Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    :swoon2:

    вам відповіли.
     
  2. miafox

    miafox Member

    Ви,як член цього товариства,часом не в курсі про компенсацію майна яке залишилось в польщі при переселенні?
     
  3. Tanjaogo

    Tanjaogo New Member

    Добрий день. Підкажіть ви довідку з архіву на дітей теж брали?
     
  4. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Довідка потрібна одна, якщо разом подаєтесь. Але віза надається дітям та внукам переселених осіб. Були переселені хтось з ваших батьків ?
     
  5. anuri

    anuri New Member

    Чи достатньо для родинного звязку: діда(помер)- свідоцтво про одруження, мами- свідоцтво про народження і свідоцтво про одруження і моє свідоцтво про народження і паспорт?
     
  6. Hannusik

    Hannusik New Member

    Чи можливо по даній візі влаштуватися в Польщі на роботу?(як по робочій)
     
  7. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Ні, це ж звичайна шенгенська віза. Працювати ЛЕГАЛЬНО в Польщі можна лише по національній!
     
  8. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    І по бізнес-візі.
    Вона теж національною рахується?
     
  9. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    В мене були бізнес-візи, але вони теж були шенгенськими.
    Якщо Ви, до прикладу, працюєте в Україні в українсько-польській компанії(яка і зробила запрошення на даний тип візи), то Ви звичайно можете їздити до партнерів (обмін досвідом і т.д). Але наскільки відомо мені, то по шенгенській візі працювати і офіційно отримувати зарплату (відповідно і сплачувати податки) не можна. Адже є ціла процедура - відкриття рахунку, отримання номера (песель, це типу нашого ідентифікаційного) і багато інших нюансів, які потребують при офіційному працевлаштуванні. А по шенген візі - це все не можливо.
     
  10. kuvitka

    kuvitka New Member

    може хтось стикався з такою проблемою, вчора ходила в архів по довідку .... і вони кажуть що прізвище моєї бабці відрізняється на одну букву...хоча в 2002 році нам цю довідку видавали з добрим прізвищем....запитали про діда, жіночка відповіла що також відрізняється прізвище...(в 200 2 році на діда також з добрим прізвищем)...ті довідки з 2002 року є копії , а не оригінали...не розумію...чому зараз така проблема...можливо хтось з таким стикався...ще проблема в тому...що я на наступний тиждень маю йти подавати документи...не знаю що маю робити...чи це вона так спеціально робить...хоче підзаробити...можливо хтось з таким стикався....допоможіть....
     
  11. Herbera

    Herbera New Member

    Якщо я в декреті, мені потрібно брати довідку з місця праці, що місце за мною зберігається на період поїздки? І про фінансовий стан: я отримую тільки виплати на дитину, як тут бути? Довідка з банку така підійде чи ні?
     
  12. Herbera

    Herbera New Member

    А комусь надходила довідка з архіву поштою? Якщо я надсилала заяву через електронну пошту, то як я маю тепер забрати, особисто чи прийде по пошті?
     
  13. nikeman

    nikeman New Member

    Мені надходила, приблизно місяць чекали! Запит давав онлайн.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Прошу поділитися інформацією чи хтось відкривав візу дитині маленькій по приватному запрошенню по даній програмі? Я можеу відкрити собі таку візу як внучка переселеної особи і плюс чоловікові. На дитину сказали, що потрібно запрошення. Чи хтось вже відкривав таку візу для дитину7 Як це в реальності виглядає? Якщо нам (мені і чоловікові) дадуть візи на 5 р, то на що можна розраховувати для дитини ? А ще цікавить чи хтось вже подорожував з таким типом візи? На кордоні поляки випитують ціль поїздки?
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    так, 2 рази.
    про ціль поїздки завжди запитують.
     
  16. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    І що в такому випадку казали? Тому що реально ціль поїздки у мене буде явно не відвідання місць колишнього проживання родичів, а наприклад шопінг, туризм и то подорож взагалі в іншу країну. А як літати в іншу європейську країну напряму з України? Просто думаю и варто відкривати цю візу чи звичайний шопінг...
     
  17. artemkr

    artemkr New Member

    Зараз в роботі архіву відбулось кілька змін:
    1. Довідки видають впродовж 1,5 місяця, через ВЕЛИЧЕЗНУ кількість запитів. Я також зареєструвався до візового центру, прочекав місяць і пішов до архіву шукати свою довідку. Прийшлось іти до зам. начальника архіву, щоб дозволили видати за 1 міс і 1 тиждень, але загалом вона мила жіночка і відноситься із розумінням.
    2. Канцелярія невзмозі вчасно відправити усім поштою, тому раджу особисто прийти в канцелярію, (потрібно знати дату подачі заявки і прізвище) і перепитати. Або бодай подзвонити їм. Вони із радістю видадуть довідку на руки, зменшивши свої поштові витрати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. artemkr

    artemkr New Member

    Стикнувся із неправильним роком народження.
    Раджу іти в архів із усіма наявними документами і спробувати вияснити в 16 кабінеті.
    Якщо є помилка в архіві випишуть все так як в їхніх документах. Тоді можна все легко вирішити через суд - довести що це одна й та ж людина. Це має бути недорого, правда може зайняти місяць-два. Такі судові справи не є складними - головне зібрати побільше різних документів про людину - свідоцтва/виписки про народження, хрещення, шлюб, одруження і т.п.
    Але знаю точно, що в довідці нічого правити не будуть, оскільки копії їх документів є в Польщі із тими ж помилками. Недавно одна така помилка/правка була виявлена і в архіві були розбирання із польською прокуратурою...
    Свою проблему вирішив простіше - переселенцями були і дід і баба, мені просто виписали довідку на діда, можливо такий варіант підійде ще комусь.
     
  19. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Цікаво чого тоді їх звуть бізнес-візами, як працювати там по ній не вийде.
    Ви праві, на роботу відкривають національні.
     
  20. jylanda

    jylanda занууууда

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1