Еміграція з України

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Pobigaychyk, 14 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Він енергетик.
    Та я не хочу нікуди виїджати(мене одне слово іміграція і то нервує).
    Оце мабуть єдине, з чим я внутрішньо згідна.
    В разі повного капеця- так.
    А так- то я теж певно дуже Україно-залежна(чи то просто батьківщино-залежна). І вчора відчула це по повній.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  2. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Раніше думала, що не змогла б жити за кордоном, без сім'ї, друзів і близьких, без такого рідного спілкування, далеко від дому. Виїзд навіть не розглядала, навіть не мріяла і ніколи не хотіла. Якась віра в мене була в Україну, в те, що ми тут досягнемо успіху, що країна розвинеться, викарапкається.
    І от зараз кудись ті надії по-тихеньку ховаються.
    Я вірю в нашу країну, та закрадається думка, а може краще було б виїхати?..
    Зараз живем за містом, знайомих немає, друзі не приїжджають, сім'ю бачимо рідко, спілкування майже нема (рідко хтось тут гуляє, та і погляди різні, тем для спілкування майже нема), тобто, я потрапила в середовище, яке фактично показало мені, як би я жила за кордоном, далеко від усіх своїх. Ну скучно, але терпимо. І такі рідні ДП поруч, які не дадуть сумувати, завжди підтримають і порадять!
    Не ставлю собі за мету емігрувати, але і не відкидаю вже тепер такий варіант, як би колись відкидала!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  4. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

     
  5. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Може краще бути більш оптимістично настроєною:girl_smile:? Те що в нас починається (подорожчаня енергоносіїв, шалена економія на них, утеплення будинків, опалювання вугіллям, навчання толерантності до різних меншин, значне збільшення мусульман, африканців, легалізація деяких наркотиків) там вже давно вкоренилось і вже навіть змінюється (і не завжди в кращий бік, тут вже Сніжна писала, що невідомо чи ще Євросоюз взагалі буде коли ми туди вступати зберемось). Пишу бо сама там бувала, і родичі звідти розказують. От родичка живе біля Парижа, казала що ще рік тому страшно в Парижі в метро зайти, оскільки кримінал через приїжджих, і з декретом, дитячими садками, медициною там є свої не дуже хороші нюанси. Найкраще б було якби Україна пережила кризу, і пішла своїм шляхом, з Заходу почерпнула найкраще, а своє хороше вберегла:girl_yes:. Бо ми - одна з найпотужніших держав і найбільших в Європі в плані території, природних ресурсів. Тому Рашці ми так потрібні. Але надіємось що вистоїмо:girl_smile:. І шкода що в деяких галузях в нас реально важко молоді реалізуватись.
    Останнім часом чую люди готові все тут кинути і поїхати підпрацьовувати в Італію (не секрет що наші жінки там багато де працюють, в основному як персонал і низькокваліфіковані робітники). Та ось що реально чекає людину там, якщо приїхати без: знання мови, зв'язків, спеціальності і димплому, який там визнається (а наші в них не котууться, треба наново все вчити і перездавати), і там серед своїх спеціалістів конкуренція, в Італії. Іспанії зараз теж зросло безробіття), якщо готові на все, то перегляньте це відео "без рожевих окулярів"

    І про лікарів - мали знайоме подружжя лікарів, вони виїхали в США, то років 15 переучувались, здавали там купу складних екзаменів з мови і з медицини, і тільки тепер змогли працювати лікарями. Казали що то дуже важка робота була над собою, то все перездати по-новому, реально складно, але старались, бо хотіли працювати бода й по спеціальності, і двоє дітей на ноги треба поставити ще. Та їх діти вже ходять там в школу, української практично не знають:girl_smile:
    Ще про ай-тішніків :girl_crazy: - їм справді всюди легше (і в нас теж:girl_crazy:), бо при бажанні можуть знайти роботу, один знайомий з тої сфери переїхав в Канаду, то рік там жив без дружини і дитини, тепер вже 2 роки там разом. От приїжджав недавно, розказував що там хороша країна, добра екологія, на вік-енди їздять на природу, кемпінг, гарні парки, одним словом краса для дитини. Та він весь час гарує, дружина не працює, дивиться за дитиною, мову не дуже ще знає. Дехто вчить дітей вддома, бо те що там пропагують в школах не сприймається нашими людьми (і не тільки нашими). Та я думаю, якщо вже емігрували "з кінцями", то і діти там асимілюватись мають, ну там теж свої нюанси. Каже що разом з тим всім спокоєм, умовами їм скуучно. І, що мене здивувало, каже що з українцями іншими щось не здружився (не знаю чого, ми питали - каже там багато хто сам по собі:girl_in_dreams:, і навіть з земляками не завжди люди спілкуються там), є багато айтішників індусів, китайців там теж. Ще одна сімя айтішників переїхала в Німеччину, але там чоловік на високій посаді, бо вже давно просунувся ще тут в кар'єрі, і потім на вигідну пропозицію переїхав, теж 2 роки жінка з дитиною жила тут а він там.
    Так що без знання нормального мови, роботи, спеціальності думайте реально як там можете влаштуватись. Є ж люди які на будь-яку роботу згідні, шкода тільки що наші там таке виконують, а поляки, кажуть, в Німеччину на такі підробітки їздять. Ще одна мамина подруга вийшла заміж за німця, каже що навчилась там економії, все він прораховує, кульочки миють-складають, яусіди якщо що зразу "стукають" куди треба, а щоб мати норальну з/п треба реально "пахати", а не як в нас дехто звик: зранку прийти чай попити, потім папери поперескладати, а там вже обід а там вже шостій і- вуаля! Таких робіт там нема (принаймі для емігрантів), хочеш жити - серйозно пахай (але і корупції такої як в нас нема зато, "за гарні очі" і "по дзвінку" на роботу нікого не беруть). Ще розказувала що багато мігрантів (турки, інші) живуть на соціалку, родять багато дітей і мають дохід достатній на проживання, німці таких звісно що не люблять. Взагалі такими темпами проходить непомітна ісламізація, бо білі європейці з своїми "установками" так просто вироджуються (може я помиляюсь, але багато хто таке помічає).
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    та то кожна сім’я собі вирішує, як робити. сестра чоловіка переїжджала в Німеччину разом з сім’єю. тобто її чоловік знайшов роботу і переїхали разом, вона вже була вагітна, тому роботу і не шукала. так, не дуже ще розживаються (бо навіть ще року тут не живуть), але такі ставили пріоритети, що переїжджати лише разом. і я не скажу, що в нього аж така велика зарплата, як для ІТ-шника.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Skifia

    Skifia миється в бані

    Дівчата, мусять і в нас покращитись умови, бо і війна закінчиться, і курс вибрали (принаймі захід, бо чули в Харкові сьогодні не визнали Росію агресором). Якби кудись їхала то в теплі краї, не люблю туманів, холодів, хочеться більше сонця, але щоб і країна хороша була, і робота з зарплатою, а може і не працювати, най муж працює. Але я без діла теж не люблю сидіти. Щось я забагато хочу:d23::girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Дуже ріже око расизм у ваших дописах? Звідки така нелюбов до інших рас???
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  10. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Я б не назвала це явним расизмом, це звичайна констатація фактів. Бо шо є, то є... Що не кажіть, але найбільше соціальників, то є чорні, араби. І ведуть себе вони дуже негарно і так європейці їх не люблять. Але як я вже писала, що абсолютно не відношу до наглих, людей з Сомалі. Це дуже делікатні і милі люди, з одною я зараз спілкуюся.
    Хоча що сказати і наші люди також себе ведуть, шо ого-го..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  11. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Це, взагалі-то, не дуже економно "мити-складати кульочки", бо їх повно на кожному кроці, купуєш одяг чи косметику- дістаєш "кульочок", а от вода і підігрів води , а також каналізація коштує справді багато.

    А якщо чесно, це від людини залежить- мій чоловік німець не дуже економний- миється в ванні по 4 рази в тиждень, стоїть довго під душем, і на мене не свариться, коли я довго миюся.:girl_crazy:
    Хоч часто, коли ми вже ну дуже багато грошей витрачаємо, каже, що ми мусим економити, але переважно, це тільки тим реченням і закінчується. А в неділю знову їдем в булочну, і накуповуєм всілякої смакоти.

    Я на початку також мала невгамовне бажання потоваришуватися з українцями, але й, справді, дуже багато не мали на мене часу. А одна мені прямо відповіла, що вона не дружить з молодшими за себе дівчатами, бо в неї чоловік на 7 років за неї молодший - можуть відбити.:girl_sad:
    Ми підвозили одного разу ІТ- шника з Ляйпціга до Львова. Він пропрацював тільки перший рік в Німеччині, договір чомусь та фірма йому не хотіла більше продовжувати, то він шукав іншу роботу, і знову в Німеччині, хоч на запитання про зарплату відповів, що ті гроші міг би і у Львові мати, а в Києві ще більшу зарплатню, але йому подобалося саме життя в Німеччині- це була його країна по "духу". Ніхто йому нічого не вказує, не вмішується в його життя, має багато часу на саморозвиток.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Siania

    Siania Love Life

    Ви зайдіть в сусідню тему про жлобів в Україні :)
    Насправді нам бракує тих навичок економії і чистоти, не бачу нічого поганого в організації бюджету, розрахунків, економії на речах, на котрих дійсно варто економити.
    Зате європейці не економлять на мясі, рибі, відпочинку. Але про це тут не згадують :)
    Словом...нюанси є всюди, як хороші так і погані. І кожен вирішує для себе де йому краще. На цю тему можна сперичатись вічність :connie_pull-pigtail
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • мімімі мімімі x 1
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Прага мені дуже сподобалась, така гарна центральна частина, Карлів міст, та в центрі, на площі не було аж "страшно брудно", десь так само як в нас на пл. Ринок, не чистіше точно, і чоловік ще звернув увагу що окурки на тротуарах деколи валялись. Ріка і набережні ж просто чудові, і вода там хороша, як нам розказували нехлорована, з-під крану можна пити, то вода з Альп ( то взагалі супер). А Будапешт - теж звичайно величне місто, шикарні архітектура, чудовий Парламент (до якого, до речі, зараз навіть не підпускають автобусів з туристами, бо багато людей незадоволені нинішньою владою, і їх влада остерігається заворушень і провокацій) але по чистоті вже не то. Тільки відїхали трохи від центру (мали вільний час, бо не брали одну з екскурсій, вирішили погуляти, то побачили і бруд, і як страшненькі паркани, сіренькі старі будинки, тротуари і дороги залатані, підземку "колоритну"(як з метро виходити). До речі метро там найстаровинніше в Європі, та трохи "підуставше" загалом, багато що потребує оновлення. Звісно, нам є куди прагнути, але щораз переконуюсь, що деколи люди тут надто ідеалізують чистоту на вулицях там. І, до речі, ціни, особливо в Австрії височенні. Заходили в сумермаркет, дещо купували, перекусити а вулиці вийшло то дорого. Сестра двоюрідна колись там рік навчалась То все мамі жалілась як там все дорого з іжі та ін. В них і зарплати більші, я писала, але ціни, податки набагато на все теж вищі. Може хтось там з дівчат живе то краще напише саме за Австрію. Ми ж були тільки в Відні, там основна маса людей живе, є менші міста, а в основному там гори, і невелика держава за рахунок туризму і мудрій політиці непогано живе. То що нам заваджає? Треба ж і тут щось змінювати, Богу дякувати зміни вже запустились, просто не все б я хотіла переймати саме з Заходу. В нас є своя багатовікова культура, віра, традиції, та всі і так в курсі Досягти б рівня Польщі було чудово. До речі в Кракові бувала багато раз - дуже мені це місто подобається, якесь по-свому рідне (маю польське коріння):girl_in_love:Але Львів найкращий, і справді неповторний, після чергових мандрів переконуюсь в цьому:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Skifia

    Skifia миється в бані

    В нас свекор по роботі їздив в Італію, то як приіжджає каже то одна з найбрудніших краін в Європі, а в основному він в Німеччині буває, купує там обладнання для роботи. І про італійців не найліпші враження в нього. Та що тут казати, багато ще залежить від міста, регіону і т.д..
     
  15. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Я тут попала на 2 жіночок з Зх.України. Ну шо тут сказати...знаєте є такий анекдот про українця і золоту рибку? Ото майже так само)
    Знаєте, коли ми погодилися їхати сюди, то я прекрасно розуміла на що йду, як буде на початках важко. Ну і ще раз напишу, що їхали ми до Швеції офіційно.
    Так от 1 пані почала відразу розказувати, як тут зле, що роботи я не знайду, мову вчити важко і взагалі чоловік роботу якшо знайде, то тимчасову. Сама в Швеції 14 років.
    2 пані виловила нас під магазином і з ходу, та ви тут пропадете, візи вам не дадуть і т.д. І чого це ми малого дали до шведського садочку, якщо є російський. А ми ж українці, расєйську розуміємо. Ледве здихалися її. Сама з Ужгорода, 10 років жила в Латвії і вже більше 6 в Швеції, і сім"ю перевезла.
    І от до чого я це все вела, оте наше "підісрати"....ніхто не каже шо мені тре обіцяти золоті гори, і що за 1 рік я стану мером міста. Самі розумієте, банальне "та все буде добре, хай пройде трошки часу..." направду було б більше ніж "а шас я тобі накакаю в душу". І повірте, ми не погано тут живемо, але від своїх хотілося підтримки, хоч мацюпунької. І от тут відразу уявляються араби...так це такий наглий народ, але як вони підтримують один одного..ех
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    На рахунок економії. Так, усі вони тут економлять. І ресурси, і воду, і світло. І на тих же ж пакетах в магазинах. Ми живемо у невеликому містечку, то більшість бере звичайні картонні коробки в маркеті. За пів року дууже мало бачила австрійців з кульками. Ще один вид економії - купуючи пиво (а часто це ящиками), вони не соромляться здавати пляшки назад.
    Але майже кожного ранку вони ходять на каву до кав'ярні (це пенсіонери, бо молодші все на роботі) і по обіді теж заходять до барів-пабів. Ми в кондитерській-кав'ярні були чи не наймолодшими. Все пенсіонери. Панянки компаніями, парочки на побаченнях. Життя тільки починається на пенсії.
    Щодо чистоти. В нашому містечку цього тижня вимели усі вулички, тротуари і навіть дороги. Після зими ні смітинки, ні бичка. Чистесенько. Але знову ж повторюю, маленьке місто. У Відні впевнена, що в деяких районах (в основному, де переселенці) зовсім не чисто.
    Ціни... Дорожче, ніж в Німеччині (знаю за продукти, і автомобілі)...
    Переселенці, біженці... Тут важко... Більшість живе на соціал, народжують купу дітей, мову не вчать, роботу не шукають... Знаю таких, що за 10!!! років проживання знають кілька слів німецькою. Звісно, що корінне населення таких не любить. І я їх чудово розумію, теж би не хотіла платити податків на утримання тих, хто навіть мови не хоче вивчити.
    Хоча австрійці досить ввічливі та приємні люди, виховані. Вони ніколи не переступлять межі, як би їм щось чи хтось не подобався. У всіх установах тебе із твоїм беканям-меканям (то я про свій рівень німецької:sad:) вислухають і постараються допомогти.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    згідна! не тільки європейці... люди "закордоном" розуміють, що не можна економити на враженнях. Десь чула таке "не важливо скільки років моїм кедам,якщо вони пройшли пів світу!"
    Харчування, відпочинок, самоосвіта - це важливо. А от авто, лахи, прикраси - на цьому можна економити.

    не нада!!! менше спілкуватись із "своїми". То є українська ментальність - заздрощі, "своя хата скраю", "най в кума корова здохне"...."Свої" там вже,як "понаєхали тут", а тут - "ого, виїхала, і ще жалієшся."...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. olhash

    olhash Member

    Згідна з написаним, ще додам свої спостереження.
    Помічаю, що "західні" люди по-іншому сприймають поняття економити:
    В нас під "економити" переважно розуміють "в чомусь собі відмовляти"
    А в них економити це
    1. купити те саме тільки дешевше
    2. не платити за те, що тобі не треба. Наприклад, не платити за 6 пару джинсів, якщо 5 цілком вистачає; не купувати велике авто, якщо сім"я поміщається в маленьке; не використовувати більше води, ніж треба для того щоб помитися ітп.
    Я б навіть сказала, це не тільки економія, а ще і екологічний підхід до затрат
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
  19. Skifia

    Skifia миється в бані

    До батьків в гості колись приїхав знайомий з америки (виіхав з Львова туди ще в дитинстві) то перше що він здивовано сказав було: які тут гарні дівчата всі :girl_smile:, як люди гарно вдягаються (питав "то у вас всіх тут така можливість купувати дорогий і брендовий одяг?", та наші люди вміють і з недорогого щось з смаком підібрати) і що дуже багато дорогих машин і джипів :girl_cool:(оце його справді здивувало, бо думав країна бідна а тут такоє:girl_crazy:).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. olhash

    olhash Member

    а моїх родичів вразила кількість жінок на каблуках і непристосованість громадських місць до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями (не обов"язково інвалідів, просто людей похилого віку теж)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
Статус теми:
Закрита.