Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я також сама приїхала в пологовий. Причому, в 8 приїхала, в 9 вже народила. В багажнику мала ВСЕ необхідне і для дитини, і для себе, і на виписку. Тільки вибігала час від часу на вулицю і брала по потребі. Це дуже зручно, скажу вам :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Смішно Смішно x 1
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    кума таке саме казала. Вона була з мамою і з дочкою на костилях в Сантіно. Я збиралася до них - повечеряти, вона дзвонить і каже, що їй відійшли води і вона їде до мене, щоб віддати мені доцю. Маму висадить біля хати і поїде в роддом, я в шоці. Я забрала Ніку, а вона поїхала в роддом, мій чоловік слідом, не хотіла, щоб він сів за кермо її машини. Приїхали на місце і вона за годину народила сина. Кум приїхав на наступний день ввечері з Тернополя, то кума вже була в нас вдома з малим.
    Мої мОзги того не розуміють. Як так?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    То чисто як про мене. Бажання навчитися було шаленне. Але! То мала бути своя машина, не татова/мамина. Перші рази самостійної їзди - жах. Чесно, було страшно. Особливо я боялася кілець. Мій пунктик - кільце біля Південного. То коли я пішла в школу Реги, мій інструктор мене разів 5-6 за заняття на те кільце заганяв - щоб я поборола свій страх. Й нічого, пройшло.
    А як їхала з братом й братовою від свого дому до вул. Сихівської по Кавалерідзе, то аж трусилася спочатку вся, хоч там швидкість й рух мінімальні. Сама тепер не знаю, чому мені аж так страшно було.
    А тепер - їзда то такий каааайфффф!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    аналогічно, і ще назло всім тим хто вперто твердив що я блондінко і вміння достойно їздити мені недосяжне.
    Але щоя хочу сказати стосовно того що дівчата пишуть що ще не відчувають в собі сил виїхати на дорогу. Допоки крутитись на майданчику в тепличних умовах, ніколи не дізнаєтесь як воно бути на дорозі, і завжди здаватиметься що це складно, страшно, ви ще не готові і т.д. Але тоді ви ніколи не будете готові. А страх бореться тільки досвідом.
    У мене особисто було навіть з інструктором, що треба їхати і я ніби ж хочу навчитись, а десь всередині сидить червь який каже, а може ну його, нервуватись, впрівати, може пропустити разок.
    Пізніше коли вже без інструктора, і я вже сама їздила, були такі дні що я сама собі шукала відговорки щоб не їхати, ну тобто іхала би непогано, але якось сама себе боялась.
    Вихід один - я всюди на машині, навіть малу завезти в школу на підготовку, в сільпо за молоком, до перукаря, куди завгодно, пішки хіба в межах 20 метрів від будиинку. І оце почуття невпевненості пройшло. Більше того, я такий кайф відчуваю коли їду, то не описати, у мене як перегрузка в голові йде, все проясняється, життя яскравішає)))

    Ага, і ще, нарешті чоловік заспокоївся, бо він періодично ще питався чи я впевнена що кудись доїду без пригод. Тепер каже - їзжай куди треба, хочешь сама, хочеш з дітьми, машину тільки не забудь заправити.

    п.с. за 5 міс. самостійної ізди без чоловіка 3 рази ризикувала потрапити в ДТП, по своїй вині ( заїзд в кільце, виїзд з кільця, і після кільця перестроювалась з правого в лівий ряд нагло, висновки зробила, роботу над помилками теж), 1 раз бампером заїхала в стовп ( притиснулась зі звуком)), бампер цілий, стовп теж, тепер я обережніше там вирулюю)) але це теж досвід і ті уроки засвоюються кращє ніж мені про них росповідали теоретично.
     
    Останнє редагування: 19 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    та ні, я з інструктором вчилась виключно на приватних уроках, курсі ніколи не відвідувала. І власне всі заняття ми їздили не по справах інструктора, і кожну годину відпрацьовували різні ситуації ну і саме вміння. Можна було б кататись до китайської пасхи, але це все був мій час і мої гроші, який сенс мотати кола "1а-2а-стоп" по майданчику якщо це ні на мить не наближує мене до водіння авто в реальних умовах.
    Хтось скаже що наближує, можливо, когось, мене б не наблизило. Як і впринципі водіння з інструктором, водіння з чоловіком, і самостійне водіння це все є велика різниця. І габарити авто, можна хоч 3 місяці їздити між фішек, але справжні габарити тільки між справжніми машинами відчуєш і усвідомиш.
     
    Останнє редагування: 19 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  6. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    О я знаю цю школу в мене знайомий там навчає)Олег називається.Ну це знайомий знайомої)
     
  7. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, а ціна в школі Реги вже включає пальне? Тобто якщо я беру курс на своєму авто, то сплачую 1840 грн і заправляюсь сама?
    --- дописи об"єднано, 19 Березень 2015 ---
    ну і по темі: наразі мої досягнення то поїздка в Брюховичі-Бірки і по Львову вночі. Найкраще коли муж "після забави")) Інакше нервується і мене нервує.
    Найбільше мене напрягає його бажання щоб я їхала накатом, а мене то дратує і знаю що так не можна робити.
    А ще важко їздити на нашому авто, бо воно велике (Мерседес Віто), їздила на Пасаті, то зовсім інша справа, набагато легше.
     
  8. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    так
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    В мене подібна була ситуація. В мене вже і права були, і власне авто, а я переконувала чоловіка (тоді ще хлопця), що мені дужже добре на маршрутці їздити. Я теж коли з Личаківської автошколи на дорогу виїзжала такий стрес отримала, що років 7 відмовлялась за кермо сідати. Я тоді думала, що це зі мною щось не так, що це я якась не правильна. Вже коли мене чоловік в Регу записав, я зрозуміла, що може це не тільки в мені проблема була.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    З гірки на нейтральній?...Я так ніколи, ніколи не їжджу. Не знаю, хто десь колись сказав, що нібито так капець яка економія палива. Але я дивилася відео, де цю теорію якраз рознесли в "пух и прах" - що економії нуль, а ризиків огого. Я й раніше так не збиралася робити, але на початках, як їхала з братом, то він все бурчав збоку, щоб вибити на нейтральну й котитися з гірки.
     
  11. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    мій може і на рівній дорозі розігнатись і на нейтралку кинути... Використовує будь яку мінімальну гірку. Теж каже що то економія, але мій інструктор казав що та економія не настільки велика щоб наражатись на таку небезпеку. Ми з інструктором як про це говорили, то він вирішив мені то показати наглядно. Їхали з Брюхович у Львів і з тої гірки пустили машину накатом. Швидкість росте, серце вискакує, машина некерована.
    Має хтось посилання на ту статтю про економію?
     
  12. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    --- дописи об"єднано, 19 Березень 2015 ---
    @Made in USSR Ви можете брати не курс, а окремо по заняттях. Я, наприклад, оріэнтуюсь сама що ще би хотіла допрацювати і домовляюсь на час, який мені підходить. Хочу ще парковку задом і наіздити складний для мене маршрут, яким часто треба буде іздити, то візьму ще 2 заняття, але в мене механіка. Подружка на автоматі, то брала всього 5 занять з нуля.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    перше, що гугл видав
    http://www.segodnya.ua/economics/av...od-topliva-i-ne-dat-sebya-obmanut-504867.html
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    І я розповім про "нейтралку" з гірки. З моїм немаленьким досвідом на машинах які не старші 15 років (тобто "комп"ютеризована система" - розхід на нейтралці з гірки НІКОЛИ не буде меншим. Перевірено особисто мною на 3х машинах: Опель Зафіра, Тойота Королла і ВАЗ-111(так-так, навіть на ній)
    різниця між скочуванням з гірки на 5-й передачі і на нейтралці порядка 2-х літрів! При чому на передачі розхід менший.
    Плюс на передачі контроль машини.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    а я вчора сама наважилась поїхати по новому для себе маршруту через Городоцьку-центр на Погулянку. І туди і назад тягнучки-перебігаючі пішоходи і т.д. За кермом чулась ніби спокійно, а вдома голова розболілась. Але то діло практики.
    Дівчата, хелп. Мені завтра потрібно від Пекарської добратись до центру зайнятості. Як туди доїхати? Я приблизно уявляю - Франка-Вітовського-Сахарова-КН.Ольги. А як вибратись на Франка?
     
  16. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    тим самим маршрутом від центру зайнятості через наукову і на кн. ольни, через кільце на кн. ольги в низ, тоді сахарова, вітовського, франка
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    я мала на увазі з Пекарської на Франка як виїхати? я можу повернути на Тершаківців, а далі - повернути на Левицького і там на перехресті повернути наліво, чи доїхати до Зеленої, а там можна направо повернути до пл Петрушевича і далі вибиратись на вул Франка, чи як? Я просто боюсь раптом наткнутись на заборонний знак, щоб не розгубитись, тому випитую:girl_smile:
     
  18. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    тут не підскажу, завжди орієнтуюся по ходу, просто помаліше їду, а район Пекарської з прилеглими вуличками не знаю
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    дякую, вже вияснила :girl_smile: З Тершаківців на Левицького і там повернути на Конопницької і на пл Петрушевича... как всьо сложно:girl_crazy:
     
  20. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    гляньте на гугл-мепс чи на яндекс-картах)))

    з Тершаковців направо на Левицького (якщо їхати з Тершаковців прямо, то на Зелену можна тільки вверх), і в другий поворот наліво (бо в перший поворот - цегла), виїдете та перехрестя Зелена-пл.Петрушевича біля того оф.центру,

    на світлофорі їдете прямо
    до Ш.Руставелі, там поганеньке перехтестя, бо дуже активне, вам наліво, на перехресті Ш.Руставелі-Франка вже на світлофорах (дорога трохи розходиться: лівіше (на Стрийську вверх) і правіше (на Зарицьких і на Франка направо)), в цьому місці їду прямо на Зарицьких (дорога до Парку культури) до кінця і там спочатку направо, а потім наліво на Вітовського :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1