Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Ну заднім числом звичайно, що ні в поліклініці ні в ЖК вам лікарняний ніхто відкривати не буде.
     
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Це я так до слова. Мала на увазі, що я хочу відкрити 10 квітня, а він мені каже, що відкривають або 9 або 14, але 9 то мені ще не можна, бо зарано...
     
  3. sanches

    sanches Well-Known Member

    Я свою використала після лікарняного того, що йде від 30 тижнів і перед самою декретною відпусткою. У відділі кадрів підкажуть, як то зробити краще
     
  4. Skifia

    Skifia миється в бані

    Напишіть, які зараз правила і що потрібно подавати з документів для спроби отримання субсидій на комунальні послуги? Дякую за відповіді.
     
  5. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Згідно нових правил, достатньо декларації про доходи і заяви. Всю інформацію вже вони збиратимуть і перевірятимуть самостійно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Можливо ще б кілька років назад я б також так зробила, але в нашій ситуації в державі краще гроші зараз, аніж невідомо що через 3 роки
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. катенок

    катенок Well-Known Member

    От мене це і цікавить. Яким чином я буду заповняти ту декларацію. Для прикладу нас 5 чоловік прописаних, з яких одна дитина і двоє наших батьків, які вже років 7 за кордоном. Тобто фактично тут вони безробітні і на біржі не стоять. Татові так взагалі виповнилось вже 60 місяць тому, але пенсія ще не оформлена. Ми ж працюємо на державних роботах, але сума від нарахованого і виплаченого(податки) суттєво відрізняється. Яку суму писати в декларації і взагалі що писати. Напевно треба буде в бухгалтерії брати довідки про доходи за 6(12) місяців. Короче купа питань.....
    І ще наскільки я зрозуміла, щоб отримати ті субсидії, треба перереєструвати всі рахунки(газ, вода,електроенергія) на мене чи чоловіка, бо вони всі частина оформлені на маму, частина на тата( яких відповідно тут немає).

    Що скажете?
     
  8. Ari

    Ari Well-Known Member

    як мені сказали в соц. якщо зараз оформляти субсидії то потрібно купу паперів, і ще власника квартири, його трудову, одним словом - вся бюрократія, а якщо з 1 травня, то- без купи паперів, тільки довідка про доходи за 6 міс. всіх працюючих і проживаючих (фактично, а не тих що прописані), без власника квартири, і квитанції за останні 2 міс. Як рахують тих що за кордоном я не вкурсі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. Skifia

    Skifia миється в бані

    А декларація про доходи має бути на всю сімю ? На кого саме-тих хто прописаний в квартирі чи фактично проживає, чи як? Якщо наприклад чоловік прописаний окремо, то його доходи теж подають, і стипендію дитини, якщо є, і пенсію батьків, якщо в одній квартирі проживають? Просто колись чула що подавали дохід усіх прописаних людей в даній квартирі і все, за рік чи пів року. Непрописаних то не стосувалось і іх не враховували. В Деклараціях, які здають на роботах теж не ясно, одні подають дані лише прописаних, інші дружини, дітей і чоловіка. Дехто каже що і батьків доходи вказуються, якщо проживають з вами.Тоді і бабів і дідів доходи вказують, якщо проживають разом з сімєю?
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2015
  10. Naturals

    Naturals Well-Known Member

    А якщо одна з прописаних людей не працює і на біржі не стоїть, то як тоді? Субсидія не світить?
     
  11. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Цікаво, як вони то перевіряти будуть? Подають здається доходи усіх прописаних обов'язково:girl_yes2:. А хто де проживає фактично то можна купу всього напридумувати:girl_smile:, і хто з тим возитись буде? Тоді люди понапридумують собі що в них з 5 наприклад прописаних фактично проживає двоє, і що, будуть вимагати напевно підтвердження де ті люди зараз знаходяться і живуть?
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Ari

    Ari Well-Known Member

    написала з огляду своєї ситуації, і так як мені пояснила дівчина в соці. Добре тут поспілкуватись, бо якось випустила той момент, як вони то будуть виясняти, фактичне проживання і приписка, і як воно регулюється.
     
  13. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Якщо Ви працюєте офіційно, то декретні( ті що пологові лікарняні) вам виплачуються не за бажанням і не з кишені роботодавця. Платить соцстрах на підставі лікарняного листка, а роботодавець лише нараховує і замовляє кошти у соцстраху. Якщо ж ви по трудовій не оформлені, то певна сума все одно виплачується вам, але оформляється це все в самому соцстрасі як непрацюючій.
    Для оформлення одноразової допомоги при народженні дитини ніяких довідок з місця праці не потрібно.
     
  14. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    таке можна по нових правилах з 1 квітня ,але лише на підстві договору про оренду
     
  15. olitsisa

    olitsisa New Member

    Привіт дівчата, підкажіть будь ласка, хто під час вагітності оформляв страховку з тимчасової втрати працездатності? До якого терміну вагітності? Куди треба звертатись? Які документи?
     
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А це що? Лікарняний чи що?
    --- дописи об"єднано, 30 Березень 2015 ---
    Погуглила, таки да, -- лікарняний. Ну то його видають, якщо ви хвора. Вагітність -- то не хвороба і лікарняний по вагітності ви отримаєте лише в 30 тижнів вагітності. Якщо до того щось болить, ідете до лікаря, який те "щось" лікує. Переважно до терапевта чи сімейного
    В поліклініку
    Паспорт і медична картка
     
  17. olitsisa

    olitsisa New Member

    Як я зрозуміла то не лікарняний, ви крім всіх податків оплачуєте ще страховку, там приблизно 50 грн. в місяц, а потім, при народженідитини, держава має вам сплатити страховку з тимчасової не працездатності. Здається 4 мінімальних ЗП.
     
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А потім той лікарняний нести на роботу. Якщо ніде не працюєте, то ніякого лікарняного непрацюючим не дають
    --- дописи об"єднано, 30 Березень 2015 ---
    то в народі називається "декретні". Тут я вам не порадник, бо я "працююча", а вам треба спитатись у тих, хто ніде не працює
     
  19. olitsisa

    olitsisa New Member

    Я теж працююча, мені пояснили що це додаткові виплати від держави. Декретні ви отримаєте в любому випадку, працюєте чи ні, як що не працюєте , то це значно менша сума.
     
  20. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    Можливо трохи не та тема, але іншої не знайшла... Недавно мені виповнилось 25 років, треба вклеювати нове фото у паспорт. Сьогодні заходжу у свій ЖЕК і паспортистка так не кваплячись бере мій паспорт, фото і каже заплатити 34 грн. На запитання що за сума така, так нічого і не відповіла... На запитання чи дасть вона мені якийсь документ (чек чи т.п.), що я заплатила цю суму, сказала, що не дасть ... мол, ви шо, мені не довіряєте, я тут стільки часу працюю... Сказала, що я можу подати ті самі документи на Зеленій 150, куди я завтра і піду. В неті натомість надибала інформацію, що тих 34 грн, то разводняк типу "інформаційно-консультаційні послуги". Питання: чи хтось вклеював фото і добився того, що не платив цю суму??? :dirol: