Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

  1. помешкання в місті

    30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

    11,8%
  3. будинок у місті

    22,4%
  4. будиночок за містом

    33,5%
  5. ваш варіянт

    1,9%
  1. Муська

    Муська Well-Known Member

    Тут треба вибирати пріоритети. Якщо усі працюючі , значить садок шукати або біля самої хати, або біля роботи того, хто на машині їздить і може привезти-забрати додому. Або тоді хтось сидить вдома, і не працює, і займається дітьми. Або наймати няню, яка буде возити дітей на гуртки.
    А хто сказав, що буде легко :girl_crazy:
     
    Останнє редагування: 13 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Дівчата, а яка зараз ситуація з житлом на вторинному ринку? На яку двокімнатну квартиру можна розраховувати з бюджетом до 40000 ₴ ? Можливо хтось планує купувати/продавати і має актуальну інформацію. Дякую
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

     
  4. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Так. Я шось думала що то значок доларів
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    $ - осьо долар.
     
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    Можна купити хрущовку чи панельку в не особливо доброму стані.
     
  7. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Можна купити простору квартиру біля 70кв.м в новобудові. А якщо всю суму зразу внесете, то ще й лишиться вам пару тис.
    Дочиталася, що ви питали про вторинний ринок. Зараз взагалі багато пропозицій і є квартири в нормальному стані, але метраж, переважно до 42-45 кв.м максимум.
     
    Останнє редагування: 19 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  8. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Але квартира напевно гола - штукатурка, без труб, електрики, ванни, туалету і решти, що пропонує вторинний ринок? Чи щось там та й є за ту суму?
    На ремонт ще скільки піде, щоб можна було б хоча б перейти жити.
     
  9. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Цікавить саме вторинний ринок, щоб купити і вселитись, а ремонт десь потім, при нагоді. Чула просто що зараз дешевшають квартири, але шось по оголошеннях то не дуже помітно ....
     
  10. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Я вам в карму скинула два оголошення з хорошим станом, заїджати і жити. Квартири подешевшали на первинному ринку, на вторинному - не суттєво, але можна щось хороше знайти, та й торгуватися можна. В мене співробітник недавно купив квартиру, то як сказав скільки йому скинули, я не повірила.
     
    Останнє редагування: 19 Березень 2015
  11. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Я думаю реально купити за такі гроші нормальну квартиру, невеличку, просто треба нашукатися, набігатися, поторгуватися. Бо в нас купівля житла- це як лотерея.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    оскільки близькі мені люди вже не перший місяць " в процесі", то хорошу 2-кімнатку вартістю до 40 тис. у.о ви на вторинці не купите. Хіба як варіант- це коли люди виїжджають і продати треба терміново ( зазвичай такі варіанти між своїми знайомими в першу чергу передаються). А так- до 40 тис. двокімнатка- це панеьнй будинок чи хрущовка, 1 або останній поверх, стан- "вкладати суттєво" або квартира "проблемна" в юридичних аспектах. Вторинка впала у ціні незначним чином.Люди просто притримують ціни або узагалі знімают з продажу "до кращих часів".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    А первинка дійсно впала? Така, яка вже побудована, а не ще і процесі
    Бо я не слідкувала за цінами, знаю тільки актуальні


    Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
     
  14. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Дівчатка, які можуть бути "підводні камені" в кечівських будинках?
    "Майбутні" сусіди кажуть, що ніякої різниці немає, але сама ніколи з таким не стикалась на практиці.
     
  15. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Там і підводних каменів не треба шукати, все на виду)) Ось, що я про це думаю: простими словами, кечівські будинки мають свій ЖЕК, який або нічого не робить, або не має коштів, щоб щось зробити. У багатьох з цих будинків проблеми з мережами, потрібен капітальний ремонт. Фактично, вони ледь на плаву. Зазвичай, через борги там часто із запізненням включають опалення, перебої з водопостачанням. Проблем безліч, вибачте, якщо когось образила. Насправді всі кечівські будинкиу Львові давно мали передати на обслуговування міської ради, тобто фактично міських ЖЕКів, але місто не поспішає брати їх на баланс, бо вони потребують значних капіталовкладень, а міноборони не дає ні копійки і тд. Як на мене, не варто розглядати цей варіант. Хоча, можливо, є винятки, тому потрібно піти, подивитися на сам будинок. поспілкуватися з мешканцями, заглянути в підвал і тд.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. unsure

    unsure Well-Known Member

    Заспокойтеся, дійсно зараз можна купити квартиру за таку ціну. Ми з чоловіком 3 місяці тому купили і скажу що в нормальному стані, в дуже нормальному, заїжджай і живи, то я просто дуже вимоглива, тому ще дещо доробляємо, і не в панельці як пишуть дівчатка, а в нормальному цегляному будинку, і не хрущівку а звичайну 2-х кімнатну 50 м.кв. Але це дійсно лотерея, повезе не повезе. Просто нам дуже сильно повезло. Тому що і район хороший, ну я принаймі дуже задоволена.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. unsure

    unsure Well-Known Member

    Відповідаю для HOPIC - Личаківський район.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Власне на перший погляд все виглядає ніби нормально, як і інші будинки. В кеч платять за світло і квартплату, решта-напряму. Сусіди кажуть що з водою проблем немає, ліфти працюють. Будинок 90-го року. Я просто вперше взагалі почула про таке поняття як кеч)))
    Хоча зрештою, моя мама живе все життя в жеківській хрущівці, то я того жеку ні разу не відчула. Ми і дах ціле життя самі перекривали (останній поверх, а сусідам знизу всьо по цимбалах, як завжди) і двірника я ні разу під будинком не бачила...((((
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Я живу у Будинку, яке належить КЕЧ ( БУ-1). Будинку 17 років. У нас все дуже чисто, акуратно і за всім слідкують. Правда, і самі сусіди багато сил докладають. Але коли ламається ліфт, то ліфтер максимум за день все лагодить, щоранку прибиральниця всю територію прибудинкову прибирає, раз в місяць- на совість миє під їзди. За всіма поломками у нас слідкується і виправляється. АЛе є одне але: ми ( тобто сусіди) багато і самі докладаєм до впорядкування і пильнування того, де живемо. В під їзді у нас чисто і квіточки-фіранки навіть між поверхами.Ремонт в пі дї зді- зібралися коштами, взіли бригаду і нам побілили. Вже помив кожен біля себе сам. Якщо хтось із сусідів робить ремонт і є зайвих кілька м плитки, то він просто змінює в своєму загальному коридорі. На будинку поставили тепловий лічильник і немає проблем з тим, що тепло виходить у вікно. Бо є сусід ( працівник того ж КЕЧу), який слідкує і при потребі- регулює Т режим на датчику або відключає. Якщо в подві р ї зламалася лавка- її полагодить хтось із сусідів сам, не чекаючи , що зробить хтось. Усі дерева та кущі, газони під вікнами- це теж різні сусіди за власним бажанням насадили. Треба пісок в пісочницю? Теж батьки збираються по пару грн і замовляють.Треба було впорядкувати майданчик, через який напряму ходило багато народу і витоптало всю траву( обійти 2 метри по асфальту для наших людей- це проблема)? Привезли старі шини, знов-таки- сусіди роблять суботник- самі вкопуємо ті шини, самі розмальовуємо. І тепер люди просто змушені обходити майданчик по асфальту, а не пертися напряму.
    Проблема у наших людей в тому, що чекається, що хтось щось зробить. В першу чергу, якщо хочеш жити у гарних умовах- доклади своїх зусиль сам.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  20. Semicvetik

    Semicvetik New Member

    Всім привіт! Терміново потрібна інформація. Хто знає, скільки може коштувати однокімнатна кв.(34 м.кв.) у панельному будинку, кутова (через що дуже холодна), без ремонту вже років 20, без опалення? Розташована у селі, неподалік рай.центру.