Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Я вже писала вище, показники лічильників можна подавати на сайті , я так роблю з листопада, великий позитив - які покази я внесла, такі й були у платіжках, тому вношу дані (по газу й воді) в останній день місяця (головне - не забути :) ). Контролерів, які ходять знімають покази, за останній рік я бачила по одному разу (бо нас вічно нема вдома, коли вони ходять))), тому раніше я давала показники по телефону, відповідно в платіжках були доплюсовані числа. Правда, покази світла все одно йду записую сама в журнал в обленерго. І минулого року теж з ними сварилися-виясняли, бо дописували нам дуже багато.
     
    • Інформативно Інформативно x 6
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Цікаво, якщо є переплата по сьогоднішніх тарифах, так і залишать, чи вони то підтасують під нові.
     
  3. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Щойно по 24 каналі експерт якийсь казав, що коли людина не вклалася в той ліміт 200 куб міс, то тариф 7188, замість 3600, буде лише на надлишок кубів,крім тих 200. Ну але для приватного будинку, то є такий мізер зимою тих 200 куб, що

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Та навіть не мізер; в день - 45-50 куб, то я ще економлю, ми голяка по хаті не ходимо і не всюди опалюємо. Та, же повна
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ого, так багато, в нас десь 20 куб в день, ми теж економимо , перший поверх не опалюємо ті дві кімнати, на другому лише три кімнати нормально, решту по-мінімуму скрутили батареї. Ну і зима цього року тепла досить.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ми опалюємо перший- тепла підлога(батареї ні), другий- частково, а "0"- лише котельню і економно завжди ,і стабільно за рік виходить +-3000 тис. куб. То так взимку ми на +- 45 напалюємо. Я не знаю, як маю вже крутити,щоб було меньше.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    не пробували виключити теплу підлогу, а включити батареї? з теплою підлогою дууууже великий розхід газу. ми поставили регулятор/програматор на котел (такі є і на теплу підлогу), і поставили програми (вночі менше, вдень більше)+термоголовки на батареї
    теплу підлогу, кажуть (ми ще не пробували), можна включати на годинку-дві, а вона потім ще цілий день тепло тримає
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Пробували- холодно в ноги на плитці і ламінаті дуже))
    То цікаво але ми вже думаємо про альтернативу газу, бо тут, як не крути(та й скільки скрутиш при тих тарифах) буде "весело".
    Тепло тримається за рахунок тої термоголовки? Що це таке? Йду гуглити)
     
  9. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    В нас термоголовки на батареї з заданою температурою - задаєш температуру наприклад 21 - і вони підтримують її - вдень,як тепло батареї можуть бути практично холодні, на ніч нагріваються, економія газу досить відчутна, бо пару місяців були без них.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    А я вже знаю, що це)) Ми шкодуємо, що ще відразу того не поставили , а тепер, то вже чоловік про таке не думає- треба щось суттєве, щоб не газ.
     
  11. whisper

    whisper Well-Known Member

    хотіла запитати де ви на тому сайті дивитесь показники газу, бо в мене де лічильники тільки вода?
     
  12. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    треба зайти в свої особові рахунки і зробити головним інший рахунок (там в Допомозі користувачу це є)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    так на власний будинок треба шукати альтернативу, бо я не уявляю як в 200 кубів поміститися
    в квартирі навряд чи вдасться твердопаливний котел поставити :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Щось наш сусід на останньому поверсі таке подібне мутить. Він якось про пічку на дрова в когось там розповідав, чуть лі не від куска газети в квартирі буде дуже тепло. Я ще перепитувала яка пічка біля гіпоскартонних стін??? А на днях він вигружав труби димоходні. Побачу - розпитаю
     
  15. tegusigalpa

    tegusigalpa Well-Known Member

    Ще ніхто не вивчав питання чи буде вигідніше потавити електричний котел замість газового? Світло, все-таки,поки-що дешевше.
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    тато рахував, що по ККД, газовий все-таки виходить ефективніший.
     
  17. VERO

    VERO Well-Known Member

    знайшла таке про економію при встановленні електричних котлів

    І стосовно ефективності
    3600- обмеження на рік?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Bonita

    Bonita Member

    Materynka трошки не так виразилася - не 3-фазний а 2-зонний лічильник обліку електроенергї.
    Ми не ставили, але взнавали. Спочатку купляєш цей лічильник, найдешевший коштує від 800-1000 грн і далі. Потім їдеться в обл на вул. Сяйво і береться тех умови, які є офіційно платними, але вартості не знаю. Після їх отримання викликається майстер по встановленню який його поставить, відкалібрує, повірить і опломбує, все тепер ви можете платити за спожиту електрику вночі в 2р. менше. Приблизна вартість від 2500грн., по часу все залежить від облу, але думаю до 1 місяця можна вкластися. Окупність даного лічильника залежить індивідуально, якщо бойлер вночі нагріти до максимуму а на день відключати з розетки то це відчутно зменшить витрати, пральною - посудомийною користуватися вночі теж досить вигідно, як ще можна економити не знаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    і якщо у вас техумови - умовно старий будинок, а ви там ставите потужнішу техніку - наприклад, чайник або пральку - то вони фіг позволять. просто заставлять переробити, щоб вхідна потужність була як запроектована в будинку, тобто згідного того, включеним може бути чайник і більше ніц, бо виб"є пробки.

    з такою ситуацією в країні всюди б мали бути розвішані оголошення - приходьте, ставте, ще і за такі гроші, як вони деруть. але ж ні - вибити якусь інформацію - це просто щось, ключова фраза - а нащо воно вам треба.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. octavia

    octavia Well-Known Member

    Хіба в нас є технічна можливість ставити електричний котел ? Нам обленерго на будинок 160 кв.м дало ліміт 4,5 кіловата ввімкнув котел і всЬо , більше ніякими електроприладами не будеш користуватися .Не дивлячись на те що електропроводка нова якісна загальна якість напруги не дозволить вмикати котел.

    Якщо чесно я в ауті від ціни на газ 7тис :girl_cray:, і це лише 24 % від ціни імпортного газу (так заявляє уряд). Ми цього року економили ,поставили величезну топку в камін вийшли на 1500 куб. на рік ,будинок 160 м2 ,з мансардою . Вночі котел не працював ні разу , а вдень на 1 найменший режим (нижче котел не вмикається). Опалювальний сезон 7 місяців по 200 куб =1400 ,зима цього року була тепла як в холодну зиму виходити на такі показники :girl_impossible:. Можливо котел замінити ,в нас звичайний італійський навісний потужність 18 кт ,на кондесаційний . Може дати економії на 20% ,але сам котел коштує ого-го ,плюс комин треба гільзувати. А що робитимуть ті в кого стара система опалення :girl_flag_of_truce: таких людей повно. Могли цього року не палити дровами ,думали що далі буде 1-2 -3 категорія, краще б дрова зекономили . Я собі представляю скільки коштуватимуть дрова при такому газі?!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1