Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. analastanka

    analastanka тень на стене

    Та це є ефект будь-яких мезониток. За наслідками ці нитки нічим не відрізняються від "справжніх"
     
  2. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Новий вид шахрайства у соцмережах!

    УВАГА! Репост!
    Шахраї заходять до вас на сторінку, скачують ваші фотографії, копіюють ваші повідомлення і створюють точну копію вашої сторінки з вашими даними, а потім заходять до ваших друзів і просять виручити до завтра - кинути якусь суму на картку або телефон ...
    Здзвонюєтесь, дізнавайтесь, наводите довідки! І попередьте своїх Друзів про подібний вид шахрайства!
    Особливо ця інформація актуальна для тих, у кого багато друзів і передплатників! Вибирають саме таких - хтось безтурботний серед них все одно знайдеться ...
    Будьте пильні!
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  3. KitiKet

    KitiKet Member

    Дівчатка, вже втреттє за 2 дні мені телефонують з номера 0949765168 - Олег. Хоче на ОЛХ замовити постіль і кожен день забуває що вже до мене звонив. Насторожує що погано орієнтується в самому оголошенні, видно що не читав навіть. Путається, взяв би будь яку тканину і побільше ))) Забила в гугл, а там! В скількох людей вони вже гроші вкрали! Потім по схемі мав би телефонувати напарник з приватбанку... Будьте обережні! Бо почався масовий "прозвон" усіх оголошень. Поки він зі мною розмовляє, чути як його напарник вже в когось замовляє якісь деталі.
     
    • Корисно Корисно x 9
    • Інформативно Інформативно x 5
  4. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Мені теж дзвонили, а тоді з номера 056 ...., ніби з Приватбанку представник, ну я йому так ''культурненько'' відповіла українською, бо він говорив москальською, а у відповідь почула - ти су...а бандерівська))) висновки робіть самі....

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 2
  5. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    У мене так до сестри "приват "дзвонив як почала задавати питання аналогічно назвали с**а кончена і вибили...
    Навіть матюки по накатаній))


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  6. KitiKet

    KitiKet Member

    Я читала за них в інтернеті що цей Олег (тільки прізвище змінює) з напарником постійно всіх матом криють, а одному сказав, як його дружина розкусила що це кідали: "Дай жене медаль за проницательность". Ще люблять згадати батькив, дітей та родичів трьохповерховим матом. Пишуть що це з Луганська-Донецька, але номер зареєстрований у місті Харків. От чого вони такі злі не розумію - вже ж накрали не мало, кінь слухавку і все, так ні (((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    в мене 2 роки тому була схожа ситуація, але сторінка знайомого була не новостворена, а стара, напевно хтось зламав. Я тоді здивувалась, чому та людина мені написала у вк (ми через соцмережі дуже рідко спілкувались) і нічого не підозрюючи подзвонила до того знайомого, він сказав що в нього все ок і що це скоріше всього шахраї. У соцмережі мені написали, що він дуже захворів і нема кому йому допомогти, попросив хоть поповнити рахунок телефону і дали чужий номер.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. skai

    skai Well-Known Member

    Хто має земельну ділянку біля Львлва, будьте обережні! Вже другі вихідні дзвонять якісь лохотронщики і кажуть, що збирають гроші на прокладання дороги (лінії електропередач чи щось схоже). Стрілку набивають, щоб серйозніше звучало.
    Я навіть спершу обурилася, що мовляв вже надоїло гроші здавати. Той тип мені ще щосб парив (до речі зі справжніми прізвищами сусідів, голови кооперативу).
    Після 2 хв. розмови я зрозуміла, що діляночка про яку дзвонять то не моя, а мого дядька. Роки два назад він планував її продати, а я розміщувала оголошення зі своїм телефоном. Більше жодного відношення до ділянки я не маю.
    Тому на моє питання де той тип взяв мій телефон, він почав морозитися і успішно попрощався. Зрозумів, що десь є прокол:girl_cool:
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Корисно Корисно x 1
  9. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    До мене десь годину тому дзвонили ніби "служба безпеки Приватбанку" , спитали чи я 15 хв тому не знімала гроші з картки, я кажу що ні, тоді він мені - з вашої картки хотіли зняти 700грн, але було кілька спроб, тому ми до вас телефонуємо, сказали щоб я подивилась чи моя картка на місці, я зразу ж подивилась і сказала що вона при мені, при тому я вже запідозрила розвод і кажу, що таких грошей у мене на картці немає (а їх там справді немає) і навіть якщо і намагалися це зробити їм б це не вдалося і що я зараз зайду в Приват24 і все перевірю, після цихслів поклали слухавку, ну тут вже мені все ясно стало, але в Приват24 все ж зайшла і спиталась в консультанта онлайн чи це їхня служба безпеки, вони сказали що це шахраї... а якби в мене такі гроші були б на картці, то вже б запереживала, але їм бивсе одно мене не вдалося розвести бо мені такі схеми давно відомі:girl_blum:
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я колись чула подібну історію, за кордоном людина вночі в барі розраховувалася карткою, то до нього подзвонили, і питали чи то дійсно він в тому місті, і чи то дійсно він нею розраховується, він підтвердив і все ОК. Такщо навіть не знаю, може дійсно можуть так представники банку телефонувати?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Можуть, пригадую, навіть в Приваті колись таке було. Я розраховувалась кредиткою, мені передзвонили і запитали чи це я в такому то магазині оплатила таку то суму, я підтвердила і все, далі бажали гарного дня і дякували, що є клієнтом:) Кілька разів підряд таке було акурат після розрахунку карткою, аж напрягати мене стало, але потім якось перестали дзвонити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    До мене вчора дзвонили з тої ж організації. Але балакали трохи по інакшому: типу в комп. системі приватбанку (чи то може у п24 ?) стався мега збій і все бабло, що є на картках основних-прив.язаних вот-вот піде гайту. Сказали дуже швидко віднайти картки, "як не при собі вони", то дзвонити родичам ВЖЕ і казати най диктують всі цифри, що є на тих картках вздовж-впоперек, коди там і таке ... Говорив хлоп дуже впевнено, переходив з укр. на рос. і навпаки. Ну, але то нині не є мезозой і увійти у той ж п24 чи дзенькнути на гл привату можна все, щоб пересвідчитись. На такі аргументи сказали, що ви ФЕ!, бо не хочете спасати свої гроші ... служба безпеки чогось там ? більше переживає ніж я - держатель своїх грошей.
    Знервувались і кинули слухавку.
     
    Останнє редагування: 14 Квітень 2015
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Funny girl

    Funny girl Well-Known Member

    Мені теж звонили минулого тижня , з номеру 0919509892, назвався шахрай Службою Безпеки Приватбанку, питали про останні операції по кредитці таким стривоженим голосом українською, на моє прохання назвати моє прізвище, імя та по-батькові кинули трубку. Я щось на тих емоціях зразу зайшла в приват24 і заблокувала кредитку.
    Подруга,яка працює в Приватбанку жалілась, що зараз почастішало зараз тих дзвінків і люди, на жаль, ведуться на то і видають всю інфу, потім скандали закатують у відділенні (( Працівники ніколи не дзвонять і не питаються подібної інформації.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
  14. Katrin

    Katrin Well-Known Member

    Отож приходить мені смс з номеру 0986085234 такого змісту"Abonent 380986085234 popovnyv Vash rahunok na 30 grn".
    Рівно за 15 хвилин приходить ще одна смс "Ошибочно отправила 30гр.Верните пжлста на номер 0507421276.Умоляю.Аня".
    Відповідно при перевірці балансу жодних "нових"коштів не було і на моє щастя я в цю халепу не втрапила, хоча мала всі шанси. (Коли прийшла смс, я якраз з малими виходила на двір і не передзвонила відразу за тим номером, поки їхала в ліфті, щось мені на вигляд здалось, що смс про поповнення рахунку начебто приходить від оператора, а ця прийшла від номера абонента. Потім ця друга смс, я ніяк не могла догнати, чому маю перекидати кошти на 050 і вже хотіла передзвонити, але якось додумалась перевірити стан рахунку. А тепер прочитала, що навіть і при передзвоні на незнайомі номери можуть зникнути всі кошти, які є на рахунку)
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Корисно Корисно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    А в мене таке колись було, але мені передзвонив якийсь пацан і дуже сильно просив повернути хоча б частину.Голос був якийсь малолєтньо-наркоманський (не знаю, як інакше сказати). Я з телефона гроші не вмію перекидати, то ж поповнила номер готівкою, ще совість мучила, що віддаю не повну суму, бо вирахувала комісію ... рахунок навіть не перевіряла... А тепер думаю, що то було?
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Baffy

    Baffy Active Member

    Вчора до нас дзвонили відносно "перевірки води на якість". Мама відмовилася, бо ми і так знаємо якість нашої води - працюю в галузі екології. Звісно, розумію, що необов'язково то були шахраї - не можна бути таким переляканим "Ааа, кругом враги!" :girl_crazy:, але поширена то практика так дзвонити, "перевіряти" і.... грабувати. (((
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Моїй знайомій теж раз так недавно чужі гроші попали на рахунок, але там дійсно перекинули їх. То той пацан так нагло просив їх повернути
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Linar

    Linar невиправна оптимістка

    Це фірма, яка "тулить" над сучасні фільтри для води. Приходять додому, беруть воду з крану, "тестують", ой пити ні-ні, треба наші фільтри, ціна нуууууу5000 грн, але ви ж бачили ЩО ви п'єте!!!!!!! Ну ви думайте, але дайте номера ваших друзів ми і їм розкажемо.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. konfety

    konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

    нам за воду теж дзвонили..пізніше вичитала, що у Києві хазяїв напоювали їхньою профільтрованою водою з клофеліном, вони засинали - хату чистили...а тепер ця "кантора" у Львів перебралася..


    Я вдома постійно вже місяць..помітила, що нашу хату та під"їзд "пасуть"..помітила багато невідомих осіб біля будинку та в під"їзді..пару раз чула як клямку від дверей рухають, або легенько дзвонять у двері, перевіряють чи хто вдома..за останні два тижні були підозрілі "гості"..вони зовсім не очікували, що я буду вдома...спершу хлопчина років 10-12 ..щось бурмотів типу покличте Андрія...бла.бла.бла...потім молодий чоловік з папками і документами, типу, вас не попереджали про збір інформації для теплозбереження ...бла..бла..ну а потім старша кобіта, яка з переляку, що я відкрила двері...ой..дайте подвзонити зі стаціонарного..бла..бла.бла..кажу немаю, що тут ходите, пасете?? а???..а вона у двір чкурнула...розхвилювалася, побачивши мій твердий намір спустити зі сходів...і тоді я впевнилася на 100% що то у мене не глюки, а дійсно пасуть нашу хату...
    підкажіть куди звертатися?? чи поки нічого зловмисного не сталося - ніхто нічого не поробить??
    Виникло бажання замків додати побільше...
    Для профілактики тричі писала оголошення для сусідів бути обачнимим, і весь час їх хтось здирає..
     
    • Корисно Корисно x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    не знаю куди, але на пульт, на охорону я б квартиру здала!!!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1