Кашлюк

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем pravovuk, 4 Серпень 2010.

  1. Drimka

    Drimka Well-Known Member

    Відповідь: Кашлюк


    Сьогодні знову робили аналіз крові. Багато лейкоцитів і лімфоцитів, що, за словами лікарки, є типовою картиною при кашлюку. Палички зараз в нормі і ШОЕ норм. Приступи кашлю стали рідші, але ще досить надривчасті. Кашель став мокрішим, доня часто після кашлю спльовує слиз. Кажуть, що це позитивна динаміка. Надіюсь на це.
     
  2. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    дівчата, як ваші діти після кашлюку реагують на грві? кашель посилюється?
     
  3. veronka

    veronka зла друзя

    не помічено. Пройшло з пів року після кашлюка, зараз мала 2 тижні хворіла бронхітом (ага, дохтур казали, що вірусне грві+бр-т), то кашель типовий для бронхіту був, в порівнянні з іншими попередніми бронхітами/грві не важчий
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Лікуємось...
    З пів сьомої ранку на іподромі годуємо коників яблучками.
    Вже 2 дні. Сподіваюся полегшить тої паракоклюш.
    62c479da025d320140735edeeb9a7a812d59308424ae52d6ffbc38a15771b653.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    дівчата, в кого дітки перехворіли кашлюком, розкажіть пліз, про лікування, чим озброюватись..
    були сьогодні в гостях в племінників. тіки зайшли їх привітати з днем народження. побули в хаті пару хвилин і як невістка сказала, що в малих кашлюк- рванули звідти. переживаю, адже ми ще маленькі і молюсь щоб минуло це нас....
    пс. невістка сказала що в них легкий коклюш, тому що зара багато непривитих. по версії їх педіатра.. діти щеплені.
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну
    , коклюш дуже заразний) але вам вже не страшно, минуло пів року. поїти водою багато, стукати по спинці, коли закашлюється, класти спати на живіт,а не на спину. багато-багато-багато гуляти і біля води і зволожувач купити. цицятися багато. можна пробувати ефірні олії, як дуже зле, але то трохи ризиковано.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо там дітки хворі вже більше 21 дня, то ризики заразитися- мінімальні. Форма хвороби- легка чи ні немає відношення до заразності. Просто коклюшні палички активно висіюються в перші дні захворювання, а далі- з великою прогресією їх виділення зменшується
    ефірні олії дітям до року взагалі ризиковано застосовувати при будь-якому кашлі.
    .
     
  8. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Залежить від імунітету дитини. Моя старша підхопила, а молодша вже від неї вдома через 2,5 тижні, хоч контактували однаково з самого початку з можливим носієм. Коліжанки малі (нещеплені) від моїх не заразилися.

    З того всього хіба свіже повітря має до коклюшу лікувальний ефект. Уникати хворих дітей, бо будь-яка віруска на коклюш може дати ускладнення. До коників поїхати. До лікаря поїхати)
    В перші дні після зараження ефективно дати АБ, бо він вбиває паличку до того, як вона починає виділяти токсин. Але з чого ви взяли, що в тих малих коклюш? Я не заперечую, просто цікаво. Чи робили їм аналізи якісь? В кого вони консультувалися? Знаю, що Гайдук і половини тих "коклюшів" від сімейних не підтверджує, а серед "бронхітів" знаходить їх досить. Лікування залежить від перебігу, в моїх дітей лікування потребував обструктивний бронхіт в старшої (лікувалися інгаляціями і знімали спазм спазмолітиком). Нам виписували Синекод, але я не давала, бо приступи були терпимі. Пильнувати, звичайно, коли є приступ, бо може і захлинутися (мої рвали кілька разів).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    невістка сказала, що педіатр поставила такий діагноз. ну а я вже не уточнювала.. мама каже що вони ходять в садочок... можна? мож в них дійсно не коклюш... дякую усім за коментарі. спокійніше стало
     
  10. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Нє, ну там є що дуже специфічний кашель. Як його один раз почути (а думаю педіатри таки не один раз з тим стикалися), то можна впізнати. Ну але бронхи варто перевірити.
    В мене старша тим хворіє, а молодша так і не підхопила. І я таки давала на початках антибіотик, може через це.
    Я читала, що перші 6 тижнів є заразні. Після цього ми контактували з дітьми братової і ніхто не захворів.
    Завтра ще йдемо до педіатра (дитячого пульмонолога у них нема) у Параскеву, бо ми вже холодні від того ранішнього кашлю... І це з кінця липня тягнеться. Головне, що і наша лор і у Параскеви лор кажуть, що горло (ніс, вуха) абсолютно здорове! І ми - не їх пацієнт, на ренгені все чистеньке.
    Я не знаю... Хіба з часом той кашель не мав би зменшуватися? Бо у нас, якщо вдень позивів менше (майже нема, але все-таки є), то зранку ми з тим просинаємось і давай...
    Я вже просто відмінила усі ліки, купа хімії і примочок - результату - 0. Ніби нічого й не робимо.
     
  11. woolf

    woolf Well-Known Member

    Арапета, погугліть Мишко Тетяна Миколаівна - дитячий пульмонології, не можу зараз написати контакт, дуже точкових і людяний лікар, якраз спеціаліст по коклюшу. Нам допомогла.
    --- дописи об"єднано, 16 Вересень 2015 ---
    Соррі, пишу з планшету
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Ви не повірите, але нас таки відправили до дитячого пульмонолога!
    Тобто, що лор, що педіатр Турянчик не знають що з нами робити. Сінекод і інгаляції... пУнятно... Гроші на вітер...
    Ми здали аналіз крові, розгорнутий і капілярна, і вже з ним буду йти до пульмонолога.
    А ще треба "виключити алергенний фактор". В мене дитина майже 2 місяці була на антигістамінних!!! (дит. діазолін, едем - результату НУЛЬ). Яка алергія??? Тварини не заводили, у екзотичні країни не їздили. У мами в Рівному мала все так само кашляла. На що у 11 років з'явилася алергія??? Це крик душі вже просто.
    Якщо знайдете киньте контакт мені, і скажіть, що Вам з дитиною РЕАЛЬНО допомогло? Я вже 2 тижні малій нічого не капаю, ніяких ліків не даю. Бо результату НІЯКОГО не бачу. Ну хіба нічні і перед сном кашлі зникли, це ще місяць назад.
     
  13. woolf

    woolf Well-Known Member

    Спочатку, нам каш люк діагностували відразу, дали АБ(назву зараз не згадаю), і на п'ятий день після АБ відразу якось стало легше. Решту ліків згадати теж не дуже можу, Синекод пропили десь тиждень. До коней теж їздили, тижнів певно зо три. Саме основне, що намдопомогло, ми постійно на дворі були фактично зранку і до вечора. Насправді, з тої хвороби тяжкі були перші 4 тижні, далі якось так терпимо. Хворіли ми в травні, зараз ще раз в два дні може по кашляти (вночі), але вже навіть не будиться.
     
    Останнє редагування модератором: 16 Вересень 2015
    Reason for edit: контакти в пп
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну а динаміка є позитивна? В нас з середини липня, так, вже майже не буває затяжних позивів, але закашлюються ще обидві переважно вночі і після активності чи бурхливих емоцій. Мені казала лікарка, що таке може бути і до пів року, головне пильнувати, чи кашель не змінює характер на гірший і не допускати ускладнень після вірусів. Ліків я не даю ніяких.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    У нас теж в липні кашлюк почався (2 роки тому). То хлопці (одному було 3,5 роки (і він мав одну прививку АКДП), другому 6 міс, і він був на ГВ, власне з чим і пов"язую легкий перебіг) швидко і легко відхворіли, у вересні вже взагалі не кашляли. А в дочки (2,5 років) був ну дуже сильний кашель. Вдома десь тиждень мучилась, кожен приступ -- до рвоти, а сімейні все казали: вірус-вірус... Поки мені то не набридло і я сама відвезла дитину в інфекційну. Там лише раз побачили її закашлювання -- і негайно госпіталізували. То 3 тижні ми були в лікарні і я просила-молила, щоб ще не виписували, бо таке страшне закашлювання, після якого купа слизу в роті-носі була, що аж пальями витягували, ще було.

    Після виписки було ще дуже багато закашлюваннь. Спершу мені казали, що до зими мине, потім до Нового року. Але реально всі кашлі минули аж на Паску
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. woolf

    woolf Well-Known Member

    Зараз справді така собі епідемія того кашлюку, наші дохтори його не діагностують (хто по незнанню, а хто - щоб не псувати статистику). Дівчата, тримайтеся, як казала мені одна мудра пані (з таким цинічним оптимізмом) скільки тих дитячих хворіб ще буде... Мене то тоді мало втішило, але трохи привело в тяму. Правда, все відносно, бо так, як описує каш люк у доці Кандя - то просто жах, в нас такого не було. Порадьтесь (то вже до Арапети) з Тетяною миколаівною, справила на мене і моїх друзів дуже гарне враження (ще й мене заспокоювала). Удачі Вам!
    --- дописи об"єднано, 16 Вересень 2015 ---
    А і сама цікава порада(діє!!!!) коли йде приступ кашлю - вікна навстіж або можна відкрити кран холодною водою (пара водяна, але холодна), помагає.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Це коли при кашлюку приступи сухого кашлю (то в моїх хлопців так було), от кашляють-кашляють-кашляють, потім той дибільний характерний вдох (ну тої "красоти" на ютубі море) -- і відкашляли таку крапельку слизу. Я наприклад, при кожному приступі найменшого на балкон виносила (на пару сек, поки не відкашляється): і вдень і в ночі -- легше було.

    А коли приступи із таким сильно мокрим кашлем, то їх ніякою водичкою-балкончиком не зупиниш (до речі, при сухому кашлі ще добре ставити вдома букет із ялинкових гілок, у нас такий "новийрік" вдома 9 місяців був), дитина мусе відкашляти то, тому сам приступ тривав довго і важко. У доці у пеші тижні кашлюку і запалення легень було, і бронхіт... Ой, страшно згадати...

    І взагалі, ми тоді купу народних методів випробували (всі, напевно, крім піднімання на літаку) -- і на річки-мости їздили, і на межі районів-областей їздили, і на перехрестя їздити, і в кошюшні їздили, і кобиляче молоко пили, і в ліс одним боком заходили, а іншим виходили, куди б не їхали -- назад завжди іншим боком повертались.... То є реально пмічне тільки при "сухому" коклюші, коли кашель більше схожий на алергічний. Коли кашель мокрий -- то всьо до одного місця. Мусе той слиз вийти... Але чому він у нас так довго вироблявся? То певно дуже сильно уразив той коклюш
     
  18. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    От у нас такий сухий непродуктивний, по типу алергічний, такий "з носовим затягуванням". Але алергії НЕМА! По результату аналізу крові видно - еозинофіли при нормі 1-6, у нас 1. І взагалі аналіз крові - усе в межах норми, взагалі ідеальний.
    Дякую за контакта, ідемо до пульмонолога.
     
  19. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а з кашлюком то до педіатра чи до пульмонолога краще?
    малюк кашляє вже певно 3й тиждень.Т нема. спершу покашлював і мав легкий нежить, потім кашель став сильний - малий блював, потім ніби стало краще,тепер знов кашляє в "захльоб",рве. від вчора ще й нежить додався. кашляє в основному вночі і після сну.
     
  20. Wildcat

    Wildcat Well-Known Member

    @Arapeta у нас щось схоже до вашого випадку, але ми підозрюємо поки алергію, хоча еозинофіли теж 1, лейкоцити в нормі і шое в нормі, але кашель постійно є, ще місяць тому почався сухуватий кашель, як побігає чи від перепаду температур ( з вулиці в хату), вночі в той самий час регулярно закашлювавсь раз суим а в кінці трошки мокрим відкашляє і все, 2 рази спазми мав ( ларинго і бронхо) тому думаєм ще на алергічне бо пульмунолог каже що то не може бути кашлюк, аналізи в нас нормальні, а от в суботу почався сухий кашель, постійно, вдень як спав то без перестанку кашляв годину, аж ноги догори піднімав, вже почала давати сеникод, ніби нині вже не кашляє як спить ттт, сиджу і слухаю... були нині в педіатра то каже що легені чисті, а вночі мокрим страшно закашлюється(( ніби повно мокроти має, хоч вдень кашель сухісінький. Завтра здаватимемо на імуноглобулін е і глисти кров, то може трохи проясниться...