Що у світі чувати?

Євромайдан (10)

Posted by gava on 14 Лютий 2015 відповідей - 1.082
  1. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    думаю, що слово "реформи" ми розуміємо трохи неправильно... Реформи - це не зарплата/пенсія 1000-2000 євро (як в Європі), а справжня (ринкова) ціна на газ/електрику/воду... Яценюк ще рік тому обіцяв непопулярні дії/рішення. Цей період капець який важкий, але від того нікуди не дітись...
    А стосовно комун.послуг - спробуйте оформити субсидії.
    До речі, в темі "кредити, депозити, банки" форумлянка Імель гарно пояснювала, чому курс долара/євро не можна просто "взяти і зробити" на рівні 5/8/12грн, чому з/п і пенсії не можна просто "взяти і встановити" на рівні 1000євро і тд. Дуже пізнавально.
    --- дописи об"єднано, 28 Березень 2015 ---
    думаю, що слово "реформи" ми розуміємо трохи неправильно... Реформи - це не зарплата/пенсія 1000-2000 євро (як в Європі), а справжня (ринкова) ціна на газ/електрику/воду... Яценюк ще рік тому обіцяв непопулярні дії/рішення. Цей період капець який важкий, але від того нікуди не дітись...
    А стосовно комун.послуг - спробуйте оформити субсидії.
    До речі, в темі "кредити, депозити, банки" форумлянка Імель гарно пояснювала, чому курс долара/євро не можна просто "взяти і зробити" на рівні 5/8/12грн, чому з/п і пенсії не можна просто "взяти і встановити" на рівні 1000євро і тд. Дуже пізнавально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    І ще, реформи від слова "reform", тобто переформування. Це довгий процес, а не моментальні дії. А на рівні такої величезної країни, то тим паче.

    Я не вірю нинішній владі, але і не очікую, що за один рік можна пройти той шлях, на який розвиненим країнам знадобились десятиріччя... Еволюція штука повільна.
     
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    От ви якраз і неправильно трактуєте, що реформи - то зразу зарплата 1000 євро. Так само не зводьте реформи до підняття цін на комуналку. І до речі, Яценюк в свій час казав "куля в лоб - то куля в лоб". Пригадуєте?

    Ні, реформи - то хоча би почати системну боротьбу з корупцією, хоча би почати відновлювати довіру до судів. Арешт трьох суддів Печерського суду і гучне показове затримання міністра - то є окозамилювання чистої води. Яке до речі спромоглися здійснити аж раптом через 1.5 роки.

    Про курс долара чи євро. Хтось писав, що долар мав бути 8 гривень? Вибачте, але тут зібрались адекватні люди. Розумію, що курс мав зрости. Але на шалених скачках, які ми мали близько місяця тому певне коло людей заробило непогано. І я маю на увазі не перекупщиків на ринку. Ви так не вважаєте?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я теж так вважаю. Навіть пам'ятаю, як в програмі Шустера була голосувалка, чи допоможе відпускання курсу в вільне плавання. 87% сказало, що навпаки чорний ринок ще більш оживе, пропонували свої непогані вирішення. Чому ніхто не чує народ? Чому не прислухаються до толкових реформістів, політологів? Поставив головою Нацбанку "свою" людину. Це хіба не теж кумовство? Чому ми Янику не пробачали, а як щодо Порошенка, то все зводиться до "ну це ж інше.. зараз війна". Так тим паче, треба бути з народом, показати реальність руху, що Майдан - то непросто зібрались, вигнали політіканів, а суттєвий крок до нових ідей, навіть і поступово. Але ж по факту нічого не змінилось. На рівні держави все таке ж гниле. Родич приїхав з Канади, не був тут всього 3 роки, то поки їздив по Львову, Києві, Рівному, то казав, що ще гірші умови, ще більша корупція, побори на дорогах, рівень життя, а головне - люди ще понуріші, зліші і т.ін. Скажу вам, що те, що він розповідав про права і обов'язки канадійців- це не прекрасна казка, це реальність, це взаємна робота влади і громадян, і казав, що найперше - це робота системи, законів. А у нас що.. знов дають, знов беруть, і часто кажуть "ну це ж нічого, що там ці пару гривень змінять, от якби то я пхав на рівні держави.. " От тому в мене інколи така думка, що частина країни взагалі не варта змін.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Мені найбільш образливо, що нікому нема ніякого діла до тих корупційних схем відкатів, які діяли при Янику і діють до тепер. Знаю це точно, бо зараз бухгалтерю приватне підприємство, яке виграло державний тендер і надає послуги населенню, які дозволяють знімати з обліку, продавати і купувати транспортні засоби. Так от, для надання таких послуг підприємство купує спеціальні бланки по ціні 69 грн за 1 лист паперу А4. От вам і перший відкат. До кінця минулого року сподівалася, що цю корупційну схему таки викриють і бланки стануть по 5 грн максимум, або й дешевше, а тепер вже не вірю. Підприємство (єдине на Украіні), в якого ми купуємо ті бланки, сплачує на певні рахунки великі суми- відкати. Якось спитала менеджера чи ніхто з перевіряючих органів не цікавився цими разунками, отримала відповідь: " Ви така смішна, ну раніше ми сплачували в одну кишеню (на один рахунок), а зараз у дві кишені (на два інші рахунки по половині), от і всі зміни". А скільки таких схем в державі зараз годі собі уявити. Впевнена ще, що дуже добре поділені гроші за військивий збір, по якому кілька місяців ніхто з підприємств Украіни так і не звітувався, бо не було звітності. Сумно від того дуже, чесно. Я за натурою оптиміст, але другий рік без змін в кращу сторону тільки в плані корупціі мене дуже добиває морально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Мій чоловік часто каже, що от не може прийти нова чесна влада, і все буде добре. Але ж я читала про велику депресію в Америці. Там кожне наступне покоління влади робило ще більше для народу, бо розуміли, що вони роблять це для процвітання своєї країни, бо вони частина Америки, що їм довірили піднімати країну, як це важко і почесно. Ви і зараз поспілкуйтесь з ними.. так, там купа своїх проблем, але як вони говорять про те, що вони американці, як пишаються. В нас же навіть за історією..прийти до влади - то мати шанс красти, шахраювати, мати змогу втікти від законів.. урааа, я на коні, швидше тре гребти лопатою, поки при владі. Мені інколи здається, що це ментальність така. Скільки раз чула від дітей навіть у школі "от якби я був політиком, я б набудував будинків, накупив машин, їздив би на червоне і (ключове) нічого б мені не було". От в тому то й річ. Я не вірю в цю владу, і іншу владу за нею. Знаєте, як Моїсей водив євреїв, поки не вмер останній, хто бачив рабство. У нас треба так само, тільки "хто бачив корупцію".

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  7. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    До розпуску старих структур і до набору нових.
    До ринкових цін на комунальні (при ринкових ЗП, а не при 50$).
    До знищення корупції.
    До реформ в медицині і освіті.
    А що ми отримали- ту же тему, що при Янику, тільки зі ще більшим зубожінням нації.
    Те, що зараз робиться- це дурка, не інакше.
    Ви пишете за субсидії- я не економіст звісно, та чогось думаю, що на субсидії зараз подасть така кількість людей, що бюджет набагато більшим не стане. Якщо не стане меншим.
    Підприємства закриваються- новий відтік грошей.
    І так куди не глянь.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    :) щось тільки з цього всього списку я не зрозуміла, де саме ви готові були "затягнути паски", напр.
    Чудові побажання (чи вииоги), звичайно. Але виглядає це так: вони окремо, а я - окремо, типу: посиджу-почекаю європейської з/п.
    І стосовно реформ. А ви реально цікавитесь, що відбувається, які змін впроваджуються? Ось про це, наприклад, ви знали?
    http://www.kyiv.press/top-6-horoshih-del-ukrainskoj-vlasti-za-poslednee-vremya/
    або ось тут ще трохи описано:
    http://m.nv.ua/publications/novyy-k...rovalov-i-11-uspehov-pravitelstva--40755.html
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  9. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    виглядає на то, що це ваша ідея-фікс.
    в першій статті, на яку ви посилаєтесь, ви самі прочитали, про що йдеться? Виключно про посадовців-іноземців, які призначені не інакше як з благословіння, а може й на жорстку вимогу і ЄС і МВФ. Щоб спокійніше було за надані кредити. А дерибан то потихеньку все рівно може йти, за всім троє людей не вслідкують.
    І ще про волонтерів там написано. Капєц, реформи! Волонтери і так вкалували весь час.

    Ні, я не в стані "все пропало", а в стані "все дістало" якщо що.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  10. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    я прочитала в тій статті про РОБОТУ іноземців, виконану за певний період. Чим не піходять іноземці? Люди, що досягли добрих результатів в себе на батьківщиі; які не мають корупційних зв'язків в нашій старій системі; які є спеціалістами в своїй галузі - що з того не так?..
    Іноземці (нові спеціалісти) - не підходять, волонтери (люди діла, які не скиглять, а працюють, які знають ситуацію з середини і змінюють стару систему) - не підхдодять. А хто підходить?
    І що поганого в тому, що мвф хоче контролю за використанням наданих коштів? Як на мене - дуже логічно і правильно. Чи краще нехай, як і раніше, розкрадуть?..
    Я не намагаюсь довести, що влада робить все правильно і в достатньому об'ємі. Ні. Але щось таки робить. Рух вперед є. Повільний, але є. Просто ми тим не цікавимось.
    І про волонтерів. Для мене - це люди, які не скиглять (не кричать "Зрада! Все пропало! Все не так!", хоча тої зради бачили знааачно більше від нас), не впадають у відчай, а просто беруть і роблять. Не зважаючи ні на шо. І це дуже гідний приклад для наслідування кожним з нас.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Реформація всього і вся потребує значного часу.
    І в чей час нічого нормально працювати не може. Кримінал на таких переходах зашкалює. Безробіття теж.
    Ви вважаєте- що цього мало?
    Я- ні. Але такі штуки морально можна терпіти тільки коли бачиш чому воно так, для чого і коли приблизно закінчиться.
    Якби ж то зараз хтось давав можливість просто сісти і чекати))).
    Ви знаєте- останніми днями мене цікавить те, чим я буду платити за КП мамі(про свої я мовчу), що мені робити з освітою малого(я мовчу про все решта йому), і як жити у місті з таким рівнем криміналу.
    Ага- якщо у людини відібрати базовий рівень(виживання і безпеку)- про щось інше думати вона не в силі.
    Я звичайно зараз перебільшую, та ви навколо подивіться. Люди з машин пересіли в трамваї(цікаво куди пересіли люди з трамваїв), Пузата Хата стала рестораном(я не проти ПХ, я її обожнюю, та це не є нормально), хороше взуття малому коштує як середня ЗП по Львову.

    І ви знаєте- я вже навіть не кричу про те, що все пропало.
    Чим далі- тим більше видно, що нація заслуговує те, що має. З Львова прифігіваю особливо. І на купці волонтерів, людей, які підтримували Майдан, АТО чи були/є там на жаль далеко не заїдеш. Принаймі я так бачу.

    І корупція. Корупція таке враження стала вдвічі більшою. І чистою і прозорою. Для них. Все чітко, на рахуночки, туди то й туди то, тоді то й тоді то.

    Ех- та про що тут взагалі говорити...
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Як то зрозуміти - ваше не цікавимось?
    Я щодня оглядаю і пресу, і новини, і фб наших можновладців. Чи мені треба на прийом до Яценюка з Порошенком записуватись, щоб дізнатись, що ще доброго придумали?
    Повірте, що якщо щось робиться, то в секреті великому то не тримається.

    Волонтерів не треба приплітати в ключі цієї дискусії, чи робить реформи уряд. Ну, справді, вони яким боком? Про їх заслуги перед військовими і суспільством - не треба, я це чудово знала і знаю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. Skifia

    Skifia миється в бані

    Про корупцію правда, іі рівень реально зараз збільшився, і щоб там іноземні фахівці не робили, з тим ніхто ще не справився. Показуха в тому питанні просто людей вже смішить. В установах нашого патріотичного Львова гребуть хабарі як має бути, ще й возять "данину " в Київ. Так, всі знають про Майдан, Небесну сотню, Героїв, але ті ж люди це все свідомо роблять, а інші підтримують, від теперішнього становища, чи бояться стати безробітними, і на тому вся боротьба на словах закінчується:girl_sad:. Ті хто при владі на місцях це організовують, люди нічого не роблять, при чому обороти корупційні і різні побори (в різних сферах) стали ще більшими. І як це міняти? Якщо є "мовчазна згода" влади і людей на то? Тут парочкою іноземців не обійтися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Кузьма добре заспівав, що нас кинули. Та все тут ясно. Всі часи українець робить, робить...козаччина, гайдамаччина, царизм, радянщина.. і щось таки краще не стає. Або ми приречені так жити, або приречені, щоб нами керували самі злодії, або самі їх виховуємо, я вже не знаю..

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. MarichkaR

    MarichkaR Well-Known Member

    Так і оце саме страшно. Що після Майдану і під час війни, люди прості в більшості, також дальше дають, беруть хабарі в різних сферах життя. Простіше дати шоколадку чи 50 грн., щоб все гарно вирішилося. Починаючи з садочків, закінчуючи лікарнями. Вже не говорячи, що твориться у владі. Зачарована країна, напевно дійсно потрібно іноземців, щоб нами покерували і навели порядок, бо самі не хочемо чи не вміємо. Мені здається, що після Майдану з Сотень, Правого сектору треба було робити правоохоронні органи і відразу діяти. В перші місяці після Майдану не було такої корупції всі боялися. Люди чекали і чекають рішучих заходів, а не ростягування на роки пісеньки про реформи. Так само про курс, банки банкротують один за одним, валюти немає, а "чорний ринок" процвітає. Продають, міняють не криючись. Не вірю, що не можна проконтролювати. І так на кожному кроці, не хочу все описувати, бо ви і так все знаєте. Не знаю, який вихід з того всього, вся надія на Бога.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Ну от, всі тут гарненько перерахували, що кому болить і де в країні бєспрєдєл. І що? З цим не посперечаєшся.

    Питання в тому, що деякі кажуть: "Ок, все зле, але попри все я люблю Україну і я буду щось для неї робити ПОПРИ ВСЕ". А деякі кажуть: "Все зле, мій патріотизм тане на очах"...

    Відчуваєте, про що мова?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    @tsiuma стосовно "приплетених" :) волонтерів. В МО їх залучили до закупівель необхідного, проведення тендерів, щоб якраз усунути корупційну складову. Якби не залучили, всі б кричали: "Нічого не міняється! Старі кадри на місці! Як крали, так і крадуть!". Залучили - теж не те: "Ще й тут волонтери працюють!". І так - зле, і так - не добре... А як тоді?..
    Я думаю, що про здійснені позитивні заходи таки мало говорять, бо вигідніше негатив показувати - скандали/суперечки/викриття більший відгук знаходять в глядачів/слухачів/читачів.
    От за що я готова поставити "двійку" нашому керівництву, так це за відсутність нормальної комунікації з народом. Розумію, що на щось може не вистарчати грошей/можливостей, але вперто не розумію, чому президент/прем'єр не може 1-2 рази в тиждень робити невелике звернення до людей про те що відбувається?.. От просто пояснити ключові події "на хлопський розум", щоб будь-яка людина без екон. чи юр.освіти зрозуміла. Бо інакше то все трактують всілякі аналітики/політики/експерти(в т.ч. диванні :) ) хто як хоче і навіть добра справа обростає такими видумками, шо капець...
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Серо, ви ніби і розумієте, що час реформ - дуже складний, і той же час не готові до тих труднощів... Як тоді бути? Його ж не перескочиш і не обминеш.
    Зізнаюсь вам чесно, я думаю, шо зараз в нас ще не найскладніший період, найважче ще попереду... На жаль. Але ми мусимо вистояти, вижити.
    Хочу покинути цю дискусію, бо не бачу в ній особливого конструктивізму... Обмінялись думками, кожен залишився при своїй :)
     
  20. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Я люблю Україну.
    І я роблю для неї що можу. Не, не так. Я роблю що можу для українців, які теж роблять для України те, що можуть і їм самим потрібна допомога.
    І це аж ніяк не змінює всього того, що я написала.
    Це кожному вже вирішувати- як йому бути.

    Нічого особистого, та імхо от через такі думки дійсно може стати ще гірше.
    Нєнуачо- народ ж зхаває...
    Я не дуже розумію якого ви хотіли конструктивізму.
    Я особисто писала тільки за те, що бачу навкруги. Не з СМІ, від бабок і т.д.
    І я дуже була б рада залишитися при чиїйсь думці. Тільки щось ніхто не напише числові показники чогось хорошого. А негативні я бачу добре.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1