Еміграція з України

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Pobigaychyk, 14 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. basia

    basia Well-Known Member

    Зате тут- один екстрім.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    просто тільки наші люди можуть віддати за лаха 1.5 зарплати, ті ж європейці-американці застрелились би від такого:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я думаю, людині добре там, де її сім'я, дім, незалежно в якій країні.
    Підтримуючи один одного, навіть економічно скрутні умови пережити легше, ніж купатися в розкошах, а ночами в подушку плакати, зате "за кордоном". Всі наші кордони в наших головах.
    А людина здатна звикнути і пристосуватися до будь-яких обставин
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Так я і не прагну спілкування, то протягом тиждня "нарвалася" на "позитивних" тьоть)) Ще напишу шо тут є 2 манюнькі українських громади, які воюють між собою.
    Європейці абсолютно не мають культу одягу, дорогущих євроремонтів і машин. На останнє до речі великі податки, так як машини забруднюють навколишнє середовище. До прикладу в чоловіка на роботі машину мають 2 чи 3 людей, один з них не сидів за кермом 2 роки))
    О то мій муж таке чудив на початках. Ну де ж там пан зі Львова будуть пляшки здавати, хоча шведи цілі кульки того барахла здають. Ну а я шо... я ж не повністю львівська, трохи з периферіїї, то ті банки носила до того апарату. Та "бандура" правда гроші не видає, а чек з вказаною сумою, який ти можеш використати при розрахунку на касі.
    А одного разу, зайшли в магазин такі добряче зачухані росіяни, мужчіна з претензією на інтєлігєнта. І от діалог з характерним "дараааааааагооой!"
    - пані " Ой, а что ето такое. Ето что банки ест и деньги за ето дайот. І далі типу...как красиво"
    -інтєлігєнтний пан "Ну и дура же ти.. Ето тупие шведи (тут інтєлігєнт вирішив Задорнова включити) только такое делают, ми же русские до такого не унизимсяяяяяя"!!!
    Для слов"ян, то є направду встидно чомусь. А діалог написала, бо то так весело було слухати оте "дааааараааагоооййй!"
     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 9
    • Смішно Смішно x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    та, такої кількості джипів як в нас ніде більше нема. Нує в нас трохи така манія вєлічія, випендрьож, щоб показати іншим, який я крут. При чому часто на то видаються всі гроші і потім зуби на полку, зато машина крута
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. octavia

    octavia Well-Known Member

    Не правда! В Європі дуже багато дорогих якісних авто. В Німеччині в Австрії в Словенії , в Хорватії дуже багато хороших машин , але ці машини не місцеві. Джипів мало то правда , особливо таких як Ленд Крузер за останні роки збільшилась кількість SUVів , псевдо джипів. Швеція трохи відрізняється від стандартної Європи. Просто в Європі немає такої картини повно Лєксів Поршаків і старих жигулів і китайського ла....на , яке в них просто заборонене.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Olyvka

    Olyvka Member

    Часто буваємо в Іспанії, то в малих містах майже в кожній сім'ї є машина (а то і не одна). Але в основному ду-у-у-же економна. Джипи мають лише фермери і екстремали-любителі. В них хороші дороги і немає потреби в великій машині, яка всюди проїде і ніде не застряне. Ми живемо за Львовом, то перша наша машина (Ланос) не всюди проїджала, зараз маємо кросовер.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Щодо машин. То тут в основному звертають увагу на комфорт. Наш вчитель німецької їздить на старезному опелі (в нас би вже засміяли), і йому добре. Він любить ту машину і йому вистачає. Навіщо витрачатись на щось нове, тим більше по європейських дорогах машини не вбиваються, як наші.
    Тут дуже багато універсалів та мінівенів у тих, в кого є сім'ї. І багато хатчбеків у тих, кому не потрібна велика машина. Прожерливих "танків" надзвичайно мало. Дорогі автомобілі є.
    Ми ще колись у Львові бачили мерседес бізнес класу в універсалі, то нам тоді було незрозуміло навіщо купувати таку дорогу машину в "базарному" варіанті.
    Приїхавши сюди, ми побачили і мерседеси, і бмв, і альфа ромео, і навіть лексус в універсалі. Знову ж все зводиться до зручності.
    І так, немає культу дорогих речей, немає того накуповування гір лахів. Всі одягненні, як з секонду. Але, якщо придивитися, то весь одяг високої якості. Вони тут не поженуться за модною тенденцією цього сезону і відвалять кучу грошей. Вони підуть у фірмовий магазин, куплять щось якісне, але не модне і будуть ходити в ньому багато років. А в Україні в погоні за модою викидали гори грошей (то я про себе) на щось новеньке із китаю)))) а на наступний сезон то вже не модно))) і тре щось нове...
    Тут дуже мало китайського товару, все або австрійського або німецького виробництва: скотч, кухонне начиння, шматки, дошки, ложки, рушники, інструменти, побутова техніка. Всім потрібна якість.
    Ми живемо в зоні Юнеско, Дунай, гори, виноградники, старі замки. Так от із туристів відсотків 80 це знову ж таки пенсіонери, які можуть собі позволити і відпочинок, і подорожі, і туризм по різних країнах. Я дивлюсь на них і з невимовним жалем згадую наших натруджених пенсіонерів, що змушені рахувати копійки:sad:
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  9. Skifia

    Skifia миється в бані

    Про те, що там нема культу одягу і випендрьожу то так)) Подружка приіжджала з навчання у Франціі, і хоч з багатшоі сімі, одягається дуже скромно, як на наш смак. Але є ж межа між розцяцькованим стразами, яскравими лахи і мішковидними тьмяними речима уні-секс, бо направду, іноді глянеш на деяких молодих європейок, і їх мужчин стає шкода:girl_yes2:. Мені не подобаються крайнощі, можна ж одягтись у стильний ауратний і жіночний "кежуал", а при відповідній нагоді принарядитись, на то є вечірній стиль і макіяж. В нас дехто вдень так нафарбовується, ніби на бразильський карнавал збирається :girl_crazy:Особливо то люблять трохи старші жіночки і деякі дівчата). Але і в європейок різні є жінки, от разом з тим, що переважає зручність, тяжіння до унісексу, бачили таких англійок і францужанок з "пергідрольним" блондом, леопардовими яскравими лахами, стразами, обвішаних тисяччю браслетів, великими кульчиками, що ті запросто можуть конкуруавати з нашими (і російськими) "карнавально наряженими жіночками":girl_spruce_up:
    А про якісні речі скажу так, з свого досвіду - те що з Америки то дуже якісне, питань нема, європейські речі теж, але якщо то німецький виробник чи виготовлено в ЄС, наприклад. От в Польщі вже не зовсім те по якості, там багато навіть фірмового одягу шиється в Китаї (і то не тільки в Польщі, і інших країнах зараз завали китайських шмоток). Хоч кажуть є "якісний Китай", не знаю, те що я бачила в польський торгових центрах великих міст якістю не вражало, звичайний китайський товар. Є і оригінальні речі, галантерея з шкіри, а не китайський дермантин, та коштує там то набагато дорожче. А щоб далеко не ходити - загляньте в нас в "Аксесоріз", там ціни високі, а як придивитись до тих же сумочок, гаманців та іншого, то видно, що нічого особливого, звичайна китайська штамповка за завищену ціну:girl_mad:. Прикраси теж хоч оригінальні, але на таку ціну не тягнуть. Можна набагато кращі речі за ці рошв купити, і з прикрас є хороші європейські бренди (якщо виготовлені в Європі). Тому я і в нас тут не купую, принаймі стараюсь не купувати китайський ширпотреб, якого нам тепер повно завозять, пора то якось закнодавчо регулювати, щоб наш виробник міг розвинутись. Бо наші речі, тканини не повірите - в основному йдуть на експорт, а наш ринок завалений отим дешевшим мотлохом, або дорогезними імпортними речима. Знову я забагато хочу:girl_haha:
     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Linar

    Linar невиправна оптимістка

    Тут багато хто пише, що от за кордоном собі можеш дозволити відпочинок. З мої особистих спостережень відпочивають саме пенсіонери. Навіть в тому ж недорогому для них Єгипті. Відпочивали ми колись в готелі, де 90% саме німці. Там було багато дітей з бабусями і дідусями. І вони щиро дивувались, що наші всі молодь з дітьми. Одна з них мені навіть пояснювала, що молодь має арбайтен, а не відпочивати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    та ладно. відпочиває і молодь. справа в тому, що шкільних канікул більше, ніж відпустки у батьків, тому дітей тоді можуть пильнувати бабусі-дідусі. батьки беруть відпустки разом, щоб кудись поїхати, а не окремо, щоб сидіти з дітьми вдома. і їздять іноді по 2 рази на рік.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Шкода що таке є, я все навпаки чула що саме в Канаді такий сильний український дух емігрантів, що тм зберігають традиції, та й взагалі ж відома українська діаспора. То останнім часом нашу почали віддалятись і не гуртуються? Може перші хвилі емігрантів були іншими ( в 90-х чи ще раніше), не знаю точно. Але теж здивувалась чому наш знайомий айтішник за той час й сам не здружувався з українцями, от каже що не тягне там з ними спілкуватись, так і живуть в "своєму світі", ну то ж не цікаво, "поїхати" ж можна, ну але живуть якось, тут вже квартиру продали тому повертатись не будуть, та і не хочуть з його слів (та він російськомовний, але але чи там так важливо? сам львівянин. тому погляди в людини думаю адекватні), може тому? А оті "громади" приймають якось вибірково? Не кидайте тапками, просто цікаво, бо все чула тільки про дружність української діаспори. Чи переважно навколо українських церковних громади там наші гуртуються?
     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
  13. jylanda

    jylanda занууууда

     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  14. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Правда! Наприклад в Швеції дорогих машин майже не має, так є дуже великий податок на купівлю і на утримання. А враховуючи хороший громадський транспорт, то необхідність в машині відпадає.
    Чесно? Поняття не маю)) Наразі мене туди не тягне, от направду не тягне.
    Коли дозрію то напишу. Можливо не всі такі, то ж я попала на двох кадрів тільки.
    О, то не про нас. Нам "нашого світу" є мало))) А друзів ми тут вже трохи знайшли. Одні з них укропчики російськомовні))) От на вихідних до моря чухнемо)
    О даааааааа!!! Не повірите, але я навіть написала скаргу, що мене расово дискримінують))) Уявіть на мовних курсах на 3 групи "учнів" нас не арабів було 3 !!!!!! І мало того шо всі приклади часто перекладалися арабською, то останньою капльою було те, що дали переклад 5 груп дієслів ( тут дієслова і іменники поділя.ться на групи) на арабській. На моє "ФЕ" було запропоновано англійський переклад. Знову, ще більше "ФЕЕЕЕ". Англ. то ж не моя мова і я відмовилася від матеріалу. На наступний день попросила про переведення і написала на курси скаргу. Капець, з тими їхніми дискримінаціями, задискримінували мене. Зараз ходжу на інші курси, там з тим все гуд.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    це дуже розповсюджено в містах-курортах. коли я жила в Одесі, так там могли жити в "комуні" (колишні гуртожитки, перероблені на квартири), зате їздити на останній моделі феррарі. І таких там повно.
    Розкажу про наших рідних. Мого чоловіка рідна сестра емігрувала в Канаду 3 роки тому з чоловіком. Живуть в Саскатуні (чоловік влаштувався по програмі, бо там направду дуже зацікавлені в робочих спеціальностях). Живуть в зйомному поки житлі. І він і вона працюють, мала ходить в preschool (типу підготовка до школи), це безкоштовно. Заробляють нормально по міркам тієї провінції. Нещодавно приїздив її чоловік, розповідав. Ну по-перше, повертатись не мають бажання, бо як подивився, що тут зараз..ну, ви зрозуміли. Дуже відвик від цін, від того курсу. Закони там дуже працюють - не важливо хто ти - президент чи проста людина. Навіть рибу ловлять, то виписують їм дозвіл, на вилов (скажімо) 2 форелей і 1 щуки, і більше ніхто і не пробує, бо якщо що - одразу машина звідки не візьмись і штраф. Дуже там розширені права корінних мешканців - індіанців (вважається, що білі окупували їх території), то вони там мають і полегшене працевлаштування, і житло безкоштовно (якщо треба), і купу прав. Коротше, як він казав, якби Україну хтось там окупував.:girl_crazy: Дуже, казав, українці псуються, як власне емігранти - багато просто живуть на соціалку, купа скарг на бійки, випивку на робочому місці і т.ін. Тому зараз вже менше беруть українців, більше полюбляють філіпінців скажімо. Казав є такі в них заклади, де в разі потреби можуть безкоштовно надати памперси або їжу, якщо потребуєш. То багато приїздить українців на мерсах, і таряться "нахаляву". Взагалі, зрозуміла, що еміграція в 90-х мала зовсім інший характер. Люди дійсно прагнули кращого життя, багато працювали. Зараз не завжди так є. Взагалі, їм там подобається. Хоч так особливо як в нас так не рідняться.
    ні, ви так цікаво пишете-розповідаєте..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  16. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Повністю згідна. Просто в Європі ті ж гарні і відносно дорогі машини може дозволити собі вчитель, державний службовець, та й навіть простий робітник- трохи наскладає, візьме кредити через 3-6 років машина його.
    А де в Україні вчитель може собі дозволити наприклад нове Ауді чи БМВ?
    Ми завжди купуєм машину, якій 3 роки- вона коштує тільки половину вартості нової.
    Дуже багато дешевих машин- їздять і студенти, і люди, які будуються, водії початківці люблять купувати старенькі машини за 1-2 тис. євро, бо майже в нікого не обходиться на перших порах бодай без маленьких подряпин.

    В Німеччині податки залежать не від ціни машини, а від потужності двигуна- за машину з більшими кінськими силами переважно платять більше, і ще - від екологічності. Старі машини -дизелі дорожчі. Ну, і дизелі дорожчі за автомобілі, які заправляють бензином. Тому і вважають, що дизель виплачується в тому випадку, коли багато км їздиш.
    Страхівка залежить від вправності водія, стажу, а також, скільки аварій було зроблено з твоєю маркою машини.

    Хоч і машина обходиться дорого, але німців( тих, які собі можуть дозволити таке задоволення) це не стримує. Вони тут жартують, що їх найулюбленіше дитя- це їхня машина.:girl_haha:
    Станом на 2014 рік в Німеччині було зареєстровано 61,5 мільйонів автомобілів при 80 міл. населення.

    Зараз пенсіонери в Німеччині й справді найбагатша верства населення- політики постійно повторюють, що наступним поколінням такої халяви вже не буде- просто-напросто не буде кому платити ту пенсію, а пенсіонерів буде дуже багато відносно працючих.
    Не знаю, чи зауважували- молодь може носити порваний одяг, пом"ятий, волосс"я розпатлане, зате бабульки переважно дуже елегантні, чисті і з зачісками.

    На рахунок емігрантів- писала недавно одна бульварна нім. газета, що в Німеччині в кожній 8 сім"ї один партнер - іноземець. Найбільше німців одружені з турками, на 2 місці в чоловіків- польки, на 3- росіянки.
    Німецькі жінки, крім турків полюбляють ще італійців і австрійців:)
     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Анута

    Анута Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Анута

    Анута Well-Known Member

    ті 18,5 млн то певно діти, котрі ще не мають прав (якраз чверть населення)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    А яка мінімальна зарплата в країні?
     
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    по-моєму 700Є. нє? це на повний робочий тиждень.
     
Статус теми:
Закрита.