Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

  1. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Родичу прийшла повістка. Він інвалід 1 групи (діабет, на ін'єкціях інсуліну).
    Звісно, коли він захворів і офрмив групу, то не біг повідомляти про це військкомат кілька років тому. Отже, те, що повістка прийшла, то нічого дивного.
    Пішов на медкомісію. Отут і починається дивне (а насправді недбалість чи самі знаєте, як назвати). Ніхто його не обстежував, нічого фактично не проходив. Заходить, перше питання - вас щось зараз турбує? - ні. - придатний.
    Бардак, одним словом.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Іспанка

    Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

    :dash1:Вибачте, але в нього що, язика не було, щоб сказати - "Так, турбує. Я інсулінозалежний діабетик? Ось підтвердження." Я згодна, що бардак є, але тупо мовчати і махати головою - то теж не вихід.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 20
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    В цьому наказі 402 написано дуже багато хвороб. Зараз так мало здорових мужчин, то чому так багатьох беруть. Якщо є,н-лад, історія якоісь з перелічених в наказі хвороби, що лежав в лікарні, періодично проліковуюсь, то чи є це гарантом, що не заберуть до війська?
    Може той наказ нещодавно вступив в силу? Ось знаю випадки у мужчин стабільно високий тиск, чи проблеми зі шлунком - в лікарні то все лікували і все одно забрали, невже ніхто не знає про той наказ?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тут все непросто. Цим наказом користувалися і користуються для визначення непридатності до військової служби по різним категоріям. Залежно від того, по якій статті, категорії і навіть підпункту людина була раніше звільнена від строкової служби. Тепер- на основі ВЛК, що не завжди підтверджує повторно той діагноз, який був поставлений по непридатності колись. Залежить від діагнозу, важкості захворювання.І ще багато нюансів.ТОбто, в будь-якому випадку, висновок ВЛК можна оскаржувати і просити про повторну ВЛК. Але попередня відстрочка - не є гарантом. Залежить від стану особи на даний момент.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Ну, я ж продовження не писала.
    Звичайно, що він прийшов з відповідними мед. документами.
    Звичайно, що далі не мовчав.
    І з його станом здоров' я він ніякий не вояка (реально 1 група, вибачте, в подробиці вдаватися не буду - але не приповз, ще сам може прийти), але процедури у військкоматі, ставлення і звички - цього бардаку не заперечиш.
    Фактична медкомісія - це блеф.
    І не варта ідеалізувати чи виправдовувати
    --- дописи об"єднано, 7 Березень 2015 ---
    Не треба додумувати продовження.
    І взагалі акцент я хотіла зробити на іншій проблемі, яка є і якої не заперечиш з тією мобілізацією
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  8. syavych

    syavych Well-Known Member

    Медичні карточки, довідки і т.д. - цивільні документи, вони не є офіційним документом для військових, отже ніяким чином не гарантують звільнення від служби. Але їх потрібно представити ВЛК щоб отримати направлення на підтвердження хвороби чи дообстеження.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Підкажіть, будь-ласка, повістка щодо мобілізації і повістка на строкову службу якось відрізняються по формі? Чи якщо людині віком до 25 р. прийшла повістка, то потрібно з"явитись у військомат, а там вже повідомлять, чого викликали?
    І чи дає відстрочку від строкової служби і мобілізації 3-тя група інвалідності?
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    кого і що ідеалізовувати? Стосовно медкомісії- вже написано сто раз: КОЖЕН , хто отримав повістку і пройшов медкомісію має право у разі незгоди з висновком ВЛК вимагати повторного переосвідчення або оскаржувати дії , після чого буде направлений на переосвідчення. Особливо, якщо людина реально знає, що в неї є проблеми, які дають право на відстрочку.І реально при оскарженні- посилають на повторну
    Стосовно бардаку в документах- це теж ніхто не виправдовує і це має місце. Бо документація на в\з, які перебувають на обліку ( а це майже 2 млн. на сьогоднішній день) не поновлювалася роками. В ході присилання повісток- її одночасно і поновлюють. Тому повістки присилаються і теперішнім інвалідам, і теперішнім багатодітним... Якщо в\з реально має підстави на відстрочку на основі ст. 23 ЗУ "Про мобілізацію...", то уже при отриманні повістки йде у військомат з потрібними документами. Бо це в його інтересах.Як і в його інтересах оскаржувати дії ВЛК при наявності реальних проблем. Працівники віськокмату за нього це робити не будуть. Їм все-рівно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Dara Star

    Dara Star Member

    Дівчата, просто порадьте, чоловікам на медкомісії не соромитись, і казати про свої болячки. Ніхто там не випитує. Пам'ятаю, як сина ставили на облік в 16 чи в 17, в школі щt вчився. Ходив на медкомісію окремо. То рота бабця лікар не дала відкрити. Написала, що від тарапевта такий здоровий. Добре, що класна керівничка радила з ним йти. То влетіла в кабінет з карточкою і надавала ,,,,,,. А вона каже , ..."Боже, ти такий молодий , а вже така руїна". Ну, не...... Послали в 5 лікарню за висновком. Потім ще на комісії довго говорили. На що вам його комісувати зараз, та може потім. Відповіла, що з часом ніякий орган не наросте, Так що давайте, робіть свою справу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо людина віком до 25 років ( а також ті, кого не встигли зняти у запас до введення змін- до 27 років) не служила і не перебуває у запасі- її призивають на строкову службу.На мобілізаційну її призвати не можуть так, як вона не є в\з запасу. Якщо по виповненню 25 років її ще встигли перевести у запас- вона підлягатиме вже мобілізаційному призову як в\з у запасі. Тобто все залежить від того чи перебуває 25-річна особа на обліку як в\з запасу чи ні.В першому випадку- це буде мобілізаційна повістка, в другому- на строкову службу.
    На сьогоднішній день інваліди 3 групи не мобілізуються ( і звісно, не призиваються на строкову службу). Але тут треба ще знати таке:і при призові на строкову службу і мобілізаційному призові людина , яка не знята з обліку як в\з запасу,все-рівно направляється на ВЛК . Звичайно, що якщо вона має групу інвалідності, то подає відповідні документи. ВЛК розглядає це все в сукупності і дає один з висновків:
    а) придатний до військової служби за графами ТДВ "А" 1-11;

    б) тимчасово непридатний до військової служби. Потребує лікування (динамічного спостереження) на термін до ________ (указати дату);

    в) підлягає направленню на додаткове медичне обстеження та повторний медичний огляд;

    г) непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час;

    ґ) непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку.

    ТОбто, рішення про непридатність прийматиме все-рівно ВЛК. Звісно, що з урахуванням висновку цивільної МСЕК. ВЛК має право направити таку особу на повторне переосвідчення ( оскільки 3 група інвалідності- робоча . Вийняток- якщо ця група інвалідості при відповідному захворюванні встановлена особі пожиттєво. Є перелік хворіб, при яких 3 група може встановлюватися власне пожиттєво).

    На практиці ( наразі) проблем з 3 групою при мобілізації не виникає ( тобто визнають тимчасово непридатними по одному з 4 підпунктів).Якщо ж на підставі поданих даних ВЛК приймає висновок про останньому підпункту (з виключенням з військового обліку), то така особа перестає бути в\з запасу і поновлюватися на обліку в подальшому має право лише з її згоди.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    На жаль, не до кінця усе зрозуміла, тому прошу Вас ще раз *тлумкові* роз"яснити:
    Людина не служила, і йому зараз 23 роки (1991 р.н.).
    Спершу мав відстрочку по навчанню, а потім - через проблеми зі здоров"ям (важка астма).
    Як можна дізнатися, чи встигли його зняти у запас?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Не встигли, бо 25 ще не виповнилося.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Тобто його якщо і призивають, то на строкову службу? І він з 3-тьою групою може розраховувати як мінімум на відстрочку?
    Я все вірно зрозуміла?
    І чи було десь таке, що строковиків обіцяли не відправляти в зону АТО?
     
  16. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Президент обіцяв то неодноразово, ті хто на строковій службі йдуть в армію на 1-1,5 року, але не їхатимуьть відразу без навичок в зону АТО. як на ділі буде - сказати проблематично. маю кількох знайомих віком до 25 то їм ще цієї хвилі не присилали ніяких повісток мобілізаційних, напевне прийдуть уже строкові повістки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Бо до 25 і не можуть мобілізувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    минулих разів їм приходили повістки і то досить активно, вони зявлялися в воєнкомат, мали там якійсь розмови, але як бачимо, нікуди їх не забрали)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо до 25 років людина вже встигла стати в\з запасу ( військова кафедра вишу, служба в армії, переведення у запас на підставі комісування за станом здоров я...) і немає підстав для відстрочки- можуть.
    строковиків у зону АТО не направляють до закінчення їх строкової служби і переведення у запас або продовження служби за контрактом.
     
    • Смішно Смішно x 1
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    відомості має лише військомат і сам чоловік ( він же мусить знати, чи є у нього військовий квиток). я вам цього не можу сказати. Якщо людина мала би бути призвана на строкову службу, але через проблеми із здоров ям- комісована по непридатності служби у мирний час, але була визнана обмежено придатною чи придатною у військовий, скоріше за все- вона є в\з запасу. Має ще значення категорія: при обмеженій придатності по "В" - це в \з запасу. Повіністю від служби звільнялися за станом здоров я лише по категорії "Д"_ тобто "не придатний" узагалі. Наприклад, за наказом 402 при астмі повністю непридатними визнавалися при діагнозі "тяжка персистуюча бронхіальна астма" .При середній та легкій - непридатність у мирний час, індивідуально визначаєься - у військовий, легкій тяжкості і при інтермітуючій формі- це непридатний у мирний і придатний у військовий.
    з 3 групою на строкову службу не призивають- це відстрочка за станом здоров я. А якщо категорія "Д"_ то і зняття з обліку узагалі.

    Gajka,
     
    Останнє редагування: 11 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 2
    • Інформативно Інформативно x 1