Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    знаєте, при першій В мені дуже допоміг мій муж:) я маньяк шопоголік - скупила би певно весь магазин лашок. він мене "насварив" і повернув в реальність, за що я йому потім була дуже вдячна. одягу 62р в мене було: бодік, чоловічок, штанці. 68р - було 3 бодіка, три"распашонки", штанці і чоловічок, кілька шапочок,шкарпеточки. це з нового. трошки речей(пару бодіків,штанці,распашонки,чоловічки) було 68,74р від знайомих. решту я купила ПОТІМ:). це при тому,що мені великого плоду не прогнозували, казали вага буде 3600. мала народилась 4кг і 58см зростом.
    випрати та випрасувати речі - то не тре тижня часу, візьміть кілька речей одного і другого розміру. в разі чого,думаю не буде проблеми і хтось з родини\друзів докупить потрібного одягу, швиденько випере і довезе вам. тим більше, ви ж в пологовий не на місяць часу збираєтесь поселятись:)

    спитайте в лікаря чи в пологовому з чим можна. якщо можна з валізкою і маєте в наявності - беріть, якщо не можна- то думаю пакети ашанівські в сам раз:) я поки маю один пакет ашанівський і по мірі складання речей(теж не вся спакована),гляну чи тре другий.
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Навіщо вам то автокрісло? Тримаєте на руках, розщепили конверт і маєте чистий спокій без роздівань, переживань і докуплянь лишнього одягу. Ще навозитесь в тому автокріслі ,мені теж чоловік притарабанив його на виписку ,але з тими кульками, квітами, нашими речима я шось крутилась біля нього і так і сяк ,взяла на руки та й поїхали. Вдома вже розібрались з ним ,пробували класти доню ,пристосувались і далі катались без проблем.
    Ну це суто моя думка ,мені моя мала лежала там в якійсь такій не дуже природній позі ,вона там губилася, користувались спершу як переноскою ,а з місяця вже як автокрісло.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Тобто ви взагалі не купували одягу 56-го розміру? Бо я спершу також купувала більше 62-го розміру, а потім подивилася, які ті чоловічки довгі, і вирішила докупити ще 56-го розміру:girl_smile:. Одягу 68-го розміру не маю взагалі.
    До речі, не вважала себе шопоголіком і спершу підходила до процесу купівлі одягу для дитинки виважено: знала, що багато купувати не потрібно, бо дитинка швидко росте, знала, які бодіки-чоловічки практичніші.
    Але коли я почала досліджувати наші львівські дитячі магазини, то в кожному мусила щось купити - хоча б одну лашку, яка мені сподобалася. Спершу то було трохи хаотично, потім вдома я дивилася, якого саме одягу мені бракує до кожного комплекту (по кольору, розміру), тоді мені здавалося, що в мене ще мало одягу - і я починала докупляти... В результаті таки накупила певно забагато, але навіть вчора не змогла пройти мимо гарненького чоловічка:girl_blush2:. Тепер урочисто відношу себе до шопоголіків.
    Мій чоловік в шоці від зборів в пологовий, каже: "То ж на 3 дні всього", не розуміє, нащо я купила аж 3 пакети Ашан і що я туди буду складати:girl_haha:.
    --- дописи об"єднано, 5 Березень 2015 ---
    А я думала, що без автокрісла ніяк. Сама боюся, як я буду туди класти новонароджене маля, отак з ходу, без примірки.
    Але читала, що небезпечно везти дитятко на руках в машині. І що в США взагалі з пологового не виписують, якщо немає автокрісла.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    неа, я прийшла в магазин за першими лашками, продавець спитала чогось якого зросту чоловік(1.80) і сказала брати 62р:)
    але дітки дуже різні бувають, тож тут важко правильно підказати. але з досвіду - краще підкотити рукавчик, чи надягти шкарпетки на задовгі штанінки, ніж децко не влізе:)

    в нас машини нема, тож всьо на руцях мами:)ну і ви ж не сідатимете з малятком на переднє сидіння:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Я навіть 68 розмір не купувала
     
  8. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    я думаю що в ідеалі мати кілька лашків меншого і кілька більшого розмірів. при потребі довезуть\докуплять:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. kristina

    kristina Well-Known Member

    В мене 4 боді 56 розміру і 2 чоловічки флісових 56 розміру. Чесно вже жалію, треба було хіба один такий і такий. Правда тоді на нексті були мегапривабливі ціни і я думала най на місяць але буде менший. Тепер думаю чи влізе. Я чогось орієнтувалась що я мала родилась 2700 то всяке бути може. Решту розуму вистачило і маю 62 чоловічки. Зараз по трошки щоб некусалась ціна все одразу купувати, то беру і на 3- 6 міс і наступний розмір чоловічки. Таке не пропаде і ціни ростуть.
    Відносно нарядного на виписку то я тим зовсім не парюсь. Для мене то до церкви на хрестини нарядне. А так, дала теплий комбез( купила в еврошопі за 180 грн дісней) під низ фліс, бодік, замотаюч в одіяльце і вперед. То нам вже родитись. Були ми в меді на днях то за 1 год в коридор винесли 4 малюків. То чогось торжественного я теж не помітила з одягу. Несли дехто вже в люльці з візка якщо є ручка зверху, і автокрісла не треба. В мене до тих лікарень якесь таке фу,, нічого нарядного і не хочу бо буду ті всі речі і одіяло прати високими температурами. І щось краще хай дома чисте лежить. Скільки там тої виписки, раз два і дома, а там марафон на все життя:)
    А загалом я теж шопоголік мене кожен день тягне на ті сайти нексту, картерсу. Все думаю скільки би я скупила якби по 8 долар був. А так тримаюсь зараз. Хоч вчора по пошті прийшов ленне комбез на 1 рік:) то я так думаю економлю.
    Щодо ашаівських пакетів то я придумала щя зручні. вя мене три повні майже вийшли. В одному ще кульок з медикаментами, рукавицями, халатами медичними місця займає. Поділили на одяг в родзал, другий одяг в палату, третій то хімка типу паперу, гігієни памперсів, рушники і пеленки сена тена.
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 4
  10. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Не панікуйте, всі дітки різні. Я мала кілька комплектів від 50 до 62 розміру. Ми обоє з чоловіком високі, мала народилася 49 см і 2600г, то в 50 розмірі вона просто втопилася, а найменша шапочка була до самих очей:girl_smile:. А мені прогнозували велику, довгоногу дитинку.
    На рахунок сумок, я, напевно, безвідповідальна:girl_blush2:, бо нічого не було зібране до 38 тижня (тільки випране і то вже по другому разу, бо незадовго до того нас пограбували). В перший день декрету, познайомилася з лікаркою, приїхала додому і сіла довишивати картину бісером, думала з наступного дня все скласти. Мабуть не варто говорити, що о 7.30 наступного дня, я вже тримала дочку на руках, а вночі чоловік електровінником все попрасував і склав за 30 хв (7 років мене дурив, що прасувати не вміє:girl_haha:)
    Єдине, що саморобні прокладки забули, чоловік потім довозив, але добре, що мала урологічні.
    Тому розслабтеся, головне, щоб дитинка здорова народилася, а решта, то такі дрібниці.
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Дівчата, за одяг не переживайте. Я мала 56 розмір, але так як синочок народився дуже маленький, то і той на нього був величезний. Та то зовсім не страшно, все воно підгинається, притискається шкарпетками при потребі і буде добре. Дивлячись на теперішні ціни, я би радила брати більшеньке.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну я в нексті купувала чоловічки 62ого розміру, то ми їх ото тільки доносили, хоч моя вже ніби 68см точно має. В них вони великі дуже, зараз маю некст 68ого розміру, то хіба на кінець весни буде, громааадні.... Про 56ий не переживайте дівчата. Ми мали кілька чоловічків 56ого, чи навіть то були якісь два менші, я не знаю, бо то від сестри, то в них дитина топилась, а нові 56ого зі Смику , які я купила нам були просто громадні, почали носити їх десь за 2 тижні після народження.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    І я маю всякі і 56 і 62. Але купувала теж в різні часи в різних магазинах. То зараз як те все переглядаю, то бачу, що деякі лашки різних виробників 56 і 62 однакового розміру :pardon: і будь мудрий...
    а я би певно навпаки більше переживала якби везла отако відразу в автокріслі. Я теж за варіант - довезти в своїх руках.
    шось Ви мене "нагрузили" тим...:girl_blush2: хотіла такий коцик мохнатий бежевий брати на виписку, і дійсно виходить, що того прання по приїзді додому буде видимо-невидимо... бо ще один маю такий коц типу флісовий, по структурі тонкий, але ж сам матеріал ніби теплий, то думала його мати в ПБ щоб там маля в ньому весь час було (хоча раніше думала брати просто великий рушник, але хтось тут писав, що як є сумніви, то краще тепліше брати....). От я тепер і думаю, що як я ті коци позбираю всі в ПБ, то вдома вже тоді не лишиться чистого...:scratch_one-s_head:
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    дівки, ви що??? це ж безпека дитини!!! в Польщі за таке штрафують жостко! наввть різкий тормоз може наробити біди з такою манюньою. Автокрісло ж не для вашого комфорту, чи дискомфорту, а для дитини
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ви візьміть тонший,щоб в пологовому при потребі накрити\загорнути, а на виписку вам можуть привезти чи грубший чи тонший,при потребі:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    так-так... досягнення цивілізації.... ще трошки і в нас будуть...
    але не забувайте, що до нас ті автокрісла буквально кілька років як прийшли на ринок. І шо - хтось ходив раніше пішки з пологового чи кудись те дитя привязували, бо нема автокрісла?? і шо була якась жостка статистика травмувань при переїзді з Пб додому?? обережність то добре , але вже аж так до того всього ставитися.... то трохи перебор як на мене!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Retaret ваше право.... Але інші дівчата хай таки задумаються трошки більше. Мені вистарчило раз побачити в новинах ілюстрацію того, що буде з дитиною якщо вона не в автокріслі і як захищає автокрісло, щоб зрозуміти, що на руках таки небезпечно. Раніше багато чого не було, а в союзі було прийнято дітям в 3 місяці сік давати, всьо міняється...
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Я родила на Мечнікова, в листопаді, то було дуже жарко. Зразу дитинку вдягнули в костюмчик, запеленали двома пеленками і рушником. А вже в палаті, бачила, що зажарко і порозмотувала, та й лікарка казала, що дитинка запариться. Як в інших пологових не знаю, але думаю теж холодно не буде, то ж діточки. А от на виписку, то таки краще тепліше вдягнути, щоб не застудити
     
  19. Katrine

    Katrine Member

    Дівчатка, ми в неділю повернулися з пологового на Раппопорта, то хто туди збирається найближчим часом, врахуйте, що в післяпологових палатах не надто тепло - 22 градуси. Мені в перший день казали дати найтепліший одяг, що маю для малечки. Вдягнули в памперс, бодік на довгий рукав, чоловічок, шапочку, загорнули в коцик такий, ніби з двох пеленок складається, і поклали в ковдрочку-конвертик. На наступний день вже казали, що можна в конвертик не брати
     
  20. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Дівчата, ви брали для малюти якийсь кремчик та олійку? Який краще взяти?
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Я мала і крем і олійку, але нічим малого не мастила, інколи дупу судокремом і олійку використовували, коли робили масаж. Тому раджу вам наперед нічого не купувати, при потребі потім придбаєте.
     
Статус теми:
Закрита.