Львівська маршрутка

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Цитрина, 17 Липень 2011.

  1. Музик

    Музик Мартуська

    а я не готова. ні, тобто я розумію підвищення цін на пальне і так далі, але з чого люди то мають платити, по тих 5-7-10 грн за проїзд в одну сторону? стане просто не вигідно працювати, бо весь заробіток на маршрутки піде.
    обіцяли покращення, графіки, чисті маршрутки і так далі, ще коли з 50 коп до 85 піднімали. і по нині обіцяють те саме щоразу
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    От , власне а хто знає скільки він в кишеню пхає? То нехай збільшать план, і визначать їм зарплату стабільну , а не все що лишеться в кишеню! А тоді плакатись що люди мало платтять і їм не хватає. Що це за такий розрахунок?
    А я не готова , і більшість людей не готові.Бо тоді виходить що лише кумуналка + доїзд+ обіди на роботі , і все тю-тю зарплати нема...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Kapilviv

    Kapilviv New Member

    Ну даайте повернемося у докризові часи. Дві гривні за проїзд було дорого? Я б сказав що ні. Чи готові тоді були платити 3-4 чи навіть 5 грн, але з умовою що половина вартості тарифу йде на розвиток? Зараз визначити ціну на квиток важко, бо не все устаканилося, та сама ціна на долар та на пальне. Ціна повинна бути думаю в районі 10 грн. Але одразу зазначу - не при цих зарплатах. Наведу приклад, у Росії докризовий курс був 33 рублі, у нас кризовий 30 грн за долар. У Росії при докризовому курсі були зарплати в районі 20-30 тис рублів в столиці. По логіці при теперішьому курсі у нас повинні бути зарплати в тих самих діапазонах. Я готовий при зарплаті в 10-15 тис грн - платити 10 грн за проїзд. Просто на галопо-зростаючий курс першим ділом реагує весь імпорт, а особливо високо ліквілний, такий як диз паливо а другим ділом вже підтягуються зарплати. Тому під час такої нерозберихи розрахувати тариф важко. Тре відштовхуватися від докризових або від після кризових періодів. І ще одне, порахуйте щоденний маршрут у тарифах на квиток та у вартості заправлення власного авто і зрозумієте що готові давати 20 грн в день за маршрутку бо у власному авто прийдеться викласти близько 100грн. Так що получається дорого хіба 10 грн за проїзд?
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  4. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    А чому ми, пасажири, маємо рахувати чужі гроші???? Я, наприклад, хочу просто їхати в чистій, безпечній маршрутці знаючи її графік. От і все! А поки:
    1. водія не "відірвуть" від грошей не буде порядку, бо кожен водій думає, в першу чергу ,як більше грошей додому принести, в нього теж сімя, криза, ціни...і т.д. А так мав би фіксовану зарплату в місяць і заправлену, зремонтовану машину і їздив би собі поволі і по графіку (водіїв маршруток в родині немає)
    2. Відмітять усіх пільговиків, натомість запровадять адресну допомогу на проїзд певним категоріям (доплату до пенсій)
    Буде облік коштів, і нам вийде дешевше, адже не будемо платити за всіх пільговиків шоб водієві було вигідно їхати.
    А за таких умов як є і я не готова.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. meri5

    meri5 Well-Known Member

    Скажіть будь ласка, куди можна звернутись щоб пожалітись на рух міжміського транспорту.
     
  6. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ще діти війни, ветерани праці, працівники міліції, і всяких там служб, то я так з власного досвіду.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    та це зрозуміло шо зарплату тре піднімати, проте скільки не піднімай плату за проїзд доки не обліку і порядку у перевізників НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дорого! Я не маю машини, щоб рахувати альтернативи, тому маршрутка - єдиний спосіб доїхати на роботу. Я вже десь в цій темі писала, що всі ті їхні розрахунки рентабельності, згідно придуманої ними ж методики - повна фіг..ня. Нехай би незалежний міжнародний аудитор порахував реальну собівартість. Думаю, що результат був би цікавим.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  9. Kapilviv

    Kapilviv New Member

    Щоби перевести усіх водіїв на зарплату - потрібні комунальні транспортні підприємства зі своїм автопарком. У нас же у більшості випадків водій автобусу є його власником, а АТП свого трансорту не мають, орендуючи чужі автобуси і ставлячи їх на свої маршрути. Це нерально щоби власник автобуса працював за зарплату від АТП.
     
  10. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    може не весь, але частково мають, не так давно чула розмови шо мол закупили автобуси. А якщо немає таких КП, пора створювати!!!Можливо брати в оренду чужі автобуси по угоді і садити не власника, а водія.
    Далеко не всі водії власники, одиниці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Так і я готова при такій зарплаті, але я не живу в рожевих окулярах, і прекрасно розумію ,що стільки не заробляю, і більшість не заробляють , у всіх моїх знайомих досить низькі зарплати і точно не піднімуть до 10 тис, (мені таке навіть не сниться.)
    та про яке авто мова може йти , при таких цінах ,щоб на транспорт хватало , авто це для нас вже розкіш нажаль..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  12. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

    Я теж вважаю, що 10 грн за проїзд - це необгрунтований абсурд! При наших зарплатах, підвищенню комунальних платежів, різких скачках цін на продукти це звучить як насмішка над людьми. Дуже обіцяли недавно, коли підвищували ціну з 2,5 до 3 грн, про покращення комфорту і якості обслуговування, але ....:sad:( Думаю, скільки б не підвищували - змін в якості послуг не буде. Потрібно ретельні перевірки, електронні квитки, фіксовані з/п, навігатори на кожній маршрутці, ось тоді буде надія на зміни....а так, це просто розмови про віртуальну якість і реальні наші гроші:sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 2
  13. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    все реально, було б бажання робити не лише для себе , а й для людей.
    От власне, знаю теж таких мають декілька маршруток, хоча самі зовсім не їздять.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Bonita

    Bonita Member

     
  15. Kapilviv

    Kapilviv New Member

    Це суті діла не міняє. Головне це те, що ці автобуси належать приватним особам а не АТП. Власник може їздити сам, може з напарником, може взагалі не їздити. Суть в тому що АТП беручи чужий автобус на свій маршрут не може розраховувати на щоденну вирочку від цього автобуса, АТП встановлює плату за оренду маршруту, хай буде 300 грн. Тобто не АТП бере в оренду автобус а власник автобуса орендує маршрут. Так от посадити такого власника на заралату нереально, бо це такий же вид бізнесової діяльності як орендувати будку на краківському. І взагалі чому хтось має контролювати ціни за якими я продаю одяг? Що бачу позитивного так це те, що зараз багато людей пересідає з власних автомобілів на громадський транспорт, я би на місці спілки автоперевізників Львова, спробував виловити якусь поживу в датому тренді. Наприклад встановив жорсткий контроль за зайцями та неправомірними пільговиками. Думаю цей коктель з збільшення пасажиропотоку та зменшення зайців мав би дати не поганий ароматний смак для перевізників у вигляді збільшення доходів.
     
  16. dasha

    dasha Well-Known Member

    А чого не 20? Я вчора їхала таксі від кінця Лазаренка до Топольної (лікарня) то заплатила 62 грн. То вони теж задурно їздять? Певно ж собі теж мають з тих грошей і на бензин і на адміністрацію і на зарплату. Якщо білет буде 5 грн. 62 грн - то всього лишень 12 чоловік. А в маршутках скільки "оселедців" набивається щоб доїхати на роботу, причому не з кінцевої на кінцеву, а купа виходить і заходить по дорозі? Але все мало, все не вистачає. Я думаю що ті маршутки то золоте дно для власників, Садового, невідомо які ЗП у водіїв, бо нічого не фіксується і немає ніякого контролю. Чому в інших містах могли запровадити електронний квиток, а в нас ні? Могли зробити фіксований час безкоштовного проїзду пільговиків? Звичайно нащо робити, дохід же ж втрачати не хочеться, краще під шумок ще ціни підняти. А кому їхати 2-3 зупинки? То дійсно вигідніше користуватись власним авто.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. jylanda

    jylanda занууууда

    ага, зараз піднімуть оплату і далі буде перевізник в виграші, водій крутити, щоб більше заробити, а маршрутки і далі будуть бруднющі, в салонах буде смердіти цигарками, людей будуть возити як бульбу, але вже за європейською ціною!
    Доки не введуть обліку отих заробітків та електронних квитків, доти піднімати цінy нема за щo. Oскільки реальної картини нема, а постійно піднімати бо виріс доляр чи ціна на бензин, то є дуже вигідна ситуація для перевізників. Не повірю, що то збиткова справа, бо якби то була правда не було би таких воєн за маршрути.
     
    Останнє редагування: 3 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  18. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Це дуже добре, що люди вміють рахувати чужі гроші. А ціну автобуса знаєте? Новий еталон в районі 600-700 тисяч гривень. А вартість запчастин. А чи знаєте, що літра моторного масла коштувала 27 грн.. а зараз 120 грн. А чи знаєте ви, що автобус щотижня стає на дрібний ремонт? і не завжди ремонт можуть провести силами власних працівників - часто доводиться звертатися на приватний сервіс. А колеса? їх треба міняти ..А накладні витрати? - такі як зарплата бухгалтерів, інженерів про випуску, і прибиральниць. А комунальні послуги - світло, вода.. для підприємств нараховуються трохи за іншими тарифами, А податки? На зарплату, на землю, екологічний податок, податок на реєстрацію транспортних засобів і тд..А водій, незважаючи на свій прямий контакт з грішми теж не має хто-зна яких заробітків. Але, перепрошую - і задурно працювати теж не буде.
    І чомусь прийнято вважати, що то водії наживаються на тих бідних пасажирах. Та той водій встає рано в 4 годині рано, в холоді розігірває мотор, їде на кінцеву, щоб почути від пасажирів "що зажрався". Ви ніколи не помічали, що частина пасажирів заходить в автобус з виразом на лиці " я клієнт , плачу гроші, а ти - водій - обслуга .. )
    Пільговики - то окрема історія. Держава не відшкодовує за них ні копійки. Тобто, якщо пільговик їде в маршрутці - то за рахунок водія (бо план таки він мусить здати перевізнику).
    Мене, як людину, яка дотична до тієї сфери завжди цікавило, чому моя бабця, яка живе в селі і не їздить у Львів не отримує від держави компенсації за невикористані пільги, чому, коли їй треба їхати в лікарню, то ми наймали машину і за свій рахунок везли в райцентр (бо прямої маршрутки туди не існує), тому що на чужу бабцю, яка живе у Львові і їздить туди-сюди назад держава передбачає пільги.
    Є така гарна категорія пільговиків як "дитьо війни" - оце я розумію заслуги перед державою. За що їм пільги? Коли була війна - моєму дядьку було два роки і повірте, його мало гризли ті негаразди. Його маму - так! бо вона лишилася сама з дитиною на руках у військовий час. А дядька радянська влада безкоштовно вивчила, дала освіту, дала житло, забезпечила роботою - і зараз він досить забезпечений і його думка така:- "мені соромно заходити в маршрутку і казати, шо я дитьо". Аналогічно - ветерани праці: - це добре, що людина пропрацювала 35 років, але перепрошую - це не підстава для пільг!. Повірте, найбільше пільг потребують люди наприклад, які їздять на гемодіаліз, але вони не мають пільг на міжміському транспорті. тобто якщо людина живе далі ніж 50 км за Львовом - то він мусть три рази в тиждень (інакше помре) їздити на апарат штучної нирки і платити! - чи це не абсурд? Чому пільги надаются лише на транспорті? чому б хлібзавод не зобовязати видавати малозабезпеченим людям по буханці хліба? чи молокозаводи? Та тому що це бізнес. І для того щоб спекти буханку хліба - треба понести купу затрат, та ще й отримати прибуток.
    Але це питання треба вирішувати на загально державному рівні.
    Я не буду розповідати проте, які бідні перевізники, але і говорити про надприбутку в цій сфері - теж некоректно. Щодо підняття вартості проїзду - на жаль - це вимушений крок. Хто користується міжміськими маршрутками напевно помітив, що частину маршрутів закрили, частину рейсів зняли, тому що воду в бак не залиєш.
    Вихід з цієї ситуації - це електронний квиток! тут я повністю погоджуюся, але це можливо лише у місті (не на селах). Та й тут є купа-купезна нюансів.
    І ще пригадала - про облік. Коли підняли ціну до 3 грн - в кожному автобусі у водія були квитки. Чи багато свідомих громадян брали ті квитки? та майже ніхто. До речі - і до нині автобус без квитків і касової книги не виїжджає.
     
    Останнє редагування: 3 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    В тему львівських маршруток))

    11045342_404393166405507_5828735662458369954_n.jpg
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
  20. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    електронний квиток +адресна компенсація пільговикам і всі давольні - і перевізники, бо люд платить і бабця бо не їздить, але має хоч якусь компенсацію
    --- дописи об"єднано, 3 Березень 2015 ---
    В це все має втрутитись місто і держава у свою чергу (впровадити квиток, компенсацію, та ін.).
    А поки ціну на проїзд таки піднімуть (бо вимушено, таки не на воді), якість не покращиться, на жаль...
    Всі знають що тре зробити, але так виглядає що це владі не вигідно, перевізникам теж (бо тоді буде облік і видно стане хто коли і скільки заробив) - заробляє кілька чоловік, а страждає пів країни.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2