютий 2015 ---
    Просто лежати сутки на проліт в ліжку, щоб забезпечити безперервне перебування під грудьдю не все получається, треба і зварити і прибрати і погуляти і наїстись т.д.
     
    Останнє редагування: 16 Лютий 2015
  2. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    А ще, коли вона ссе і вже починає нервуватись, бо нічого не тече, то припиняю годувати, заспокоюю, відволікаю, а тоді за 15хв знову прикладаю. Не знаю чи добре роблю. Але так і живемо, скільки так протягнем - не знаю. Я стараюсь, постійнопрацюю над ГВ відколи дитина в мене, але щось ніяк на лад не вийду.

    Щиро радію за "молочних" мамів.

    Для мене найвища насолда, слухати, як дитя ковтає молоко,бо це найкраще, що я можу дати своїй дитині. А коли зовсім худо, то переслідує жахливе відчуття, що не здатна прогодувати свою дитину.
     
  3. Florans

    Florans Member

    Дуже Вас розумію! Маю приблизну проблему і радію кожній краплині дорогоцінного молока, яку доця з"їла. Дивлюсь у You Tube оцю мамочку (Нина Зайченко - всё о грудном вскармливании) і трохи від неї собі корисного почерпнула.Вроді вже все знала:girl_smile:, але деякі нюанси для себе відкрила. Може, Вам поможе!
     
  4. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Olia DL, навіть з вашго першого допису зрозуміло що з лакацією і дитиною у вас все добре, зле в голавах порадників. Придбайте книжку свічадо, вчимось годувати грудьми. Діти за сім хв виїдають 80% молока
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а я чудово розумію @Olia Dl, і не лише в порадниках тут справа. Коли дитина мало набирає і в мами не б'ють фонтани молока - то морально тяжко вірити в те, що все гаразд, і, зрозуміло, що мама хвилюється за здоров'я крихітки, і навіть без "порадників" хвилювалась би. Може Вам вартує викликати консультанта таки - в першу чергу справді, щоб отримати моральну підтримку професіонала, і заодно будете спокійні, що на вас глянули компетентно, що й до чого, і не будете вишуковувати якісь проблеми самі собі. Ще для вашого настрою процитую Вам Сірзів:
    "Грудное вскармливание - это игра самовнушения. Если ваше тело вырастило ребенка, то ваша грудь будет выделять молоко. Будьте уверены, что ваша грудь будет работать для вас и вашего ребенка"
    Так що знайте, що ви теж молочна мама:girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Дякую за підтримку, книги обов'язково знайду
    Я живу в смт, до майближчого консультанта в облась треба їхати, навряд переконаю в цьому чоловіка, крім того одної зустрічі буде замало. Пробувала зв'язатись з консультантом по скайпу, але це виглядало як спілкування через вікно, типу я в себе на балконі, а консультант надворі і ми спілкуємось і намагаюсь показати, як я прикладаю дитину, вроді все добре. Розклали по полочках, то якщо припустити, що при народженні багато втратила, то по мінімуму у вагові рамки ми вписуємось, попісів хватає - значить така дитина. А я думала вона допоможе виявити помилки.

    А от з вагою всерівно лажа. Сьогодні минув тиждень як ми важились, а вага з місця не зрушилась, важила на дорослій вазі, недостовірно, але хоч якийсь орієнтир. Дитина активна, багато рухається, видно все спалює, а як дальше поправлятись, як ще буде більше рухатись. Не буду ж весь час спати ложити, щоб не рухалась. Можна і кожних півгодини їсти маленькими порціями, але щоб результат був.

    Сьогодні попробую сціжуватись після кожного годування, може стимуляція сосків допоможе.
    А ще таке враження, що до заднього молока недотягує. Видно ледачою стала. Відчуття, що тягне заднє, то десь над ранком увісні чую, при цьому вона дуже старається, вигинається, крегче, напружує прес, що аж пукає.
    Вночі стала будитись частіше, десь від 3, то що години до 10 ранку. Сьогодні від 4 до 8 спала з груддю в роті, "дозаправлялась" увісні за кожний прилив і таке враження, що б з'їла ще, але що було, то з'їла.

    Боюсь не втратити контроль над непереборним бажанням годувати і вагою дитини. Щоб я дитини не запустила, своєю впертістю, бо ніколи собі не пробачу.
     
    Останнє редагування: 17 Лютий 2015
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    не важити дитину. найчастіше - раз в місяць. у мене на дорослій вазі колись показало, що дитина за тиждень 500 г скинула. я не повірила і багато разів переважила - але так і було -500г. а через кілька днів уже такого не показувало.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    минулого тижня мама двійняток питала в мене чим я годую малу, що такий гарний грубасик. ми ще повністю на ГВ. а в неї дітки на місяць старші за мою (9 міс.). питаю чи вона ще годує. каже: "годую, але вже давно догодовую, бо мало набирали. хоча, навіть це не допомагає. всеодно мало набирають." діти вже їдять купу всього, а вагу не набирають. до слова, її дівчинка народилась з такою ж вагою і зростом як моя. так що всі дітки різні.
    вам треба стійко триматись своїх переконань і не відступати!
    якщо мала активна, здорова значить точно не голодна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Як на мене, то перли. Читайте форум тут повно історій де діти не відповідають стандартам лікарів, якщо дитина під цицею не обмежено перебуває, то у все гуд.
     
  10. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    У мене молока фонтаном, але малий теж по нижній межі ваги йде, зато високий. Норми ваги то дурня, норма якщо дитина весела та активна, все інше в перли.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Та моя тоже високою хоче бути, від того ще сухішою виглядає. Може й вправду з таким обміном речовин як в мене, що я їм, але не поправляюсь.

    Просто реально переживаю, думаю кожна мама мене зрозуміє.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Навмисне сьогодні передзвонила коліжанці бо в неі була подібна історія. Перша дитина на сумішах, їла по нормах, а вагу набирала мінімальну. Друга дитина на гв, постійно на циці і теж вагу мінімальну набирала. Мама маленька, тато невисокий і худий і діти дрібненькі:) Мій старший набирав по кілограму в місяць і ніколи не був пампушком бо дуже швидко йшов в ріст.
    Я от теж погоджуюсь з дівчатами, що все у вас добре. Голодна дитина не буде спокійною. Ну і ще зараз по віку у вас може піти в хід смоктання пальчиків- це теж не признак голоду, а пізнання свого тіла:)
    Ще додам, що одна моя сусідка ніколи не відчувала припливів молока і по відчуттям не мала повних грудей але при тому двох дітей більше року годувала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Я теж сподіваюсь, що у нас все буде добре і моя виросте, як і всі дітки.
    Дійсно моя час від часу тримає кулачок чи пальчик в роті, на що чую від рідних, що "доїдає кулачок" або "їсти хоче".

    Чомусь діти з соскою такі асоціації не викликають у людей
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Моя братова десь від трьох місяців дитини по відчуттях не має молока "Там нічого нема, що вона їсть?", а годує вже майже два роки ))
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Всі дітки тримають в роті кулачки, це просто період розвитку, а не брак молока. Хай рідні займаються своім життям, ви маєте мати певність, що свою дитину відчуваєте найкраще
     
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    В мене теж вже давно відчуття пустих грудей, але в малого така відрижка після смоктання)))
     
  17. Isa

    Isa Well-Known Member

    Дівчатоньока, потребую підтримки себе
    щось не знаю, чи то я вже розслабилась, чи то все ок...
    те що груди так не набирають, то ясно, знаю таке...припливи відчуваю під час смоктання, то теж знаю, що норма...
    але тепер часто однієї груді йому не вистачає, він висмоктає-висмоктає і все, виветрається, вже не прикладеться до тої, даю іншу - далі гарно смокче...то переважно перед снами таке в нас...не знаю як поводитись, чи наполягати, щоб смоктав далі ту першу чи як є, нормально?
    чи має так далі перерва в 2 год бути?
    щось страшно стало, щоб нічого там поганого не було:)
    просто ще по трошки педприкорм почали, щось сильно боюсь, що то на молоко повпливає...капец)
    їмо що 2-3 год, вночі десь 3-4 рази встає, але дуже не смокче, десь так трошечки і далі спить...
     
  18. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Нормально, дві циці за раз виїсти. Чекати не треба, 20 хв одну посмоктав, далі можна іншу давати. Якщо малий активно ковтав 10 хв, могла й швидше поміняти
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Redvisitor

    Redvisitor Active Member

    Olia Dl, мій малий теж мало набирав перші місяці, я вас розумію. Я також міняла груди по колу, використовувала стиснення за Ньюменом - це справді допомагає дитині висмоктувати більше молока. Схема така, що треба давати одну грудь поки дитина активно ковтає, потім стискати її, а коли перестає ковтати навіть зі стисненням - перекладати до іншої і так далі. Мій син перші 3 місяці жив з цицьою і набирав небагато, на мене також всі наїжджали, але нічого - нормальний хлопець росте, не грубий і не худенький і ще на ГВ. Тримайтеся і годуйте, чим далі, тим буде легше :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Ми пережили перший лактційний криз. На тлі хвороби і пяти днів температуривище 38 молочко майже не виднілось. Як на диво, малий в цей час не виявляв ніякого інтересу до пиття. Нарешті вчора дитина вже розмоктала собі до фонтанчика. Бо я вже аж спереживалась, адже циця основна його їжа.