Паркани і все, що з ними пов"язано

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Borodinka, 26 Серпень 2009.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ось і ми зараз думаємо над парканом. Дуже мені подобаються дерев'яні. Хтось такі має? Як в експлуатації, догляді? Розмовляла з одним знайомим, в нього теж дерев'яний, але виглядає трохи занедбано, то ось він казав, що необхідно кожні 4 роки ті дошки шкурити і чимось там обробляти. Він того не зробив, тому зараз такий стан. Відповідно і роботи буде набагато більше...
    Отже, хтось таке має і як доглядає?
     
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    дошка завжди потребує догляду. В нас металевий, але в 2 сусідів був дерев"яний з круглих брусів. Не знаю скільки років вони з тими парканами промучилися, але щовесни чимось покривали. Ще треба врахувати, що це треба робити з 2 сторін, тобто і від сусідів також. З сусідами через це теж постійно гризлися, бо ті не хотіли, щоб на їхньому дворі щось там робили. 2 роки тому обидва поміняли на металеву загорожу.
    Брат в Канаді має теж дерев"яний, каже, що найбільша його мрія, то "вальнути" стіну і не мучитися з тим деревом.:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    вони то гарні, але... догляд, догляд і щераз догляд. +врахуйте що зараз люди масово переходять на тверді видипалива. Якби не було смішно, але ваш паркан може піти на дрова.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Ми також хотіли паркан такий, щоб не було ані найменшої щілинки, бо хочеться просто відпочити після роботи або на вихідних.
    Прожили 15 років без паркана, то завжди, як сідали в неділю на терасі за стіл, з"являлися сусіди, з якими треба було балакати, або ще гірше, ти снідаєш, а вони біжать викидати сміття до свого компостера, який якраз на межі стоїть, щось починаєш робити- сусідка тут як тут.

    Вибирали між дерев"яними, з пластику і дерев"яно-полімерним композитом.
    Дерев"яні- так, треба доглядати, фарбувати, обробляти хімією, і років через 20 міняти. Маєм вже дерев"яний садовий будиночок- нам досить.
    Пластикові- на треба нічим обробляти, але під сонцем, морозом можуть ставати крихкими, з часом поломляться.
    Ми вибрали останній. Як буде з часом- не знаємо, але й на вигляд мені сподобався найбільше. Доглядати також не треба. Кажуть, що вони також досить стійкі. Недолік- ціна.
    Наш паркан:

    010.JPG
    Вибачайте, що російською, українською подібного тексту не знайшла.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    Ми також нещодавно вирішували питання огорожі. Чоловік хотів дерев"яну, але я відмовила... з нею купа мороки, встановлення, відповідний догляд щороку... а якщо цьго не робити, то вигляд буде не зовсім привабливий. Роздумували над бетонною огорожею і з профнастилу, зупинились на бетонній. Вже встановили, залишилось тільки пофарбувати. Хочимо щось на зразок цього, тільки каміння жовте, а обводка коричнева.
    1394218032_10.jpg
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Olenya

    Olenya Active Member

    Та чого ви так на дерево? Теперішні масла такі, що раз на 10-15 років мастиш і все. В нас рік стоїть і такий, як вчора поставили.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Паркану в нас ще нема, але є деревяні балки і стовпці, які тримають дах над майбутньою відкритою терасою(моя любоф). Пропитані пінотексом. Пройшло років 3-4, ніц їм не бракує. Я думаю, що такого "прєкріпіла і забила" взагалі не існує, все потребує догляду.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Olenya

    Olenya Active Member

    В нас тепер пошук брами і хвіртки. Хто де і які робив? Бо я щось хочу, сама не знаю що. Щоб не дуже дорого і гарно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я вже сама не знаю, що хочу))). Дерев'яний подобається, але я ледача, тоді то не для мене, кам'яний, кований - дорого, сітка - то хіба з туями, але то процес на роки... Бетонний - не хочу.
    І яку краще вибрати браму - відсувну чи відкривну? Різниця в 4 тисячі на користь відкривноі))). На ті гроші можна туй накупляти))).
     
  10. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Ми зробили відсувну і тепер шкодуємо, бо зимою, коли добрячі морози підмерзає механізм. І тоді треба розігрівати, аби закрити чи відкрити. Тому в сильні морози маємо завжди відкриті ворота:D
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Дівоньки, порадьте майстра, який якісно і з помірною ціною змурує стовпчики з цегли під розшивку. І також здайте точку по ковці...
     
  12. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Довго ми обирали із чого і як робити паркан, визначились))
    Ось такий, із металічних штакет. Ще правда з коліром не визначились, стовпці у нас темно-коричневі.
    metall-fence1.jpg
     
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Дівчата, а може мене хтось зорієнтувати про вартість штахет(дерево) і де ви їх замовляли-купували?
     
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Робимо таки дерев'яний паркан. Зараз думаємо над тим чим його покрити, щоб років на 5 про нього не думати. Хто чим покривав? І чи є такі, що покривали саме маслом, чи точніше розчинами на основі природних масел та восків? Буду вдячна за будь-яку інформацію.
     
  15. woolf

    woolf Well-Known Member

    Погугліть : переробка з трактора, дешево і сердито, єдине, вигляд не дуже (такий страшний і чорний), але стоїть вже сьомий рік. Так виглядає, що того року пару дощок треба буде поміняти, але ціна- якісь... Ми коли робили паркан шукали найдешевший варіант, то так нам нарадили. А, дошка не гладка, звичайна, просто порізана - теж не дорого. Як Вам треба швидко і за нормальну ціну, то саме воно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Наш сусід взагалі собі із піддонів забацав паркан, із тих дощечок, чимось обробив і не зле вийшло скажу я Вам, головне економно. Ми зробили стовпці на фасаді цеглою "під обшивку", потім чоловік ту цеглу ще чимось мастив, а зараз сіль повихлдила, страшно. Казав, що буде то здирати на весну і заново обробляти. І от маєш, хотів як краще.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Нам треба щоб довговічніше і вигляд нормальний. Не хочеться щороку займатись тим парканом. Краще вже трохи більше заплатити, але щоб потім ті дошки мали людський вигляд. Покривати іх буде майстер. Не думаю, що він захоче тими переробками мастити. Подобається нам така штука на основі бджолиного воску або лляноі олії. Вони трохи дорожчі за звичайні пропитки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Задумались ми над парканом з живоплоту. Плануємо обтягнути сіткою, щоб по ній рослини плелись. На фасад посадити щось з вічнозелених, але не туї, не люблю їх запах. По бокам щось з ягодами, типу терену, шипшини, глоду і т.д. Що порадите? Щоб швидко росло, було густе і не вибагливе в догляді?
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    Ялівець. Правда колючий кущик.
     
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Колючий, то нічо :) А запах? Він смердючка як туя? Чи має хвойний запах? Чи взагалі без запаху?