Лактаційна аменорея, менструальний цикл під час ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Zoryanazirka, 17 Лютий 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Чому не може бути? Знаю випадки, що місячні відновлювалися і після 2-3 місяців після пологів. Я б сказала навпаки, 1-2 роки рідше трапляється.
    А те що місячних не буде, поки дитина на ГВ - то міф. Скорше залежить від організму. Плюс залежить ще від перерв між годуваннями, від нічних годувань і прикорму.
     
  2. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Як вам повезло.
    Від чого ж це залежить?
    А якщо лише помазалося, то все-одно означає, що ЛА закінчилася і що це таки був 1 цикл?
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2015 ---
    Ми якраз рівно в пів року спробували першу каплю їжі, це ж з тим не повязано?
    Годуємося що 2-3 години цілодобово.
     
  3. invisible

    invisible Well-Known Member

    Ну я дуже сподіваюся, що в мене це вже можна рахувати як перший цикл, просто він мабуть був ановуляторний, тому так помазалося лише.
    Щодо вашого випадку, не думаю, що вплинув прикорм, просто організм у кожного по-різному відновлюється. У моєї подруги цикл відновився в 3 міс. малої, хоч були і часті годування і прикорму не було.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Мені, як дівчині з 4 дітьми, здається, що той цикл ні від чого не залежить. Як йому ся встрілить (діла маю на увазі) -- так він і піде...

    От з першим діла почались в 3 місяці (з повним гв). Потім 2 місяці не було, знов пішли, в півроку завагітніла. З другою дитиною діла пішли в 7 місяців. З третьою -- в 9 -- і щомісяця. З четвертою -- пішли в 7 місяців -- і знову 2 місяці не було ( ну і потратилась я на ті тести І от вчора знов пішло
     
  5. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    В мене була схожа ситуація, десь в 4 чи 5 міс трошки щось помазалось, хоч ми на повному ГВ. Пішла до Г, але мого не було, то інший сказав, що то шов кровить, в мене є внутрішній шов після пологів. Я здивувалась, що через стільки часу він чомусь закровив.
    Через деякий час знову кровило, але дуже трошки, просто помазалось і все, а не текло кілька днів.
    Нарешті потрапила до своєї Г, то вона там надибала в мене грануляцію на шві, це таке з нової живої шкіри нарощення, то це воно кровить, а ніякий не шов і не менструація.
    Пропоную вам, Гайко, піти до Г, вона скаже точно чи це М чи ні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    багатьом панікуючим писала в карму, тепер ще і на загал напишу, що в моєї куми кд почалися на 28 день після пологів, дитина була на повному нон-стоп гв, це ще залежить від того, як швидко відновлюється організм жінки
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Креативно Креативно x 1
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    А чого? В кожного все індивідуально.:)
    Я теж досить швидко відновлювалась після пологів, першого разу у 8 місяців малого в мене почались КД, другого разу по моїх підрахунках десь також орієнтовно в такому ж віці мали бути КД.
    У нас на форумі є дівчата, у котрих майже відразу наступного місяця почались регулярні КД... Це нормально.

    Проте до лікаря можна сходити, хоча би заради власного заспокоєння. Бо в мене після перших пологів теж десь коли малому було 1,5 місяці закровило і то так рясно. В мене виходило так що десь 2 тижні приблизно як лохії завершиись і тут знову... Думала я думала, Кд, не Кд, але все таки сходила до Г, бо пологи були важкі, шви потім двічі розповзались. І лікарка таки побачила що це не маткові виділення, а з ШМ (вона в мене порвалась під час пологів), тому я ще деякий час ходила на процедури і все минулося.
     
  8. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    :nea: а тепер щоб всі знали - в Знахарі пару днів тому купувала Home Test за 12,79 грн! тест як тест, без картонної упаковки, лише в мякій. Але я відразу в лоб сказала дати мені найдешевший тест, а так може б дорожчий тулили, хоч то не про Знахар напевно..
    так от - прийшли нарешті мої місячні:preved:, я не думала що зрадію, але вже десь глибоко в душі:derisive: їх чекала. особливо коли хтось з оточуючих дізнавався що ще нема, і відразу питання:"може ти вагітна?!" - мене то почала піднапрягати, але тестів не робила - не до того було.
    але десь тижні три тому почав так добряче нити низ живота, паморочитись в голові, та ще й підтошнювати - прийшлось зробити. але я майже впевнена була що то таки ПМС почався. потім останній тиждень було затишшя - от сьогодні полилось як має бути.
    Два роки без менструації, без щомісячного оновлення крові то вам не жарти:girl_crazy:
    п.с. годуємось вночі далі дуже часто, особливо останній тиждень:girl_yes2:а тої ночі певно разів зо двадцять.
     
  9. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    А я була без місячних 2 роки і 5 місяців і то як прийшли то не дуже їм зраділа бо був якраз червень, жара, а тут таке(((
     
  10. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Нам вже рік і два тижні, а місячних ще нема. По ночах досі інтенсивно годуємось, вдень - хіба тільки на сон, тобто два рази.
    Хотіли б планувати друге дитятко, але я так розумію, що з такими обставинами це поки що не реально?
     
  11. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

     
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та всьо реальнл. Перща овуляція ж жо перших КД проходить і коли то буде ви знати не можете. Мені он тут мій лікар строго сказав, що вагітніти можна тільки за рік після пологів і ще плюс півроку після закінчення ГВ. То ж за скільки років виходить? То правда певно так по правильному, щоб організм відпочив. Але як Бог дасть, так і буде.
     
  13. invisible

    invisible Well-Known Member

    Ну цикл мусить відновитися, так. Є варіант завагітніти до перших місячних, але по-любому має бути ж овуляція. В мене цикл відновився аж в 2 роки малої. До того ми з чоловіком вже десь місяці 4 абсолютно не захищалися. Ну а перший цикл був ановуляторний взагалі, як я розумію, бо помазалося трохи лише один день.
     
  14. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В мене цикл відновився у 2 роки і 2 міс, коли донечка перестала вночі їсти цицю (їла зранку, на обідній сон, під вечір декілька раз і на нічний сон). Але цикл дуже скакав, потім десь через півроку встановився.
     
  15. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Моїй Віталіночці вже 5 років 3 місяці. Умніца, красуня, лідер і нічо їй не бракує. Завагітнала нею, коли сину було півроку, а народила її коли синові було 1 рік, 3 місяці і 10 днів. І ніяк це ні на моє, ні на їхнє здоров"я не повпливало
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Мене цілу ніч і вранці заливає прозорим липким слизом. Аж щоденку вдянула, хоча ненавиджу іх. То місячні вже десь близько?

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    вони рідненькі:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    В мене так при першій овуляції перед місячними було. І при наступних теж. До вагітності о якось непомітніше протікала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я знов сюди похникати :girl_smile: - моя ЛА таки не думає закінчуватися і практично постійний стан ПМС за останні місяців 6 мене БІСИТЬ страшенно:ireful1:
    Ги-ги, а ще мама на Великдень тест на вагітність мені спрезентувала, бо не вірить у таку довгу ЛА:girl_crazy:
    Але ще маю запитання - раз в кілька тижнів днів на 2-3 мені починає таки нити трохи живіт і я кожного разу думаю "ура, нарешті", але і далі нічого :sad:. То нормально? Чи йти до лікаря шукати якусь болячку чи запалення?
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    у мене так було після першої вагітності - кілька місяців мене так лякало перед справжньою М.
    і ось зараз знов те саме почалось - вже поклала прокладку в сумку.
     
    • Подобається Подобається x 1