Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. skai

    skai Well-Known Member

    Я теж такі тарифи знайшла. Порахувала - нема слів...Ми й так економимо. Далі - вже нема куди.
    Що прикро - так це, що деякі скоти і далі жирують...
     
  2. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Ми таке проходили в кінці 90-х. Через борг за ел.енергію десь до пів року без світла були. Телевізор і холодильник включили до сусідів через подовжувач. І нікого не цікавило, що мама одна з двома дітьми і без роботи. Відрізали і все. Потім за підключення ще немалу суму платили.
    І ще за борг по опаленню був накладений арешт на нашу квартиру і майно. 8 чоловік додому прийшло - міліція, судовиконавці, жеківці. З цінного були відеомагнітофон і аудіомагнітофон - то і конфіскували.
    Потім, коли мама вже мала якийсь заробіток - то всюди пооформляла договори на розстрочку платежів.
     
  3. VERO

    VERO Well-Known Member

    Точно повертаємось у минуле. Наш кум (має великий особняк) казав, що буде на 2поверсі між спальнями кахельну пічку ставити. Погуглила і реально зараз пічки відродились. Топок до вибору. І як камін і звичайні, які кахелем обкладають. Тримає довго тепло. Іншої альтернативи поки не бачу. Ось така (простенька) під ключ- 15000грн. [​IMG]
    такий камін рід ключ 12000грн. [​IMG]
    --- дописи об"єднано, 5 Березень 2015 ---
    Кахельна піч-буржуйка (1400євриків) 172350671_1_644x461_kafelnaya-pech-kamin-na-drovah-pechka-kaminofen-burzhuyka-dnepropetrovsk.jpg
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
  4. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    А мены не спиться. Звиняйте, що москальською. Ми так сполохались, що опалювати ;) будуть з 1 жовтня, до 31 квітня. А то ті калічі нормально речення сформолювати не можуть
    Продлен не отопительный период, а период применения льготного тарифа в размере 3600 грн за тысячу кубометров.
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
  5. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    дівчата, в кого у квартирі встановлений лічильник на газ, а з газових приладів лише є газова плита, напишіть, будь ласочка, скільки кубиків газу вам йде на сім"ю з 4 осіб на місяць. Роздумую про доцільність встановлення лічильника на газ..
     
  6. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    у мене є плита + колонка ще на підігрів води. нас 4, за газ за попередніми тарифами й до нині оплачували в межах 20-25 грн. на міс. то середнє, бувало менше якщо пані з газ-контори не прийшла, а я не дзеленькнула їй про показник, або більше теж коли її довго не було, а потім прийшла і все полічила.
    в середньому то 20 (25) грн., це і плита/вариво-печиво і миття (.нас. і посуду) з вик. колонки, а як сама плитка, то мало б бути ще менше по сумах. тепер взагалі з працівником газ-заводу домовилась, що 15-18 числа кожного міс. їй дзвоню і подаю показник, вона ж до нас не заходить взагалі.
    вигідно з лічильником.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    А що потрібно для субсидії, чи всім дають? чи тим хто має вже 50% пільги не дадуть?
     
  8. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Ми (сім"я з двох осіб) на приготування їжі в місяць використовуємо 3-4 кубометри газу. У вас, напевно, вдвічі більше буде, до 10 максимум.

    П.С. За старими тарифами (1,09 грн за куб газу) 3-4 кубометри газу - це, відповідно, 3,27-4,36 грн в місяць. БУЛО. Тепер, відповідно до нового тарифу, буде більше.
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
    Reason for edit: Додала П.С.
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. tegusigalpa

    tegusigalpa Well-Known Member

    Згідно нових затверджених норм тарифікації, споживачів розділять на 3 основні категорії. До першої будуть належати ті споживачі, які витрачають в місяць не більше 100 кВт електроенергії в годину. Вони платитимуть за кіловат-годину 36,6 коп., що на 6 коп. більше, ніж до цього. До другої категорії віднесуть споживачів, місячні потреби яких в електроенергії становитимуть від 100 кВт/год до 600 кВт/год. Вони платитимуть по тарифу 63 коп за кіловат-годину, що на 50% перевищує попередню оплату за електропостачання. Третя категорія, яка споживатиме більше 600 кВт в місяць, сплачуватиме 140,7 коп. за кіловат-годину, що всього лише на 5% перевищує попередній розмір оплати.

    Проте це не останнє подорожчання за весь рік. З 1 вересня 2015р. планується реалізувати наступний етап підвищення тарифів до розмірів 45,6 коп, 78,9 коп та 148 коп. за кіловат-годину відповідно для першої, другої та третьої категорій споживачів.

    Менше сплачуватимуть тільки споживачі – власники двозонних лічильників, оскільки нічний тариф вдвічі менший за денний (діє з 23:00 ночі до 7:00 ранку)
     
    • Інформативно Інформативно x 6
  10. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

     
  11. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    На попередніх сторінках писали:

     
    • Інформативно Інформативно x 2
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я там на минулих сторінках писала про те. як важко ті лічильники поставити,а тепер цифри - вони обмежують автомати з 24 до 16. і ставлять ті обмежувачі перед лічильником. не питайте, я не електрик, але з тими мані-мані що вони ще додатково хочуть, вигідно. коли на ніч припаде мінімум 40% активності. в когось так є?
    бо я хоч і нічна людина, ну але все одно більше 1 лямки-економки. ноута і включеної духовки на 45хв не виходить. а якби включила пральку - сусіди б закопали.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    а в мене в квартирі ванна з пралкою в такому місці, що шум від неї сусідка з низу каже не чує в тій кімнаті, де спить. То я вже подумуюю, що в ночі можна пралку включати, бойлер за ніч нагрівати і хлібчик в хлібопічці пекти.. Цікаво скільки б тої економії вийшло з двозонним лічильником..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    В нас 8-10 кубів на місяць.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. dasha

    dasha Well-Known Member

    Навіть не знаю чи то сюди, чи в жилетку. Вже вкотре щурі прогризли гофру в туалеті, лізуть з каналізації в унітаз. Вже просто страшно "по справам " сходити. Де то писати чи жалітись? ЖЕК, санстанція? Тим більше то житловий багатоквартирний будинок, дивуюсь чи то тільки нам так щастить, чи і іншим сусідам, просто мовчать.
     
  16. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    спочатку в ЖЕК, якщо не зреагують, то пишіть звернення в санстанцію.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Ви так пишете, що в мене аж мурашки по шкірі пішли...і сльози вийшли....:girl_sad:Співчуваю....
     
  18. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    холодильник працює цілодобово, прасувати можна, в нас котел ще працює зимою, сушарку для фруктів можна включати, мобільні заряджати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. basia

    basia Well-Known Member

    Ціну дров рахував ? Ми порахували- заплакали. А ще рубати ,носити,попіл усюди. (одна пічка у нас є). А митися як? У ванні теж ставити?
     
  20. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    А хто скільки води використовує за місяць? Ми троє дорослих і дитина витрачаєм 4куби гарячої і 8кубів холодної, то багато?