Кожному по заслугах,або рівень нашої зарплати

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем viltis, 29 Січень 2010.

?

Моя зарплата

  1. заслужено висока

    26,0%
  2. незаслужено низька

    48,5%
  3. а що це?

    25,5%
  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member


    я розумію, що Вас ця ситуація зачепила, і образило ставлення пана з Польщі, але я просто окреслила загальну картину і той пан вписується в неї зі своєю пропозицією, якби це прикро не звучало...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Середню - можливо, але не нормальну.
    Між іншим, навіть в продажах ковбаси (і не тільки ковбаси) зарплати вищі.)))
    Тому повністю згідна з Кайлою.
    Середня зарплата в нас зараз - це як середня температура по лікарні.))))

    --- дописи об"єднано, 7 Березень 2015 ---
    спробую дізнатися зарплату ейчара на фірмі, де подруга працює, якась наша ай-ті фірма.
    ну і зрозуміло, звісно, бажання роботодавця зекономити, ну але ж блін, не настільки. Іноземні роботодавці і нас і так економлять, навіть коли платять пристойну, по наших мірках, зарплату.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Дівчата, хочу вас запитати як ви вважаєте: от просять в вакансії вказати з/п, умови працевлаштування не прописані, тільки обов"язки і вимоги до пошукача. Звичайно я хочу достойну, але розумію, якщо напишу свої бажання, то відразу пролітаю. От і що робити?:meeting:
     
  4. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Можна спробувати не писати бажану зарплату.
    Якщо пролітаєте - сильно не шкодувати. Бо якщо пишуть лише вимоги і обов"язки і ні слова про умови - то ви там і матимете лише обов"язки і ніяких умов. Тобто, шукають робочу невимогливу конячку і подешевше.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Skifia

    Skifia миється в бані

    А за що взагалі HR-ру такі горші? Маю знайому таку, прцює на іт-шній фірмі. Її обовязки - покрутитись до обіду на роботі і пару корпоративів в рік провести:girl_crazy:. Все. Є ще такі, що підбирають персонал на серйозні фірми, то вже відповідальніше, але їм, наскільки знаю, роботодавці платять далееко не великі гроші.
    А як гарують наші вчителі, лікарі, то ж ясно що люди заслуговують на більше, ніж дівчатка-HR-ри Але люди, і молоді теж, і за такі зарплати готові працювати, і поки так є, бо не всі можуть чи хочуть радикально перекваліфікуватись. А скільки людей пішли працювати на фірми (не іт), так там реал.но з них всі соки видушують, постійний стрес поширений моральний пресинг. Часто то навіть є в політиці компаніі, як і навмисне створення конфліктів, конкуренція:girl_spruce_up:. А пиймали іх туди "милі дівчата", іноді з такими стрес-співбесідами що людині й повертатись туди більше не захочеться (перевіряють у кого який характер, когт можна як експуатувати, а нагліших в керівні посади наприклад розглядають:girl_crazy:). Зате з багатообіцяючими перспективами. Реаліі ж інші, і не кожен захоче з своєю освітою пахати на такого "дядю", зате "круто бо працює на фірмі і знач добре заробляєш". Зарплати платять отакі "середні по місту", як тут писали, плюс за все стягують штрафи ще з людини. За кожну копійку роботодавець вдуситься. Коротше, треба вміти себе цінувати і піднімати престиж своєї професіі, а там може і на державному рівні щось зміниться на краще, ми ж люди а не раби якісь :girl_mad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Siania

    Siania Love Life

    Люблю читати такі дописи)))
    Легко так когось засуджувати, чого тоді не йдете на таку легку роботу?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Зі свого досвіду компанії з іноземним капіталом платять вищу зарплату, тобто один і той же працівник в різних компаніях матиме різну з/п,я маю на увазі різницю в тисячі грн. Але справа в тому, що на всіх не вистачить таких компаній, а переважна більшість це фірмочки, які пропонують досить низьку з/п
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Не подобається Не подобається x 1
  8. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    О так! Вища і нижча касти. Ті, які не проживуть на 4000 грн і ті, для яких за щастя мати тих же 4000 грн. Се ля ві...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Skifia

    Skifia миється в бані

    На таку роботу не йду бо вона мені зовсім не до душі)) Парочку таких що проводять співбесіди знаю, люди там міняються, і не в кращу сторону. То знаєте, "професійна деформація", от всі знають що в установах в кадрах сдять переважно злющі жіночки - з тими схожа ситуація. А принижувати і стресувати людей на отих "співбесідах" просто не подобається, і не хочу цим займатись. А айтішників я дуже поважаю, і так, їм в певній мірі пощастило, що зараз такий попит на іх професію. Робота ця не проста, потрібно любити її реально, працювати творчо, бути усидчивим, мати підходящий склад розуму, і "по блату" туди не беруть (це я більше саме про програмістів).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Siania

    Siania Love Life

    Та ні, зовсім не вища чи нижча каста. Ну не винні айтішники що вони працюють на закордонних замовників, які платять добрі гроші. Не будуть ж вони відмовлятись отримувати 1000 у.о., аби мати як всі, середню з/п 4000 грн. :girl_blum:
    Доречі, я до айтішників немаю жодного відношення. Просто щось накинулись на них за їх високі заробітки. Я, наприклад, тішусь що молодь має хоч одну галузь, де можна заробляти власним розумом, без батьків зі звязками, без взяток і корупції. Хіба це не чудово?
    А те що інші мають низькі з/п це вже зовсім інша історія.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ой, знаєте, злющі є всюди, нажаль.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А наскільки він повинен хотіти економити? Якщо HR Маруся на Світочі, Галя на Леоні, і Катя в ГалНафтоГазі отримують 4000 тис. (може 3500, може 4500), то чому він повинен пропонувати більше? (імена і компанії умовно названі)
    Я не говорю про вартість життя, курс долара, відповідно ціни, обставини в кожного різні, щоб казати скільки потрібно, щоб жити, і те, що низькі зп у нас в Україні - це факт, але це така ринкова зп, він же сюди і приїхав робити бізнес саме тому, він же не меценат.
     
  13. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    чудово, без сумніву.

    Тут йшлося трохи про інше. А саме: що іт-шна компанія посміла 4000 грн запропонувати зарплати менеджеру з підбору персоналу.
    Ну, не підійшло та й не підійшло. Людина розвертається і йде далі шукати те, що їй підійде. Або якщо дійсно вартий спеціаліст, то роботодавець пристає на його умови.
    Я просто не зовсім зрозуміла того обурення рівнем запропонованої зарплати.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Virner

    Virner Well-Known Member

    це ключове. Насправді, ринок зарплат у Львові низький, бо ми його таким зробили. Але за день того не зміниш, бо треба розвивати бізнес (я не про IT). Бо бізнес, який забезпечує зп на рівні 2000 грн, то не бізнес, то самозайнятість...Ну, тут можу писати і писати:)
    --- дописи об"єднано, 7 Березень 2015 ---
    і так...і це сумно...бо, справді, 4 тис. для когось дуже і дуже непогано. Але ж не звинувачувати в цьому людей? Бо це проблема глобальна, і питання і самооцінки, і професійності, і самповаги, і результативності, і самопрезентації тощо. Як на мене, то просто треба над цим працювати, зокрема рекрутерам, hr-менеджерам також і формувати ринок людей, що можуть оцінити свою роботу.
    от-от так і думає роботодавець, можливо. І сподіваюсь, Ви не роботодавець:) Бо, певно, більше 4000-х тисяч hr-ру не платили:haha:...справа в тому, що зарплату hr-ру мають платити не за те, що він hr, а за результати роботи. Коли hr (чи будь-хто) знатиме, що він може зробити для компанії, розумітиме свій професіоналізм, результати, то зможе це виразити і у цифрах (зп). А поки буде прив'язка до посади, а не до результатів, то така ситуація і буде продовжуватись.

    І реально справа не лише в роботодавцях, які не хочуть/не можуть платити високі зп, але і в працівників, які не знають/не розуміють, що вони можуть робити і за скільки готові виконувати роботу. Роботодавець має купувати результати роботи, а не час працівника, проведений в офісі.
     
    Останнє редагування: 7 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Siania

    Siania Love Life

    В нас з цим справді проблеми. На фірмі, де я працювала раніше, менеджерам робили височезний план і ставку. Жодних відсотків, жодного заоохування.
    Ці заохочення мали б бути у всіх сферах, люди б краще працювали, а роботодавці мали б в офісі не овочів безініціативних, а людей, здатних підняти свою попу і щось робити, якби вони знали що зможуть заробити 8000-10000 якщо будуть дійсно працювати, а не ставку 4000 грн. - незалежно, чи ти робиш видимість роботи чи викладаєшся на максимум.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  16. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Львівський блогер вирішив пожити на прожитковий мінімум.
    От і ще раз можна подумати, наскільки то багато - 4 тис. грн.
    http://abanama.livejournal.com
     
  17. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    А хіба вчителям-лікарям конвертів не носять?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  18. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Файно, варто прочитати, але трохи не реалістично в плані , що дійсно люди і хворють мешти рвуться, можливо надалі блоггер це врахує. Жінка би по меню щось цікавіше придумала, бо багато жінок з таким бюджетом і на сім"ю готують, ех..:girl_cray:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. jylanda

    jylanda занууууда

    ох, а скільки є отаких злющих серед молодих лікарів і вчителів? Теж багато, хіба ні? :) А ну і ще скільки очікують на доплату від батьків та хворих? Ну от таке враження, що в краіні лише вчителі та лікарі працюють тяжко, а гади айтішники гребуть бабло.
     
    Останнє редагування: 8 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Fast

    Fast Well-Known Member

    Прочитала я декілька попередніх сторінок про офіційні ЗП про пенсію.
    Не хотіла я нічого писати, але таки вискажуся.
    Моя мама працюючий пенсіонер, інвалід з високою пенсією, тато теж працюючий пенсіонер з високою пенсією (по теперішних мірках). Вони не держслужслужбовці, а прецедавці, з білою ЗП. З принципом, що треба платити всі податки з ЗП собі і всім. Ще колись навіть в пенсійному дивувались нащо то роблять. Зараз дуже образливо за те, що пенсію будуть знімати, та й вже зняли за те що працювали, сплачували ті податки, бо бачте не можна жити трохи краще. Зараз ЗП уже не такі, бо зовсім інші обороти і доходи. Питаня - що уже не працювати, бо пенсію 15% заберуть?
    На фоні того всього я не хочу білої ЗП, бо сенсу в тому нема, я краще собі на пенсію сама відкладати буду, правда не знаю куди, бо те що було відкладено вже - ще забрати тре.
    Ти працюєш чесно - виповзаєш з гівна, а тебе обтраськає держава помиями, бо негодиться в середньому класі находиться, треба в гівні бути.
    І в чоловіка ніхто не хоче білої ЗП, яка різніця коли ти працюєш - будеш мати пенсію 1600-2000, а коли не працюєш - 1200.
    Хочете кидайте тапками, кажіть, що я не патріот, кажіть за Майдан, але вже мої батьки побули чесними все життя, і всю підприємницьку діяльність в 24 роки. І тепер, що - держава попустила во благо себе. Повертається совдепія де не можна було мати ЗП + пенсію бильше 320 рублів (суму точно не пам'ятаю і бабцю з дідом вже не запитаюсь). Гіп-гіп ура комуністична рівняловка! За це іде боротьба?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1