Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. manka

    manka Member

    Вже писала в цій темі. Коліжанка дала зайву інформацію по карточці. Але відразу схаменулася і зателефонувала на гарячу лінію, щоб повідомити про це і заблокувати рахунок. Рахунок заблокували. Але, увага - перші 500грн. зняті (вірніше переведено на інший рахунок) шахраєм через 10хв після блокування, другі - ще через 10хв. Тобто після блокування двічі було знято гроші) Як таке може бути? Правда, потім, мабуть-таки нарешті той рахунок було справді заблоковано, бо більше грошей не знімали. Зверталися в банк, писали заяви. Гроші повернули лише тому, що службою безпеки банку були знайдені особи на чий рахунок було переказано гроші і вони добровільно погодилися їх повернути. (Працівник служби, який займався цією справою казав, що таке вперше за час його роботи). А те, що спочатку було повідомлено про можливе незаконне використання картки і що рахунок було заблоковано ще до зняття грошей для не є підставою для банку вважати власника карточки невинним. Крім того, добитися якоїсь інформації від банку, роздруківки про щохвилинний рух коштів по своєму ж рахунку практично не можливо. Як підходив час для надання ними відповіді по зверненню приходила гарна відписка - "дякуємо за співпрацю. Наші працівники працюють з архівами, щоб віднайти потрібну вам інформацію".
     
    • Корисно Корисно x 5
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. skai

    skai Well-Known Member

    В моїх знайомих була дуже схожа історія. От я собі тепер подумала: коли телефонуєш в банк, щоб заблокували рахунок, вони ж спілкуються, мільйон питань задають і нібито зразу виконують необхідну дію (в цьому випадку - блокування). Тож може і в працівників банку рильце в пушку?
    А кримінальну справу за цим фактом порушували? Тут навіть не потерпіла, а банк мав би бути зацікавлений у справедливому розслідуванні справи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я думаю, все ж є якийсь проміжок часу між тим виконанням і реальним блокуванням. От наприклад, я ходила закривати картку, там був залишок, який я взяла в касі, пішла писати заяву на закриття, і працівник в базі все ще бачив той залишок, а пройшло мабуть хвилин 10, як я взяла гроші.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. skai

    skai Well-Known Member

    Може й так. Але ж якщо всі дії робляться в електронному режимі, то цей проміжок мав би бути мінімальним.
    Це я так себе тішу:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. analastanka

    analastanka тень на стене

    А що за банк?
     
  6. manka

    manka Member

    Та той же - приват.
    Я ще думаю, що можливо поки блокували рахунок вже був запит на операцію по перерахування коштів зловмисником на інші рахунки. Ну і так, мабуть система в них ненадійно працює, що ті гроші таки були зняті.
     
    • Корисно Корисно x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Я працюю в штаті одного з операторів, і за інформацією нашої служби безпеки, блокують не прості картки (де 1-2 тис. грн), а від 3 тис. грн і вище. Звідки в шахраїв інформація про стан рахунку - невідомо, тому, швидше за все, працівники банку зливають дані.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Emotional Lady

    Emotional Lady Well-Known Member

    Сьогодні натрапила на таке корисне відео:
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  9. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Про волонтерів.
    НІКОЛИ!, ніколи не кидайте гроші в такі скриньки! Благаю! Довіряйте свої кошти лише перевіреним благодійним фондам (наприклад, БФ Крила Надії).
    https://vk.com/wall-66210801_38554
    На жаль знаю їх особисто, але НЕ ЗНАЮ, як їх притягти до відповідальності.
    Писала вчора Ігорю Зінкевичу (організатор групи Варта1), запитувала яким чином можна покарати цю сім'ю за їх антиморальні дії. Відповів, що треба в суді навести факти.
    Не уявляю, як це зробити. Знімати на камеру як волонтери збирають гроші? Відзняти де живуть ті шахраї, де їх офіс? Зробити фото документів? Хоча думаю, що навіть з документами буде важко доказати вину, бо члени тієї сім'ї не раз змінювали свої дані (батьки точно, за Юлю не в курсі). Що конкретно можна зробити у такому випадку?
    А це вже другий пост на тему тієї сім'ї.
    https://vk.com/govarta1?w=wall-66210801_58104
    Написаний сім'єю сестри тієї Уляни. Так-так, рідна сестра нарешті теж зрозуміла кого вона довгий час "захищала" та підтримувала (але і в тій сім'ї не все так гладко, ось тут пост хоч і написаний головним ворогом, але не буває диму без вогню ).

    P.S. як то зле мати поганих сусідів...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Дівчата, по Зіку показують пізнавальну передачу про аферистів волонтерів, котрі збирають на АТО. Гляньте, волосся дибки.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  11. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Увага всіх львів'ян!!! Якщо Ви десь побачити ось такі скриньки (в барах, магазинах або в руках волонтерів) - знайте що вони не дійсні! І люди які їх використовують жодного відношення до батальону "Айдар" не мають.
    [​IMG] [​IMG]
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Корисно Корисно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А я бачила зі скринькою Азов, думаю, то той же лохотрон
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А я бачила, як в Метро збирали для нашої 24 бригади, на столі були якісь документи з печатками. Думаю, що це нормальні волонтери, бо якби їм інакше дозволили там стояти. А ви як кажете?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    В суботу подала на один сайт оголошення про продаж весільного плаття. Одразу ж за 10 хв подзвонили мені з номера "063..." ,мужчина представив себе власником весільного салону в Києві, спитався про стан плаття, всім гарно поцікавився і спитав чи я можу переслати їм в Київ. В очевидь після того мала б прозвучати фраза " дайте номер Привату" я скину кошту, проте я його випередила і сказала що надсилаю тільки Новою Поштою і оплата при отриманні, Бідний розгубився почав мекати, бекати і поклав трубку.
    Сьогодні подзвонила на цей номер, вже не обслуговується. Мабуть таки найшли якусь жертву.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  15. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ось що знайшла в групі Варта про Приват.
    УВАГА БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! 0567976011
    Сьогодні чуть не відбулась афера.Сьогодні приблизно о 12-00 прийшла СМС від #приватбанку. Текст смс: "Parol 14-88-14-88". Я здивувався. Пароль приходить тільки в тому разі, коли хочеш зайти в #приват24. Тим більше #смс відрізняється від оригінальної. А так повинна виглядати оригінальна смс від ПриватБанку під час входу в Приват24.
    "Privat21". Parol vhoda: 19-64-19-64. Yakscho vy ne zdiisnyuvaly cyu operaciyu, zatelefonuite:3700"
    Тому я вирішив взяти і подзвонити за номером 3700 і зєднатись з оператором, щоб заблокувати Приват24. Але мені не получилось зєднатись з оператором. Після того, як я вибрав зєднатись з оператором по інших питаннях дзвінок обривається і передзвонюють з цього лохотронського номеру [HASHTAG]#0567976011[/HASHTAG] і представляються працівником Приватбанку. Ну я на емоціях говорю "Чуєш ти аЛЄксей працівники Приватбанку ніколи не телефонують працівники до своїх клієнтів, тому гуляй лісом, щоб я тебе не знайшов". Після 11 секундної розмови він кинув трубку.
    Берусь знову дзвонити за номером 3700 і знов зєднатись з оператором, але знов невдала спроба. Дзвінок обривається і знов дзвонять з вищесказаного номеру, але дзвонить вже оЛьга. І тут знов я на емоціях кажу "Чуєш Ольга за тобою тюрма плаче" і трубка була поспішно кинута.
    Так я і не зміг додзвонитись до оператора з цього мобільного телефона.
    Як вони перехоплюють дзвінки? Цікава річ.
    Взяв я інший телефон за яким не привязані жодні банки. І дзвоню за номером 3700. І нарешті мені вдалося звязатись з оператором. Після пояснень, що я ознайомлений з такими аферами, чи можу заблокувати Приват24: "Так звісно". Після відповідей на секретні питання мій рахунок на Приват24 був заблокований. Питаючись чи можна подати заявку на провірку даного факту отримав відповідь: " З вашого ж рахунку не зняли кошти! Тому ми не можемо подавати заявку на розгляд цього факту".
    Після того, як я заблокував свій Приват24 я знов здійснив дзвінок з того номеру, який привязаний до Приватбанку. В цей раз мені вдалося звязатись з оператором. Питання від оператора: "Оператор Пупкін вас слухай чим можу вам допомогти...", а тут я відповідаю "Нарешті вам додзвонився з цього номеру, бо спробою шахрайства я вам не міг додзвонитись з цього номера".

    Куди дивиться Приватбанк? Скільки людей же ошукано таким методом? На питання чому - це не припинено, мені прозвучала відповідь: "Цим займається служба безпеки".
    Скільки вона може вже займатись? Це вже біля півроку, а то й і більше - ця схема провертається. В інтернеті прочитав про цей номер вже багато. Чому цим не зайнялась, ще міліція чи прокуратура?

    Як вони можуть перехоплювати дзвінки, в той момент коли ти хочеш звязатися з оператором? І звідки вони взагалі мають інформацію про мене? І як вони майже отримали доступ до Приват24.
    Моя безпека в інтернеті на вищому рівні. Звідки в них мій пароль?

    Тому - це написав вам, щоб ви були обережні з Приватбанком.

    Ні в якому разі, не диктуйте дату дії картки та цифри, які вказані на звороті картки - це кондифіційна інформація, яку знаєте тільки ВИ!


    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Корисно Корисно x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    я все жалілась що ні один.... мені не попався) попався!!
    Продаю свій телевізор на олх. дзвонять. Мужчина Олександр. розпитався все, каже беру. записуйте дані. я записала. він оплата на картку. кажу добре. продиктувала номер, ПІБ. каже - так, тут в мене програма потребує ще деякі дані - дата народження, термін дії картки. кажу що цих даних не дам. почав нервуватись. та що ви розумієте, то ж програма, інакше не оплачу. я не дам і все) каже ну то я передзвоню. я пробила його номер в неті. на кількох сайтах пише що розвод.

    дзвонить він за пару хв. каже підійдіть до банкомата з карткою, я Вам перешлю через банкомат (???)

    я кажу що перевірила ваш номер в неті, кажуть що ви нечесна людина. він як почав кричати - та продавайте той телевізор далі , я хотів купити... і кинув трубку.

    ось такий перший досвід)
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Інформативно Інформативно x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Народжувала доню, неділя, 9 година вечора, дзвонить телефон - незнайомий номер, думаю "Гм, певно, щось важливе комусь треба", але відповісти не могла, бо вже інтервал був дуже маленький:) то вже пізніше знайшла кілька відгуків, що з того номера шахраї дзвонять. І то ж треба так - саме в такий момент втрапити:)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Сьогодні о 19:00 по 24 каналі у програмі "Головні новини Львова" буде сюжет про те, як якісь російські кібершахраї обдурюють львів'ян - мова буде про картки і банкомати.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  19. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я теж не розумію політику Приватбанку і міліції:girl_mad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. pokytyanka

    pokytyanka Active Member

    Вже кілька днів телефонують мені з такого номера 0444954880. Перші декілька разів не піднімала трубку. Позавчора підняла трубку і якась жіночка після недовгого "ало-ало" на моє запитання хто це, сказала "це ж ви мені телефонуєте а не я вам" і кинула трубку. Після ще разів з шість телефонували з цього номера, тільки сьогодні вже два рази. Піднімаю - мовчання і потріскування. Спробувала сьогодні на цей номер перетелефонувати - номер набрано не вірно. От думаю чи це не повязано з Приватівською карточкою. Бо саме цих кілька днів маю досить значну суму на карточці. В когось вже таке було?