Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Хотіла ще попередити, якщо ви перед тим мали шенген візи, то не факт, що вам дадуть на 5 років, мені дали на 2р, хоча я мала перед тим одну по запрошенню і одну шопінг візу
     
  2. nikeman

    nikeman New Member

    яка цель видання в попередній шенген візі?
     
  3. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    шопінг - 23 на закупи, по запрошенню - 02. Вони були одноразовими, але просто на сайті вони пишуть якщо перед тим були візи, то на 5р дадуть. Але я думаю, що вони дивляться ще на різні нюанси, не тільки попередніі візи. І в цій візі (переселення )теж цель видання 23
     
  4. nikeman

    nikeman New Member

    Цікаво=(((...я б задзвонив в консульство,або хоча б запитав в ППВА...
     
  5. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Ну в моєму випадку, дуже багато варіантів: 1 - офіційно безробітня, 2 - паспорт з новим прізвищем, хоча старі візи додавала і свідоцтво про одруження, 3 - переселенка це є бабця мого чоловіка (думаю як би здавала з чоловіком, то дали б на 5). Але 2 роки це теж добре, бо мені світила хіба шопінг на 1р або на пів року, тому я і так рада.
    Просто хотіла сказати, що в кожного це індивідуальний варіант і якщо вам не дали на 5, то просто не засмучуйтесь, добре що взагалі така віза є:)
     
  6. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Ану хто підкаже мені по підтвердженню родинних зв"язків: є довідка про переселених діда з бабою. Достатньо свідоцтва про народження батька і мого?
     
  7. Mihas

    Mihas New Member

    +свідоцтво про народження діда треба.
     
  8. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    йолки...а його ж нема(( тобто ні діда ні свідоцтва
    а щоб поїхати за свідоцтвом в Польщу - треба віза
     
  9. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Бабця мого чоловіка(переселенка) взагалі не мала ніяких документів, її мама все спалила. Я здавала її свідоцтво про одруження і її паспорт
     
  10. zolotusyk

    zolotusyk New Member

    Підкажіть будь ласка, може в когось був такий випадок, або знає що робити. В мене є довідка про переведення всієї сімї мого діда, але його в цій довідці нема, тому що в цей час, коли його родину переселяли він служив в УПА, і за моїми здогадками перетнув кордон неофіційно, в його Свідоцтві про смерть зазначено місце народження Польща. Що мені робити, не світить мені така віза?
     
  11. Pavlo Osokin

    Pavlo Osokin New Member

    Доброго дня! Ще раз перепрошую, за 100500 - те запитання подібного плану, але я купу сторінок перечитав, і заплутався тільки ще більше. Чи хтось може допомогти з питанням, що потрібно для відкриття подібної візи? моя жінка є внучкою переселенців, по лінії бабці документів мало зберіглося. По дідовій лінії наразі маємо: евакуаційний лист (оригінал) від 45-го року, є витяг з посімейних записів про склад сім"ї евакуйованих з Польщі з радянською печаткою за 60-й рік (там вказані прадід і дід жінки), нотаріальний акт опису майна на польській мові, і скорочений відпис свідоцтва про народження на польській мові за 76 рік, з печаткою, і дописом, що з оригіналом свідоцтва вірний (оригіналу свідоцтва очевидно вже нема). Чи треба брати все ж таки довідку з архіву? Бо хтось вже писав, що і оригіналу евакуаційного листа достатньо. Чи тої виписки зі свідоцтва про народження достатньо буде? Виглядає, що та виписка "не гірша" за оригінал метрики.

    Два рази вже був в візовому центрі, дзвонив і до консульства, теж внятної відповіді не отримав, візовий центр каже, ніби того достатньо, але ж хто знає? Не хочеться щоб завернули з документами. Буду вдячний за відповіді і поради!
     
  12. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    А мені от ще подумалося - в довідці з архіву також описується майно, яким володіли переселені. Ніхто не пробував розкопати щось, може, ми можемо приїхати як спадкоємці?))
     
  13. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я так думаю, що підійде в принципі посвідчення особи діда чи бабці. Тобто паспорт. В паспорті теж вказується місце народження. Але це мої думки, а логіка часом в цих питаннях не діє. Найкраще - подзвонити у кол-центр.
    --- дописи об"єднано, 2 Березень 2015 ---
    Взагалі в переліку документів не вказано, що має бути саме довідка - просто потрібні документи про переселення (оригінали). У вас є оригінал. Якщо Вам ще й підтвердили у візовому...то чого шукати "шкварки в молоці"? :)
     
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Нащо? Є ж документ, що його звідти переселили. А Вам, @Bulavka, треба лише довести родинний зв'язок між Вами і дідом. Я не подавала ні свідоцтва про народження, ні паспорта баби, лише свідоцтва про її одруження, народження мами, одруження мами і моє про народження.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Lilja Leon

    Lilja Leon lilja leon

    Додаєте копію свідоцтва про смерть, ну і само собою мати при собі оригінал, я так подавала і видали візу без проблем.
    --- дописи об"єднано, 5 Березень 2015 ---
    Якщо маєте свідоцтво про смерть то його буде достатньо для підтвердження родинних звязків, довідки з архіву не потрібно, оригінал в 100 разів для них краще.
     
  16. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Мене теж це питання цікавить...чи можна якось добиватись права на спадщину?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    мєчти-мєчти:girl_crazy: Нажаль, нічого не світить. Я би вже могла мати половину Будомєжа якби то можна було зробити. Їх переселили і надали у власність компенсацію - майно в Україні - хату розвалюху в Рудно. Якщо хтось буде мати інфу про таку можливість - маякніть. Буду вдячна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Irynkamar

    Irynkamar New Member

    Доброго дня! Цікавить питання про візу репатріація для правнуків. Ми з чоловіком маємо відкриту цю візу на 2 роки, хочемо зробити своїй 8-ми місячній дитині. У колл центрі сказали що 6 лютого вийшла поправка і тепер дитина може іти в супровіді до цієї візи навіть якщо являється правнучкою. З тої радості оплатили послуги, зареєстрували малу і пішла сьогодні здавати документи, в мене їх не взяли і сказали що такого не було і перший раз таке чують. На моє прохання послухати розмову вони сказали що вказаного мною номера нема в базі і взагалі це неправда. Хоча в мене є запис розмови з візовим центром де мені чітко сказали що правнуках теж можна відкрити цю візу. Хто стикався з таким і взагалі які візи відкривати дітям , якщо у обох батьків віза репатріація.?!
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. nikeman

    nikeman New Member

    Є знайома в лемківському товаристві, якось казала, що можна отримати компенсацію, якщо маєш громадянство польщі. Правда чи ні,невідомо.
     
    • Подобається Подобається x 1