Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  2. Krasolka

    Krasolka Member

    Біолог дуже специфічний , моя мала відмінниця , біологію любить , але всі його ужимки і дивна поведінка - це вже занадто і оця солодка парочка з вчителькою хіміі , і залежність пропорційно оцінки - це є факт . Стосовно математики для вступу в фіз-мат ліцей займаємося ще й з репетитором правда 1 раз в тиждень , хоча математика в нас іде дуже добре і оцінка висока , але потрібно ще дозайматися . Мала спить і бачить поступити в фіз-мат ліцей , бо не хоче 2 роки потратити на репетиторства і зайві витрати коштів і часу .
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  4. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Щодо репетиторів. Як діти мають зі всіх предметів репетиторів, то навіщо та школа-- щоб 6-7 годин втратити щодня?
     
    Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    питання риторичне:). Як і відповідь на те, для чого батьки беруть репетиторів дітям ще з початкової школи :). А далі- йде тільки по наростаючій.Ну і апетити у деяких вчителів ростуть пропорційно попиту. Що не завжди означає якість наданих послуг ( а варіант- щоб просто хорошу оцінку в атестаті намалювали).Зрештою теж один наш товариш не так давно( чий малий теж вчився у Класичній, до речі), пішов іншим шляхом- 11 клас вони закінчили екстерном ( тобто за 1 рік пройшли і здали 2-річну програму) і далі він малого за кордон відіслав продовжувати навчання.
     
  6. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Та школа взагалі дорого обходиться)) Завдяки всіляким зборам і "неформальним відносинам". Та вже в 2 класі практично всі (не всі, але переважна більшість) діти ходять до репетиторів з англійської, бо з уроків толку недостатньо (і це в спеціалізованій школі, і тільки 2 клас!) В нас там племінник вчиться в 2 класі, тому пишу. В старших класах теж як не "сконтактуєтесь" з деякими вчителями, то можуть бути, м'яко кажучи, необ'єктивними до дитини. Школа вже давно не та що колись, а високі оцінки і знання нглійської переважно заслуга дбайливих батьків і репетиторів, звичайно (особливо в старших класах).
     
    Останнє редагування: 7 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Krasolka

    Krasolka Member

    Ми в 5 зараз навчаємося в лінгвістичній сума в місяць до 70 грн +- б тільки обов"язкові (охорона , фонд школо , клас, 3-тя мова ) З англійською проблем не має , з репетитором не займаємося . Все всигаємо і більше того я не бачу потребу в репетиторі . Вивчаємо і німецьку і чеську самі . Контактувати з вчителями якось особливо не контактуємо , лише збори . Так що це як попадете і мажорів у нас в класі не має , дідки дружні .
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  8. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Супер, що в вас так:good: Значить з дитинкою самі гарно займаєтесь і вона має здібність до навчання, старанна.
    Я просто в основному чую саме такі відгуки про цю школу, від абсолютно різних людей. От нещодавно одна знайома казала що планує давати в 4 школу малу, то їй доведеться досить далеко щодня туди її возити, якісь додаткові курси відвідує дитина. Суму назвала, то я в шоці була з тих цін за занття. То казала що "мусить чимось жертвувати щоб вчитись в такій школі, бо там так має бути добре". І, до речі, сімя там реально з багатих людей. Мій племінник перед школою там же, на базі в 4-ї шк. ходив у Горішок, йому подобалось, але, як каже його мама, вже з 1 класу вчителі щось таке показують (в т.ч. на зборах), і в 2 класі практично всі з репетиторами- мені таке не б не сподобалось. Розказувала що як малий 1 класі був, то вчителька на уроці одній дитині сказала "з таким рівнем мови сюди не приходить, що ти тут забув", хіба це педагогічно? Даєш дитину в англійську спецшколу, а що в результаті? Самі займайтесь і буде вам щастя? І дитина та розумна, має високі бали. Але щоб з початкової школи заохочувати репетиторство - то вже занадто. Ще одна дочка друзів, закінчила цю школу, саме лінгвістичну гімназію, пару років тому, з медаллю, то і з англійської мала репетитора, і з інших предметів, і казала що практично всі так. ЇЇ батьки тепер кажуть що вдруге б дитину до тої школи не дали. Ще одні колеги по роботі старших дітей вчили в 4-й початковій, потім їх діти перейшли в математичну гімназію чи ліцей (точно назви не знаю, але вони талановиті до математичних наук), а от молодшого казали передумали давати в 4, дали в іншу і кажуть що тепер можуть порівняти, і нічим та школа не уступає 4-й, дуже задоволені, плюс ще те що дитина себе вільніше і комфортніше взагалі почуває:)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Знову задам питання, яке мене мучить, хоча це і заїжджена пластинка: 6 чи 7?
    Я вже твердо вирішила, що віддаєм до школи Романа в 7 рочків, але слова завідуючої знов збили з пантелику. Вона повторює, що ми тормозитимем його розвиток, що він один з кращих в групі по розвитку логіки, і т.д.
    Каже що психологічно готовий.
    Ну і читає по складах, рахує, додає, все хапає сам, ніхто з ним особливо не займався...а тут знов таж програма в садку, ті самі заняття, уроки. Вобшєм, сказали, що нам на дитину байдуже.
    Що про це думаєте? Всеж в 7? Чи таки в 6?
    Я особисто в ньому готовності до школи не бачу зовсім. Ні посидючості, ні уваги, ні терпіння він не має.
    Ну і ще, хто має інформацію для роздумів - в нас в зоні досяжності три школи, 68, 60, і 15. Яку обрати? Ту що ближча але гірша, чи ту що далі, але сильніша?
    До 68-ї рукою подати, а до 15-ї добрих 20 хвилин чалапати ну і купу разів дорогу переходити.
     
    Останнє редагування: 7 Березень 2015
  10. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Ми йдемо в 7 і мені по барабану хто що думає. Малий добре читає, рахує в умі, розуміє принципи множення і ділення і багато чого вміє, тим не менш до школи він наразі неготовий. Власне нема посидючості, рука неготова до довготривалого письма, малий не розуміє нащо йому та школа і те навчання в такому форматі, щоб сидіти на місці і довго слухати. Плюс я маю серйозні сумніви в його аж такій самостійності, щоб нормально себе обслуговувати в школі. А там, поживемо-побачимо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  11. Skifia

    Skifia миється в бані

    Племінниця йде в 6 років, дитина розумна, любить щось нове вивчати, в садку кажуть що "серйозна дитина". Так що то можна вирішити тільки по вашій дитині індивідуально. Я не бачу змісту лишати ще на рік в садку (що він там нового навчиться в тому садку?) розвинену і готову до школи дитину. То регрес якийсь, тим паче якщо вихователька каже що він готовий до школи. Але вирішувати тільки вам:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. unsure

    unsure Well-Known Member

    В нас така ситуація була минулого року. Ми багато з вчителями спілкувалися і з вихователями, і всі в один голос говорили давати в 7. Будем ідти цього року, нам буде 6 і 10 міс. Читати ми вміємо, рахувати, додавати, з математикою в нас все гаразд. А от писати, то катастрофа, ну не получається йому. За посидючість взагалі мовчу, для нього важко 10 хв спокійно посидіти, а головне мовчати то і 1 хв не може. Він в мене як радіо, незнаю як буде в школі дуже за це боюся. Так само маємо делему, між ліцеєм біля самого будинку, і звичайною школою трошки дальше, потрібно пройтися 10 хв. Боюся що моя дитина без репетиторів ліцей не потягне.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Krasolka

    Krasolka Member

    Ми в молодшій тут не вчилися прийшли з "Джерельця " вибір впав майже спонтанно , бо старша донька навчається в класичній , тому й сина сюди не віддала , бо вже добре вникнула в систему , тут також є репетиторство , причому є одна пані , яка наберає по 5-6 чоловік садить в авдиторіі -це такі додаткові заняття . І мажорів там теж вистачає , був на нашій пам"яті прикрий випадок , коли дівчатка вивернули однокласниці светерок і на побачену фірму почали кивати -Турція фу . І ще багато того , з чим доведеться ознайомитися , тому вирішили , що возити не будемо малого знову . Новий директор просто супер , діти в класі адекватні тай з вчителями на паралелі повезло . Класна дуже переживає за малявок , англічанки вимогливі . Чеська має особливий підхід до дітей . Істричка і світова літ - дуже добрі фахівці .Інформатика складна , я б сказала в універі ми на 3 курсі мали такі завдання . Задають домашнє і в робочому зошиті і малий робить на домашньому компі зберігає на флешці і несе на перевірку . Матиматика дуже потужна , часті контрольні і самостійні . Не мають часу розслабитися . З природи постійні реферати і проекти . Вчитель з укр. мови дуже креативний . Наші діти вже виступали до Дня мови . Діти вітають класну плакатами , самі іх роблять на перервах , клеять , малюють , складають вірші . Був гарний вечір з конкурсами до Дня валентина .Так що не можна однозначно говорити .
     
  14. unsure

    unsure Well-Known Member

    Невже діти такі злі? Як я цього всього боюся в школах.
     
  15. Krasolka

    Krasolka Member

    Вони є в усіх школах , і в звичайних і в гімназіях .
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у брата мала тут закінчує 4 клас, у однокурсниці і коліжанки- 2 дтей ( молодша школа і 7 клас)- немає тут такого "страшного", як говорять і пишуть. Звісно, що як і в кожній школі та класі є діти-мажори, є батьки, які будуть з тої школи не вилазти, але загалом- все як у всіх і нічого екстраординарного
    :). Така ж історія була здитиною моєї ж теж хорошої знайомої у звичайній 66 школі. Там дівчата у молодшій ще школі так цькували деяких своїх однокласниць за одяг і інші речі, що та таки дитину звідти забрала. Від цього ніде не застрахований. Мало того,у попередній нашій приватній гімназії були діти дуже крутих батьків. Так от- якраз мажорства там було куди менше, ніж в державних школах. Ну але це теж система- і як повезе. Коли в класі 30 і більше учнів, завжди знайдеться "паршива вівця". Наразі в нашому теперішньому класі такого мажорства немає. Натомість знаю, що в паралельному-є випадки.
     
  17. Ная

    Ная Well-Known Member

    Я давала в сім і ні разу ще про те не пошкодувала, при тому шо Софійка здібна до навчання дитина.
    А Ромчика нема можливості з садка забрати і цей рік використати, наприклад, на заняття англійською ? В школі, навіть спецшколі, добрих знань з англійської дітям бракує, а писати-читати вчать всіх :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    То в Джерельці таке неподобство було? В початковиій школі?
    Та однозначно, що є і позитив і діти є хороші, і вчителі що працюють старанно є, тим більше чула що з приходом нового директора починаються зміни в кращу сторону. Але повірте, я добре знаю що і як там робиться, і то вже настільки там "налагоджено", що невідомо коли зміниться) І так, мажорні діти бувають різні :d23:
     
    Останнє редагування: 7 Березень 2015
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    та ж ось ясно написала форумлянка:
    _________________
    не так все трагічно в лінгвістичній, наскільки ви налашовані :). Такі явища є абсолютно в усіх закладах. Це загальна шкільна система. Міняти систему. Бо в кожній школі процвітає і репетиторство, і неформальні відносини, і мажори, і побори, і батьки теж по різному "співпрацюють" з вчителями. Коли дитин в школу ще не ходить, то зі сторони може ще жахливіше виглядає. А коли дитина вже шкільного віку, батьки хочеш-не-хочеш приймають правила гри тієї системи і сприймають як "данність". Бо боротися мало кому хочеться.Парадокс: але в приватній школі, де по ідеї добре фінансово забезпечених батьків ( причому реально дуже добре забезпечених)- досить багато, мажорства куди менше, ніж в державних школах. Психологічний клімат між дітьми- спокійніший.І батьки теж по вчителях не бігають, гроші не носять.І спілкуватися з ними навіть простіше, ніж з деякими батьками у держ. школі.
     
  20. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    @Fleshka
    я теж "голосую" :) за варіант "7 років".
    Нехай побуде ще рік безтурботною дитиною (а ви - безтурботною мамою), в нього попереду 15 років навчання - встигне навчитися! :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1