Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

  1. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Ми з сестрою недавно вирішили обновити наші мультиварки щоб була функція з тиском. Я була настроєна на цю з вушками модель мулінекса, але подивившись вживу те меню і була розчарована, там закладено в пямяті близько 15 варіантів на перші другі страви і десерти. Разом близько 50 рецептів, при чому таких страв які у нас не поширені, типу гаспарчо с мідіямі, це я приблизно кажу. Виходить, що під ті гаспарчо треба буде підстроюватись, щось видумувати, вираховувати чи візьме воно кусень риби на цьому режимі чи нє. Меню дуже заплутане, щоб закинути банально кашу на панасоніку моєму тре натиснути одну кнопку, а на цій вухастій 5. Не памятаю був там ручний режим чи ні, щоб ставити самому температуру і час, здається тільки рецепти. Словом склалося враження шо вона придумана для мужчин, вибрав страву натис кнопку і готуєш. Рецептів відверто мало, з флешкою непогана ідея, але знову-ж, я надаю перевагу ручному режиму. Словом взяли попередню модель, Мулінекс се 501132, задоволені обоє. У ній
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Tina_Brava

    Tina_Brava Member

    В п'ятницю приїхала моя мультиварочка moulinex ce502832 (презент від чоловіка на День Валентина) :girl_dance:
    Одразу ж ввечері сіла читати інструкцію і ознайомлюватись з книгою рецептів.
    Доступно написано, проте деякі рецепти не користуються у нас популярністю..тому треба буде свої улюблені страви самостійно підлаштовувати під режими ..))
    Сама мультиварка має цікавий дизайн, велику чашу (5 л), багато режимів готування 37 автоматичних, також разом з мультиваркою у комплекті отримала лопаточку пластикову і мультистакан, штучка для конденсату і підставка для готування на пару (мені не сподобалась, планую докупити іншу).

    Насамперед налила води, заблокувала кришку, увімкнула режим "СУП", щоб прокип'ятити.Спершу крутилась пунктирна лінія по кругу, потім почався відлік часу.
    Було чутно як закипає вода...після закінчення часу необхідно випустити пару і тільки після цього розблоковується кришка.


    За вихідні вже пробувала готувати : спершу смажила деруни (режим "ЖАРКА"), суп з фрикадельками (режим "СУП"), котлетки з крабових паличок і сиру (режим "ЖАРКА"), м'ясні котлети на пару (пароварка М'ЯСО), рис з овочами і курячим філе (режим "РИС/крупи", потім ще на декілька хвилин увімкнула режим "ПЛОВ").
    Усе вийшло дуже смачно):girl_angel:
    Чоловік каже, що маю забавку :)
    Еххх..у мене з'явився такий ентузіазм експерементувати на кухні)))

    перечитую в мережі різні рецепти, але потрібно враховувати марку і потужність мультиварок, як пишуть за одним рецептом на різних пристроях страви получаються по-різному..


    P.S. дівчатка, пропоную ділитись перевіреними рецептами з покроковими інструкціями, наприкінці зазначаючи марку, модель, потужність мульті і час приготування ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    і в мене така красунька
     
  4. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    Ех, неможу я купити мультю ce503132 (до 3 тисяч) вчора заказала, сьогодні вже нема :girl_sad:так її хочу купити, є надія чекати може появиться але за якою ціною? ще є така ce502832, але поначитувалась відгуків про клапан який заїдає (кришка не відкривається) Ну чого я так довго вибирала :girl_cray:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Tina_Brava

    Tina_Brava Member

    Ой, я вчора через це так розхвилювалась... готувала рис з овочами...і після закінчення режиму не могла відкрити кришку (не прокручувався клапан)...Згодом повністю випустила пару, трішки почекала і вуаля .. :nyam2:
    Думала, що вже доведеться нести в сервісний центр)
    P.S. Після двох тижнів тестування, мультя поки тьху-тьху не розчаровує, а навпаки допомагає)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Дівчатка, тицніть мені гарний рецепт тушених шампіньйонів в мультиварці, бо взагалі перший раз в житті готуватиму шампіньйони :girl_blush2: . Чи потрібно їх обварювати перед тим , як кидати в мультиварку, чи так протушаться ???
     
  7. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Я шапміньйони спочатку на режимі жарка обсмажую з цибулькою 10 хв.потім включаю тушкування на 40 хв,за 10-15 хв. до кінця додаю спеції , сметанку та солю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. gamma

    gamma Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть, будь-ласка, чим миєте нагрівальний елемент в мультиварці?
     
  9. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Я вже нічим не мию, лиш інколи можу сухим рушничком протерти, ну, якщо через мою необережність шось там натрясеться.
    В минулій мультиварці протерла вогкою губкою, бо покричневів трошки і потім вона мені вклєкла, добре шо на гарантії ще була, то вдалось поміняти.

    Дівчата, а ви смажите щось в мультиварках? Я нині пробувала деруни, то ніби добрі вийшли, але шось тааак довго. Картоплю тоже смажила, то теж смачна, ну, але шось довгенько, на газі швидше.
     
    Останнє редагування: 4 Березень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. silvia

    silvia Well-Known Member

    а як ви кришку відкриваете? чекаете поки струмінь пари вийде? бо в мене скороварка і я на режимі тушкування закидаю все зразу без одних додавань потім.
     
  11. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    В мене сильно пар не іде на програмі тушкування,можу відкрити в процесі приготування без проблем)
     
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    а у моїй скороварці пише, що режим "тушкування", "смаження" - тільки з відкритою кришкою ((, то я їх й не використовую зовсім, тільки програми "високий тиск" й "низький тиск".
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Я ні. по тій же причині- довго. На плиті то скоріше йде. Але мій чоловік, наприклад, дуже любить смажити картоплю саме в мультиварці.

    в мультиварці ( чи мультиварці-скороварці на режимі мультиварки)можливо елементарно поетапно готувати. А в скороварці власне на режимі скороварки ( при любому- тушенні, смаженні і т.п.) треба або отак все одразу закидати, або знижувати тиск клапаном чи чекати, поки тиск сам знизиться і тоді щось додавати. Тоді скороварка знову має виставлятися в режим і набирати тиск.Або тушкування виставляти в режимі мультиварки, а не скороварки
    у мене мультя-скороварка Редмонд, то там режими переключання між мультею і скороваркою регулюються лише положенням клапану на закритій кришці( в закритому- скороварка, у відкритому- мультиварка).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Grizli

    Grizli Member

    Придбала і я собі таке чудо Pһıʟıps HD3036/03,та ще не користувалась. Хотіла запитати може хтось теж таку має,які враження...бо прочитала тут багацько хороших відгуків про Мулінекс,тепер задумуюсь чи правильний вибір я зробила?!
     

    Вкладення:

  15. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    казали мені,що зараз філіпс, редмонд і мулінекс ідуть в одну ногу, тому думаю що не прогадали.
    Моя знайома на подарунок таку купляла, то тнова власниця ню дуже задоволена.
     
  16. Grizli

    Grizli Member

    Не дуже задоволена чи ну дуже задоволена?!
     
  17. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    :girl_blush2:
     
  18. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Дівчатка привіт) вибираю мамусі мулютиварку і ось дві моделі мені припали до душі:
    Філіпс HD3077/40 i Moulinex MK106. яку порадите вибрати? особивої різниці (крім ціни) вроді не бачу. і ще таке цікавить, а щоб була мультиварка-скороварка, які моделі можете порадити?дивилася на сайті фокстроту там лише самі мультиварки і не пише мультиварка-скороварка. дівчаточка, прошу допомоги. буду всім страшенно вдячна.
     
  19. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Йду хвалитись
    Хотіла мультиварку-скороварку, вибирала таку як у знайомих, Редмунд, але поки думала-гадала ціна виросла до 2 тис грн.
    Я на свій страх і ризик випадково натрапила на Сатурн мультиварку-скороварку на 6 л і таки сказала чоловікові що готова(озвучити те що я хочу на подарунок).
    Ціна зараз в ельдорадо в інтернет магазині 749 грн!:girl_flag_of_truce:Одним словом , ХАЛЯВА.
    Випробовую другий день!Дуже задоволена. Вчора зробила шарлотку, вона казкова. Сьогодні тушила капуста і робила свіжину. Зараз тушиться м"яско на тушонки.
    Однозначно рекомендую! Ціна-якість відповідна(7 березня перечитала на 1 форумі 102 сторінки про саме ту мультю.Відгуки хороші)Далі буду звітувати
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    хтось зустрічався з мультиварками ROTEX? Бачу гарну з функцією і скороварки, і пароварки, і йогурту. І ціна мені при тому підходить ;)