Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Зняла і перестав пісяти))
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  2. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    А в нас процес привчання був майже безболісним. В 1 рік і майже 11 місяців (з 1 березня), сам сів на горщик. Той день я його пустила бігати без штанів взагалі, і час від часу питала чи хоче пісяти. Пару раз попісяв сам і покликав мене виносити. Какає теж тільки в горщик. Памперс вдіваю тільки на прогулянку, в більшості випадків повертається сухим і на ніч - теж майже завжди сухий. Вдень трафунків майже не буває - хіба не добіжить, або я не почую.
    Тепер думаю як то його вчити на вулиці стояче пісяти..
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    І я так хочу...
    Я просо понити прийшла - вже втомилась від калюж на ліжку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В нас такий ні то трабл, ні то щастя. Мала категорично не пісяє в памперс. Ми висаджуємося майже з народження, тому мене то не дивує, але мучить таке питання. Вдома вона пісяє часто (раз в пів години-годину), а коли ми гуляємо, то може і 4 години терпіти. То шкідливо для неї, правда? Я розумію, що треба шукати місце і самій пропонувати попісяти, але якось не зажди те місце є під рукою, поки ще прохолодно. До слова, в штани вона люрить без жодних перепон, тобто не вдягати зараз памперс надвір теж не вихід.
    Наніч те саме: якщо вдягну звечора в багаторазовий підгузник, то десь через 3 години розбудить мене і кричить "ка-ка" (то в неї і пісяти, і какати означає), а якщо покладу в трусах, то зальорить ліжко і буде далі спати.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Ми доні зняли підгузник на ніч лише десь в 3 роки, при тому що вдень вона ходила без нього десь з півтора роки. Я все не наважувалась, бо на ранок той підгузник був дуже повний. Ну ніколи вона не прокидалась з сухим чи майже сухим. Як зняли підгузник, то садив її чоловік два рази на горщик вночі (в 1й і 5й), але побачив, що другий раз вона майже не пісяє, то садив лише у 1й. То була її година, якщо не садили- калюжа. Так було кілька місяців. А потім вона сама почала вставати. Колись прийшов чоловік садити, мала спить - а горщик вже не пустий. І якось з того часу або сама встає, або починає дуже крутитися, щось стонати, ніби хоче в туалет, але не може збудитись, ну то садимо. Але зараз їй 4,4, то рідко коли встає, переважно спить всю ніч.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  6. Mari

    Mari New Member

    Привіт, дівчатка! я от недавно зареєструвалась тут ) все читаю-читаю.... мабуть, пора і мені долучитись до даної теми, бо щось ніяк не можу дати собі раду з тим горщиком ( нам уже 2 рочки минуло і ми все ще у памперсі, горщик купили ще десь пів року тому і навіть пробували до нього привчати і ніяк ( синочок посидить на ньому, а потім встає і через декілька хвилин вже памперс повний. і не хочу його на силу на ньому тримати... мабуть, потрібно знімати памперс на день, надягати трусики, забирати коврики ))) і вперед.... інших варіантів не бачу ( думала купити тренувальні трусики, як кажете, вартує? буде від них якась користь?
     
  7. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    тренувальні трусики вам вже, мабуть, запізно :) Тут варіант один - повністю забрати памперс, питати, висаджувати. Наприклад раз в півгодини. Та й зрештою, дитина мусить подивитись, повивчати куди воно тече, що таке мокро і зрозуміти що це неприємно. Тому як тільки трішки потепліє запасайтесь, колготками-штанцями-шортиками і вперед. Я зі своєю малою у 1.3 десь за два міс привчилися :) Чому пишу"я" бо вважаю що і батьків треба привчити до горщика ;) Не розслаблятися, "сікти" інтервали, вивчати дитячі сигнали.
    Думаю, ви скоро навчитеся, дитина в такому віці швидко зацінить період без памперса. Головне не сварити, і хвалити щоразу за успіхи :)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Mari

    Mari New Member

    Ви праві, думаю дійсно зацінить відсутність памперса, бо бачу, що він не дуже задоволений коли я його одягаю і навіть намагається зняти ) будемо пробувати, я теж схилялася до думки, що ці тренувальні трусики уже не для нас. купимо звичайні і вперед, нехай от тільки потепліє )))) і мабуть треба набратися терпіння! дякую ) І ще от думаю, може то його відразу по дорослому стоячи вчити, може так легше буде, ато я його вже певний період намагалась висаджувати на горщик, то він на нього тепер так з підозрою дивиться (
     
    Останнє редагування: 25 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Я за порадою, моя Аня вже місяців 7 чемно ходить на горщик без трафунків. Підгузника вже теж з минулого літа не одягаємо взагалі (ночі, на щастя сухі) Проситься завжди і чітко та голосно на вулиці чи в гостях, вдома ходить собі мовчки на горщик і постфактум повідомляє. Все було так ок донедавна, а от на днях почалися приколи - вона трохи "підпісьне" в трусики, а потім вже біжить на горщик чи проситься. Спочатку думала, що забавилася, не втримала, але ситуація вже кілька днів така, що при кожному пісянні потрібно змінювати труси. Не сварю, не серджуся, просто питаю і намагаюся вияснити, що сталося, але по ходу, дитина сама не розуміє чому так і щиро дивується, що трусики знов мокрі. Це може бути від переохолодження? Підозрюю, що почалося, як почали на майданчику сідати на гойдалки, горки і т.д. Але дискомфорту при пісянні я не зауважую, нічого нового і незвичного останнім часом в нас не відбувалося. Не розумію, що це і як то виправити. Хтось мав щось подібне після того, як налагодилося ідеальне відвідування туалету?
     
  10. gamma

    gamma Well-Known Member

    Ми привчаємся до горщика вже 4 міс, але поки безуспішно. Поки сідаєм після кожного сну, але шось зробити входить з перемінним успіхом. Вдома по можливості знімаю памперс, ходим просто в колготочках, то за 2-3 год їх йде в нас до 5 шт. Вдень спить малеча теж без памперса. Інколи попісяє в горшочок сама, правда настоячи, поки ніхто не бачить. А скільки в кого часу йде на те, щоб не боятися вивести своїх діток без памперса на вулицю?
     
  11. Mari

    Mari New Member

    Ого, 5 шт за 2-3 год - треба робити великі запаси на період віддівчення від памперсів!
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Зазвичай перерва десь годину між попісами. Просто дитина інакше почувається без памперса. Думаю, якщо довше побуде без, то будуть і перерви довші. Тим більше може тримати: типу починає пісяти і стає моко, тому стримується і не випісює все за раз. Садити на горщик і просити попісяти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    У нас перший сезон привчання був майжеідеальний. Може ми частіше садили і питали , але таких мокрих плям не пригадую. Десь з минулого літа мала теж отак може "підпісяти". Я собі пояснюю тим що "забавилась". А ще нова фішка "звертання уваги"- Данця хоч вміє сама сідати, роздягатися і вдягатися, але часто може стати біля горщика горланити на всю хату "пісяти" і люрити в колготки:)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    Плануємо в травні з дитиною на море. Щось я розгубилась. Дитина ходить на горшок, якщо злаплю. Сам не просить. На морі з тим важко думаю буде. Купляти надувний горшок? І ходити з ним по території готелю? Тоді виходить, що підгузниками треба запастись добряче. Ну ще з одноразовими зрозуміло можна купити там, а от купляти малому водонепрокні підгузники для купання точно знадобиться. Тоді їх треба дуууже багато? Як варіант купити Підгузник для плавання багаторазовий. Бачила такий в mothercare. Жаба дусить дати 650 грн. Може є якісь аналоги?
     
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    А мені підкажіть, чи та непромокаюча простинь дійсно дієва, чи бувають трафунки. Хочу замовити(тут на форумі) але хвилююсь, бо дійсно щкода матрацу. Вирішила спробувати. як тут писали вище- просто зняла підгузник і:ok:. Хоч малий ще на нічному підсосі, але, сподіваюсь, будемо прокидатися і ходити на горщик.
     
  16. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Ми спимо вже 3 роки , нам суперово, важливо щоб тканина була дихаючою, тоді влітку не буде парити.
     
  17. fmv

    fmv Member

    Приєднуюсь до непосидючих Владів :) Нам рік і місяць. Ні секунди нехоче сидіти на горщику. Думала бачить що ми ходим в туалет то буде повторяти за нами, то купила сидіння на унітаз з сходинкою таке гарне кольорове. Пробувала садити, та де встає. Зараз на день одіваю трусики думаю буде мокро то почне чухати голову що то робити. Бачу йому всерівно бігає і виду неподає що попісяв або покакав. Але ті Влади...
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    В нас те саме, попісяє - мокро їй - реакції ноль( чого б це:girl_in_dreams:
     
  19. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ми їздили на море коли дитині було 1.3 р. і в 1.7 р., обидва рази використовували одноразові підгузки, на день в море чи басейн без підгузка або вдівали купальник, ніколи не було проколів, а так у візок, в ресторан, на ніч були у підгузнику. Горшок із собою не брали, підгузників пішло в три рази менше ніж вдома. У вас хлопчик то має бути простіше в плані пісяння (навчіть стоячи), ну і у візок стелила складений рушник. Гарного відпочинку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Ми мали під час віруски 2 роки тому, то допоміг чай з листя брусниці , дала буквально 2-3 рази і допомогло .
     
    • Подобається Подобається x 1