Курси для вагітних

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TASJA, 8 Листопад 2007.

  1. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    а з якого терміну вагітні ходять , я розумію що все відносно на початку вагітності ,чи пізніше ?
     
  2. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    В мене 23 тиждень завтра іду перший раз)
     
  3. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Самих курсів я не відвідувала, але коли в листопаді була виставка-ярмарка "Дитячий світ" була на кількох лекціях від "Мацьопи". Слухала про партнерські пологи, грудне вигодовування і слінгоносіння. Вела та лектор, яка веде в них курси. Мені сподобалось:girl_yes2:

    Згодом я ходила на курси в церкву Михайла. Це були експрес-курси, ми ходили частіше, ніж ходять зазвичай, інколи слухали кілька тем в день. Загалом також сподобалось, багато для себе почерпнула, багато отримала відповідей на свої запитання, але лекції з "Мацьопи" мені більше сподобались.

    Ще була на курсах в Антошці. Теми цікаві, не стандартні. Враження гарні. Хоч думала, що курси будуть заангажовані рекламою, але - ні.
    Проте хочу сказати, що на які б курси Ви б не пішли, завжди потрібно фільтрувати те, що Вам кажуть, завжди буде щось, що Вам підійде і не підійде.
    Так-так, саме відносно:girl_wink: Загалом, думаю, що на самому початку вагітності мало хто ходить. Зазвичай десь з 20-го і більше тижня. Часто починають ходити, коли виходять в декрет, бо тоді з"являється вільний час, а то вже з 30-го тижня.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ми коли ходили, то серед тих, хто відвідував, були з терміном 10-12 тижнів, були з 35 (до кінця дівчина не доходила) і навіть була плануюча пара
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Думаю, що варто починати відвідувати курси в другій половині вагітності. По-перше, тоді вагітна вже звикає до свого стану і переходить на новий етап - підготовку до пологів і догляду за малятком. По-друге, так інформація, отримана на курсах, не забудеться до пологів, залишиться свіжішою в пам'яті. Тому що більшість тем на курсах стосуються саме підготовки до пологів, ГВ та догляду за новонародженим.
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2015 ---
    Ого, як на мене, відвідувати такі курси на етапі планування вагітності - то таки трішки зарано :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Barnaulka

    Barnaulka Well-Known Member

     
  7. hlop

    hlop New Member

    Ми з чоловіком пройшли курс. Враження двоякі - все залежить від групи. Якщо лектору є з ким дискутувати і обговорення теми відбувається у формі діалогу - цікаво. Почерпнули багато нового про догляд за дитинкою та ГВ.

    Привіт усім. А можна детальніше від чого залежать враження. Чому обрали платні а не безкоштовні?
     
  8. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Може комусь пригодиться (то коротко зміст оголошення):
    9 березня в понеділок в 10 год день відкритих дверей в школі для вагітних в центрі родини, що на Городоцькій 319 а, безкоштовно і для всіх бажаючих.
     
  9. hlop

    hlop New Member

    Привіт. Інформацію бажано подавати правдиву і перевірену.
    09 березня 2015 року у Фонді св. Володимира (м. Львів, вул. Городоцька 319А) відбудеться зустріч для

    інструкторів шкіл з підготовки вагітних жінок та подружніх пар до народження дитини.Мета – презентація діяльності шкіл, обмін досвідом інструкторів.

    Під час зустрічі відбудеться презентація новоствореної школи, що функціонує при Фонді св. Володимира.

    Участь безкоштовна.

    Ласкаво запрошуємо узяти участь усіх бажаючих!

    У прикріпленому файлі анкета учасника зустрічі. Ласкаво просимо заповнити її і надіслати у відповідь на цей лист, а також повідомити про свою участь.

    Також просимо надати координати осіб, які можуть бути зацікавлені в участі. Заздалегідь вдячні!

    З усіх питань звертатися: Галина Руденко,narodzhuvaty@gmail.com
     
    Останнє редагування модератором: 27 Травень 2015
  10. RedRidingHood

    RedRidingHood Member

    Дівчата, може хто знає - курси при церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові проводять в капличці чи в церкві? Та чи можна приєднуватись по ходу курсу? Бо не знала коли там початок
    Дякую))
     
  11. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Ці курси проводять в капличці. Можна приєднуватися, коли захочете, бо курс лекцій повторюється. Тему лекції, яка буде наступного разу, щоразу повідомляють тут: http://vk.com/vagitnist.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    якщо це до мого допису, то
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  13. Yaremoshka

    Yaremoshka New Member

    Привіт) Підкажіть, будь ласка, курси для вагітних при церкві, бажано центрі.
     
  14. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    колись в центрі точно були в церкві Михайла, але не впевнена, чи зараз є. близько центру в Ольги-Єлизавети на привокзальній, але то ще залежить, яка кількість людей відвідує заняття, деколи вартує поїхати кудись трошки далі, бо в одних групах є більше людей, а місця мало, в деяких центрах може бути дві-три пари )))) я з першою вагітністю ходила в декілька центрів, щоб скоріше прослухати всі теми, то склалося певне враження.
     
  15. Anasko

    Anasko В очікуванні чуда...

    Дівчатка, можливо хтось підкаже, чи проводяться курси у Шевченківському районі чи наближено до нього? Але не при Церкві
     
  16. hlop

    hlop New Member

    Християнський сімейний центр «Родина» відкриває ще одну філію, курсів для вагітних «Готуємось народжувати», при храмі Св. Климентія папи що знаходиться на вул., Генерала Чупринки,70. Курси проходять щопонеділка у класі біля дитячого садочка. Початок зустрічі о 18.00. Структура занять: спілкування; лекція; фітнес для вагітних; вправи на дихання; молитва.

    До участі запрошуються сімейні пари, котрі планують чи очікують народження дитинки!

    http://rodyna.lviv.ua/klymentija-papy/
     
    Останнє редагування модератором: 27 Травень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Barnaulka

    Barnaulka Well-Known Member

    Якщо когось цікавить, на Левандівці при церкві Вознесіння Господнього (вул. Широка, 81а; вхід із вул. Гніздовського) з 2 червня починається курс занять для вагітних у Школі сім'ї (буде тривати приблизно два місяці, червень-липень). Заняття відбуваються по вівторках та четвергах, о 16:30. Навчання проводить п. Олександра Струк.
     
    Останнє редагування: 31 Травень 2015
  18. hlop

    hlop New Member

    Гелено, мені здається, як чоловікові - батьку трьох дітей(5,3,1 рік), що ви помиляєтесь і дуже незадоволена жінка. Жаль що ця переписка була у 2007 році. Пишу зараз, думаю прочитаєте. Жінка, котра говорить що вона готова до материнства і їй не потрібна допомога, точніше вона не хоче звертатися за підтримкою, не відповідає реальності а лише свідчить про важкий психологічний стан. Я би був радий щоб Ви відповіли на моє "твердження", адже ви уже народили, Ви тепер мама, впевнений у Вас помінялись погляди на життя.
     
  19. namka

    namka New Member

    Під час вагітності прослухала всі лекціі при церкві на сихові, при церкві на левандівці(вул. Широка,біля базарчику),при церкві йосафата(замарстинівська). Тому маю з чим порівняти...однозначно курси на левандівці,які викладає лікар-лактолог п. Леся струк!!!!! Після курсів зверталась за консультаціями по телефону шодо лактаціі, і навіть з роддому ій телефонувала по питанню вкороченоі вуздечки язика. Саме завдяки своім конспектам чітко знала шо робити в роддомі,коли груди молоком наюирають і соски болять. Щодо самих курсів,то інформація систематизована,нічого зайвого,найнеобхідніше кожного разу повторюється, що для вагітних дуже важливо)))курси на сихові,як на мене,середнього рівня, а в церкву йосафата взагалі б не радила йти(там швидше психологічна підготовка).
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  20. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    лише уточню, що вона не лактолог, а консультант, що має медичну освіту (лікар-терапевт) і дуже хороша людина, тому теж раджу її курси