Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

  1. помешкання в місті

    30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

    11,8%
  3. будинок у місті

    22,4%
  4. будиночок за містом

    33,5%
  5. ваш варіянт

    1,9%
  1. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    від тих котеджів в те село ще треба доїхати, адже вони не в самому селі, а на відшибі, от ми як приїжджали, то ми в село не заїжджали глянути на садочок, школу і амбулаторія, але від тих котеджів у це село ще треба чимось добиратися, пішки далеко.
     
  2. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Між котеджами дорога вимощена бруківкою, до садочку, школи теж нормальна асфальтована дорога.
    І це так здається, що на відшибі)) вуличками цікаво пройтись, займає 10 хв часу, до школи так трішки далекувато, 2 км ,але це не відстань.
    Кажете, що в село не заїджали,і не дивились на садочок, школу,
    а перед тим писали, що їх взагалі нема.
    Тому перед тим, ніж робити такі висновки, а тим більше розглядати як варіант купівлі, треба всюди заїхати, подивитись, і основне глянути на це все очима, так якби ви тут живете.[/QUOTE]
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    Бо де збудовані котеджі, чи там де нам показували недобудований будинок під лісом. чи там де продають ділянки під забудову НЕМА інфраструктури, вони є в найближчих селах. до яких треба ще їхати, ябо як ви кажете пройтися. Ну не знаю. чи 10 хвилин це займає, але від тих будинків, де вже більш-менш облагородили дороги між котеджами до села, досить таки далеченько. А від інших - взагалі як далеко. Прийде чоловік з роботи уточню де сама нам показували ті об"єкти і постараюсь відзначити їх на Гугл мапі. Шкода, що повидаляла усі фото із показаного нам в с. Ремемневі та с. Запитів.
     
  4. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ну дивіться, де будинки стоять, це котеджні містечка, в плані передбачені садок, школа, поліклініка. Вже садочок будують, звели другий поверх ,але містечка відносяться до с. Ременів, в якому це все є, і там нормально обслуговують в поліклініці, беруть на облік, так само у садочку, беруть заяви.
    Це котеджні містечка, в с. Ременів. Усе в селі є. Навіть будівельний магазин, ремонт взуття, одягу, ательє, перукарня.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    Та я не сперечаюсь, що в селі Ременів чогось нема, але це котеджне містечко від самого центру села, де є інфраструктура - як на мене далеко, і пускати дитину до школи йти пішки по трасі (де є асфальт) я б не ризикнула, а грунтовками, то уявляю скільки часу займе у несприятливі погодні умови, а як малу дитину водити у садок? В гумаках і на руках? Бо ж коли у сім"ї одне авто, і не завжди усі виходять на роботу в один час, то складно буде дати собі раду.
    Зрештою хтось тут запитав про цю місцевість і котеджі, от я й написала свою точку зору, оскільки з чоловіком на власні очі переконалися. що нам таке не підійде. особливо, коли дитину треба ще водити в садок, а згодом і в школу, а користуватися міжміськими маршрутками, які зранку забиті ой як не хотілося. То ми відмовилися від цієї пропозиції. але природа там чудова. і хто має можливість довозити дітей щодня в освітні заклади, або має під боком бабусю, яка зможе доглядати дітей, поки батьки у Львові на роботі. це чудовий варіант, бо на той час, коли ми дивилися ці пропозиції дорога до Львова була у хорошому стані. Але ми враховували де ми у Львові працюємо + затори у час пік + доїзд зі Львова до с. Ременів навіть на власній машині займе багато часу. оскільки місце праці в протилежному боці міста, від виїзду до траси. То ж щоденні доїзди та інші фактори стали основним аргументом відмови від даних об"єктів. Гарно мати там дачу :) для відпочинку після Львова.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  6. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    я б теж радила звертати на це увагу, наприклад: от село ніби пару км до міста, ті ж Виннички, чи Солонка, чи Малечковичі, але якщо поблизу нема кінцевої зупинки маршрутки, то сісти на трасі в проїжджаючі мимо маршрутки в час пік практично нереально, вони всі йдуть переповнені з дальніх сіл, і що з того що вони проїжджають мимо вас кожні пару хвилин...? зате не в час пік добратися до міста справді не проблематично.
    ну то так, просто один з мінусів, а мінуси є у всьому і всюди:girl_wink:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Корисно Корисно x 1
  7. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Там не грунтовки, а дорога викладена бруківкою, те саме зі садком.
    Та я Вас розумію ,і нічого проти не маю, просто хочу показати вам свою точку зору. Подивитись з іншої сторони.
    Це звичайно теж має велике значення.
    Ну, але як на мене плюсів все ж таки більше, а все решта - це просто тимчасові незручності. Якщо є, звичайно, можливість купити таку саму квадратуру у Львові ,то це супер, а так ціни та площа там дуже привабливі. І перспективи теж
    До речі роблять 2 маркети ,один з них вже погоджено під велику Рукавичку
     
  8. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Дівчат, а хтось стикався з таким, як купівля квартири через банк? Тобто я так розумію система така: хтось взяв кредит під заставу квартири - не розрахувався - квартиру забрали, тепер банк її продає. Взагалі які можуть бути в цій схемі нюанси? Я до цієї ідеї ставлюсь досить скептично, але хотілось би почути ваші думки...
     
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Банк не зніме обтяження з квартири, доки не буде закрито кредит і сплачено усі зобов"язання згідно кредитного договору.
    Відповідно, якщо продавець не має свої коштів, щоб закрити весь борг (а він їх не має, інакше би квартира не була виставлена на продаж) і не має де позичити (а робити йому це немає ніякого резону), Вам доведеться закрити його кредит своїми коштами.
    Тільки після цього з квартири буде зняте обтяження банку і може відбутися переоформлення права власності на Вас.
    Самі розумієте, що недобросовісному продавцеві в даній ситуації не складе труднощів просто відмовитись від продажу. Особливо якщо організація передбачає пересування між банком і нотаріусом.
    Ясно що всі це розуміють і намагаються мінімізувати ризики - продавець, покупець, представник банку зустрічаються у нотаріуса, кошти покупець віддає нотаріусу, і нотаріус їх може тримати в своєму сейфі, доки всіх формальностей не буде дотримано. Але тут вже банк може на таке не погодитись, бо виконавця потім по голові не погладять, що документи були підписані до того, як кошти потрапили в касу і були обнулені всі рахунки по кредитній угоді.
    Тож, якщо наважитесь на таку схему, добре продумайте всі нюанси того, як буде проходити угода.
    Гіпотетично буває ще так, що продавцем виступає вже не фіз. особа, а банк (коли вже виконавче провадження завершене і право власності в судовому порядку передане банку). Про цей випадок не скажу, бо не стикалася.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
  10. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    Якщо є рішення суду і у виконавчій службі є провадження щодо реалізації даного майна повинні провести аукціон з продажу цього майна. Ще минулого року запустили пілотний проект з відкритих електронних аукціонів з конфіскованого майна, але як це працює не досліджувала.
     
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Знайомий купував так квартиру, через той аукціон. Там потрібно зареєструватись, сплатити гарантійний внесок і прийти на торги. Аукціон відбудеться, якщо буде хоч двоє бажаючих купити.
     
  12. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Банк продає квартиру за вигідною ціною,але...є один нюанс.Попередні власники,в більшості випадків по-доброму не з,їжджають.Банк тим не заморочується
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    З теперішньою ціною на бензин той Ременів золотий виходить, якщо щодень їздити та й цивілізованістю даного населеного пункту можу посперечатись, не дай Бог швидку викликати ,це селище явно не для життя людей ,які прожили ціле життя у місті.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  14. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    А маршрутки для чого?Практично всі їздять на роботу на 9-00, можна домовлятися з кимось так дешевше.
    І тут такою категоричною я б не була. Є своя амбулаторія з швидкою ( є машини), і нам наприклад звідси набагато ближче їхати на Орлика в разі чогось, ніж було з Стрийського автовокзалу. Лікарі набагато відповідальніші ніж у Львові. Після прививок жодного разу не цікавилися як ми перенесли. Тут же дзвонять по 5 разів на день , цікавляться.Ну і цивілізованість у кожного своя. Тут є все, а може навіть і більше ніж у Львові. Вже раніше писала ( магазини, кафе, ресторан, сауна, дитячі майданчики, озера, ліси, поліклініка, пошта, ощад каса, аптека, будівельні товари, ремонт взуття, ательє, перукарня) Для села аж забагато всього, ну і плюс, що в кожній хаті можна купити молоко, сир, сметану, картоплю, буряк, моркву.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Певний час жила у Камянка-Бузькому районі і смт значно ближчому до Львова, і знаю що кажу. Багато моїх знайомих, які у школі учились на 3 і то з натяжкою, зараз учительки у Ременові-Цеперові і так далі...Не кажу що це все так страшно, але це не ті райони де може жити людина, яка переїхала з міста і ходити по тим перукарням і іншому.
     
    • Креативно Креативно x 1
  16. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Все життя жила у Львові, останніх 5 років у самому центрі. І ви знаєте мені тут дуже добре, і всі сусіди - це молоді пари з дітками, які втікли з того самого Львова. Продавали там квартири так як і ми.
    Особисто я не ходжу ,маю свою перевірену людину вже 5 років, але дівчата ходять ,і там теж працює людина, яка жила і працювала у Львові в салоні Мелодія Краси, і від того, що вона працює в селі її навики нікуди не діваються.
    От цього не зрозуміла, до чого це Ви?
    Якщо взяти школу, то так, свою б дитину у сільську школу не віддала б ,але наразі йде будівництво приватної англомовної школи, вже зведено 2 поверхи, надіюсь, що за 5 років ,моя дитина піде туди. А якщо ні, то проблем завезти дитину до Львова взагалі не бачу ,коли двоє їздять на роботу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Так, а забрати зі школи, а коли дитина захоче у класі 9-10 з подругами десь піти? то або за таксі космічні гроші платити, або самому за нею їхати . Зрештою кожному своє і потрібно добре подумати ніж зважуватись на такий переїзд, рада що вам подобається. Але кожному своє і потрібно проаналізувати всі за і проти.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Тут справді кожному своє!
    Зараз у всіх нових школах є продовжені групи до 18-00, у мене взагалі робота з вільним графіком.
    Подруги і друзі будуть всі під боком, піти є де, а якщо захоче на Львів поїхати, то з Галицього Перехрестя ( тих 10 км) я готова оплатити своїй дитині таксі. Ну і так далеко не заглядую, бо ми живемо в такому часі, що не знаємо, що завтра чекати. А це все що ви пишете, це " мелочі жизні" і на теперішньому фоні, абсолютно ніякі не проблеми.
    Звичайно, що аналізували, є багато проти, але за значно більше.
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2015 ---
    Ну і так ще до слова, маршрутки ходять до 22-30, тому добратися зі Львова нема жодних проблем
     
  19. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    З таких дрібниць і складається наше життя.:girl_smile:
    Має і ходить різні речі:girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Я писала саме ходять. Кілька разів верталася в такий час, і все було нормально.
    Це вже філософія. Ви все можете передбачити? Вирахувати все наперед?Ну тоді я вам заздрю, бо реалії зовсім інші в кінцевому результаті.