Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

  1. своїй мамі

    293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

    27 голосів
    5,2%
  3. обом

    109 голосів
    20,9%
  4. нікому

    81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

    11 голосів
    2,1%
  1. unsure

    unsure Well-Known Member

    Я давно приглядаюся до цієї теми, і ніяк не могла сформулювати свою думку. А ці слова прямо в точку.
    Одного разу чоловік прийшов додому з церкви, і говорить мені: "Ти знаєш сьогодні священник говорив про те, що давніше три покоління могли жити в одному будинку, і бабці бавили внуків, і не важали це важким чи мус, і діти доглядали старих і заробляли на життя. Чому тепер все по іншому, чи то батьки помінялися, чи то діти."
    Ви говорите про свекрух, я маю приклад своєї мами. В неї робота до обіду максимум, вона приходить, поспить, після того 3 години компютера з фермами, оазисами і піратами сокровищ, після того обзвонити всіх родичів що вони сьогодні робили і їли. І побавити дітей, це коли іде по коридору за щочку попробує або "баран баран буць". А коли прошу залишитись на годинку, дві, то відповідь стандартна: Ну аякже посижу, хто ж тобі ще поможе як не я. І тепер аж виявилося що вона мені старшого сина оказується вибавила. Малий в мене був дуже плаксивий, так дійсно були ночі коли я відрубувалася (чоловік був на заробітках), то вона малого носила. А тепер коли молодшого самі з чоловіком стараємося чергуватися щоб нікого непросити, то закидують мені, ну правильно буйну дитину давала мені щоб я бавила а спокійного не даєш. Хоч в мене тепер молодший набагато гірший бо зуби полізли, то просто жесть, набагато гірше лізуть ніж в старшого.
    Ну а свекруха в мене живе в іншій області, і приїжджає 2-3 рази на рік.)))
    І я взагалі за те щоб як можна менше когось просити, бо потім то боком вилізе. І щоб не говорили що вам дітей вибавили. Я тут можу писати безкінечно. Наболіло ужас.
     
    Останнє редагування: 13 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 4
  2. konfety

    konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

    Коли я завагітніла уперше, вже з місяця так 4-5 мама і свекруха "співали пісень" як вони люблять внучка, як будуть бавити, як поміняють квартиру, одному сину дадуть і другому сину дадуть і т.д.. В тому мареві я пробула до дня виписки з роддому. Свекруха поїхала на місяць в Трускавець(обіцялася помогти у перші тижні). І "понєслась"..новонароджене дитя +муж+ свекор+хата+кухня+базар... а там перед сном можна і розчесатися встигнути)))) В результаті усього свекруха вперше взяла дитину на руки у півроку, жодного разу не вийшла навіть під дім з каляскою постояти, чоловік перший раз пішов з сином сам гуляти у 1,5р..весь цей час я справлялася сама. Мама приїзжала 1-2р в місяць на 1-2год, сю-сю-сю..і їхала назад. Усі в тому домі зачаровані були і під впливом хазяйки..байдужітсь один до одного витала по кімнатам...просила чоловіка допомогти - одна отговорка - я після роботи, змучився..
    Коли сину стало 1,5р я самотужки знайшла зйомну квартиру і переїхала за 1 день від свекрів. Це був прям "побєг із Шоушенка", коли мені в спину кричали, самі не справитесь, де гроші на зйом візьмете, за місяць повернетесь і т.д.(хоча до чого ті слова були? фінансово - ні копійчини не дали, щодо допомоги - ви вже в курсі; певно перед сусідами стидно було, що діти втікли на зйом). Але я розуміла, що маю 2 виходи - або розлучення, або дати шанс своїй сім"ї. І все змінилося))) Так, було важко, грошей не хватало, але я почала підпрацювувати у неті, щоб якось розрулювати зйом і комунальні. Хату поміняли ще не раз, але головне те, що у нас змінилися стосунки. Тепер чоловік дуже жалкує за тим часом, що він так мало приділяв маленьком синові, помагає по дому, закупляє продукти сам; в наші відносини ніхто не лізе, а навіть коли намагається - я прошу завжди мужа казати мамі, що у нас все добре! (дзвонить кожен день)))) Тепер йому, як чоловікові соромно казати мені, що він змучений з роботи, адже я сама стала для нього прикладом: прийшовши з однієї роботи, підпрацювую на другій, паралельно доглядаючи за сином, домом і готуючи їсти. А зараз ще і пузяка друга росте)) Він жалкує мене, але гордиться, що я в нього така сильна. Це змінило його самого.
    А я дякую байдужості свекрухи, через яку я стала такою. Я тепер майже нічого в житті не боюся(лише за своїх рідних). Я знаю, що не пропаду і здатна вижити))
    А ще я дякую свекрусі та своїй мамі за те,що я тепер точно знаю, якою бабусею і мамою я ніколи не буду! Не потрібно дітям оте сю-сю-сю і обіцянки, а потрібна елементарна турбота і підтримка. ПОвірте, вже скільки років мені не вистарчає маминого: "Тобі зробити чай?")))
     
    Останнє редагування: 20 Лютий 2015
    • Зе бест! x 16
    • Подобається x 13
    • Погоджуюся x 6
    • Корисно x 1
    • Оптимістично x 1
  3. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    і мені мама теж не мала змоги допомогти з дитиною, але трішки з інших причин. Чоловік теж цілодобово на роботі(він хоч не допомагав фізично, зате він робив так щоб я не думала де взяти гроші на продукти ), з його батьків там не допомагалось, по такій же причині що і у Вас. Роботи мала вагон, великий особняк, власне подвір"я, але я встигала, я завжди була з помитим і вкладеним волоссям, ніколи з хати не вийшла не намальована, в хаті чисто, наварено, напечено і я якось умудрялась мало не щодень знайти час на коліжанок.
    І я рада що так було, є і буде, і вже мені точно ніхто не притикне, що хтось моїх дітей бавив, ми самі з чоловіком виховали і виростили, як одне так і двох в майбутньому!
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    О, то нас багато. А я думала, що то лиш моя свекруха(батьків вже не маю) смилася на море після мого тяжкого кесарського. Ой ті бла-бла-бла....
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. basia

    basia Well-Known Member

     
  6. basia

    basia Well-Known Member

    Ще дочитала і допишу.
    Напевно,так і є. Мені не помагали , а я
    .Допомагаю , але де та межа,коли допомога перетворюється в повинність. Я хочу залишок свого життя прожити не тільки мамою і бабою,але і дружиною,подругою, однокласницею тощо
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Наперід прошу вибачення, якщо скажу, щось не так, може у Вашій сім`ї якось по-іншому відбувається....але мені чомусь здається, якщо в хаті все прибрано, наварено, голова помита і волосся вкладене і ще й лишається час на коліжанок значить цей час "крадеться" в дітей. Діти або постійно в мультиках або взагалі без маминої уваги.
     
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    різні діти бувають
    я з 7-ми міс. племінницею могла встигнути все, віршики-казочки, забавки приносила і звіти по лекціях писала
    а доцьку так не задуриш
     
  9. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    А що поганого в тому, що голова вкладена, а хата прибрана? А діти які з бабцями гуляють, теж виходить обділені маминою любов'ю? Все в наших головах. І вміти правильно організувати свій побут, аж ніяк не можна назвати обділенням уваги. В мене дитина прибирає зі мною в вигляді гри. Закладає пральну машину, замітає(читайте розносить сміття), закладає в посудомийку посуд, готує зі мною їсти(недавно вареники зі мною ліпив), і такий список можна продовжувати. А голову помити і вкласти, можна елементарно, коли дитина спить. З коліжанками ж не кожен день зустрічаєшся. Татові деколи теж корисно побути з дитиною. Тож для кого такі висновки? Все можливо, головне бажання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  10. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Напевно, таки Ви праві, від дитини залежить....в мене їх 2-є, так що, в 2-а рази складніше тим більше, коли між ними різниця 1,5р.
    Взагаліто я цитувала форумлянку, яка писала про те, що вона обходилася з дитиною без чиєїсь допомоги, і гуляти з дитиною могла лише вона. Звичайно, як є можливість лишити дітей на прогулянку з дідом чи бабусею, то і час найдеться на багато домашніх справ, а тим більше - на себе. Якщо ж мамі одній приходиться гуляти з дитиною і ще наварити їсти, то вже при виборі - почитати книжку з малечею чи поскладати з нею пазлики або в котрий раз прибрати в хаті, особисто я роблю вибір на користь дітей. Взагалі стараюся по-менше витрачати час на побут і варку - в пріоритеті в мене сім`я і я. Чесно скажу, для мене це загадка, справлятися зі всіма хатніми клопотами, стараюся по-максимуму приділяти час дітям...у вільний час - тільки все для себе.
    Хе....якось напросився висновок, що я певно погана господинька...хм - для мене це не є дуже трагічно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Це дуже залежить від людини. Ну не всі вміють все встигати. Темперамент, характер, вміння себе оргаізувати і дитину, поняття "прибрано і наварено" - теж у всіх різні. Тому, тейк іт ізі:) Головне щоб мамі і дитині було комфортно.
    Хибні висновки ви робите:)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    :girl_smile:Для цього всього я час знаходила коли дитина спала. А встигала все через те, що маю пропеллер в одному місці:girl_crazy:
    І можете не сумніватись, моя дитина увагою не обділена.
    Ну і вибачатись нема за що, кожен судить сам по собі, я ось завжди дивувалась людям, які стогнали, що нічого не встигають з малими дітьми, це при тому що мають бабців-дідів по 2 пари...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Я з таких людей )) І краще я щось буду не встигати сама, ніж мати в хаті консиліум помічників. Був період, коли вони мене буквально задримбували своїм баченням того, як малого вдягати, коли гуляти і скільки їсти. Розумієте, рідним людям невластиво промовчати. Тому краще зберігати певну дистанцію. Баби і діди в нас для відпочинку дитини від навчання і батьків. )) Ну і смачненьким часом балують.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну ви також дарма так пишете, бо ж знати не можете в кого яка ситуація. От наприклад моя красуня вдень спить по 40 хв. Не більше, а знаю, що дітки часом і по 20 хв. І то виключно на руках, на циці. Тому я можу зрозуміти жінок, які по вашому "стогнуть" (взагалі не гарне і зневажливе слово до жінок , які щойно народили дитя). Я стараюся встигати робити щось, коли є можливість. Але мене абсолютно не гризе совість, коли я не встигаю, не маю сили, чи бажання. Найголовніше для мене знаходити миті для відпочинку, сну, аби бути завжди в гарному настрої коло дитини. Я не стогну. але і не лізу зі шкури, аби бути вічно при параді і щоб всьо блистіло. Мені важливіше, аби було чисто для дитини і коло дитини, так, а всьо решта не впаде, якщо не зроблю вчасно. Зрештою всюди про успішне налагодження ГВ пишуть про те, аби зуміти всі справи відкласти і не гризтись через невчасно помиту посуду, а краще подрімати коло дитини і набратись сил
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Дві пари бабців-дідів ще нічого не означають, то дійсно все залежить від ситуації. У мене, наприклад, усі вони працюючі, при тому, що у моїх батьків така робота, що треба ще до неї дома готуватись, а це займає і час і сили, а ще щось дома зробити, купити, ну і відпочити. А свекри теж по буднях -робота, вихідні -село. А зі сторони то виглядає, що помічників багато. Але знаю сім"ю, де свекри на пенсії і забирають внуків з садочка у п"ятницю і до недільного вечора. У різних дідів-бабців різна загруженість.
     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Кожному своє.
    Головне любити те, що робите, тут і всі відповіді))))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  17. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Був такий час, що мені здавалося, що я з тих нитіків, що ниють...але всеодно я краще собі понию та все ж допомоги на довго не витримую, все привикла собі сама...і мені, як з уст вирвала Вітторія
    В мене також Катя з тих дітей, що спала 20 хв і то так легесенько, і то тільки при мені...тобто часу без неї в мене взагалі не існувало, я вже навіть не кажу, щоб щось для себе викроїти....то ж ще й поприбирати, попрати, наварити. Коротше, важко то з малими дітьми, а ще як їй було 1,5р народився ще один малюк, от тоді вже навіть про вкладене волосся на голові навіть і не думала...:girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  18. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Як же мене дратує моя свекруха-бабуся. Коли малій був місяць, вмовив мене чоловік трохи в батьків пожити, внучку показати. Тих 10 днів були для мене каторгою.
    З дитиною вона говорить так голосно, що мені аж вуха закладає, а коли мала плаче, починає ще й плач перекрикувати. Колише дитину, при тому, що я стопіцот разів просила не колисати. Кожен день вставали не пізніше 8 ранку, тільки чула хникання малоі, вривалася в кімнату "а хто то в нас проснувся" (вдома ми спимо і до 11), коли чоловік сказав, що може би вона стукала, перед тим як зайти, то вона хіба засміялась, чого це вона в своій хаті стукати буде. А про ті репліки типу "такий мороз, ати гуляти йдеш", "дай ій водички з кмином попити", "може іі животик болить, треба еспумізан дати", "вдягни ій шапочку", "не вчи на руки", "та де ж то разом з дитиною спати", то взагалі окрема історія. Але найбільше мене дратує, як вона бере дитину і йде в свою кімнату, каже "ви собі робіть шо хочете, а я буду малу бавити". Таке враження, що вона не розуміє, що місячна дитина потребує тільки мами. А ше вона все каже, коли я вийду на роботу, то малу привезу до неі в село, вона буде іі в садок водити, а ми на вихідних будем приіжджати. В них може то і нормально, бо так ій дочка дитину 'спихнула', але для мене це неприпустимо. Короч, шось я розписалась, якась ціла жилєтка вийшла. То я себе морально готую до іі приізду в суботу. Боже, дай мені терпіння!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
  19. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Як я Вас розумію таке саме було в мене, а саме більше нервувало коли вона казала що забере дитину до себе, потім віддасть її в садік (тіпа в них там дешево, ніж у Львову), а я шоб йшла на роботу . Вона живе за 1000км від нас , хоча тут треба було радісний смайлик
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    моя теж таке казала, на шо отримала відповідь: дитина ходить в садок там, де живе мама, а не баба
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1