Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Дівчата не знаю як правильно сформувати питання, але чи може бути одночасно дві алергії? Поясню що маю на увазі : малій майже 7 міс зараз, в нас типу АД - на ніжках кілька плямок і чуть- чуть на ручках, але я зараз на дієті ( так як годую) + зволоження - словом видно прогрес, і то все потихеньку заживає, але на щочках повискакували малюсінькі бугорочки ( ну бо ніби не прищики, а описати не виходить) така шороховата шкіра і це зовсім не схоже на те що на ногах. Чи може то від слини таке?
     
  2. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    В мене i в старшого, i в молодшого- щiчки та пiдборiддя як корочкою такою покритi. Хоч я постiйно зволожую кремчиком тi дiлянки. В старшого- то не эдина проблема, iх дуже багато, а в малого , поки що iнших проблем з алергiэю немаэ.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    А може то реакція самої шкіри на перепади температури?
     
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    можуть бути і висипи різними, і фактори впливу різні
    в мене в малого теж різні висипи і як харчова алергія так і вплив інших факторів
     
    • Корисно Корисно x 1
  5. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в нас було таке саме. На ніжках все вже пройшло, а щічки далі мають малесенькі прищики, правда я вже цим перестала сильно перейматись, бо в старшої щічки такі ще досі є коли на вулиці холодно і проходять коли тепліє, на літо все щезає, на зиму знову дрібнюсінькі з"являються. Мені лікарі пояснювали що це тип шкіри в малої такий, що так реагує на температуру повітря, сама не знаю чи то так, але іншої відповіді просто не знаходжу, бо за 8 років малої багато експерементувала з дієтою, мазюками і т.п., а результату не бачу. Ще кажуть воно само минає, в когось до 3 років, в когось до підліткового віку.
    Не знаю чи в вас таке саме, але в нас ось так от..
     
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    На жаль, в нас ця проблема присутня весь рiк. Тобто, не тiльки взимку, а й весною i лiтом одним цвiтом. Кажуть, що проблему зi шкiрою дiти переростають. Я дуже того чекаю. Але ще ж э алергiчний бронхiт (хоча 3 мiс. пропили сингуляр- стало набагато краще, майже зовсiм перестав кашляти), а з алергiчним ринiтом поки ради не даэмо. Нiс дуже закладений.Купили небулайзер, дихаэмо фiзрозчином, тiшу себе, що трохи меньше вночи хропе, але... Хочу сходит зробити тi насiчки на шкiрi( до 6 рокiв вiдмовлялися нам дати направленная, казали- неiнформативно). Зараз 6 рокiв маэмо, то пiдем робити. Я вже казала, що по кровi нам, чомусь, неiнформативно було. На котiв показало, що реакцii немаэ, а на справдi виявилося- ще й яка реакцiя.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дівчатка, писала вище про те, що нам ставили діагноз атопічний дерматит, потім його відміняли, назначали інше. Врешті так мені дитину налікували-нелікували, що потрапили в Охмадит на стаціонар з гострою кропивницею. Я щось в такому шоці, бо це вперше у нас був алергічний висип і щоб отак відразу втрапити під крапельницю, це жах. Дуже злосна і нікому не рекомендую алерголога із поліклініки на Орлика (якщо не помиляюсь, то є завідувач алергологічного відділення, такий старший, сивуватий) - огляд поверхневий, допитатися нічого неможливо, діагноз виписує за хвилину, саме він не побачив спершу у дитини висипу алергічного походження (сказав, що вірусне), а коли дитину всю обсипало, сказав щось там вколоти і виставив за двері, хоча потрібна була госпіталізація.
    Зараз ми вже два дні капаємся (супрастин, дексаметазол і ще щось одне), приймаємо по півтаблетки Алерсісу і маємо ще 2 дні капання точно, далі буде видно. В дитини висип вже стає інакший,в певних місцях почав бути менш виразним,зникати, от тільки минула ніч була неспокійна, розчіхував собі ніжки (там найбільше посипано), мусила весь час пильнувати. Хто мав такі проблеми, поділіться, як з того вийти і не допустити повторення? У мене дитина до цього часу взагалі не була алергічна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. analastanka

    analastanka тень на стене

    ППКС. Раджу обходити того "лікаря" за кілометр
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я думаю не переживайте так, хоча дитинку дуже шкода. В мене сестра мала гостру кропивницю, то це вона так думає на амброксол таблетки, які вона і раніше приймала, але того разу висипало. Лікарі сказали, що не можутт визначити від чого то. Я це веду до того,що не факт, що це колись повториться,так просто вийшло, що відбулась така алергічна реакція організму.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    І в нас діагноз АД, лікували різними мазями, кремами, препаратами-результату 0, ми на ШВ, дійшло до того що все це розійшлося по всьому тілу, страшний зуд, то мокре, то сухе, то таке враження що жилізком припалили...Тепер прописали Адвантан-знаю що гормональний, але на малого вже не реально було дивитись, за два рази як і нічого не було, ще сказали нам поміняти суміш на Гіпоалергенну, а ми від неї і не какаєм, і рвемо дуже, тому ми рішили перейти на Малиш(укр). Як думаєте, велику роль грає це що суміш гіпоалергенна?
     
  11. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Трохи впливає звісно, але по більшості, якщо на молочне реагує. АД щось провокує, і треба старатися найперше шукати алерген, якщо не їжа, то що саме основне, що дає висип, впливає на нього.. температурні зміни, сухе повітря, тварини, кішківник, глисти, список добрячий. З гормонами не бавтесь часто, бо були позавчора в алерголога, дуже багато в пульманології з астматичними моментами лежать тих, хто захоплювався мазючками такими. Шкіра то чистенька, зате тепер на ліках. Треба просто набратись сил, відволікати, зволожувати і повітря і шкіру, не кутати, можливо перевірити глисти, попити бактерії, і вірити, що з часом мине.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    от мені цікаво в яких випадках госпіталізують? що є визначальним? тобто сила висипки чи сила зуду чи щось інше?
     
  13. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Переважно алергологічні відділення є більше пульмонологічними, і там лежать ті, в кого алерг. компонент виявляється в бронхітах, обструкціях, астмах. Я все ж вірю, що це все якось закладено, і шкірні проблеми не переходять в астми. Ну діатези ж раніше не переходили? Зі шкірними проблемами, думаю, то якби вже якась бяка приєдналась, або інфекцію занесли. А так вдома, або максимум денно якісь процедури. Мене ще цікавить, чи є якісь санаторії, де це лікують.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну це зрозуміло, був приступ чи ще щось
    а от власне не раз зустрічала розповіді, що от сильна алергія (власне без астматичного компотенту, я так розумію висипи сильні), поклали в стаціонар.. то ж цікаво чи є якась дійсна причина тої госпіталізації
     
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Напевно то лікар дивиться, може там вже язви або якійсь стафілокок занесли. А про санаторії щось чули по цій проблемі?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  16. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    нас лікар в Охмадиті госпіталізував, як тільки оглянув все тіло дитини, малий ще був дуже знервований і весь час плакав. сказала лікар, що капатися треба конче, бо стан серйозний. якби нашу висипку алерголог з Орлика діагностував швидше, то без цього можна було б обійтися. і справді на відділенні лежать дітки переважно з пневмоніями, бронхітами -всі кашляють жахливо. тому ми попросилися тільки капатися і додому, бо дуже страшно ще щось підхопити. малий й так чомусь від четверга почав кашляти, хоча з носа дуже виділень нема, слухали - теж все ок, а чого кашляє таким мокрим - поки не знаю.
     
  17. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    І мій почав підкашлювати, лікар слухав казав нічого, може це бути пов*язане з АД?
     
  18. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Ми теж переходили на гіпоалергенну суміш, спочатку ніби все добре, а десь через 2 тижні почало висипати. Звернулися знов до лікаря, перевели нас на Нутрілон Пепті- то підійшла. А на "Малиш" алергія була страшна.
     
  19. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Ми його також їли-не пішов нам(( І Нутрілон і Нан Гіпоалергенний....нічого доброго, а от зараз на Малишу і добре їсть його, і не зригує, і какає добре...а там будем бачити. Недавно почала прати в милі вручну, а то може то і порошок спровокував.
    А для зволоження шкіри нам помагає тільки Оілатум крем.
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2015
  20. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    У нас теж була алергія на порошок, не зрозуміла спочатку. А за кілька днів мене осінило. Всі речі, які прала тим порошком випрала в пральній машині на режимі 95 градусів без порошку.
    А дерматолог нам казала, що шкіра звикає до крему , треба їх міняти. Зараз теж користуємось Ойлатумом.