У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

  1. koroljok

    koroljok Well-Known Member

    Я народила в 28. І сил,і бажання хватало.Правда не могла завагітніти і лікувалась. І все сприймалось як має бути. Тепер мені майже 36, якби завагітніла - то була би щасливою, але знову не можу, і якщо направду трохи боюсь, бо на одну зарплату ми не витягнемо ((
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. dreamangel

    dreamangel Member

    Народила в 26, як на мене саме те))) Ще пару років тому були такі бздури в голові, то не до дітей було. А я колись собі вирішила що першу дитину обов"язково народжу до 30 , от так і сталось:girl_smile::girl_smile::girl_smile:
     
  3. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    А мене в пологовому випитували чого така велика різниця між дітьми - "може лікувались"? Напевно для тих, хто "лікувався" в них ставлення уважніше :girl_haha:І до теми мої дітки народились у 24 і 33, мені абсолютно комфортно,хіба діставали оточуючі, що пора другу лялю,бо "вже вік".
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Я народжуватиму на порозі своїх 21. Так, рано. Але дуже хочемо свою донечку вже на руках потримати... А все решту, ще наздожену, як Бог дасть. Лиш би усі були здорові, а решта встигнеться при бажанні) Яка різниця, у якому віці народжувати. Головне любов для малятка, ну і глузду здорового батькам)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  5. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Як каже мій батько "Молоді батьки- здорові діти"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
  6. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    От форумлянка не погодилась з даною цитатою, а хіба у людей в більшості не загострюються хронічні хвороби? І лікарі не радять кесарський розтин при перших пологах у 35+? Звичайно, що у кожного своя життєва історія. І молоді батьки у данний час до 30, а не в 18 років як колись:girl_cool:. Сама народила у 29 . Хочу ще , ближче до 35.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    жодна з моїх подруг чи знайомих, які народили в останні роки у віці далеко після 35 не мали КР. А, нє, одна мала- плановий ( через попередні КР)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  8. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    1 пологи?
     
  9. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Я народила у 32, моя краща подруга і хрещена мама моєі дитини первістка народила у 35,5 років. В нас обох вагітність була безпроблемною, літали до останнього дня, пологи вагінальні. Спостерігаючи за нами, ще одна моя подруга казала, що ми виглядаємо і почуваємося в рази краще, ніж вона у свою вагітність і після пологів у 24 роки. Ще й пологи пройшли швидко, безболісно і без негативних наслідків і діти не хворіли нічим страшнішим за нежить.
    Щодо себе, то теж погоджуюся з @сніжна, що зараз у своі 35 я почуваюся набагато здоровішою жінкою і в два рази спокійнішою, ніж була у 20-25 :) Бо у ті роки не думалося ні про здорове харчування, ні про безстресову роботу, ні про безпечні засоби догляду і лікування, ні про довге ГВ і шкідливість вакцинацііі і т.д. Нізащо б зараз не помінялася місцями з собою 25 річною:)
     
    Останнє редагування: 2 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 17
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так. у них пологи були у віці 36, 38, 40 років. У 41-42 ще двоє мали другі пологи- вагітність без проблем,природні пологи- без проблем.
    --- дописи об"єднано, 2 Березень 2015 ---
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. YaIra

    YaIra New Member

    Заміж я вийшла в 19 років,синочка народила в 21 рік. Але зараз гуляю сама, всі подружки по роботах, ніхто не заміжній,лише одна і то дітей ще не планують. Дивлюсь на них і думаю,чи не зарано я заміж вийшла, зараз би так само була б і робота і прогулянки. Але коли дивлюся на своє маля, то розумію, що все я правильно зробила. І всеодно інколи такка хандра нападає.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Wildcat

    Wildcat Well-Known Member

    Я народила у 22, спочатку трохи була збентежена бо тільки рік пропрацювала після закінчення вузу, хотілось кращу роботу, кар"єру, але зараз розумію, що то все не так принципово, зате зараз мені 25 і я вже виходжу з декрету і шукатиму нову роботу, можливо ще кращу ніж мала, зате у мене вже величенький синочок, моя радість)
     
  13. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Я таки зважилась написати в цій темі. Ще й кінко подивилась, де жінки вагітніють від донорів...
    Якщо мені 30+ і в кращому випадку я народжу первістка в 35, а в гіршому - у 40, то я буду вважатися "старородящою" і мають бути ускладнення?
     
  14. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Не маэ бути нiяких ускладнень! Першого народила в 34, другого в 39.Жодного разу нiхто не назвав мене старородящей. Вагiтностi були легкi ( правда на початках обидва рази лежала на збереженнi), але потiм до 40 тижня просто лiтала. Нiчого не болiло, не тягнуло. Правда , нудота довго була. Народжувала сама, достатньо швидко. Без крапельниць/ таблеток ( жодного стимулювання!). Нiхто не пропонував КР.
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    1. "стара першородяща" за медичними теперішніми термінами вважається таки жінка у віці 35+. Що це означає? Тільки те, що при веденні вагітності такої жінки у ЖК лікарі повинні приділяти особливу увагу- УЗД, скринінги і т.п. більш пильно розглядаються.
    2.Чому ускладнення обов язково "мають" бути? Якраз навпаки- це скоріше виключення. Але потенційні ризики вищі, ніж у 25-річних ( хоча то все так умовно-відносно).
    3.Ті, хто народжують вдруге чи втретє і різниця між попередніми пологами більше 12 років, "ризикують" не менше. Бо їх організм цю вагітність приймає теж як першу :)
    4. І взагалі "збийся" з того :). Реально жодна з моїх знайомих не мала ускладнень при вагітності і народженні первістка після 35. ( 35, 36, 38, 42 роки)
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Музик

    Музик Мартуська

     
    • Подобається Подобається x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тому що наші світила, які навчалися по радянській системі, справді ще вважають, що 25+- це як колись- "стара" ( бо справді раніше так і було. Навіть коли я прийшла на облік ставати в ЖК у 26 років, мене тодішня зав. ЖК віднесла до цієї категорії). І забувають про те, що за теперішніми поняттями у медицині ( яка розвивається у галузі репродуктології) цей вік "посунувся" до
    п.с. та і то тільки в нас було прийнято називати "старою першородящою", замість терміну "пізня перша вагітність" або "вікова перша вагітність", як це є у цивілізованих людей :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Свого сина народила в 21 рік. Ще вчилися в університеті разом з чоловіком, жили в гуртожитку з 2- х місячною дитиною, диплом писала, колишучи дитину на руках. Так, необізнана була щодо вакцинаціі, тривалості ГВ, не мала слінга, ерго і купи прибамбасів, що є сьогодні, та й на стипендіі дуже не розженешся. Чоловік мусив і вчитися і працювати, від батьків грошей ніколи не хотіли брати, в різних ситуаціях були. Пішла на роботу, коли дитині було 11 міс ( прцювала по 6 днів на тиждень), оплачували няню, яка приходила до нас в гуртожиток, і ще трохи залишалося + чоловікова зарплата. Разом з тим дитина насправді практично не хворіла, читаю тут на форумі, постійно хворі малі діти. У нас такого не було. Я ніколи не кутала дитину- 20 град в нашій кімнаті було завжди, постійно відкрите вікно - ми любимо свіже повітря, дитяче ліжечко було біля того вікна:) . В одній кімнаті була і спальня, і дитяча, і кухня, і ванна. Були періоди, коли я вчилася і пильнувала дитину, а потім працювала і пильнувала дитину. Няня дивилася лише за дитиною, коли мене не було, не прибирала, істи не варила, за продуктами не ходила, тому після роботи то все чекало на мене - спала мало, і як розумієте, в мене було мало часу дивитися чи чисту іграшку чи ложку син взяв до рота, тим більше в гуртожитку. Але це були бомбезні часи, не забутні, можливо легко сприймалися по своій молодості, не трусилася в шоці над кожною проблемою. І вагітність легко переносилась насправді, хоча були і весілля, і 2 сесіі. Зараз вагітна вдруге, вагітність ношу важко, печія турбує вже 2 міс, і певно буде до кінця, нирка збільшилася втричі від довагітноі, болить, гідронефроз, тренувальні перейми з 30 тижня - за першим разом не було, часто відчуваю втому і знесилення, хочу прилягти, а першого разу літала, як в пишете. Думаю, що все таки вже не молодий організм, хоча скільки себе пам'ятаю лише здорове харчування, мінімум алкоголю - 100 гр вина в місяць, не палю, лижі, велосипед, фітнес, йога, біг- постійно чимось займалася.
    Взагалі для народження будь-який вік підходить, у кожного різні обставини, але не обмежуйтесь якимось рамками -віковими чи матеріальними. Ми виростили чудового сина, дарма, що одяг був з секонду, а іграшки з краківського, робила всі прививки, ходив в садочок, в не простих гуртожитських умовах, донечці в матеріальному плані повезе більше, хоча власного житла не маємо досі. Зараз більше інформаціі, але разом з тим більше страхів, пересторог. Спочатку переживала, що різниця між дітьми буде велика, що буду не молодою мамою( мені 31 рік):) . То все дурниці. Бути мамою в будь-якому віці це радість.
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    :girl_impossible: молода мама , то мама, в якої маленька дитина, немовлятко, а не бо їй 20 років. Та й взагалі, в 31 не молода мама??? Юна!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Буквально вчора дізналась, що моя братова вагітна з другою дитинкою, їй 40. Ми так всі тішимось, як ненормальні і просимо Бога, щоб все було добре, бо вона всі попередні роки(старшому сину- 19) вагітніла і втрачала. І про її вік ніхто не думає(хіба син каже "старі здуріли"))).
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1